Gość: zaq IP: *.pl / 195.205.11.* 20.12.03, 20:28 Kto uważa że ten kabaret w ogóle nie jest śmieszny? Według mnie to wielka kaszana. Albo nie rozumiem ich poczucia humoru, albo kabaret nie może zaistnieć na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ethlinn Re: MUMIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 20:34 Kiedyś byłam z chłopakiem na ich występie. Było tak strasznie beznadziejnie, że aż teraz uśmiech ciśnie mi się na usta. Najlepsze jest jednak to, że wszyscy oprócz nas chyba świetnie się bawili. Doszliśmy do wniosku że to byli ich znajomi i rodzina;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredboy Re: MUMIO IP: 195.136.248.* 20.12.03, 20:43 Mnie też oni wogóle nie śmieszą. Zachowują sie jakby byli niepełnosprawni. Z drugiej strony o gustach sie nie dyskutuje, pewnie mają tez swoich fanów. Jak dla mnie najlepszym kabaretem na chwile obecną są Ani Mru Mru z Lublina, byłem na ich występach dwa razy i dwa razy mało nie dostałem zawału serca ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: MUMIO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.03, 20:56 Kabaret Moralnego Niepokoju - te dziewuchy są zarąbiste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: MUMIO IP: *.pl / 195.205.11.* 20.12.03, 20:47 a teraz występują w TVP 2. To jest przecież żenada!! Niech jush skończą karierę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: MUMIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 20:50 A ja jestem fanką pana Józka!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: MUMIO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.03, 20:57 Najlepszy jest Maciuś Stuhr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredboy kogo lubimy a kogo nie znosimy IP: 195.136.248.* 20.12.03, 21:17 Ja oprócz Ani Mru Mru lubie Kabaret Moralnego Niepokoju, Kabaret pod wyrwigroszem, Artura Andrusa, Piotra Bałtroczyka, Andrzeja Poniedzielskiego, Grzegorza Halame, Jerzego Kryszaka, Krzysztofa Daukszewicza, Marcina Dańca, Krzysztofa Piaseckiego i Janusza Rewińskiego (Ale plama) natomist nie trawie Łowców.B, Mumio, Jana Pietrzaka (jego czas dawno odszedł). To chyba tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: kogo lubimy a kogo nie znosimy IP: 80.51.197.* 21.12.03, 12:07 O ile niektore kabarety sa caly czas smieszne, inne mozna obejrzec tylko raz o tyle pana Rysia (czy jakos tak - ten z 13 posterunku) z jego programem kabaretowym lub jako prowadzacego "nie zakazane reklamy" poprostu nie trawie. Ostatnio dostaje konwulsji jak przypadkiem trafie na jego wizerunek podczas przeskakiwania po kanalach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: kogo lubimy a kogo nie znosimy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.12.03, 19:59 A stare kabarety? np Kabaret starszych panów -niezapomniany skecz (a pies ? -a pies Ci morde lizal - to chyba ich?). Odpowiedz Link Zgłoś
mmiimmii Re: kogo lubimy a kogo nie znosimy 22.12.03, 02:32 a to nie ich.. to dialog Konrada Toma znany z kabaretu "Dudek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erich Re: MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 17:01 serdecznie Ci współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: MUMIO IP: *.acn.waw.pl 21.12.03, 18:55 Mnie smieszy Mumio, ale nie wszystko. Odpowiada mi formula pastiszu, delikatnego cudzyslowu. Nie wszystko mi klika, to fakt. Nie rozumiem, jak mozna komus wspolczuc czy nie wspolczuc posiadania czy nie posiadania takiego a nie innego poczucia humoru. Na szczescie roznimy sie i w tej dziedzinie, wiec ma swych fanow i Daniec (nie smieszy mnie), i OTTO , i Mumio i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smalec Re: MUMIO IP: *.zory.msk.pl 21.12.03, 20:55 W ogóle te młode pokolenie kabaretowe to jacyś połamańcy, od których na kilometer wali amatorszczyzną. Dziwię się tylko, że Poniedzielski i Tym przykładają do tego rękę. "Dwójka" po cyklu biesiad, nie zdziwi mnie już niczym. A propos: wielu z was ma podobne do mnie uczucie, że wszyscy się dobrze bawią oprócz nas. Myślę, że jak się zapłaciło (nie mało) za bilet, to trzeba przynajmniej udawać. Poza tym coraz słabiej kształcą w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: MUMIO 22.12.03, 08:50 A ja i tak za najlepszy polski kabaret uważałem i nadal uważam "Potem". Szkoda ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: MUMIO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 11:19 - Szkoda Babci! - Szkoda - Alleee szkoda Babci - ... Mało jadła! Ja też nie trawię MUMIO - a jak już widzę Łowców.B to mi się nóż w kieszeni otwiera - te kabarety uprawiają kabaret - byle wyjśc na scenę dalej samo pójdzie i niestety nie idzie ani fabuła ani puenta. Chyba jeszcze DNO jest dno. A uwielbiałam kabaret POtem , teraz lubię KMNiepokoju i "Ani mru mru" oczywiście! A z pojedynczych osób zawsze ceniłam Laskowika i Kryszaka (Danca nie lubię za nabijanie się z ludzi -ej! ty mały! i tym podobne) nie lubiłam też Pietrzaka - lubię za to posłuchac Ale plamy (rewiński-piasecki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaiser Re: MUMIO IP: 217.96.80.* 22.12.03, 11:27 Ja za to uwielbiam "kabaret pod Wyrwigroszem",jak widze tego chłopa z krzywo zawiązanym krawatem i czapka "uszatką" to juz mi sie humor poprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: MUMIO IP: 81.15.170.* 22.12.03, 11:36 Mnie MUMIO momentami śmieszy do łez, a momentami słabiej. Lubię to ich nagromadzenie absurdu. Np. skecz, w którym ten z brodą (nie pamiętam ich nazwisk), przebrany za tę swoją biedronkę, pariodiuje Sobolewskiego (tego, co prowadzi Kocham Kino z Torbicką). Myślałem, że puszczę w majty ze śmiechu! :))) Naprawdę - jeśli tego skeczu nie widzieliście, nie skreślajcie jeszcze MUMIO... Poza tym zgadzam się, że najlepszym kabaretem III RP byli zdecydowanie POTEM. Chwilami byli nieosiągalnie dobrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: MUMIO IP: *.itpp.pl 22.12.03, 11:53 Ale skecz etnograficzny, nie wiem, jak sie "fachowo" nazywa, widzialem go tylko raz w TV, o facecie z jakiegos plemienia, ktory opowiada o swych tradycjach plemiennych, mowiac jak zepsuty gramofon, jest naprawde dobry... No i szalone tango o inkasencie gazowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń bim-bom Re: MUMIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 22:41 Ja właśnie uwielbiam MUMIO, a Ani mru-mru tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: MUMIO 23.12.03, 22:48 Mnie właśnie zastanawia jedna rzecz. Kiedy studiowałam - bywałam na PACE w Rotundzie. Czasem nawet na pokazach, które były potem w TV (choć nie polecam - gorąco jeszcze bardziej niż zwykle, a jak się coś "kamerzystom" popsuło - powtórki). I potem ze znajomymi myśleliśmy sobie - jak można było wyciąć te najlepsze numery (rekacja publiczności była tego dowodem), a zostawiać te gorsze i do nich domontować ten śmiech publiczności. Poza tym jak był jakiś program jubileuszowy - tzn. z już "zasłużonymi" kabaretami, to zazwyczaj kabaret ten oprócz kilku znanych i popularnych już numerów prezentował jakieś nowe. A w TVP2 oczywiście pokazywano te, które już wszyscy chyba widzieli (nawet Ci którzy nienawidzą kabaretów :) ). Pozdrawiam wszystkich którzy lubią się śmiać (a więc chyba wszystkich gości tego forum) i życzę Wam radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wesołego Nowego Roku oraz wielu ciekawych wątków w 2004 :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieprzowina Re: MUMIO *jesień* IP: 80.51.247.* 17.01.04, 17:47 pytasz mnie co to radość powiem ci jeśliś ciekawy radość to mała dziewczynka która sika do kawy i patrzy zdziwiona na ślady - to jest radość pytaś mnie cio to śmutek powiem ci jeśliś ciekawy śmutek to mala dziewcinka ktula siada na śniegu i patrzy - to jest smutek jesień jesień dzieci liście zbierają na wf jesień jesień jasio znalazł liścia pół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: MUMIO IP: 217.11.133.* 20.01.04, 13:47 Tak, tango jest genialne, a reszta taka-sobie. W Dla mnie bomba, Bałtroczyk prezentuje jakieś całkiem nieśmieszne twory, których całym "kabareciarstwem" jest poziom wrzasku. Niestety, Mumio poszło też w tę stronę. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec,,, MUMIO IP: *.microchip.ltd.pl 18.01.04, 03:24 Generalnie z naszymi kabaretami to jest tak, że poza naprawde nielicznymi prezentuja poziom szkolnej akademii, albo kabaretów studniówkowych. Zycie w naszym kraju przerosło niestety kabaret... Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak MUMIO 19.01.04, 13:11 Najbardziej lubię ich skecz , tytułu nie pamiętam, w którym pokazują, co sie dzieje za kulisami, gdy dwie osoby mają zagrać "Bajkę o Czerwonym Kapturku". :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony Re: MUMIO 19.01.04, 13:43 No ale to chyba raczej Ani mru mru, a nie Mumio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yunnan Re: MUMIO IP: 212.182.5.* 20.01.04, 11:05 To jest po prostu kwestia tego czy ktoś lubi absurd czy też nie. Tę formę sztuki trzeba odbierać na innym poziomie, a wtedy staje się zrozumiała. Mumio są poza tym świetni aktorsko. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.sanitariusz Re: MUMIO 24.01.04, 20:59 Mumio jest super. Oprócz słuchania trzeba na nich przede wszystkim na nich patrzeć. Mnie śmieszą Łowcy B bo tak jak "Jurki" w skeczach parodiują nieśmiałość dzieci podczas występów szkolnych. Mnie to śmieszy. Lubię też "Joachim present"-jakos tak się nazywa. Goscia oprócz oglądania można też posłuchać tak jak Pana Józka, który jest "debesciakiem" Odpowiedz Link Zgłoś