Dodaj do ulubionych

najbardziej wieśniackie auto na polskich drogach..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:20
dla mnie numero uno to:
Audi Q7 - nie spotkałem jeszcze kierowcy (właściciela) o normalnym
wyglądzie (bez złotego łańcucha, łysej pały i image'u osiedlowego
dilera narkotyków)
Auta sprowadzone z Niemiec - szczególnie te koloru 'budyń' - ex
taksówki, w których dumnie popyla przez miasto rodzina wąsatego Pana
Włodka
Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.acn.waw.pl 29.07.09, 14:30
      Mnie najbardziej smiesza auta tjuningowane (pisownia zamierzona ;) ) czyli stare
      golfy albo fiaciki z mega spojlerem, z obnizanymi zderzakami i bez znaczkow
      marki. Do tego glosny wydech i juz jest LANS! A i tak takie cus bez problemu
      wyprzedzam na swiatlach :P

A smuca mnie BMW. Smuca, bo kiedys lubilem ta marke, jak bylem nastolatkiem, to
      moj ojciec po kolei mial 3 takie wozy i wtedy to byl prestiz i bardzo porzadny i
      szanowany samochod. Niestety przez ziomow i karkow, ktorzy sprowadzaja
      rzechowate bmki z Niemiec i rozbijaja sie nimi po nocach marka ta w Polsce
      bardzo stracila na image'u. Szkoda.
      • Gość: plusminus Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:39
        Gość portalu: me napisał(a):

> Mnie najbardziej smiesza auta tjuningowane (pisownia zamierzona ;) ) czyli star
        > e
        > golfy albo fiaciki z mega spojlerem, z obnizanymi zderzakami i bez znaczkow
        > marki. Do tego glosny wydech i juz

Z mega SPOLIEREM - słuchaj uważniej !! ;)
        • Gość: darek Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.sattom.pl 20.02.10, 07:17
          gryhttps://Tekst linka
      • princessofbabylon Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 30.07.09, 17:20

> A smuca mnie BMW. Smuca, bo kiedys lubilem ta marke, jak bylem
        nastolatkiem, to
        > moj ojciec po kolei mial 3 takie wozy i wtedy to byl prestiz i
        bardzo porzadny
        > i
        > szanowany samochod. Niestety przez ziomow i karkow, ktorzy
        sprowadzaja
        > rzechowate bmki z Niemiec i rozbijaja sie nimi po nocach marka ta
        w Polsce
        > bardzo stracila na image'u. Szkoda.

Zgadzam się. Moim zdaniem to jest dobre auto, dobra marka,
        ale "zepsuta", bo przywłaszczona przez element z nadmiernym
        przyrostem tkanki mięśniowej.
      • ajavar Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 19.06.10, 13:16
        me - absolutnie zgadzam sie z toba, bo bmw, to dobre auto, ale nigdy, przenigdy
        nie chcialabym go miec ze wzgledu na to, ze 99% jezdzacych nim kierowcow
        reprezentuje na drodze totalne chamstwo, buractwo, brak respektowania przepisow
        drogowych i szacunku dla innych uzytkownikow drogi.
        TYLKO kierowca powoduje, ze auto jest burackie, a nie jego niska cena, czy stary
        rocznik (oczywiscie mowie o roczniku i cenie samochodu :))
      • franciszkaner Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 23.06.10, 14:36
        Dokładnie, dalej uważam, że BMW to bardzo porządne samochody z
        (niestety) bardzo niskim IQ większości kierowców... Chociaż wyjatek
        potwierdza regułę- znam kilka osób jeżdżących różnymi BMW i nie są to
        'łyse karki' w dresach a normalni, porządni ludzie ;)
    • pergolja Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 30.07.09, 14:14
      kazda skoda
      a szegolnie fabia
      zwana fabieda
      to jest kwintesencja pana z wasem i ew kapeluszem a pilotem w tym bolidzie jest gruba zona ktora sie trzyma uchwytu

• uccello szanowany samochód 30.07.09, 14:35
        >bardzo porzadny i szanowany samochod.

wręcz autorytet moralny
        :)))
      • Gość: ja_czyli_ja Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:31
        "kazda skoda
        a szegolnie fabia"

a ja będę bronić skody superb :))

Dla mnie najbardziej wieśniackie są autka pomalowane w śmieszne wzorki typu
        kwiatuszki (takie jakie p. Wojtek Cejrowski nosi na koszulach), albo inne paski.
        Choć widziałam jakiś czas temu auto z pumą czy innym kotem i mi się spodobało.
        Sama chciałabym sobie, jak już będę mieć autko, walnąć motyw tygrysa
        syberyjskiego albo białego niedźwiedzia :D:D:D:D (już słyszę te głosy -
        aaaaaaleeee wieśniaaaaaackieeee ;PPPP )
        • Gość: gość Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:34
          Opel Tigra. Kiedyś szczyt lansu- teraz obciachu...
        • Gość: kajka Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:57
          O, kurczę, to ja jestem superwieśniacka (czy może superwieśniaczka?) - mam skodę
          fabię "w śmieszne wzorki typu kwiatuszki" :-DDD
          • Gość: ja_czyli_ja Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:07
            Droga kajko - żeby ocenić, czy wg mnie Twoje auto jest wieśniackie musiałabym je
            obejrzeć :))
            Mam nadzieję, że znasz powiedzenie "Nie to ładne, co ładne, ale to, co się komuś
            podoba" :))))
            A urazić mam nadzieję nie uraziłam - ani Ciebie, ani innych użytkowników autek w
            kwiatki ;))
            • Gość: ja_czyli_ja Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:23
              ja bym chciała takie coś mieć na autku:

www.plakaty.biz.pl/galerie/tygrys-syberyjski-61x92_345.jpg
              albo:

www.etapetki.com.pl/galleries/zwierzeta/dzikie_koty/captivating_eyes.jpg
              :PPP
              • blinski Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 20.02.10, 09:49
                Takie rzeczy tylko na kabinach ciągników siodłowych:)
            • Gość: kajka Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:24
              Nie uraziłaś mnie :) Bardzo lubię moje autko, mimo -lub raczej właśnie z powodu
              jego "fabiowatości" i "kwiatkowatości". No i dlatego, że nie mylę się na
              zatłoczonym parkingu ;))) Tylko mąż nie wiedzieć czemu nie lubi nim jeździć ;)))
              Pozdrawiam Ciebie i tygrysa!
      • Gość: bezia_80 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.chello.pl 20.02.10, 14:37
        skoda felicja zwana felą- śmierdzielą :)
      • Gość: kierowiec skody są praktyczne przynajmniej IP: 91.212.223.* 23.02.10, 08:05
        nie zgodze się że skody są wieśniackie, wieśniactwem dla mnie jest
        to gdy samochód dla kogoś jest sposobem na pokazanie się.
        Ja nie potrzebuje szpanu dla mnie samochód ma być tani w
        eksploatacji, mało palić i nie stwarzać większych problemów i
        słuzyć do jezdzenia a nie do lansu a takie sa właśnie skody bo
        jezdze taką ale słuzbowo, sam na co dzien jezdze starym nissanem.
      • Gość: RT Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: 178.238.252.* 26.10.10, 13:01
        Minęły lata. Teraz ja mam wąsy i kapelusz a obok siedzi gruba żona, z wielkim tyłkiem, wydająca mi komendy sprawniej niż pilot rajdowy. Tak sobie zaśpiewasz za kilka lat ... ciołku!!!.
        • Gość: kalka Re: najbardziej auto na swiecie IP: *.range81-159.btcentralplus.com 26.10.10, 13:29
          z powodu niedostatecznych wysilkow w dopuszczeniu do ruchu drogowego
          uznaje sie za niedostateczne ruchy w drogowych wysilkach.

sciezkami calkiem niezle sie chodzi, moze wiec czas na zmiane ogumienia?
    • Gość: bulacz Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 18:59
      stary dowcip prawdę mówi:
      wraca chłopczyk ze szkoły do domu, idzie chodnikiem wzdłuż ulicy. Nagle
      przejeżdżający obok samochód zwalnia, uchyla się okno, a ze środka wystawia
      głowę facet i mówi:
      - No wsiadaj młody, mam cukierki
      - Nie wsiądę! (mówi młodziak)
      - No chodź tu, dam Ci dychę, chodź
      - Nie ma mowy!
      - No już, wsiadaj, dam Ci 5 dych, zobaczysz, będzie fajnie
      - Odczep się tato! Jak sobie kupiłeś Matiza to teraz sam nim możesz jeździć

do innych wieśniaków zaliczyć można takich idiotów, którzy do jazdy po mieście
      preferują terenówki 4x4, a nigdy takim autkiem nie wyskoczą gdzieś na bezdroża,
      bo baliby się lakier zniszczyć
      • lesialesia Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 30.07.09, 19:46
        dla mnie numer jeden to cukierkowo żółte seicento/cinquecento z przyciemnianymi
        szybami, spojlerem, niskim zderzakiem i koniecznie tatuażem gdzieś z tyłu. w
        środku zawsze zastaniemy farbowanego na blond potencjalnego lidera zespołu disco
        polo ;)
        • Gość: xyz Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 23:27
          Oooo! Właśnie dzisiaj takiego widziałem, oczywiście jak takie autko ruszyło, to
          nie z normalnym dźwiękiem silnika, ale takim czinkłeczentowym podrasowanym
          popierdywaniem - i w związku z tym postanowiłem dziecku powiedzieć, co znaczy
          przymiotnik "wieśniacki".
      • Gość: me Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 21:04
        > do innych wieśniaków zaliczyć można takich idiotów, którzy do
        > jazdy po mieście preferują terenówki 4x4

A tu sie nie zgodze, bo nasze polskie drogi w miastach sa tak straszne, ze
        terenowka sie naprawde przydaje. Wreszcie mozna nie bac sie wysokich torowisk,
        glebokich studzienek, kraweznikow na ktore strach podjechac i dziur dziur dziur.
        Mam Toyote RAV4 i nie wyobrazam sobie jezdzic czym innym po Warszawie :)
        • annaolszewski Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 31.07.09, 05:28
          Mam Toyote RAV4 i nie wyobrazam sobie jezdzic czym innym po Warszawie :)
          tak tylko,ze toyota rav4 nie jest terenowka,tylko malym badziewiem na
          podwyzszonym podwoziu
      • jam-agru Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 30.07.09, 21:40
        Nie marka czyni wieśniaka, tylko burak za kółkiem. Kulturalny
        starszy pan w matizie może sobie być. Natomiast wieśniak to fonocham-
        umcyk, wcinający się ordynarnie, żeby zaraz potem dać po hamulcach,
        nieważne, mauchem czy maybachem.
        • arcadios1987 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 30.07.09, 21:57
          - Zdecydowanie czerwona albo żółta Calibra z "uakustycznionym" wydechem, przyciemnionymi szybami i łomotem "kar ałdio" o mocy, którą po przełożeniu na konie mechaniczne można napędzić dziesięć takich Opelków. Ogólnie z każdego samochodu można zrobić wiocholot właśnie łomotem techno z głośników o średnicy dyszy silnika Boeinga 747.
          - Usportowione kombiaki, w szczególności nieszczęsne BMW E30. Kombi to z reguły typ użytkowy. To tak jakby sumoce założyć spódniczkę baletową. Spódniczka nie doda mu lekkości, tak jak ciemne szyby i niskie progi sportowego pazura autu, które stworzone jest do czegoś innego.
          - Polonezy z przyciemnianymi szybami
          Aż trzy razy powtórzył się motyw przyciemnionych szyb. Nie chodzi o to, że mam coś przeciwko tej modyfikacji, bo wygląda ona całkiem fajnie w samochodzie z charakterem i wykonana PROFESJONALNIE, czyli natryskowo. Wieśniacko wygląda zaś odłażąca folia i olbrzymie bąbelki powietrza pod nią. Dodatkowo niezłe jest lekkie zabrązowienie szyby (filtr UV), a tania folia powoduje, że szyba wygląda jak zamazana jakimś czarnym mazidłem. To oczywiście plus dla osiedlowo-podmiejskich gangsta, bo na tylnej kanapie można wozić ziomów ukrywających się przed władzą :)
          Obciachowe są też wszelkie naklejki z hipermarketu, głównie "diabełek", oraz sticker na całą tylną szybę z napisem "Sport" albo "Rally" i chorągiewkami w szachownicę :)Do tego można dodać sportowe kierownice zamiast seryjnych. Rzecz jasna przy pierwszej czołówce takie kółko jest w stanie rozpruć klatkę piersiową każdego kozaka, bo pasy to obciach (No chyba, że z nakładką "Rally sport")

Stereotypów nie należy tworzyć, one tworzą się same. Istnieje niemalże 90% szans, że "tjuner" w momencie wyprzedzania go doda gazu, będzie pakował nam się na czołówkę wyprzedzając na podwójnej ciągłej czy rozpocznie jakikolwiek manewr nie dotykając nawet czubkiem palca przełącznika kierunkowskazów. Pewne jest też, że w korku położy się na klaksonie, bo przecież "normalsi" tłumią jego rajdowe zapędy.

• Gość: agatsien Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.kp.pl 31.07.09, 09:01
            merceldes ML
          • blinski Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 20.02.10, 09:58
            Tyle się napisałeś, ale powiedz, gdzie można jeszce spotkać calibrę? Nie widziałem żadnej od jakichś 5 lat. Polonez to dziś też już raczej auto dziadków przywiązanych do swojego samochodu.
            Za to usportowiony kombiak, właśnie przez kontrast z jego oryginalnym przeznaczeniem, jest nieco nonszalancki - przez co mi się podoba.
            • arcadios1987 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 20.02.10, 11:42
              Fakt, że Calibry spotyka się coraz rzadziej, ale ja je jeszcze widuję. W wersji oryginalnej nie jest to jakiś zły samochód (dobry Opel nie jest zły) problem zaczyna się, kiedy ktoś stworzy potworka.
              Moda na "polonie" również mija, ale nadal można je spotkać na terenach podmiejskich, gdzie lokalni szpanerzy zajeżdżają je już na amen. Widuję jednak auta tej marki w stanie niemal idealnym, jakby przed chwilą zjechały z taśmy. Prawdą jest, że należą one zwykle albo do starszych osób, albo do pasjonatów polskiej myśli motoryzacyjnej. Swoją drogą szkoda, że ta myśl wraz z końcem PRL umarła.
              • blinski Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 21.02.10, 12:30
                Ja w ogóle widzę ostatnio jakoś mało wiejskiego tuningu na ulicach. No a polska myśl techniczna.. Coż, Czesi postawili na dobrego konia i mają, my zaufaliśmy byle komu i też mamy, za swoje.
          • Gość: marta Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 15:09
            posmarkałam się ze śmiechu.Uwielbiam takie wątki;-000))))
        • gorillon Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 31.07.09, 09:36
          > Nie marka czyni wieśniaka, tylko burak za kółkiem. Kulturalny
          > starszy pan w matizie może sobie być. Natomiast wieśniak to fonocham-
          > umcyk, wcinający się ordynarnie, żeby zaraz potem dać po hamulcach,
          > nieważne, mauchem czy maybachem

Zgadza się! To nie auta są wieśniackie, tylko ich użytkownicy (określony typ -
          wściekłego Polaka). Ale też ci, co "wieśniackość" określaja po wyglądzie lub
          marce (patrz: maile o "reputacji" BMW!). Albo patrzą z góry na tańsze wózki
          (patrz: mail o skodzie fabii). Mierzwa i tyle.

A już zupełnym kuriozum był wątek, w którym ktoś natrząsał się z instalacji
          gazowych w samochodach terenowych itp. Co za wałek :-)
          • Gość: sasza Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.ovz33.hc.ru 31.07.09, 09:50
            czesc gorillon!

masz racje co do kierowcow i uzytkownikow szos, tylko male ale:
            nie mail tylko post, na forum pisze sie posty

nie pisze tego zlosliwie, bo sadze ze jestes nowym uzytkownikiem, sam kiedys
            noobowalem i bylem lamerem, tak z troskliwosci bys nie byl wysmiany w
            towarzystwie kiedys ;)

z komsomolskim pozdrowieniem

sasza
            • gorillon Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 31.07.09, 21:35
              Saszka, dzięki za troskę. Ale.. jak zwał, tak zwał. Chyba każdy się domyśli, że
              chodziło o LIST. Lubo - WYPOWIEDŹ.
          • luksusowy_yacht Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 21.02.10, 10:05

> A już zupełnym kuriozum był wątek, w którym ktoś natrząsał się z
            instalacji
            > gazowych w samochodach terenowych itp. Co za wałek :-)

Bo to jest porazka. jak Cie nie stac na zatankowanie auta z
            silnikiem 3 litrowym to kup sobie inne z silnikiem 1.2

Gaz w autach o charakterze sportowym i terenowy to jest mega wiocha.
            sam wysmialem kumpla jak przytargal jakas BeeMKe z niemiec z
            silnikiem 3litrowym i zaraz zalozyl instalacje(oczywiscie jak
            najtansza) bo nie bylo go stac na jezdzenie tym autem.

Do tej pory sie do mnie nie odzywa, a bylo to rok temu :]
            • sammler Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 17.06.10, 08:37
              Zgadzam się. Nie jestem w stanie pojąć, po co ludzie kupują auta z potężnymi silnikami, skoro później nie stać ich na wykorzystanie w pełni ich możliwości czy ich normalną eksploatację.

Od razu wtedy przypomina mi się inny (zimowy) widok z warszawskich ulic - supermegawypasione samochody (nowe kosztują ok. 250-300 tys. PLN) ze zwałami śniegu na masce. I od razu wyobrażam sobie właściciela parkującego pod blokiem z lat 70/80. I zastanawiam się, czy to rzeczywiście jakaś szczególna potrzeba udowodnienia innym (a może sobie), że jest się lepszym?

S.
      • opocznik Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 31.07.09, 21:46
        -podwiść cie
        -nie po dwieście piędzisiąt.
    • Gość: diosko wozy "terenowe" IP: *.c158.petrotel.pl 31.07.09, 09:37
      Trzeba mieć poważny problem ze swoim ego żeby kupic do miasta coś co
      dla mnie jest raczej wozem farmerskim czyli kolubryne z paką, typu
      Mithubishi L200 czy toyotę Hilux.
      No i cos jest na rzeczy z Audi kierowcy przebijają z reguły
      buractwem włąścicieli bmw czy nawet golfów.
      • Gość: rosomak Re: wozy "terenowe" IP: *.cable.smsnet.pl 31.07.09, 09:57
        Racja, na polskie drogi są lepsze landary.

https://img19.imageshack.us/img19/4083/rosomak1rq6.jpg
      • Gość: Azorek Re: wozy "terenowe" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:05
        Gość portalu: diosko napisał(a):

> Trzeba mieć poważny problem ze swoim ego żeby kupic do miasta coś co
        > dla mnie jest raczej wozem farmerskim czyli kolubryne z paką, typu
        > Mithubishi L200 czy toyotę Hilux

Czołg czyli. Zgadzam się. Potem okazuje się, że miejsca parkingowe są za krótkie, więc staje się w poprzek. Podobnież czołgami jeżdżą głównie ludzie wzrostu nikczemnego.
        Dla mnie wieśniackie są wielkie czarne merole, ale nie dlatego, żebym miała coś do mercedesów - po prostu nie spotkałam za kierownicą takiego auta człowieka z szyją.
        • big__mama Re: wozy "terenowe" 31.07.09, 11:36
          Gość portalu: Azorek napisał(a):
          > Zgadzam się.

Nie zgadzam się.

Potem okazuje się, że miejsca parkingowe są za krótki
          > e, więc staje się w poprzek.

Proponuję sprawdzić wymiary takiego L200. O ile cm jest
          dłuższy/szerszy od samochodu typu kombi np. Vectra czy Mondeo. A
          potem możemy podyskutować :-) Problemem jest nie długość/szerokośc
          samochodu tylko umiejętności kierowcy.

Podobnież czołgami jeżdżą głównie ludzie wzrostu n
          > ikczemnego.

Mam 182cm.

• Gość: adek Re: wozy "terenowe" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 10:13
            tja ta big mama już na kożdym forum podkreśliła,że ma wielkie
            auto.Wielki ona ma tyłek.
    • Gość: treftera Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.nj.pl 31.07.09, 09:45
      BMW - Bolid Młodziży Wiejskiej :D
    • Gość: vomit Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.chello.pl 31.07.09, 14:30
      w Polsce obowiązuje niestety następująca zasada:
      im większym jestes burakiem, chamem, ze swoją twarzą i gabarytami
      mógłbyś dostać 10 lat więzienia, handlujesz dragami, prowadzisz
      podejrzane interesy, masz powiązanie ze świadkiem przestępczym -
      tym lepszym, większym, droższym autem bujasz się po drogach, łamiesz
      przepisy i czujesz się bezkarny.
      P.S.
      Do aut typowo wieśniackich zaliczyłbym już chyba klasyka - jeżdżąca
      bryka sprowadzona z Niemiec oklejona reklamami w tymże języku, fuj.
      Co za wstyd i obciach. A potem 80 letnia Hilda z Hitlerjugend z
      dziwi się patrząc w okno autokaru podczas wycieczki do Polski, że w
      np. Poznaniu działa filia hydraulika Udo (piekarza Helmuta etc)z jej
      miejscowosci ;)
    • Gość: rosomak Wszystko w jednym miejscu IP: *.cable.smsnet.pl 31.07.09, 16:00
      wiejskituning.blox.pl/html
      • Gość: rosomak Re: Wszystko w jednym miejscu IP: *.cable.smsnet.pl 31.07.09, 16:05
        https://i30.tinypic.com/e8skjm.jpg
        • lelina Re: Wszystko w jednym miejscu 20.02.10, 08:46
          Ten samochód wygrał ranking...
          • shamsa Re: Wszystko w jednym miejscu 18.06.10, 21:17
            na zderzaku ma napis "błyskawica"

Łada w finlandii rządzi :D
    • Gość: gość Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.core.ynet.pl 20.02.10, 08:22
      Golfy na wsiowych rejestracjach i nie wiem, czy można nazwać to coś
      autem - ale maluchy -fuj,fuj
    • nautilus.pompilius Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 20.02.10, 15:16
      1. Calibra - z dresiarzem w środku, plastikiem na zewnątrz i silnikiem 2.0 o
      mocy 100 KM
      2. Wszystkie na gaz
      3. Skoda Fabia 1.2 HTP i w ogóle każda Skoda, której posiadacz uważa, że cwano
      kupił Audi
      4. Audi 100 i Audi 80, BMW E36 - dresowozy.
      5. Wszystkie tanie badziewne i plastikowe dupowozy - Dełu, Logany itp. popierdółki.
      • Gość: otto_katz Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.elartnet.pl 20.02.10, 21:31
        śniegi stopniały, to i buraki kwitną...pamiętajta wieśki, jak zielune sie zapoli
        to trza ruszac...zdecydowanie...każdą furą...
        • Gość: Azorek Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.chello.pl 21.02.10, 00:35
          Nie nazwałabym wieśniackim auta typu skoda, matiz, seicento, czy jakieś starsze modele innych. Każdy jeździ tym czym chce i na co go stać. Lepsza skoda felicja niż marznięcie tyłka na przystanku.

Jeśli coś budzi moje politowanie to suvy, ogromniaste terenówki typu czołg używane wyłącznie w mieście. Szczególnie te farmerskie auta. Z nich najczęściej wysiadają współczesne odmiany nowobogackich.

A swoją drogą znam bardzo bogatego człowieka, znanego i cenionego architekta, który jeździ paroletnią meganką, choć stać go na ferrari zmieniane co roku. Tyle, że to nie Polak i nie w Polsce. Tam, gdzie samochód był przedmiotem użytkowym i nie trzeba było się na niego w Polmozbycie zapisywać - nie mają kompleksów samochodowych. U nas przeciwnie.
      • hajota Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 21.02.10, 11:34
        Jeżdżę dacią sandero i jestem z tego dumna :-))
        Kiedyś marzyłam o SUV-ie, ale mi przeszło, odkąd widzę coraz więcej drobnych,
        eterycznych blondyneczek podjeżdżających wielkimi czarnymi SUV-ami po zakupy w
        centrach handlowych. Bynajmniej nie postuluję, żeby małe kobietki jeździły
        wyłącznie "kobiecymi" autkami w rodzaju forda Ka, ale z tymi SUV-ami używanymi
        jako auta miejskie to już jakaś przesada.
      • Gość: Benamuki Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 09:07
        Jako prawdziwy wieśniak jeżdżę lanosem. W środku okładzina imitująca drewno! Dzieci za mną rzucały kamieniami to kobita pojechała na myjnię i okazało się, że zderzaki są w kolorze nadwozia. Odpadł jeden dekiel z koła i listwa z drzwi. Po złożeniu siedzenia pasażera woziłem deski z tartaku i rury z centrostalu. Zastanawiam się czy nie kupić tarpana - nie honkera tylko tego poprzedniego - tam na pakę wchodzą cztery świnie i worek kartofli.
        Ken i Barbie z sąsiedztwa wożą się błękitnym golfem 4 ze złotymi felgami.
        Nikt nie wspomniał o spinerach. Taki dajmy na to żółty humer z hromowanymi spinerami.
        Są ludzie, którzy chcą wyrazić swoje ja czy coś innym zakomunikować. poprzez auto. Dlatego warto zapłacić za nie roczne dochody czy poświęcać czas tuningując swój środek transportu.
        Kategorie dumnych posiadaczy:
        1 "hej, mała ssij pałę" - golf 2 do 4, civic, calibra.
        2 "dodam 2 karabiny z przodu rozp... jak który wyprzedzi" - pick-up i terenówki za 200k PLN
        3 "wybaczcie, że was olśniewam" - limuzyny z błękitnymi światłami albo UV pod podwoziem.
    • Gość: kirownica Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.tktelekom.pl 21.02.10, 09:20
      Nie ma wieśniackich aut, są tylko kierowcy wieśniaki. a już
      największym wieśniactwem jest śmiać się z kogoś, bo jeździ skodą,
      matizem, czy tico. i co w związku z tym?
      dla mnie lekko śmieszne:) (bo o gustach się nie mówi i kasżdy robi
      co chce) są tablece rejestracyjne np. K1 KASIA, albo inne. no i
      kobitki 150cm w kapeluszu w wielkich suwach zajmujące 4 miejsca
      parkingowe i jeżdżące środkiem ulicy, bo nie mają wyczucia swojej
      bryki.
      aaaa , ostatnio widziałam dziewczynę w fiacie uno-białym w
      różnokolorowe kwiatki (jakieś takie mało profesjonalne naklejki) i
      of kors flaga piracka powiewająca na wietrze. aż się obejrzałam:)
      • Gość: Sonia tak,tak,tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 08:53
        suv,ewentualnie jeep no a ostatecznie paka farmera i za kierownicą
        lala.
        Blond,tips i kozak z obcasem. Nie potrafi to jezdzic,parkowac auto
        jest męża ale on akurat pomknął swym bmw po kaskę do baru.
        Kiedyś miałam wielki i czarny ale teraz wstyd tym jezdzic.

Tak więc w rankingu prowadzą bryki farmerów i fabia.
        • Gość: Azorek Re: tak,tak,tak IP: *.chello.pl 22.02.10, 13:22
          Moja koleżanka jeździ takim autem z paką z tyłu, wielkie farmerskie auto. Ale ona prowadzi hotel dla koni, zwyczajnie go potrzebuje. I nie jest - na szczęście - lalą w kozakach :) I żadna tam drobna kobitka. Kawał baby.
    • Gość: fly79 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: 94.254.148.* 22.02.10, 21:11
      dopisuję się do postów, że to kierowca a nie samochód są wieśniackie, ale jest
      jedno ale... są dla mnie samochody, których KOLOR i BRZYDOTA są nieskończone.

KOLORY: jasne piaski, budynie jasne czekoladowe, zielenie, turkusy i
      jasnoniebieskie wodzianki - czyli to co na marynarkach na początku lat 90-tych.

BRZYDOTA: brzydalami są dla mnie multipla, siena(była u mnie numerem 1 do dnia
      kiedy dostałem ją od teścia...., ale dzięki bogu powstały kolejne nowe modele)
      logan (zawsze mam wtedy przed oczami regana:) -dacia regan :D:D, tico, tigra,
      mitsubishi l200, hummer, atos, ka, stary kadet, zafira i nieśmiertelna skoda
      fabia sedan, bo kombi się broni bryłą.

terenówki sa fajne, ale w terenie, jak nazwa wskazuje.

a wieś tańczy i szaleje w: (piszę to co widziałem i to moja subiektywna ocena:)
      - zielonych Golfach3, CRX!, civic sedan rasowanych na szatańskie maszyny!,
      prelude ze złotymi felami w szprychy, stare prelude z ruchomymi reflektorami,
      które się zacięły i kierowca jeździ tylko na przeciwmgielnych, waniliowym
      vanderbaumem, pokrowcami imitującymi fotele sportowe (z daleka), naklejką firmy
      prod. sprzęt tunningowy (którego to sprzętu brak w oklejonym pojeździe!!!),
      plastikową imitacją alu pedałów, imitacjami zamków blokujących na masce,
      pluszowymi kośćmi przy lusterku, naklejkami, kościotrupami, szubienicami,
      naklejką gdzie miś grzmoci na pieska znak drogowy z ogr. do 50km/h, albo kreski
      symbolizujące zliczone ofiary - babcie na pasach, rowerzystów i psy, "palce
      trupa" z bagażnika, zielone fuck off, antena CB na tico (bat 2,5 metra!!!!),
      nakładki na fotele w maluchu (fotele wyglądają na kubełkowe), podkoszulek na
      oparciu, jazda w gumofilcach w mercedesie, jazda w bejsbolówce w samochodzie,
      lewa ręka na kierownicy na godz. 12 leży tylko nadgarstkiem, prawa na fotelu jak
      przy cofaniu, sobota o 21 - przelotówkami mknie glf 3 zieleń i 4 młodzieżowców
      na poładzie. 3 ma piwo, 4 w basebolówce kiwa w takt muzyki, słychać na 3
      przecznice, ślamazarne ruszanie na zielonym, po czym ni z gruchy ni z pietruchy
      redukcja 4/3 i ognia ruchem szalonej pchły, ręczny na zakrętach, piski na
      zielonym, wiszenie kilometrami na zderzaku, oślepiając lewe lustro, trzymanie
      hamulca nożnego w długim korku, trzymanie świateł mijania w długim korku, etc etc

czasami takie wioskowe obrazki są zabawne, bo człowiek bawi się zabawą innych -
      bo nie każdy TAAAKI wioskowy tuning jest na serio - to element zabawy - nie
      każdy robi to na serio, bolesne są jednak autentyczne, aczkowiek nieudolne zabiegi.

najgorsza sytuacja panuje jednak w segmencie SUV i wyżej. marchewkowe panienki w
      białym kozaku jeżdżące do galerii 2 litrowymi potworami łamią paznokcie
      schylając się do bramki po bilet parkingowy ( znają tylko tę drogę, bo nie
      obsługują GPS a do GH trafią, ponieważ to miejsce, skąd właściciel samochodu je
      przywiózł)-własnie one śmigają samochodami, które są "na firmę" i wożąc swoje
      wydepilowane łona w koronkowej bieliźnie odliczają VAT z podatków które ja, jak
      ostatni debil, siedzący w foce płacę (granatowej). za to po prostu ich
      wszystkich nienawidzę.
    • Gość: kirownica Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.tktelekom.pl 22.02.10, 21:44
      wieśniacka może być jazda-niebezpieczna, bezmyśla , po alkoholu, z
      wydechem wyjącym na pół miasta,z komorką w łapie, szaleństwa po
      osiedlowych uliczkach i inne fatalne zachowania kierowców-parkowanie
      bez patrzenia na to, czy zostawia się miejsce dla innego kierowcy
      itd itd. wolę kierowcę w kapeluszu i fabii (co wy kurcze chcecie od
      fabii?? nie jeżdzę skodą, ale nie mam nic przeciwko) niż kierowcę w
      eleganckiej bryce który jest wałem po prostu:)
    • viking2 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 23.02.10, 03:16
      Maybach, Ferrari, Bentley...
      • antyrybiarz Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 16.06.10, 20:35
        SKODA SKODA SKODA
    • kaga9 Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 17.06.10, 15:34
      Owszem, też uważam, że najbardziej wsiurskie to są zachowania kierowców, a nie
      samochody jako takie.

Jak również bawi mnie narzekanie na korki przez osoby, których fura zajmuje
      połowę Marszałkowskiej;) Od razu wyjaśnię- wiadomo, że jak ktoś ma np. liczną
      rodzinę, małe dzieci (=>foteliki) czy z innych powodów NAPRAWDĘ potrzebuje
      dużego samochodu, to OK. Ale przyjrzyjcie się- ludzie kupują coraz większe
      samochody, a w większości i tak jedzie tylko kierowca, no, czasem jeden pasażer.
      • Gość: ;) Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.cable.smsnet.pl 23.06.10, 10:51
        kaga9 napisała:

> Jak również bawi mnie narzekanie na korki przez osoby, których fura zajmuje
        > połowę Marszałkowskiej;)

Antycypują, że się roztyją. Can I have a cookie now?
    • czwarty.wymiar Wielki pickup... 18.06.10, 08:36
      Wielki pickup, w stylu amerykańskim, służący głównie do jeżdżenia po mieście: na siłownię, solarium, do fryzjera, kosmetyczki...
      • yabol428 Re: Wielki pickup... 21.06.10, 16:46
        czwarty.wymiar napisał:

> Wielki pickup, w stylu amerykańskim, służący głównie do jeżdżenia po mieście: n
        > a siłownię, solarium, do fryzjera, kosmetyczki...

Największym wieśniactwem jest jeżdżenie w ogóle po mieście samochodem,
        jakiejkolwiek marki, w takim celu jak opisane powyżej. Po to jest komunikacja
        miejska, żeby z niej korzystać, a samochód powinien służyć tylko do wyjątkowych
        celów, a nie do codziennych podróży.
    • Gość: chmielowa Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.lublin.mm.pl 18.06.10, 15:15
      Stoję sobie jakiś czas temu stoję sobie spokojnie przed przejściem i nagle spostrzegam taki oto obrazek : Podjeżdża samochód, słychać umcy-umcy już z daleka. Odwracam głowę, coby spojrzeć kimże są Ci wytrawni zanwcy muzyki klasycznej. Oczywiście nie byłam zaskoczona, gdy spostrzegłam dwóch łysych "przystojniaczków" typu ABS (Absolutny Brak Szyi), jechali oczywiście "na zimny łokieć", palili papierosy. Norma. Jednak wyobrażcie sobie jakie było moje zdziwienie gdy zorientowałam się, że wypasiona fura, którą jadą to.....SMART. Nogi się pode mną ugięły i myślałam, że zemdleję od powstrzymywanego śmiechu.
      • Gość: venum Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:46
        Hugokopter

a poważnie,to bmw x6 porażka
        • sammler Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog 24.06.10, 00:54
          Gość portalu: venum napisał(a):

> Hugokopter
          >
          > a poważnie,to bmw x6 porażka

Eee tam, wieśniackim bym go nie nazwał. Choć faktycznie - nie podoba mi się... Ale to dobry samochód...

W ogóle wszystkie BMW serii X mi się podobają (oprócz X6 właśnie)...

A co to jest Hugokopter? :)

S.
          • Gość: venum Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 22:12
            "A co to jest Hugokopter? :)"
            www.youtube.com/watch?v=3BGz90mEXx8
    • Gość: anty wieśniak Re: najbardziej wieśniackie auto na polskich drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 16:14
      sam jesteś wieśniacki!!! każdy ma takie auto jakie chce a tobie nic
      do komentowania!!! spójrz w lustro i wtedy skomentuj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka