Dodaj do ulubionych

tabliczki, wywieszki szyldy itp.

• Gość: Krymoff Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.domena / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:25
      Czytałem ostatnio, że w konkursie na "Złote ..." (coś tam, nie pamiętam co)
      zwyciężyła wywieszka: "Nieczynne z powodu, że zamknięte".
      • Gość: Alex Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 20:07
        Znałem to tylko z opowiadań i byłem pewny że ktoś to wymyślił ale jak któregoś
        dnia zobaczyłem na drzwiach sklepu: NIECZYNNE Z POWODU ŻE ZAMKNIĘTE to
        uwierzyłem :)
        • Gość: neg Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.krap.pl 12.01.04, 18:22
          na nieczynnym wyciągu narciarskim na Słowacji:
          "ne premava, bo ne premava"
    • Gość: Sara Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.tele2.pl 05.01.04, 19:44
      Przedświąteczne zakupy z obłędem w oczach... Wyszłam z pewnego bardzo "trendy"
      sklepu w stolicy z upolowanym swetrem i koszulką. Co widniało na
      paragonie? "Towar modny" i "Gróba dzianina"...
      • frred Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 12.01.04, 12:26
        Gość portalu: Sara napisał(a):

> Przedświąteczne zakupy z obłędem w oczach... Wyszłam z pewnego
        bardzo "trendy"
        > sklepu w stolicy z upolowanym swetrem i koszulką. Co widniało na
        > paragonie? "Towar modny" i "Gróba dzianina"...

A ja raz w Opolu kupiłem prezerwatywy, a na paragonie było... "Worki na
        śmieci". To akurat chyba z myślą o kliencie - gdyby rodzice czy żona znaleźli
        paragon.
    • Gość: J. Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.waw.pl 05.01.04, 20:02
      Na drzwiach sklepu spożywczego: "Proszę nie CZASKAĆ drzwiami".
    • Gość: Tom Toaleta dziennikarzy IP: 217.153.116.* 05.01.04, 20:07
      W męskiej toalecie na wydziale dziennikarstwa UW na początku lat 90-tych ktoś
      napisał: mam członka o średnicy 20 cm. A ktoś inny mu odpisał: to przetkaj mi
      wannę.
      • frred Re: Toaleta dziennikarzy 12.01.04, 12:34
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> W męskiej toalecie na wydziale dziennikarstwa UW na początku lat 90-tych ktoś
        > napisał: mam członka o średnicy 20 cm. A ktoś inny mu odpisał: to przetkaj mi
        > wannę.

A w męskiej toalecie na wydziale nauk społecznych UŚ (m.in. politologia, w
        obrębie której dziennikarstwo) w połowie lat 90-tych ktoś napisał: "Kocham
        chłopców, spotykamy się na dworcu" - po spodem dopisek "Żebyście se chuje
        połamali!".
        A nieco niżej: "Mam 25 cm, poszukuję partnera" i dopisek "Krasnoludki wyginęły
        głupku"

Przepraszam gejów, naprawdę gej jest OK, ale te teksty mnie rozwaliły.
    • dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:41
      Cennik w kiblu w jakiejś knajpie:

Duża kupa: 2 zł
      Mała kupa: 1,50 zł
      Sikanie: 1 zł
      PROMOCJA! Po 5 piwach mała kupa lub sikanie GRATIS!

Nie tyle sama treść wywieszki mnie zastanawia, co raczej metoda, którą obsługa
      baru dokonuje oceny i kwalifikacji wyprodukowanych ekstrementów. czyżby po
      zakończonym "posiedzeniu" należało zawołać klozetbabcię, by dokonałą oględzin?
      • Gość: MaDeR Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 80.51.240.* 28.04.04, 11:59
        A myślisz, że po co jest babcia klozetowa/kałboj? :D
        • bobor5 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 29.04.04, 16:56
          Mój kumpel pracował w firmie kurierskiej, kiedyś pewna pani przyniosła
          przesyłkę zaadresowaną "Ućka Liska". Zgadnijcie co to było... Łódź Kaliska
          (stacja PKP w Łodzi)!!!

I jeszcze napis na witrynie sklepu a Łodzi: "NIEWIDZIALNE BIUSTONOSZE"
      • Gość: Morys Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.117.1.* 29.04.04, 05:07
        W małej miejscowości nadmorskiej:
        "WC - 100 m, biegiem 50 m"
    • hajota Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:44
      W Stowarzyszeniu Tłumaczy Polskich na tablicy ogłoszeń wisiała kiedyś
      karteczka "Kupię maszynę do pisania z rosyjską trzcionką".
      • Gość: wyb Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 07:39
        W "gospodzie" (mordowni) w woj. świętokrzyskim, niedaleko Ostrowca Św. "KREDYT
        UMARŁ, KRYZYS ŻYJE, KTO NIE PŁACI, TEN NIE PIJE". Szklanka wina "z kija" z 3
        lata temu - 1 zł. :P
        • Gość: Kika Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 25.04.04, 21:14
          kilka lat temu w wiejskim skupie jaj:'Chlopy nie myjta jajek, bo sie psują"
          (autentyk!!!!)
    • dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:45
      Jeszcze jedno: bardzo mi się zawsze podobały wywieszki na rusztowaniu o
      treści "Uwaga! U góry pracują!" Sensacyjność tej informacji zawsze zachęcała
      mnie, by wejść "na górę" i NA WŁASNE OCZY przekonać się, że tam rzeczywiście
      pracują!
      • Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:26
        Mnie zawsze bardziej podniecała tabliczka "ROBOTY NA GÓRZE". Chyba złe roboty,
        że ostrzeżenia wieszają, takie roboty z "Terminatora". Odrobina s-f w naszej
        przaśnej rzeczywistości.
    • Gość: fleurette Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 81.219.160.* 05.01.04, 20:51
      czy na tabliczkach to nie wiem, ale na planie miasta łodzi znalazłam ulice
      K.Paryskiej (komuny, gdzyby ktoś nie wiedział...)
      • Gość: justa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:00
        była też ul. OBRONCOW Monte Cassino :-)
        • Gość: adas Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 193.91.3.* 06.01.04, 12:56
          a co powiecie na ul. Jaśkowa D.

PS. Jaśkowa Dolina, żeby nie było wątpliwości.
          • Gość: senk Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.itpp.pl 27.01.04, 01:20
            Trzy, cztery lata temu w Mielcu, restauracja,napis w męskiej toalecie:
            " Pisuar dzisiaj nie robi":)))))
            Pozdrawiam
            Senk z rodzinką
            • buka222 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 26.04.04, 12:44
              w tymże samym Mielcu do tabliczki przy sklepie " Atrakcyjna odzież na wagę "
              ktos pokusił się o korektę sprayem i powstało " Atrakcyjna MŁodzież (na wagę) "
    • maggiebr Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 21:06
      Wywieszka z siatką godzin liceum, zatytułowana "Profile krztałcenia"
      • Gość: justa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:18
        było tez haslo: "Sprzedawco! Stań otworem do klienta" hi hi hi
    • Gość: barwa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.205.149.* 05.01.04, 21:28
      W małym miasteczku sklepik w stylu przedwojennym a na nim szyld "PIFF I RÓŻNE
      ZAKĄSAKI"
    • Gość: snowflake Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.01.04, 21:48
      Mieszkam w Gdyni. Nad Aleją Zwycięstwa do dziś wisi przepiękny szyld
      głoszący 'Stocznia Gdynia SA miejscem pracy dla najlepszych'.
      A jakieś trzy lata temu wracając ze Słowacji przejeżdżałam przez małe
      miasteczko.Przy głównej drodze był kościół, na wieży kościelnej zegar, a pod
      zegarem następujący komunikat: "Któraś z tych godzin może być twoją
      ostatnią" ;)
    • ann.k Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 21:49
      Cennik w estońskim pubie:

Dotyczy odpowiedzi jakich barman udziela żonom dzwoniącym do baru:

-20 EEK "wyszedł właśnie"
      -40 EEK "nie było go dzisiaj wcale"
      -60 EEK "ze sto lat go nie widziałem"
      -200 EEK "kto?!"
    • Gość: Donia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.01.04, 22:11
      Kartka na sklepie polonijnym w Chicago:
      "Mowimy po polsku we wtorki i czwartki
      w soboty OD PIATY DO OSMY."
      Ze niby jak zwierzeta a wigilie?
      Zrywalismy boki przez kilka dni. Pozdrowionka
      • Gość: wormuth Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.01.04, 22:27
        liryczny napis na USC w Kaliszu - "Sam żyjesz raz, dwa razy we dwoje"
        a we Wrocławiu jest mały punkcik usługowy, mało kto do niego zagląda. Ale nosi
        dumną nazwę "Centrum Kserograficzne." Szkoda, że jeszcze nie "światowe"
    • Gość: czytelnik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.cti.us.edu.pl 05.01.04, 22:20
      z pisma od firmy:

"Powyższa opinia bazuje na rozporządzeniu Ministra Gospodarki z dnia ... w
      sprawie ... (Dz. U. Nr ..., poz. ...). Rozporządzenie to już od dawna nie
      obowiązuje."
    • rigel Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 22:32
      Autentyk:
      82 lub 83 rok, przy drodze tuż przed Jasłem (koło Krosna) w prywatnym piętrowym
      domku, właściwie w garażu pod domem jest malutka knajpka. Duża być nie może, bo
      i domek niewielki, taki klasyczny klocek. W drzwiach do garażu jest okienko jak
      do apteki, a nad okienkiem tabliczka z napisem: "w czasie złej pogody i
      awantury piwa nie podaje się"
      • olabatruch1 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 22:39
        W moim osiedlowym sklepie spożywczym, w okolicach roku 89, kiedy reklamy
        zaczynały być dźwignią handlu, panie sprzedawczynie postanowiły zarekomendować
        elementy z drobiu i powiesiły odręcznie wykonany afisz: ŚWIERZE ŁUDA
      • Gość: yvona Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.rivrw5.nsw.optusnet.com.au 06.01.04, 15:11
        a co powiecie na szyld w lodzkim sklepie : przetwory, namiastki, konserwy;
        szyld na cala szybe, ale co to do ciezkiej cholery sa namiastki i z czym to
        sie je?
        • Gość: Pauli Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 08.01.04, 23:21
          Bylam wczoraj w jakims sklepie; mozna bylo wejsc i poogladac, ale nie kupic bo-
          jak mowila ekspedientka - "jest remament". I opowiadala, jak to
          jutro "remament" sie skonczy itd... Powtorzyla to chyba sto razy. A jak
          wychodzilam ze sklepu, dostrzeglam na drzwiach napis wypisany gigantycznymi
          literami... oczywiscie, "REMAMENT":)
    • Gość: volf Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wmc.com.pl 05.01.04, 22:46
      a ja widziałem kiedyś na drzwiach warzywniaka;
      "Tu nie Afryka, drzwi się zamyka"...
      • szymanka Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 07.01.04, 11:05
        Kiedyś pracowałam w firmie z branży kolejowej. Budowaliśmy przejazdy, rogatki,
        samoczynne sygnalizacje itp. Po pierwszej awarii takiej sygnalizacji szef na
        gwałt kazał zrobić znak drogowy informujący kierowców o usterce.
        Na jego polecenie wykonano znak o treści "ROGATKA NIEWAŻNA"
        Kolejarze polewali z naszej firmy dłuuuuugo :-)
    • Gość: bzi Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 22:47
      taki napis nad pewna knajpa: WC PRZY KOMINKU ;)

albo w Kolobrzegu w pizzerii o wdziecznej nazwie Bastylia w toalecie centralnie
      nad sedesem: UWOLNIJ PRAGNIENIA... ;)nie wspominajac juz o tym ze jest tam tez
      szubienica...
    • Gość: widz Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.dialup.telenergo.pl 05.01.04, 22:49
      Przjeżdżając przez Słowację zatrzymaliśmy się w małym miasteczku w celu
      zrobienia zakupów. Sobota przed południem, na ulicach żywego ducha. Wielki neon
      na jakimś budynku "ZA MIER A ŻIWOT NA ZIEMI" (za pokój i życie na ziemi -
      chyba. My czytaliśmy to jednak tak, że "zamiera żywot na ziemi".
      I drugi tekst - fragment relacji czeskiego komentatora sportowego,
      wymieniającego nazwiska trzech hokeistów czeskich: "Popil, Poruhal a Smutny"
      :-)))
      • Gość: ruby Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.waw.pl 05.01.04, 23:26
        a w moim LO dyrekcja wywiesila kiedys informacje,ze nie wolno nam wychiodzic ze
        szkoly w czasie przerw,bo "zaklocamy spokoj w domach publicznych" :))))))))
        • katarsis Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 23:49
          W moim liceum dyrektor zwołał kiedyś wszystkich do auli i wygłosił
          przemówienie, w którym zawartych było kilka perełek. Do dziś pamiętam takie
          stwierdzenia:

"W nowowyremontowanej męskiej ubikacji pojawiły się napisy: Kocham Kaśkię.
          I ja się pytam: Jak można kogoś kochać w takim smrodzie??"
          albo:
          "W czytelni pojawiły się na słupach napisy po angielsku o papieżu. Tak
          brzydkie, że nawet nauczycielka nie chciała mi ich przetłumaczyć"
          albo "Myjcie zęby pastą z fluorem"
          lub "Nie ma żadnych odwiedzin w trakcie godzin lekcyjnych osób spoza szkoły.
          Jak chcecie się spotykać z chłopakami - to w domu, przy rodzicach, ciastku i
          herbatce"

Albo nauczycielka z geografii: Powiedzcie mi cos o Europie, to ja wam powiem,
          że mówicie źle albo, że powiemy o tym później"
          "Polska ziemniakiem stoi"
          • Gość: sunny7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.siedem4.com.pl 06.01.04, 14:36
            W toalecie w schronisku był wywieszony regulamin. Jeden z jego punktów brzmiał:

" Obowiązuje 100-procentowa celność."
        • Gość: sunny7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.siedem4.com.pl 06.01.04, 14:34
          W toalecie w schronisku wisiał regulamin. Jeden z jego punktów brzmił:

" Obowiązje 100 - procentowa celność"
      • Gość: Golarkin Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 81.210.125.* 06.01.04, 15:04
        A ja w szkole dla dzieci głuchoniemych we Wrocławiu (gdzie wdarliśmy się na
        Sylwestra) widziałem gazetkę ścienną z wielkim tytułem: CO SŁYCHAĆ W NASZEJ
        SZKOLE. No comment.
    • Gość: jarek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.pl 05.01.04, 23:13
      Autentyczna tabliczka na kiosku:
      "Tu mozna kupic papierosy ktore
      powoduja raka i choroby serca"

jarek
      • Gość: Okonie Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 05.01.04, 23:31
        Palenie raka powoduje smród i bicie serca
      • Gość: czzxc Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.sympatico.ca 06.01.04, 06:02
        Pamiętam, że w naszym budynku ktoś kiedyś przyczepił kartkę na drzwiach od windy:

" Z powodu choroby murzyna winda nieczynna"
    • Gość: renia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.ath.spark.net.gr 05.01.04, 23:22
      Niedaleko mojego domu byly garaze i taka kartka widniala: Jak przylapie na
      sikaniu to utne!!
      • Gość: kotek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.plwaw.energis.pl 29.04.04, 07:02
        A ja widziałem gdzieś takią tabliczkę (chyba na zdjęciu):
        "Za sranie przy ścieżce przypier...le łopatą"

:)))))))))))))))

PZDR
    • Gość: szalik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 23:24
      Troche z innej beczki, ale musze sie tym z Wami podzielic.
      Minionych wakacji podczas pobytu na Mazurach, w jakiejs wiosce zabitej dechami
      (ktorych tam nie brakuje), moja siostra robila zakupy. Na koniec powiedziala do
      sprzedawczyni (prostej, wiejskiej baby:) )
      - ..i ogorka prosze.
      A na to ekspedientka, podchodzac do kasy:
      - A tego jogurta to jakiego pani chciala?!
      Moze nie brzmi to tak smiesznie jak bylo w rzeczywistosci, ale zapewniam, przez
      dobrych 5 minut nie moglismy zlapac oddechu.
      Pozdrawiam! :)
      • Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:36
        Rzeczywiście śmieszne. Znaczy, że Twoja Siostra powiedziała "ogórka proszę"
        zamiast poprawnej formy biernika "poproszę ogórek". A krotochwilna sprzedawczyni
        wychwyciła ten błąd gramatyczny i powtórzyła go, przedrzeźniając Twoją Siostrę.

Z tej samej beczki wolę dialog (ponoć autentyczny):
        - Czy jest ser salami?
        - Salamiego nie dowieźli!
        • Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:43
          A bardziej w temacie:
          1. Pewna znajoma mi osoba widziała w W-wie obrzydliwą budę z piwem z szyldem:
          "Piw Donald".
          2. Gdy byłem małym chłopcem, zdarzało mi się odwiedzać pewną przychodnią
          dziecięcą. Jak to w przychodni, wisiały na ścianach różne gablotki z gazetkami
          ściennymi. W jednej z gablotek powieszono jakieś broszury, poradniki itp., nad
          którymi widniał napis (papierowe litery przyczepione szpilkami): "MOŻNA KUPIĆ".
          Któregoś razu jakiś dowcipniś poprzestawiał literki i powstało hasło "MOCZ I KUPA".
        • Gość: wojtek cennik za wygódkę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 00:54
          W Rosji, w miasteczku niedaleko Moskwy widziałem na dworcowym kiblu cennik
          usług ze wszystkimi przysługującymi ulgami. Zwykli ludzie musieli płacić 100 %
          ceny, 50 % było dla m.in. żołnierzy na służbie, milicjantów, a bezpłatnie mokli
          korzystać bohaterowie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, weterani Czarnobyla,
          inwalidzi wojenni i wojskowi oraz odznaczeni orderami państwowymi...
        • Gość: clivia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.vogel.pl 06.01.04, 09:59
          "poproszę ogórek" - a o co poprosisz ogórka? o zjedzenie? - mądralo
          Prawidłowa forma to: "poproszę o ogórka"
          • sedona Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 21:00
            Przyganial kociol garnkowi, jesli kogos poprawiasz, to sie upewnij, ze sam/a
            wiesz lepiej: poprosze o (kogo?co?): gazete, chleb, maslo, dzbanek, pomidor,
            OGOREK, a nie (jak sugerujesz): gazety, chleba, masla, dzbanka, OGORKA,
            pomidora itp.
            • Gość: Takitam Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.117.18.* 07.01.04, 13:22
              Ogurek, kieubasa i szczórek !!
            • Gość: szalik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 08:33
              Masz racje! :)
            • Gość: szalik Racja! IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 08:33
              Masz racje! :)
        • Gość: szalik To nie tak.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 08:43
          Nie do konca. Moja siostra powiedziala to jakos w tym stylu. Chyba nawet samo "i
          ogorka", oczywiscie niepoprawnie gramatycznie, ale mniejsza o to. Kazdemu sie
          zdarza.:) A ze to byla ekspedientka w zwyklym wiejskim GSie, baba prosta jak
          budowa zapalki, to po prostu zapytala tak, jak umiala. I bynajmniej ani jej usta
          nie zadrzaly w grymasie usmiechu.:) Byla powazna jak na pogrzebie jakims i nie
          wiedziala z czego sie tak podsmiechujemy. (Zachowujac resztki dobrego
          wychowania, wybuchnelismy smiechem dopiero po wyjsciu ze sklepu). ;)
          No nic, w kazdym razie fajnie bylo, a blad mojej siostry dal nam wiele radosci. :)
          Pozdrawiam!
          • Gość: Głupek Re: To nie tak.. IP: *.chello.pl 14.01.04, 01:22
            OK, w ogóle przepraszam, że się czepiam, ale nie mogłem się powstrzymać od tej
            małej kąśliwości.

A jeszcze w temacie karteczka na kabinie kierowcy w warszawskim autobusie:
            "Nie denerwować kierowcy! Wasze życie jest w jego rękach!"
        • zlota_rybka2 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 08.01.04, 09:47
          Hmmm...jeżeli już poruszyłeś temat gramatyki w tej wypowiedzi, to należałoby
          powiedzieć w ten sposób: poproszę ogórka - drugi człon wypowiedzi też się
          odmienia (biernik - kogo? co?) tak więc ogórka, a nie ogórek....

Pozdrawiam Rybka
          • Gość: Bart Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.tpnets.com 25.04.04, 22:35
            kogo? CO? CO! więc ogórek. OGÓREK. Jak już coś piszesz, to niech to się trzyma
            kupy w obrębie założeń.
    • dami7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 02:36
      1. Napis na drzwiach sklepu na Opolszczyźnie "Skisz malorzy sklyp zawrzyty"
      (zamknięte z powodu malowania).
      2. Obowiązuje w sklepach z alkoholem tabliczka o treści "Alkohol szkodzi
      zdrowiu". A ktoś dowcipny napisał "ALKOHOL SZKODZI. NA ZDROWIE!" - a co, zawsze
      można powiedzieć, że mucha nas..ła.
      3. Szczytem absurdu jest napis w szatni "Za pozostawione rzeczy szatnia nie
      odpowiada".
      • dami7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 02:38
        I jeszcze mi się przypomniało: lata 70-te ubiegłego wieku, dworzec główny w
        Berlinie (oczywiście Wschodnim), restauracja, w niej JEDYNY napis w jęz.
        polskim - "Nie pluć na podłogę"!
        • em_em Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 07:25
          w małym miasteczku w Wielkopolsce w "gospodzie" - daaawno temu w karcie dań
          "kotlety mielone podajemy po godzinie 15"
    • Gość: Bamako Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.85.227.* 06.01.04, 07:45
      Ogłoszenie na słupie. Treść nieważna, za to adres: "Batajonów chłopskich".
    • Gość: Ed Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.mw.mil.pl 06.01.04, 08:12
      Jeszcze za komuny, w sklepie w Słupsku, z serii modnej wtedy propagandy BHP :
      "Wyłącz zbędne ŹRÓDŁA energii"
      • Gość: 9ton Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wil.pk.edu.pl 06.01.04, 08:42
        w Krakowie koło Politechniki, na skrzyżowaniu ul. Warszawskiej i Szlak jest
        firma uzupełniająca tusz w kartridżach (każdy wie o co chodzi:)).
        na ścianie wisi duza tablica NAPEŁNIANIE TUSZY - to chyba dla chudzielców.
    • Gość: mirekmil Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 09:14
      trochę z innej beczki
      Ostatnio wypatrzyłem przy tylnej tablicy rejestracyjnej samochodu napis
      " Wal śmiało ! To samochód teściowej!!!"
      • dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 09:19
        Mija ciotka, lat obecnie ok. 50 (wybacz ciociu) miała kiedyś na tylniej szybie
        samochodu wielgachną, żółtą naklejkę ze znakiem "Inne niebezpieczeństwa" i
        olbrzymim napisem czarnymi literami: "UWAGA! BABA!" W końcu ściągnęła, bo
        wszyscy mężczyźni z zachwytu trąbili na nią na ulicy.
        • misiek991 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 09:29
          Ot taka sobie wywieszka na drzwiach zamkniętego sklepu na podlasiu:
          "Wyszłem tera, zara bede nazad."
      • agra1 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 24.03.04, 12:42
        podobne - Wal śmiało, i tak ty płacisz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka