Gość: Krymoff Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.domena / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:25 Czytałem ostatnio, że w konkursie na "Złote ..." (coś tam, nie pamiętam co) zwyciężyła wywieszka: "Nieczynne z powodu, że zamknięte". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 20:07 Znałem to tylko z opowiadań i byłem pewny że ktoś to wymyślił ale jak któregoś dnia zobaczyłem na drzwiach sklepu: NIECZYNNE Z POWODU ŻE ZAMKNIĘTE to uwierzyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neg Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.krap.pl 12.01.04, 18:22 na nieczynnym wyciągu narciarskim na Słowacji: "ne premava, bo ne premava" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.tele2.pl 05.01.04, 19:44 Przedświąteczne zakupy z obłędem w oczach... Wyszłam z pewnego bardzo "trendy" sklepu w stolicy z upolowanym swetrem i koszulką. Co widniało na paragonie? "Towar modny" i "Gróba dzianina"... Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 12.01.04, 12:26 Gość portalu: Sara napisał(a): > Przedświąteczne zakupy z obłędem w oczach... Wyszłam z pewnego bardzo "trendy" > sklepu w stolicy z upolowanym swetrem i koszulką. Co widniało na > paragonie? "Towar modny" i "Gróba dzianina"... A ja raz w Opolu kupiłem prezerwatywy, a na paragonie było... "Worki na śmieci". To akurat chyba z myślą o kliencie - gdyby rodzice czy żona znaleźli paragon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.waw.pl 05.01.04, 20:02 Na drzwiach sklepu spożywczego: "Proszę nie CZASKAĆ drzwiami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Toaleta dziennikarzy IP: 217.153.116.* 05.01.04, 20:07 W męskiej toalecie na wydziale dziennikarstwa UW na początku lat 90-tych ktoś napisał: mam członka o średnicy 20 cm. A ktoś inny mu odpisał: to przetkaj mi wannę. Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Toaleta dziennikarzy 12.01.04, 12:34 Gość portalu: Tom napisał(a): > W męskiej toalecie na wydziale dziennikarstwa UW na początku lat 90-tych ktoś > napisał: mam członka o średnicy 20 cm. A ktoś inny mu odpisał: to przetkaj mi > wannę. A w męskiej toalecie na wydziale nauk społecznych UŚ (m.in. politologia, w obrębie której dziennikarstwo) w połowie lat 90-tych ktoś napisał: "Kocham chłopców, spotykamy się na dworcu" - po spodem dopisek "Żebyście se chuje połamali!". A nieco niżej: "Mam 25 cm, poszukuję partnera" i dopisek "Krasnoludki wyginęły głupku" Przepraszam gejów, naprawdę gej jest OK, ale te teksty mnie rozwaliły. Odpowiedz Link Zgłoś
dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:41 Cennik w kiblu w jakiejś knajpie: Duża kupa: 2 zł Mała kupa: 1,50 zł Sikanie: 1 zł PROMOCJA! Po 5 piwach mała kupa lub sikanie GRATIS! Nie tyle sama treść wywieszki mnie zastanawia, co raczej metoda, którą obsługa baru dokonuje oceny i kwalifikacji wyprodukowanych ekstrementów. czyżby po zakończonym "posiedzeniu" należało zawołać klozetbabcię, by dokonałą oględzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 80.51.240.* 28.04.04, 11:59 A myślisz, że po co jest babcia klozetowa/kałboj? :D Odpowiedz Link Zgłoś
bobor5 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 29.04.04, 16:56 Mój kumpel pracował w firmie kurierskiej, kiedyś pewna pani przyniosła przesyłkę zaadresowaną "Ućka Liska". Zgadnijcie co to było... Łódź Kaliska (stacja PKP w Łodzi)!!! I jeszcze napis na witrynie sklepu a Łodzi: "NIEWIDZIALNE BIUSTONOSZE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morys Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.117.1.* 29.04.04, 05:07 W małej miejscowości nadmorskiej: "WC - 100 m, biegiem 50 m" Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:44 W Stowarzyszeniu Tłumaczy Polskich na tablicy ogłoszeń wisiała kiedyś karteczka "Kupię maszynę do pisania z rosyjską trzcionką". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 07:39 W "gospodzie" (mordowni) w woj. świętokrzyskim, niedaleko Ostrowca Św. "KREDYT UMARŁ, KRYZYS ŻYJE, KTO NIE PŁACI, TEN NIE PIJE". Szklanka wina "z kija" z 3 lata temu - 1 zł. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 25.04.04, 21:14 kilka lat temu w wiejskim skupie jaj:'Chlopy nie myjta jajek, bo sie psują" (autentyk!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 20:45 Jeszcze jedno: bardzo mi się zawsze podobały wywieszki na rusztowaniu o treści "Uwaga! U góry pracują!" Sensacyjność tej informacji zawsze zachęcała mnie, by wejść "na górę" i NA WŁASNE OCZY przekonać się, że tam rzeczywiście pracują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:26 Mnie zawsze bardziej podniecała tabliczka "ROBOTY NA GÓRZE". Chyba złe roboty, że ostrzeżenia wieszają, takie roboty z "Terminatora". Odrobina s-f w naszej przaśnej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 81.219.160.* 05.01.04, 20:51 czy na tabliczkach to nie wiem, ale na planie miasta łodzi znalazłam ulice K.Paryskiej (komuny, gdzyby ktoś nie wiedział...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:00 była też ul. OBRONCOW Monte Cassino :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 193.91.3.* 06.01.04, 12:56 a co powiecie na ul. Jaśkowa D. PS. Jaśkowa Dolina, żeby nie było wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senk Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.itpp.pl 27.01.04, 01:20 Trzy, cztery lata temu w Mielcu, restauracja,napis w męskiej toalecie: " Pisuar dzisiaj nie robi":))))) Pozdrawiam Senk z rodzinką Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 26.04.04, 12:44 w tymże samym Mielcu do tabliczki przy sklepie " Atrakcyjna odzież na wagę " ktos pokusił się o korektę sprayem i powstało " Atrakcyjna MŁodzież (na wagę) " Odpowiedz Link Zgłoś
maggiebr Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 21:06 Wywieszka z siatką godzin liceum, zatytułowana "Profile krztałcenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:18 było tez haslo: "Sprzedawco! Stań otworem do klienta" hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barwa Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.205.149.* 05.01.04, 21:28 W małym miasteczku sklepik w stylu przedwojennym a na nim szyld "PIFF I RÓŻNE ZAKĄSAKI" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowflake Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.01.04, 21:48 Mieszkam w Gdyni. Nad Aleją Zwycięstwa do dziś wisi przepiękny szyld głoszący 'Stocznia Gdynia SA miejscem pracy dla najlepszych'. A jakieś trzy lata temu wracając ze Słowacji przejeżdżałam przez małe miasteczko.Przy głównej drodze był kościół, na wieży kościelnej zegar, a pod zegarem następujący komunikat: "Któraś z tych godzin może być twoją ostatnią" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 21:49 Cennik w estońskim pubie: Dotyczy odpowiedzi jakich barman udziela żonom dzwoniącym do baru: -20 EEK "wyszedł właśnie" -40 EEK "nie było go dzisiaj wcale" -60 EEK "ze sto lat go nie widziałem" -200 EEK "kto?!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.01.04, 22:11 Kartka na sklepie polonijnym w Chicago: "Mowimy po polsku we wtorki i czwartki w soboty OD PIATY DO OSMY." Ze niby jak zwierzeta a wigilie? Zrywalismy boki przez kilka dni. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wormuth Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.01.04, 22:27 liryczny napis na USC w Kaliszu - "Sam żyjesz raz, dwa razy we dwoje" a we Wrocławiu jest mały punkcik usługowy, mało kto do niego zagląda. Ale nosi dumną nazwę "Centrum Kserograficzne." Szkoda, że jeszcze nie "światowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.cti.us.edu.pl 05.01.04, 22:20 z pisma od firmy: "Powyższa opinia bazuje na rozporządzeniu Ministra Gospodarki z dnia ... w sprawie ... (Dz. U. Nr ..., poz. ...). Rozporządzenie to już od dawna nie obowiązuje." Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 22:32 Autentyk: 82 lub 83 rok, przy drodze tuż przed Jasłem (koło Krosna) w prywatnym piętrowym domku, właściwie w garażu pod domem jest malutka knajpka. Duża być nie może, bo i domek niewielki, taki klasyczny klocek. W drzwiach do garażu jest okienko jak do apteki, a nad okienkiem tabliczka z napisem: "w czasie złej pogody i awantury piwa nie podaje się" Odpowiedz Link Zgłoś
olabatruch1 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 22:39 W moim osiedlowym sklepie spożywczym, w okolicach roku 89, kiedy reklamy zaczynały być dźwignią handlu, panie sprzedawczynie postanowiły zarekomendować elementy z drobiu i powiesiły odręcznie wykonany afisz: ŚWIERZE ŁUDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvona Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.rivrw5.nsw.optusnet.com.au 06.01.04, 15:11 a co powiecie na szyld w lodzkim sklepie : przetwory, namiastki, konserwy; szyld na cala szybe, ale co to do ciezkiej cholery sa namiastki i z czym to sie je? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 08.01.04, 23:21 Bylam wczoraj w jakims sklepie; mozna bylo wejsc i poogladac, ale nie kupic bo- jak mowila ekspedientka - "jest remament". I opowiadala, jak to jutro "remament" sie skonczy itd... Powtorzyla to chyba sto razy. A jak wychodzilam ze sklepu, dostrzeglam na drzwiach napis wypisany gigantycznymi literami... oczywiscie, "REMAMENT":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volf Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wmc.com.pl 05.01.04, 22:46 a ja widziałem kiedyś na drzwiach warzywniaka; "Tu nie Afryka, drzwi się zamyka"... Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 07.01.04, 11:05 Kiedyś pracowałam w firmie z branży kolejowej. Budowaliśmy przejazdy, rogatki, samoczynne sygnalizacje itp. Po pierwszej awarii takiej sygnalizacji szef na gwałt kazał zrobić znak drogowy informujący kierowców o usterce. Na jego polecenie wykonano znak o treści "ROGATKA NIEWAŻNA" Kolejarze polewali z naszej firmy dłuuuuugo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzi Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 22:47 taki napis nad pewna knajpa: WC PRZY KOMINKU ;) albo w Kolobrzegu w pizzerii o wdziecznej nazwie Bastylia w toalecie centralnie nad sedesem: UWOLNIJ PRAGNIENIA... ;)nie wspominajac juz o tym ze jest tam tez szubienica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.dialup.telenergo.pl 05.01.04, 22:49 Przjeżdżając przez Słowację zatrzymaliśmy się w małym miasteczku w celu zrobienia zakupów. Sobota przed południem, na ulicach żywego ducha. Wielki neon na jakimś budynku "ZA MIER A ŻIWOT NA ZIEMI" (za pokój i życie na ziemi - chyba. My czytaliśmy to jednak tak, że "zamiera żywot na ziemi". I drugi tekst - fragment relacji czeskiego komentatora sportowego, wymieniającego nazwiska trzech hokeistów czeskich: "Popil, Poruhal a Smutny" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruby Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.waw.pl 05.01.04, 23:26 a w moim LO dyrekcja wywiesila kiedys informacje,ze nie wolno nam wychiodzic ze szkoly w czasie przerw,bo "zaklocamy spokoj w domach publicznych" :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 05.01.04, 23:49 W moim liceum dyrektor zwołał kiedyś wszystkich do auli i wygłosił przemówienie, w którym zawartych było kilka perełek. Do dziś pamiętam takie stwierdzenia: "W nowowyremontowanej męskiej ubikacji pojawiły się napisy: Kocham Kaśkię. I ja się pytam: Jak można kogoś kochać w takim smrodzie??" albo: "W czytelni pojawiły się na słupach napisy po angielsku o papieżu. Tak brzydkie, że nawet nauczycielka nie chciała mi ich przetłumaczyć" albo "Myjcie zęby pastą z fluorem" lub "Nie ma żadnych odwiedzin w trakcie godzin lekcyjnych osób spoza szkoły. Jak chcecie się spotykać z chłopakami - to w domu, przy rodzicach, ciastku i herbatce" Albo nauczycielka z geografii: Powiedzcie mi cos o Europie, to ja wam powiem, że mówicie źle albo, że powiemy o tym później" "Polska ziemniakiem stoi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.siedem4.com.pl 06.01.04, 14:36 W toalecie w schronisku był wywieszony regulamin. Jeden z jego punktów brzmiał: " Obowiązuje 100-procentowa celność." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.siedem4.com.pl 06.01.04, 14:34 W toalecie w schronisku wisiał regulamin. Jeden z jego punktów brzmił: " Obowiązje 100 - procentowa celność" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golarkin Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 81.210.125.* 06.01.04, 15:04 A ja w szkole dla dzieci głuchoniemych we Wrocławiu (gdzie wdarliśmy się na Sylwestra) widziałem gazetkę ścienną z wielkim tytułem: CO SŁYCHAĆ W NASZEJ SZKOLE. No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.acn.pl 05.01.04, 23:13 Autentyczna tabliczka na kiosku: "Tu mozna kupic papierosy ktore powoduja raka i choroby serca" jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okonie Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 05.01.04, 23:31 Palenie raka powoduje smród i bicie serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czzxc Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.sympatico.ca 06.01.04, 06:02 Pamiętam, że w naszym budynku ktoś kiedyś przyczepił kartkę na drzwiach od windy: " Z powodu choroby murzyna winda nieczynna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.ath.spark.net.gr 05.01.04, 23:22 Niedaleko mojego domu byly garaze i taka kartka widniala: Jak przylapie na sikaniu to utne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.plwaw.energis.pl 29.04.04, 07:02 A ja widziałem gdzieś takią tabliczkę (chyba na zdjęciu): "Za sranie przy ścieżce przypier...le łopatą" :))))))))))))))) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 23:24 Troche z innej beczki, ale musze sie tym z Wami podzielic. Minionych wakacji podczas pobytu na Mazurach, w jakiejs wiosce zabitej dechami (ktorych tam nie brakuje), moja siostra robila zakupy. Na koniec powiedziala do sprzedawczyni (prostej, wiejskiej baby:) ) - ..i ogorka prosze. A na to ekspedientka, podchodzac do kasy: - A tego jogurta to jakiego pani chciala?! Moze nie brzmi to tak smiesznie jak bylo w rzeczywistosci, ale zapewniam, przez dobrych 5 minut nie moglismy zlapac oddechu. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:36 Rzeczywiście śmieszne. Znaczy, że Twoja Siostra powiedziała "ogórka proszę" zamiast poprawnej formy biernika "poproszę ogórek". A krotochwilna sprzedawczyni wychwyciła ten błąd gramatyczny i powtórzyła go, przedrzeźniając Twoją Siostrę. Z tej samej beczki wolę dialog (ponoć autentyczny): - Czy jest ser salami? - Salamiego nie dowieźli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.chello.pl 06.01.04, 00:43 A bardziej w temacie: 1. Pewna znajoma mi osoba widziała w W-wie obrzydliwą budę z piwem z szyldem: "Piw Donald". 2. Gdy byłem małym chłopcem, zdarzało mi się odwiedzać pewną przychodnią dziecięcą. Jak to w przychodni, wisiały na ścianach różne gablotki z gazetkami ściennymi. W jednej z gablotek powieszono jakieś broszury, poradniki itp., nad którymi widniał napis (papierowe litery przyczepione szpilkami): "MOŻNA KUPIĆ". Któregoś razu jakiś dowcipniś poprzestawiał literki i powstało hasło "MOCZ I KUPA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek cennik za wygódkę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 00:54 W Rosji, w miasteczku niedaleko Moskwy widziałem na dworcowym kiblu cennik usług ze wszystkimi przysługującymi ulgami. Zwykli ludzie musieli płacić 100 % ceny, 50 % było dla m.in. żołnierzy na służbie, milicjantów, a bezpłatnie mokli korzystać bohaterowie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, weterani Czarnobyla, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz odznaczeni orderami państwowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clivia Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.vogel.pl 06.01.04, 09:59 "poproszę ogórek" - a o co poprosisz ogórka? o zjedzenie? - mądralo Prawidłowa forma to: "poproszę o ogórka" Odpowiedz Link Zgłoś
sedona Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 21:00 Przyganial kociol garnkowi, jesli kogos poprawiasz, to sie upewnij, ze sam/a wiesz lepiej: poprosze o (kogo?co?): gazete, chleb, maslo, dzbanek, pomidor, OGOREK, a nie (jak sugerujesz): gazety, chleba, masla, dzbanka, OGORKA, pomidora itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takitam Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.117.18.* 07.01.04, 13:22 Ogurek, kieubasa i szczórek !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalik Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 08:33 Masz racje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalik To nie tak.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 08:43 Nie do konca. Moja siostra powiedziala to jakos w tym stylu. Chyba nawet samo "i ogorka", oczywiscie niepoprawnie gramatycznie, ale mniejsza o to. Kazdemu sie zdarza.:) A ze to byla ekspedientka w zwyklym wiejskim GSie, baba prosta jak budowa zapalki, to po prostu zapytala tak, jak umiala. I bynajmniej ani jej usta nie zadrzaly w grymasie usmiechu.:) Byla powazna jak na pogrzebie jakims i nie wiedziala z czego sie tak podsmiechujemy. (Zachowujac resztki dobrego wychowania, wybuchnelismy smiechem dopiero po wyjsciu ze sklepu). ;) No nic, w kazdym razie fajnie bylo, a blad mojej siostry dal nam wiele radosci. :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: To nie tak.. IP: *.chello.pl 14.01.04, 01:22 OK, w ogóle przepraszam, że się czepiam, ale nie mogłem się powstrzymać od tej małej kąśliwości. A jeszcze w temacie karteczka na kabinie kierowcy w warszawskim autobusie: "Nie denerwować kierowcy! Wasze życie jest w jego rękach!" Odpowiedz Link Zgłoś
zlota_rybka2 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 08.01.04, 09:47 Hmmm...jeżeli już poruszyłeś temat gramatyki w tej wypowiedzi, to należałoby powiedzieć w ten sposób: poproszę ogórka - drugi człon wypowiedzi też się odmienia (biernik - kogo? co?) tak więc ogórka, a nie ogórek.... Pozdrawiam Rybka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.tpnets.com 25.04.04, 22:35 kogo? CO? CO! więc ogórek. OGÓREK. Jak już coś piszesz, to niech to się trzyma kupy w obrębie założeń. Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 02:36 1. Napis na drzwiach sklepu na Opolszczyźnie "Skisz malorzy sklyp zawrzyty" (zamknięte z powodu malowania). 2. Obowiązuje w sklepach z alkoholem tabliczka o treści "Alkohol szkodzi zdrowiu". A ktoś dowcipny napisał "ALKOHOL SZKODZI. NA ZDROWIE!" - a co, zawsze można powiedzieć, że mucha nas..ła. 3. Szczytem absurdu jest napis w szatni "Za pozostawione rzeczy szatnia nie odpowiada". Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 02:38 I jeszcze mi się przypomniało: lata 70-te ubiegłego wieku, dworzec główny w Berlinie (oczywiście Wschodnim), restauracja, w niej JEDYNY napis w jęz. polskim - "Nie pluć na podłogę"! Odpowiedz Link Zgłoś
em_em Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 07:25 w małym miasteczku w Wielkopolsce w "gospodzie" - daaawno temu w karcie dań "kotlety mielone podajemy po godzinie 15" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamako Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: 195.85.227.* 06.01.04, 07:45 Ogłoszenie na słupie. Treść nieważna, za to adres: "Batajonów chłopskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.mw.mil.pl 06.01.04, 08:12 Jeszcze za komuny, w sklepie w Słupsku, z serii modnej wtedy propagandy BHP : "Wyłącz zbędne ŹRÓDŁA energii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9ton Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.wil.pk.edu.pl 06.01.04, 08:42 w Krakowie koło Politechniki, na skrzyżowaniu ul. Warszawskiej i Szlak jest firma uzupełniająca tusz w kartridżach (każdy wie o co chodzi:)). na ścianie wisi duza tablica NAPEŁNIANIE TUSZY - to chyba dla chudzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekmil Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 09:14 trochę z innej beczki Ostatnio wypatrzyłem przy tylnej tablicy rejestracyjnej samochodu napis " Wal śmiało ! To samochód teściowej!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
dombir Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 09:19 Mija ciotka, lat obecnie ok. 50 (wybacz ciociu) miała kiedyś na tylniej szybie samochodu wielgachną, żółtą naklejkę ze znakiem "Inne niebezpieczeństwa" i olbrzymim napisem czarnymi literami: "UWAGA! BABA!" W końcu ściągnęła, bo wszyscy mężczyźni z zachwytu trąbili na nią na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek991 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 06.01.04, 09:29 Ot taka sobie wywieszka na drzwiach zamkniętego sklepu na podlasiu: "Wyszłem tera, zara bede nazad." Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: tabliczki, wywieszki szyldy itp. 24.03.04, 12:42 podobne - Wal śmiało, i tak ty płacisz! Odpowiedz Link Zgłoś