Dodaj do ulubionych

Przegrany odpada od ręki ...

22.06.06, 11:33
Tak mi się to powiedzonko Rity spodobało, że taki tytuł postanowiłem nadać
wątkowi o pucharowych meczach na Mundialu 2006.
23.06 kończą się rozgrywki grupowe, a już nazajutrz 24.06 rozpoczyna się walka
na całego, czyli "przegrany odpada od ręki"...

Obserwuj wątek
    • gajowy555 Re: Terminarz 1/8 finału 22.06.06, 11:39
      Na razie znamy następujące pary tej fazy rozgrywek :

Terminarz fazy pucharowej- 1/8 finału :

24 czerwca 2006 Monachium, godz. 17:00 SZWECJA - NIEMCY
      Lipsk, godz. 21:00 ARGENTYNA MEKSYK

25 czerwca 2006 Stuttgart, godz. 17:00 EKWADOR - ANGLIA
      Norymberga, godz. 21:00 HOLANDIA - PORTUGALIA

Żarty się skończyły, teraz napewno zobaczymy dogrywki i rzuty karne. Nie
      obowiązuje zasada tzw. złotej bramki strzelonej w dogrywce. Dogrywka będzie
      trwać do końca regulaminowego czasu tj. 2 x 15 minut. Jeżeli nie przyniesie
      rozstrzygnięcia nastąpią rzuty karne, aż do skutku.

- dzisiaj wieczorem będą znane następne pary o czym natychmiast poinformuję...
      • rita100 Re: Terminarz 1/8 finału 22.06.06, 21:31
        hehe, żarty się skończyły , faktycznie, teraz będzie sie liczył jeden mecz lub
        w ostatecznosci rzuty karne. Napewno będą zacięte pojedynki.
        To może w tym momencie postawimy na swoje druzyny ? Ciekawe czy komuś uda się
        trafić. Wiem , wiem , wszyscy na Brazylię. Ale czy ja wiem , czy jakis zespół
        zrobi niesopodzianke ? Może tak Ghana ? hehe.

To jutro zacięte boje pucharowe, to juz nie przelewki , to wojna nerwów.
        • gajowy555 Re: Terminarz 1/8 finału 23.06.06, 09:54
          No dzisiaj jeszcze mecze grupowe, boje pucharowe od jutra.
          A po wczorajszych meczach znamy już następne pary 1/8 finału:

26 czerwca 2006 Kaiserslautern, godz.17:00 WŁOCHY - AUSTRALIA

27 czerwca 2006 Dortmund, godz.17:00 BRAZYLIA - GHANA

- dzisiaj wieczorem poznamy ostatnie dwie pary 1/8 finału
          • gajowy555 Re: Terminarz 1/8 finału 23.06.06, 23:42
            Terminarz fazy pucharowej:

24 czerwca 2006
            SZWECJA - NIEMCY Monachium, godz.17:00
            ARGENTYNA - MEKSYK Lipsk, godz.21:00

25 czerwca 2006
            EKWADOR - ANGLIA Stuttgart, godz.17:00
            HOLANDIA - PORTUGALIA Norymberga, godz.21:00

26 czerwca 2006
            WłOCHY - AUSTRALIA Kaiserslautern, godz.17:00
            SZWAJCARIA - UKRAINA Kolonia, godz.21:00

27 czerwca 2006
            BRAZYLIA - GHANA Dortmund, godz.17:00
            HISZPANIA - FRANCJA Hanower, godz.21:00

- a więc cztery dni niebywałych emocji. Popatrzcie tylko na zestawienie par.
            Oj sie będzie działo ...
            • rita100 Re: Niemcy - Szwecja 2 : 0 24.06.06, 18:53
              Gratulacje
              Mecz oglądałam robiąc objad, ale doskonale grali - duet Klose -Podolski
              sprawdził sie fantastycznie. Już w pierwszej minucie Niemcy jedną nogą byli w
              ćwierćfinale. Po drugim golu byli już dwoma nogami weszli do ćwierćfinału
              • rita100 Re: Niemcy - Szwecja 2 : 0 24.06.06, 18:57
                Co tu mówić, fejnie grali i rychtycznie wygrali. Mnieli swój dziań, panowali na
                boisku i nie dali szans przeciwnikom. Nawet rzut karny strzelany przez Szwedów
                mozna zaliczyć do pudła. Tak więc od ręki odpada drużyna Szwecji , ktora nie
                nawiązała równej walki. To była gra do jednej bramki.
                Ale , jedno trzeba powiedzieć , że Szwedzi grali ambitnie i z honorem w tej
                ciężkiej jednobramkowej grze. Grali na własne życzenie w dziesiątkę.
                Teraz gratulując Niemcom odegramy hymn, który również z piłkarzami przechodzi
                do ćwierćfinału. Grali bardzo dobrze i nic im nie można zarzucić.
                • rita100 Re: Niemcy w ćwierćfinale 24.06.06, 19:00
                  (¨`•.•´¨)
                  .`•.¸(¨`•.•´¨)
                  .... ×`•.¸.•´× (¨`•.•´¨)
                  ....(¨`•.•´¨). ×`•.¸.•´×
                  ... ×`•.¸.•´×
                  ¸.•´
                  ( `•.¸
                  `•.¸ )
                  ¸.•wink´
                  (.•´
                  `*. "Das Lied der Deutschen" (Pieśń Niemców)
                  "Jedność, prawo i wolność, za niemiecką ojczyznę !
                  Do tego wszyscy dązymy w braterstwie,
                  dając nasze serca i ręce"

david.national-anthems.net/dl.php?file=de.mid
                  • tralala33 Żegnamy Szwecję 24.06.06, 20:35
                    Po raz ostatni w tym Mundialu mamy szansę odśpiewać
                    (`'·.¸(`'·.¸ ¸.·'´) ¸.·'´)¸.·'´)
                    "Du gamla, Du fria.." (Stara i swobodna)
                    "Stara i swobodna, górzysta Północy!
                    Spokojna, przyjazna, piękna!
                    Pozdrawiam cię, najpiękniejszy kraju na świecie !
                    «`'·.¸.¤... ¤.¸.·'´»crying¸.·` * (¸.·` *
                    (¸.·'´(¸.·'´ `'·.¸)`' ·.¸)
                    ¸.·´
                    • rita100 Re: Żegnamy Szwecję 24.06.06, 20:38
                      Też o tym myślałam , ale ładuję zdjecia i tak pomalutko chodzi forum.
                      Zaraz będzie następny mecz.
                      • rita100 Re: Argentyna - Meksyk 24.06.06, 20:53
                        Zapowiada sia psiankny i bojowy mecz. No to łobaczymy.Wszyscy skoncentrowani i
                        czkajó, czakajó chto tyn piyrszy gol strzeli, a może bandó rzuty karne ?

To łuz kulajó bale.
                        • rita100 Re: Argentyna - Meksyk 24.06.06, 20:57
                          eszcze trynyrzy łuśmiechnianci smile
                          • rita100 Re: Meksyk 1 : 0 24.06.06, 21:06
                            długo nie czkaliśmy na gol - lostro sia zaczło
                            • rita100 Re: Meksyk 1 : 0 24.06.06, 21:07
                              jek tak dalyj pójdzie to Niemcy zagraja o półfinał z Meksykiem
                              • rita100 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 21:10
                                i w dziesiątej minucie mamy remis - dwie bramki - ile bandzie do końca meczu ?
                                Tempo i emocje - ogromne
                                • tralala33 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 21:17
                                  Łejery wiara - biegnę kibicować. Tylkno nie wiem komu?
                                  • rita100 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 21:26
                                    Nojlepiej zrobzimy jek Ty bandziesz kibicować za przegrnaymi a jo za
                                    wygranymi wink))) Tlo teraz jest remis.
                                    • tralala33 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 21:39
                                      ja zawsze kibicuję przegrywającym, dlatego teraz mam problem wink
                                      • rita100 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 22:00
                                        wyjątkowo remis nam nie odpowiada - musi być wygrany i przegrany wink
                                        Ale już wznawiają grę
                                        ( haha szkoda, że nie tworzymy jeszcze sztandarów dla zawycięzców ?wink
                                        • tralala33 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 22:20
                                          to łuciekam łoglondać dalyj.
                                          • rita100 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 22:29
                                            Chyba bandó rzuty karne - co cos tak się kotłują .
                                            • tralala33 Re: Meksyk - Argentyna 1 : 1 24.06.06, 22:43
                                              A ja myśla co w łostatniej mninucie doliczonego ciasu jedna druzyna trasi do
                                              bramki. Tlo nie ziam chtóra?
                                              • rita100 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:53
                                                I za kim tu kibicować teraz Tralala - ja rozłożymi siły ?
                                                Będę za Argentyną , bo patrzy chyba słynny Euzebio - staruszek smile
                                                • rita100 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:56
                                                  kto odpadnie ?
                                                  kto strzeli
                                                  już nie bandzie kuli buli tlo gole, jydyn za drugim, a mym bandziem liczyć.
                                                  • rita100 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:57
                                                    łostatnie wskazówki dla psilkarzy i łuż za silke bandziwam ziedzieć chto dalyj
                                                    pójdzie za rankewink
                                                  • rita100 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:58
                                                    pomyliłam sia , dogrywka to dwa rozy po 15 mninut, a później jek nie bandzie
                                                    gola bandó strzelać karne.
                                                • tralala33 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:57
                                                  A nie móziłam co bandzie bramka w łostatniej mninucie? Tlo nie łuznana. No ja
                                                  na ta dogrywka to łuz sił nie mam.
                                                  • rita100 Re: Meksyk - Argentyna - dogrywka 24.06.06, 22:59
                                                    to tero bandziewam sidzić do 24,00, a ksiota paproci bandziem szukać reno wink))
                                                  • rita100 Re: Argentyna - dogrywka 2 : 0 24.06.06, 23:06
                                                    z woleja bramka - brawo Argentyna !
                                                    I co Tralala, tylko nie płacz smile
                                                  • rita100 Re: Argentyna - dogrywka 2 : 1 24.06.06, 23:07
                                                    oczywiście
                                                  • tralala33 Re: Argentyna - dogrywka 2 : 1 24.06.06, 23:08
                                                    Arriva, arriva Mexico! No, w końcu mam komu kibicować wink
                                                  • rita100 Re: Argentyna - dogrywka 2 : 1 24.06.06, 23:30
                                                    tak , ja mogę siydzić spokojnie - bo wygrywam , a Ty musisz zagrzywać psiłkarzy
                                                    do boju no, no ..... he. Ostatnie sekundy pierwszej dogrywki.
                                                  • rita100 Re: Argentyna w ćwierćfinale 24.06.06, 23:31
                                                    koniec smile
                                                  • tralala33 Re: Argentyna w ćwierćfinale 24.06.06, 23:33
                                                    Dla całej druzyny meksykańskiej - pięknieście grali tak i my wam zagramy
                                                    "Himno Nacional Mexico" (Hymn narodowy Meksyku)
                                                    "Meksykanie , stańcie do bitwy, ujmijcie mocno w dłoń żelazo, aż wnętrze ziemi
                                                    zatrzęsie się od grzmotów armat"

Adios amigos.
                                                  • rita100 Re: Argentyna brawo 24.06.06, 23:34
                                                    'Old mortales" (Słuchajcie śmiertelni)
                                                    "Żyjmy ukoronowani sławą, przysięgamy , że umrzemy w słwie"
                                                    .¸ ) (.·´*´¨)
                                                    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
                                                    (¸.·´ (¸.·`*(`'·.¸(`'·.¸*(`'·.¸*(`'·.¸*

miciudadlaplata.com.ar/argentina/himno.zip
                                                    Czyli będzie mecz Niemcy-Argentyna
                                                  • tralala33 Re: Argentyna brawo 24.06.06, 23:40
                                                    Przypominam Rito, że kibicujesz Argentynie wink)) I co teraz?
                                                  • tralala33 Anglia - Ekwador 1 : 0 25.06.06, 20:50
                                                    W 60 minucie meczu kapitan druzyny David Beckham 'przepchnął' Anglię do
                                                    kolejnej tury Mundialu. Z rzutu wolnego zdobył jedyną w tym meczu bramkę. Nie
                                                    oglądałam, nie wiem jak grali?
                                                  • rita100 Re: Anglia w ćwierćfinale 25.06.06, 21:16
                                                    To na cześć Angli hip, hip hurra !
                                                    ¸.·´ `·.¸
                                                    `·.¸ ) "Gud Save the Queen!" (Boże, strzeż krolową)
                                                    "Boże , strzeż królową !
                                                    Niech długo żyje nasza szlachetna królowa !
                                                    Ześlij na nią zwycięstwo, szczęscie i sławę,
                                                    by długo nam panowała".

rush.ict.pwr.wroc.pl/LOSycow/hymn/anglia.mp3
                                                  • rita100 Re: Anglia w ćwierćfinale 25.06.06, 21:19
                                                    I dla pogromców Polaków dla przegranych z Anglią też już ostatni raz hymn
                                                    Ekwadoru
                                                    "Salve, o patria !" (Bądź pozdrowiona, ojczyzno)
                                                    "Bądź pozdrowiona, ojczyzno, po tysiąckroć !
                                                    Ojczyzno cześć ci ! Cześć ci !
                                                    david.national-anthems.net/dl.php?file=ec.mid
                                                  • rita100 Re: Holandai - Portugalia 25.06.06, 21:20
                                                    I następny mecz o ćwierćfinał między Portugalią i Holandią. Jedna z tych druzyn
                                                    odpadnie od ręki trzymającej puchar Mistrzostw Świata
                                                  • tralala33 Re: Portugalia - Holandia 1 : 0 25.06.06, 21:23
                                                    gamba mi sia śnieje smile
                                                  • rita100 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 21:24
                                                    piękna bramka prawą nózką w prawy róg brameczki. Radość Porugalczyków.
                                                    Odnotujmy , 23 minuta 1 : 0 dla Portugali.
                                                  • rita100 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 21:25
                                                    Tralala, czyżbyś była za Portugalia ?
                                                    W/g naszych ustaleń ja jestem za wygranymi, a tero Tobzie przypada kibicować za
                                                    przegranymi wink)))
                                                  • tralala33 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 21:37
                                                    Zaboczyłam bo mnie sia lejdujó te śródziemnomorskie drużyny sad
                                                  • rita100 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 21:48
                                                    No i Portugalia gra w dziesiątkę. Mnie też jakośc bliżej do Portugalczyków niż
                                                    do Holendrów. Laduję te zdjecia, to tak pomalutku to chodzi.
                                                    Zaraz bedzie przerwa.
                                                  • tralala33 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 21:49
                                                    Czerwona kartka dla Costinhi - tero moga z czystym sumnieniam
                                                    kibicować 'słabszym'.
                                                  • tralala33 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 22:36
                                                    Sędzia zgubił czerwoną kartkę a na boisku mamy wolną amerykankę sad
                                                  • rita100 Re: Portugalia 1:0 25.06.06, 22:58
                                                    znalazl i dalej rozdawał
                                                    Ale Portugalia wygrała
                                                  • rita100 Re: Portugalia w ćwierćfinale 25.06.06, 23:00
                                                    I hymn dla zwycięzców

"A Portuguesa" (Do Portugalczyków)
                                                    "Do broni, do broni! Na ziemi i na morzu. Do broni, do broni, strzeżmy
                                                    ojczyzny, zdobywajmy armaty wroga"
                                                    rush.ict.pwr.wroc.pl/LOSycow/hymn/portugalia.mp3
                                                  • tralala33 Re: Portugalia w ćwierćfinale 25.06.06, 23:03
                                                    "Łącznie rosyjski arbiter pokazał 12 żółtych i 4 czerwone kartki!" tego jeszcze
                                                    nie było. I kto teraz będzie grał w następnym meczu w drużynie portugalskiej?
                                                  • tralala33 Re: Portugalia w ćwierćfinale 25.06.06, 23:04
                                                    Pożegnajmy pokiereszonaych Holendrów
                                                    ( `·.¸
                                                    `·.¸ ) (.·´*´¨)
                                                    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
                                                    "Wilhelmus van Nassouwe" (Wilhelm z Nassau)
                                                    "Ja, Wilhelm z Nassau, pochodzę z niemieckiej krwi. Pozostanę wierny ojczyźnie
                                                    do śmierci. Jestem księciem Oranii, wolnym i niezłomnym. Zawsze czciłem króla
                                                    Hiszpanii"
                                                  • gajowy555 Re: Portugalia w ćwierćfinale 26.06.06, 14:11
                                                    Dziewczyny, jak Wy wspaniale kibicujecie.
                                                    Jak wytrawne znawczynie piłeczki kopanej. Gratulacje wielkie i cześć.
                                                    Byłbym za tym ,żebyście to Wy komentowały w naszej TV mecze zamiast pana
                                                    Szpakowskiego, który strasznie przynudza i rozprasza widza.
                                                    Chyba napiszę w tej sprawie meila do prezesa Wildsteina ...
                                                    No to dzisiaj trochę emocji, ale za to jutro gra "moja" Brazylia.
                                                    Czapeczki z głów ...
                                                  • gajowy555 Re: Portugalia : Holandia 26.06.06, 15:05
                                                    sport.onet.pl/0,1248769,5605,0,0,fotoreportaz.html
                                                    a tak kibicowały fanki obydwu zespołów
                                                  • tralala33 Re: Portugalia : Holandia 26.06.06, 15:30
                                                    A ja tu widzę cały tłum fanów, niektórzy wyglądają groźnie, na przykład na
                                                    zdjęciu nr 10.
                                                  • tralala33 Re: Portugalia : Holandia 26.06.06, 15:31
                                                    Jutro Brazylia a już dziś Włochy - Forza Italia smile
                                                  • tralala33 Italia - Australia 1 : 0 26.06.06, 19:01
                                                    Niestety musimy już pożegnać piłkarzy z Antypodów -
                                                    `·.¸
                                                    `·.¸ ) (.·´*´¨)
                                                    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
                                                    "Advance, Australia Fair !" (Naprzod piękna Australio)
                                                    "Weselmy się, mieszkańcy Australii, że jesteśmy młodzi i wolni"
                                                  • tralala33 Re: Italia - Australia 1 : 0 26.06.06, 19:03
                                                    W ostatnich sekundach doliczonego czasu Totti z rzutu karnego zdobywa
                                                    decydującą bramkę. Pozbawił nas dogrywki i uradował całą Italię.
                                                    Totti - oggi tutti ti amano in Italia. Baci, baci, baci.
                                                  • rita100 Re: Italia - Australia 1 : 0 26.06.06, 19:17
                                                    Totti - oggi tutti ti amano in Italia. Baci, baci, baci.

A co to znaczy ?
                                                    Łoglondałam mecz i cołyj cias tlo , kulali te bale i kulali i łod gnoty do
                                                    gnoty i tak driblinkowali i tak przerzucali bale, ale tekich groźnych stzałów
                                                    nie buło. No myślołam co bandzie dogrywka choc całyj czas Kangurki atakowali ,
                                                    ale jekoś gola nie strzelili.
                                                    A ten karny w łostatniej mninucie to taki wypracowany , pod publiczkę i
                                                    sędziego , no i zaworzył ło dalszych losach.
                                                    Ale Tralala, Wlochy w tym meczu sia nie posisali, mniel łogromne szczajście.
                                                    Może to rutyna , bo Italija łuż łod dawna gra w psiłke.
                                                    Kangurki dopsiero wchodzó w gre, może kedajś eszcze ..... smile
                                                    Tero hymn zwyciężców bandzie.
                                                  • rita100 Re: Italia w ćwierćfinale 26.06.06, 19:19
                                                    (¨`•.•´¨)
                                                    .... ×`•.¸.•´× (¨`•.•´¨)
                                                    ....(¨`•.•´¨). ×`•.¸.•´×
                                                    ... ×`•.¸.•´×
                                                    "Fratelli d'italia" (Bracia Włochy)
                                                    "Zewrzyjmy szeregi!
                                                    Jesteśmy gotowi na śmierć !
                                                    Italia wzywa, Italia wzywa !"
                                                    *´¨)
                                                    ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                    (¸.•´ (¸.•` *

rush.ict.pwr.wroc.pl/LOSycow/hymn/wlochy.mp3
                                                  • rita100 Re: Szwajcaria - Ukraina 26.06.06, 21:51
                                                    burza, odeszła , teraz jest przerwa , bo już następne się czają gdzieś w
                                                    oddali. Jest tak duszno, że ciajżko, ciajżko i ciajżko dzisioj.
                                                    Mecz nie loglóndałam , tero zidze co je 0:0 i przerwa.

ps Piłkarskie emocje zapenia "Warnija" sponsor "Warniji" wink)))))
                                                  • tralala33 Ukraina - Szwajcaria 0 : 0 26.06.06, 21:51
                                                    Przerwa - w pierwszej połowie tak jakby nudnawo. Obie drużyny skupiły się na
                                                    obronie - skutecznej. Wynik zero do zera.
                                                  • rita100 Re: Ukraina - Szwajcaria 0 : 0 26.06.06, 22:07
                                                    Zidze co mecz tak po prowdzie nudnowy, bez emocji, bez krzyków - jekby sobie
                                                    spacyrek łużóndzili. Spokojne tympo i nijydyn kibic łuśnie na trybunie.
                                                    Cosik mi sia wydaje co dzisioj bandó rzuty karne, jek tak dalyj bandzie.
                                                  • rita100 Re: Ukraina - Szwajcaria 0 : 0 26.06.06, 22:13
                                                    wyjątkowo nudny mecz
                                                  • tralala33 Re: Ukraina - Szwajcaria 0 : 0 26.06.06, 22:43
                                                    Pięc minut do końca. Na boisku bez zmian 0 do 0. jak tak dalej pójdzie to
                                                    doczekamy się nie tylko dogrywki i rzutów karnych ale i losowania.
                                                  • rita100 Re: Ukraina - Szwajcaria - dogrywka 26.06.06, 23:04
                                                    Zidzisz Tralala, dalyj ten nudny mecz. Bandó rzuty karne, może w tenczas sia
                                                    łobudzó ?
                                                  • rita100 Re: Rzuty karne 26.06.06, 23:34
                                                    0:0
                                                  • rita100 Re: Rzuty karne Ukraina 1:0 26.06.06, 23:35
                                                    Ukraina 1 :0
                                                  • rita100 Re: Rzuty karne Ukraina 2:0 26.06.06, 23:36
                                                    czekamy, strzał 2 :0
                                                  • rita100 Re: Rzuty karne Ukraina 2:0 26.06.06, 23:36
                                                    czekamy , na gol - coś niesamowitego trzy strzały , żaden gol
                                                  • rita100 Re: Rzuty karne Ukraina 3:0 26.06.06, 23:37
                                                    czekamy na Ukraine, uwaga - gol !
                                                  • rita100 Re: Ukraina w ćwierćfinale 26.06.06, 23:38
                                                    Brawo !!!!
                                                    dramat Szwajcarii

• rita100 Re: Ukraina w ćwierćfinale 26.06.06, 23:40
                                                    *´¨)
                                                    ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                    (¸.•´ (¸.•` *
                                                    "Szcze nie wmerła Ukraina" (Jeszcze nie umarła Ukraina)
                                                    "Za naszą wolność oddamy ciała i dusze i pokażemy, ze jesteśmy braćmi Kozaków"
                                                    *´¨)
                                                    ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                    (¸.•´ (¸.•` *
                                                    gska2.rada.gov.ua:7777/site/const/GimnUkraineVerevki.mp3
                                                  • rita100 Re: Ukraina w ćwierćfinale 26.06.06, 23:41
                                                    Godnie za Tralale pożegnamy Szwajcarie i po raz ostatni odegramy hymn.

"Schweizerpsaim" (Psalm szawjcarski)
                                                    "Kroczysz w blasku jutrzenki, widzę cię w morzu promieni, ty, o najwznioślesza,
                                                    wspaniała !
                                                    Kiedy czerwieni się alpejski śnieg, módlcie się, wolni Szwajcarzy, módlcie się"
                                                    .•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                    (¸.•´ (¸.•` *
                                                    *´¨)
                                                    ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                    (¸.•´ (¸.•`
                                                    david.national-anthems.net/dl.php?file=ch.mid
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 27.06.06, 15:30
                                                    Dzisiaj wielki mecz, zawsze gdy gra Brazylia. Mam nadzieje, że nie będzie tak
                                                    nudno jak wczoraj, bo obudziłem się na rzuty karne i z tego co piszecie nie mam
                                                    czego żałować.
                                                    Zapewniam, że dzisiaj będzie inaczej. A więc trzymamy kciuki za obydwiema
                                                    drużynami i niech zwycięży lepszy.
                                                    BRASIL, BRASIL, BRASIL...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 1:0 27.06.06, 17:12
                                                    Samba brasiliana rozpoczęta.
                                                    5 min. Ronaldo położył na ziemii bramkarza Ghany i jest 1:0 dla Brazylii.
                                                    Ghana ma juz 2 zółte kartki...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 1:0 27.06.06, 17:37
                                                    35 min. Brazylia schowana za podwójną gardą, Ghana naciera ze wszystkich sił.
                                                    Suną ataki jeden za drugim. Brak skuteczności...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 17:48
                                                    45 min. kontratak Brazyli, po akcji Cafu - Adriano strzela druga bramkę dla
                                                    Brazylii.
                                                    A w 42 min. mogłobyć 1:1. Piłkarz Ghany Mensa główkował wprost w nogi Didy i to
                                                    z 3 metrów. Ghana atakuje, Brazylia strzela gole.
                                                    Przerwa...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:07
                                                    48 min. żółta kartka dla Ghany.
                                                    W kartkach 5 : 2 dla Ghany, na boisku 2:0 dla Brazylii...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:17
                                                    65 000 ludzi ogląda w Dortmundzie mecz Brazylia - Ghana .
                                                    Akcja za akcją, Roberto Carlos mógł strzelić bramkę ...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:19
                                                    61 min. zmiana w drużynie Brazylii.
                                                    Za ciężkiego i wolnego Adriano wchodzi Juninho Pernambucano...
                                                  • tralala33 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:22
                                                    gajowy555 napisał:

> 65 000 ludzi ogląda w Dortmundzie mecz Brazylia - Ghana .
                                                    > Akcja za akcją, Roberto Carlos mógł strzelić bramkę ...

Srebrne usta dla komentatora TVP za opis tej nieudanej akcji 'Roberto zbyt
                                                    długo szukał lewej nogi' smile))
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:29
                                                    Ja bym mu nic nie dał za tego ŻUANA, powinno być H na początku.
                                                    Ale do meczu, 68 min. mogło być 2:1, groźny strzał broni Dida.
                                                    Ghana wprowadza nowe siły na boisko...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:37
                                                    76 min. - mniej ciekawy fragment meczu. Brazylia nie angażuje się zbytnio, mając
                                                    na uwadze następne mecze.
                                                    Ghana też jakby trochę bez wiary, brak koordynacji ruchowej, jaką mają
                                                    Brazylijczycy. Moim zdaniem Brazylia gra na ok. 35% swoich możliwości...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:41
                                                    80 min. Ghana w 10-kę. Dróga żółta a w konsekwencji czerwona kartka za próbę
                                                    wymuszenia rzutu karnego dla Asamoah Giana .
                                                    To już chyba koniec marzeń Ghany...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 3:0 27.06.06, 18:43
                                                    84 min. Znowu błąd obrony Ghany i po prostopadłym podaniu Ze Roberto wjeżdża z
                                                    piłką do bramki...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 3:0 27.06.06, 18:54
                                                    W ostatnich 3 doliczonych minutach Brazylia mogła strzelić kolejne 3 gole, ale
                                                    wynik nie uległ już zmianie.
                                                    Koniec meczu. Brazylia - Ghana 3 : 0 . Kto będzie rywalem Brazylii w 1/4 finału
                                                    rozstrzygnie wieczorny mecz pomiędzy Hiszpanią i Francją .
                                                    No to teraz prosimy Tralale o godne pożegnanie Ghany...
                                                  • gajowy555 Re: Brazylia - Ghana 3:0 27.06.06, 18:57
                                                    A dla zwycięzców, czyli drużyny Brazylii orkiestra gra hymn:

"Hino Nacional Brasileiro" (Narodowy hymn Brazyli)
                                                    "Kiedy w imię sprawiedliwości przystępujemy do walki, ujrzysz, Brazylio, że
                                                    żaden z twoich synów cię nie opuści i że każdy, kto cię kocha, nie obawia się
                                                    własnej śmierci"
                                                    `·.¸
                                                    `·.¸ ) (.·´*´¨)
                                                    ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)

david.national-anthems.net/dl.php?file=br.mid
                                                  • tralala33 Re: Brazylia - Ghana 3:0 27.06.06, 18:58
                                                    Już za cztery lata, już za cztery lata
                                                    Afryka gospodarzem Mistrzostw Świata!
                                                    Żegnaj Ghano

"God Biess Our Homeland Ghana !" (Boże, błogosław naszej ojczyźnie, Ghanie!)
                                                    "Powstańcie, powstańcie, synowi Ghany i maszerujcie w imię Boże"
                                                    (¸.·'´(¸.·'´ `'·.¸)`' ·.¸)(¸.·'´(¸.·'´ `'·.¸)`' ·.¸)

• tralala33 Re: Brazylia - Ghana 2:0 27.06.06, 18:55
                                                    Ja bym mu nic nie dał za tego ŻUANA, powinno być H na początku.
                                                    Dobrze mózi bo w Brazylii mózió po portugalsku to 'j' podobne je do naszego 'ż'
                                                    tlo bardziej mniantkie.
                                                  • tralala33 Francja : Hiszpania 27.06.06, 19:03
                                                    Dzisiaj zieciorem szlagier 1/8 finałów. Francja zagra z Hiszpanią. O komentarz
                                                    prosiemy Rita i Gietpe.
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 19:15
                                                    No jó, tero drugo para komentatorów wkracza do akcji.
                                                    Jo staziom na Hiszpania, ale chto wie...
                                                  • rita100 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 19:55
                                                    Jo tyż stawiam na Hiszpanie.

Ale rychtycznie komenatator poziedzioł, co za długo szukają psiłkarze tej lewej
                                                    nogi - może tam só tlo prawe nogi wink)))))

Ale mecz Brazylia Ghana bul do jednej bramki i nos chyba nie zaskoczył.
                                                    Dobrze poziedzieli co, psilkarze Ghany bandó mnieć duża cenę do handlu , bo
                                                    taka nominacja nawet do szesnastki to cena psiłkarza idzie w góre.
                                                    No to czkamy na mecz Francyja z Hiszpanijó wink)))
                                                  • tralala33 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 20:24
                                                    A propos nóg - ziecie czym różni sia kapitan Hook od polskich piłkarzy?
                                                    -Tym, co ma tlo jednó noga drewniana.
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 20:26
                                                    A nasz Grzesiu vel Drewnialdo je cołki z drewna ?
                                                  • tralala33 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 20:37
                                                    Chtó to zi - no łostatnie psiańc minut na Mundialu ładnie zagroł.
                                                  • rita100 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 20:45
                                                    Co tak splytkujacia ? hehe Tero sia nastawiam psychicznie na mecz co by nie buł
                                                    taki nudny jek wczoraj smile
                                                    Może sia zaśpsiewamy - do boju Polsko , do boju ! wink))
                                                  • rita100 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 20:46
                                                    Słuchajta, eśli sia nagle wyłóncze to znaczy co burze wali psiorunami, bo
                                                    jidzie taka fest chmura.
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 27.06.06, 21:01
                                                    Nie popisali się kibice Hiszpanii, gwiżdżąc kiedy grano hymn francuski.
                                                    Jako, że zawsze jestem po stronie kultury a nie chamstwa - stawiam na Francję...
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 0:1 27.06.06, 21:30
                                                    Rzut karny, David Villa i 1:0 dla Hiszpanii.
                                                    Może się Francja rozkręci i wyrówna?
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 1:1 27.06.06, 21:43
                                                    Francuzi w koncu przeprowadzili ładną akcję i w 42 min. Frank Riberry skierował
                                                    piłkę do siatki . Na razie remis. Zaczynamy od początku...
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 2:1 27.06.06, 22:42
                                                    84 min. Patrick Vieira strzela głową bramkę dla Francji. Czyżby koniec Hiszpanii?
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 3:1 27.06.06, 22:49
                                                    92 min. Zinedine Zidane, kapitan reprezentacji Francji strzela bramkę i Francuzi
                                                    meldują sie w ćwierćfinale. Hiszpania może się pakować...
                                                  • gajowy555 Re: Francja : Hiszpania 3:1 27.06.06, 23:06
                                                    Koniec meczu . Francuzi szczęśliwi, Hiszpanie smutni. Tak już jest, że ktoś musi
                                                    wygrać a ktoś przegrać. Brazylia chyba się cieszy, że przyjdzie jej grać w
                                                    ćwierćfinale z Francją.Ale póki co widzę, że orkiestra już szykuje się do
                                                    odegrania Marsylianki dla zwycięskiej drużyny :

"La Marseilaise" (Marsylianka)
                                                    "Do broni obywatele! Zewrzyjcie szeregi !
                                                    Maszerujcie, maszerujcie !
                                                    Naprzod dzieci ojczyzny !
                                                    Nadchodzi dzień sławy. Tyrania wznosi przeciwko nam swój krwawy sztandar"

david.national-anthems.net/dl.php?file=fr.mid
                                                  • tralala33 Re: Francja : Hiszpania 3:1 27.06.06, 23:15
                                                    A chtó , pytam sia chtó, pożegna Hiszpanów?
                                                    Adiós amigos, hasta luego!
                                                    "Marchia Real" ("Marsz królewski")
                                                  • rita100 Re: Francja e ćwierćfinale 28.06.06, 10:26
                                                    No tak, nie zidziałam meczu, a ło wyniku dowiedziałam sia reno.
                                                    Tak więc Francja w ćwierćfinale.
                                                    I uciekam do pracy.
                                                    Fejn komentowaliście.

I co tera bandzie ?
                                                  • gajowy555 Re: Francja e ćwierćfinale 28.06.06, 12:54
                                                    Tero bandzie nowy kóntek ło nastympnych meczach we ćwierćfinale, czyli 1/4 finału.
                                                    A zapoziado sia gwołt ciekawie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka