Dodaj do ulubionych

Ło sprawach zawiłych...

03.08.06, 22:44
Jek to wszyćko wartko leci. Znowój seteczka łustrzelona i cias nowy kóntek ło
sprowach zawiłych założyć.
No to jedziemy...
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:47
      no i łustrzelony nowy kóntek smile
      Łoj, coby buło maluśko tych spraw zawiłych....
      • gajowy555 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:49
        No jó, zawdy cóś sia nojdzie.
        Kóntek ło Zjeździe na wierch, a co na dół, bo mogó być tlo 3 przyszpilóne na
        wierchu...
      • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:50
        A co z Cyfusem , psisze łón jekieś nowe gawendy ? Czy tylko się książką
        zajmuje ?
        • rita100 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:52
          Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylko jak
          Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ?
          • gajowy555 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:54
            rita100 napisała:

> Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylko jak
            > Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ?

Mniarkuje, tlo co wyciepniem z wierchu?
            • rita100 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:57
              gajowy555 napisał:

> rita100 napisała:
              >
              > > Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylk
              > o jak
              > > Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ?
              >
              > Mniarkuje, tlo co wyciepniem z wierchu?

A co chcesz zrobić na wierzchu ? Je tero fejn - to co szukasz dziury w
              całem wink))) Coś chcesz łatać ?
        • gajowy555 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:53
          No jó, tygo to jo nie zim, łón je wszandzie i w radyji i w tylewizórze, to kedy
          łón mo cias gawyndy psisoć...?
          • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:55
            No jo. To łón ma szczajście co noju ma i mym psiszem gawendy wink))
            Acha , wenowajte, Gajowy , jek bandziesz mniał cias to czka tłumaczenie po
            naszemy Baron Gustaw.
            • gajowy555 Re: Baron Gustaw 03.08.06, 22:58
              Jek pojadziesz na wesele, to zlecisz noma na forum robota i cóś bandziewa
              szkryflać, jek mózio Śloonzoki...
              • gietpe Re: Baron Gustaw 03.08.06, 23:02
                ja do pracy na forum to sie moze zimo wezne bo tera to nie wiem w któro strone
                przód lecic to tylko wypoczywam na klawiszach,to nowy wątek Wam zostawie
                • rita100 Re: ależ problemów mowam ;)))) 03.08.06, 23:08
                  to lostawiam decyzje Woma - ale jek Gietpe ni ma ciasu to Gajowy kontek załóży.
                  Nojwazniejsze coby Gitrzwał mnioł mniejsce na Forum
              • rita100 Re: Baron Gustaw 03.08.06, 23:06
                fejn !

No ale eszcze ciasu mom, eszcze nowet biletu w rankach ni mam.
                Gajowy , a nie zrobzisz kóntek o Lidzbarku Warnijskim ?
                • rita100 Re: Awaria 14.08.06, 21:54
                  www.putfile.com/chroboczek
                  a zycie toczy sie dalej....

zgłaszam awarię
                  • rita100 Re: Awaria 14.08.06, 22:06
                    awaria na całej lini... łoj, łoj , łoj
                    • gajowy555 Re: Awaria 15.08.06, 13:15
                      No jó, nie zidza powodu do paniki. Łu noju wszyćko działa bez zarzutu.
                      Sprawdź swój komputyr...
                      • rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 20:31
                        www.putfile.com/drummer10
                        Poziećcie sile zidzicie nagrań ?
                        Jó zidze 5 i nic ziencej. Są one w szeregu nie w rzędzie.
                        • rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 20:47
                          św. Józef z Nazaretu z dzieciątkiem Jezusem na ręku.
                          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=205&pos=2
                          Gajowy jek bandziesz mnioł cias , nie zabocz podpisac tan łobrazeczek.
                        • tralala33 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:15
                          Jo zidza to samo - psiańć łobrazków w jenym rzendzie. To źle?
                          • rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:23
                            Welcome to my homepage!

My Recent Media (View All 34 Media)

--------------------------------------------------------------------------------

Tak , Tralala, zidzisz tak jek jó. Tlo pięc łobrazeczków, jak przekalkowałam, a
                            na tyj stronie powinno być ziencej.
                            www.putfile.com/hajtos. To je poezja śpsiewana i ma ziencej psiosenek.
                            Tak je w każdym spsiewajóncym linku.
                            Czyli je awaria
                            W glosach 2:1 dla noju. Gajowy, Ty masz coś szpetnie.

• tralala33 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:29
                              Jutro łobacze co zidać i słuchać na kómputyrze mojej siostry. A ziecie co tego
                              robaczka co ma łod internetu łodcinał tom sama zabziła? Tlo nie ziam jek sad
                              • rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:42
                                A moż esia robaczek skrył i sia bandzie ujawniać co jaki cias. Mnie fahowiec
                                poziedzioł co trza patrzeć na myszke , jak źle chodzi to znaczy , ze jekiś
                                wirusik atakuje.

• rita100 Re: Test dla wszystkich 16.08.06, 20:28
                                  i dalyj je tak samo. Bez zmian i to rychtycznie nie zina mojygo kómputera.
                        • gietpe Re: Test dla wszystkich 16.08.06, 22:01
                          Łu noju tez psianc ale grajo smile
                          • rita100 Re: Test dla wszystkich 16.08.06, 22:07
                            Dzianki Gietpe

Tak Gajowy , je 3:1 dla noju. Awaria jest na naszych wszystkich kómputerach. To
                            Twój kómputer jest szpetny wink)))
                            Jek ługościsz gości i sia z nimi łodwitasz bandziesz mnioł robote zapewnioną.
                            • gajowy555 Re: Test dla wszystkich 18.08.06, 15:23
                              No jó, że mój komputyr szpetny je tom ziedzioł, ale nie jest aż tak źle.
                              Po łotwarciu okienka trza kliknąć na "View all media" i łotworzó sia wszystka
                              pliki. To je tlo insza prezentacja strony.
                              No tak 3 : 0 dlo noju - chyba walkower...
                              • rita100 Re: Test dla wszystkich 18.08.06, 19:47
                                No tak Gajowy, mosz reht. Tlo daczemu mym nie ziedzieli com mowam kliknónć w
                                tyn punkcik ? Tero łuż ziymy.
                                Mózia woma jek sia syrce raduje jek tak wszystko sztymuje (pasuje)

Wszystkie punkty no Gajowego !
    • gietpe Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:06
      U mnie OK tylko czasu brakuje ale raz na 2 dni przynajmniej czytam
      WArmije .Jeśli chodzi o zdjęcia to Pani tylko robiła a teraz są u Dyr
      GOK.Obiecał że w przyszłym tyg.Z artystami tak bywa to juz któryś raz tak mówi
      ale raz na tydz Go pytam
      • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:19
        Po tym poznać prawdziwych artystów. Nigdy nie mają czasu.
        Gietpe , a jedziesz jeszcze gdzieś , czy koniec wojaży ?
        Ja się ciesze na myśl o calodniowej podrózy przez Polskę.
        • gietpe Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:25
          31 08 przez Kołobrzegi do Mniendzyzdrojów przywieść dziecko z saksów .smile
          Tlo musza łuwazać na gości poweselnychsmile?
          • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:31
            To Ty tak wzdłuż morza podrózujesz smile
            Fajnie się wjeźdza do samego Kolobrzega , przez takie długi las, który z okna
            mozna ręka dotykać.
            Tam będzie wesele skromne tylko 30 osób, ale tych najblizszych. No i pociag ,
            ktorym będę jechac ma nazwę 'Krakowianka'. Nazwa jak ulał.

To pewnie będziesz tam musiał okup zapłacic , jakąś flaszeczką wink))
            Masz juz cos swojej roboty. Wiśnie już só.
            • rita100 Re: Gajowy 19.08.06, 20:09
              Trza wycióńć jyden wpis w wątku 'mazurscy bajarze'
              • gajowy555 Re: Gajowy 20.08.06, 11:18
                No jó, z przykrośció, ale muszem tygo trolla wyciepać z naszygo kóntka. Alem
                przeczytoł co łón na wszystkach forach je trędowaty, bo pewnie mu Pónbóczek
                roziumku poskompiół. Ale to jygo problem. Łuż po nim.
                Rachu ciachu i do piachu...
                • rita100 Re: Gajowy 20.08.06, 21:46
                  Fejn to zrobziłes Gajowy , śladu nima po takiem czamś smile
                  • rita100 Re: Gajowy 21.08.06, 20:56
                    • Re: Mazurskie królestwo bajarzy - sauber1 19.08.06, 01:43

Gajowy, dlaczego nie ma tego (....) ?
                    Co się stało ?
                    Nie dasz rady bez śladu to wyciąć . Każdego z nas takie coś może spotkać.
                    • rita100 Re: Gajowy 22.08.06, 20:49
                      Gajowy, nie zabocz do piachu cisnąć tym wpisem i dobrze uklepać, moze nowet
                      jeki walec położyć coby na wierch nie wyloz.
                      • gajowy555 Re: Rita 23.08.06, 14:47
                        Zapewniam Cię, że po tam robaczku śladu nie łostało. Spróbuj poczytać tan kóntek
                        nie logując sia, tak jek zidzó czytając wszystkie...
                        • gajowy555 Re: Rita 05.09.06, 13:24
                          Rita 100 napisała:

...A ziysz co Tralala ło Lancu - to je tyż tragiczna mazurska historia.
                          A cytałas ło Burbullównie ?
                          Same tragiczne życie.
                          Może w tym kóntku trza jich wspomnieć ?

No jó, mym myśliwa co lepsi by buło nowy kóntek załozyć, coby to buło bardziy
                          czytelne i pryndzy do nich można buło trasić.
                          Ale wybór je Twój, bo pomysł tyż Woju...
                          • rita100 Re: Rita 05.09.06, 21:08
                            Fejn, ło Lancu zaloże nowyj kóntek, nie można ło niym zaboczyć. To zrobzie
                            kóntek jutro. To bandzie długie łopoziadanie i tragiczne, ziencej -
                            wstrząsajónce.
                            A ziysz co Lanc to Ślojzak i na noju ziami go ubito jek psa.
                        • rita100 Re: Rita 05.09.06, 21:06
                          Rychtyczno - nie zidac jek się ni loguje - to fejn, tak może być. Dzianki za
                          informacje smile To niepokoi jek takie cosik szpetnego zidać.
                          • rita100 Re: Gajowy 06.09.06, 21:35
                            Gajowy, moze załóż nowy watek ło starych gburstwach warnijskich i mazurskich i
                            bandziem lopoziadać , coby kóntek galeryji nie zdominować tematem ? A eszcze do
                            tygo może podac inne gburstwo z galeriji łolstyńskiej - zidzołeś to ?
                            hehe i Gajowy pozwolę sobie przenieść ło weselisku warnijskim do właściwego
                            kóntka coby sia też nie zapodział taki fajnisty cyfusowski tekst smile
                            Fejn ?
                            • gajowy555 Re: Gajowy 07.09.06, 10:40
                              Fejn, jek zawdy racja po Twojej stronie. Łuż sia do roboty zabzierom,...
    • rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 07.09.06, 22:31
      To prowda. No jo. smile
      Dzisioj ni mom pytań, ajajaj jest pytanie .
      Cosik dla ducha tyż sia dłuży , może by dla takich mocno duchowych zalożyć
      kóntek , zawdy cosik sia dzieje w tv duchowego, jek nie meczyki to kóncerty.
      Możesz tyż transmitować na zywo obrady Sejmu wink)))))
      • rita100 Re: Tralala 07.09.06, 22:39
        Kedy bandzie ło mniastach Mazurskich ?
        Trocha ło nich Wańkowicz psisze.
        Mozna by cosik zamnieścić.

I eszcze mom pytanie
        Co to jest - Lochstadtu ? To jest zamek w Braniewie ?
        Gdzie jest starożytna Moneda tzw Bałga i zamek z basztą pod którą stanął
        Wańkowicz.
        Duzo wyrażeń z Wańkowicza nie rozumię.

• tralala33 Re: Tralala 08.09.06, 22:31
          Lepsi zapytać kedy ło mniastach warnijskich dokończe kóntek? Ciasu zawdy mało.
          Mazurskie mniasta znam mniej co warnijskie adyć sia postaram. Lochstadt - nie
          ziam. jek to je w Braniewie to chtó noma może pomóc?
          Bałga - to nie je tero Obwód Kaliningradzki?
          Mnast łodpowziedzi dałam pytania no banda szukać.
          • tralala33 A może by tak 14.09.06, 21:47
            zdjąć z góry wątek o hymnach warmińskich i przyszpilić ten o Lidzbarku bo
            ciągle czekam na dalszy ciąg od Katkul?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38446&w=47170014
            • rita100 Re: A może by tak 14.09.06, 21:50
              Joó jestem za , bo tyż ciasu ni mam, a kóntek wart zaglóndnieńcia. Coby nie
              zabyć jestem za ! smile
              • gajowy555 Re: A może by tak 15.09.06, 13:14
                No jó, tlo Katkul chorowała, może eszcze nie wydobrzała.
                Ale jech chceta, tak możem zrobzić ...
                • tralala33 Re: A może by tak 15.09.06, 22:17
                  Dziankuja. Coby Katkul noma zdroziała i kóntka nie zaboczyła.
                  • rita100 Re: A może by tak 15.09.06, 22:19
                    Mom prośbe do Gajowego coby zrobził Svolo album ło zamku Morąg , łu siebzie na
                    albumie. Svolo pisze co ma gwołt łobrazecków i może przesłac do Gajowego.
                    Gajowy , zajmniesz się tym. To nie pilne , ale w wolnym czasie kiedy deszcze
                    jesienne będą.
                    • rita100 Re: A może by tak 15.09.06, 22:20
                      Zrobim psiankny album tygo zamku.
                      • gajowy555 Re: Album Svolo 15.09.06, 22:22
                        Już do Svolo meila wysłałem i czkom na łodpoziedź. No jo myśla, co trza pomóc i
                        album ło zamku we Morągu założyć...
                        • rita100 Re: Album Svolo 15.09.06, 22:25
                          Tak , rychtycznie. Z łopisami i mniasta Morąga.
                          Jo zara łodpisze na jego wpis
                          • gajowy555 Re: Trakt Biskupi 18.09.06, 15:59
                            No jó, trocha sia sprawy skomplikowały, tak że dzisioj nie łobaczyta łobrozków z
                            Butryn i Bałd. Łuz musza wybywać. Ale łutro tyz je dziań i łutro postaram sia
                            wklejić, cobyśmy wszystka mogli pooglóndać . Brukuje ciasu, doba za krótka.
                            No jó...
                            • rita100 Re: Trakt Biskupi 18.09.06, 20:20
                              Nic sia nie dzieje, jutro tez dziań, i pojutrze tyż. Bandziem czkać.
                              • rita100 Re: Małłek 18.09.06, 20:27
                                Ziecie co, tan Małłek to łón łostro psisze ło Polakach - ja nie ziem jek jemu
                                tó ksiójżke puścili - jesli bande dalyj psisać to łudowodnie co nojwiekszó
                                krzywdę Polakom mazurskim zrobili sami Polacy. To strasznie przykre, ale
                                prwadziwe. I wcole nie jestem przekonana, chto łotruł Lanca ?
                                I ziem chto wykończył polskich mazurskich nauczycieli. Pisze czarno na białym.
                                A ten artykuł wyjaśnia sporo spraw, które się łącza z Mazurami i Warmia , a
                                szczególnie z przegranym plebiscytem.
                                www.nczas.com/?a=show_article&id=2840
                                • gajowy555 Re:Tralala 19.09.06, 15:30
                                  Tutaj prosze Cię o pomoc w kontynuacji wątku o Trakcie biskupim. Teraz naprawdę
                                  doceniam Ritę (choć wcześniej też) za ogrom pracy związanej z wklejaniem fotek.
                                  Przekonałem się o tym na własnej skórze ostatnimi dniami.
                                  Zdjęcia do tego wątku są gotowe tutaj :
                                  schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=275
                                  Wiem, że byłaś w Butrynach i Bałdach (może odnajdziesz siebie na łobrozkach?), i
                                  z pewnością zasob Twojej wiedzy jest o wiele większy niż mojej. Dlatego proszę,
                                  jesli możesz, poprowadź ten wątek dalej - z wykorzystaniem moich fotek. Wierzę,
                                  ze będzie fejn. Co będę mógł to też dołożę od siebie, ale po prostu teraz
                                  opadłem z sił i weny . Liczę na Waju Tralala i Rita...
                                  • rita100 Re:Tralala 19.09.06, 20:20
                                    Gajowy, rozumię Cie , temat cięzki i troche nieznany. Teraz dzięki tym Wrotom
                                    wychodzi na powierzchnię. Ja tez licze na Tralalę, a ze swej strony jak cosik
                                    znajdę dorzuce. Mam za to gwołt wiadomosci o strojach reginalnych i jutro sie
                                    tym zajmę , bo i duzo obrazków je.
                                    Teraz Wam powiem co Małlek jest świetny i malo kto wie, że on to własnie
                                    najbardziej walczył o Mazurów, że to on sprowokował wyprawę Wankowicza do Prus
                                    Wschodnich, a Wańkowicz z koleji wyglosił cykl gawęd w radiu o ratowaniu Mazur.
                                    O krzywdzie Mazurów. Tak więc zaczyna nam się sytuacja klarować. Ciesze się, że
                                    czytam naraz trzy ksiązki z jednego okresu, bo dobrze nam się naklada ta
                                    historia ziemicki.
                                    • tralala33 Re:Tralala 19.09.06, 20:49
                                      Pierwszy raz czytałam o tym trakcie w książce księdza Walentego Barczewskiego,
                                      muszę ją jeszcze raz pożyczyć z biblioteki i zaraz dołączę do wątku. W
                                      Butrynach i w Bałdach byłam, gdzieś tam nawet na tych łobrazkach się
                                      wypatrzyłam. Ale najważniejsze, że mamy tyle zdjęć i wszystko Gajowy świetnie
                                      uchwycił, jak profesjonalny fotoreporter! Będzie co opowiadać.
                                      • gajowy555 Re:Trakt biskupi 20.09.06, 12:37
                                        Dziankujem Waju dziywczoki za pomoc i czkom na eszcze. Jekóś tak udało sia z
                                        bliska knypsnóńć te fotki, choc gwołt różnistych reporterów i kamer buło.
                                        Tralala potwierdzi. No a poza tym mam 10xzoom we aparacie. Rita psisze co ło
                                        strojach ludowych bandzie kóntek, tak mym tu podamy linka do zespołu Kortowo.
                                        Psianknie grali i śpsiewali przy trakcie biskupim, a jekie stroje cudne mnieli!
                                        Tak myśliwa ,coby jim łosobny kóntek załozyć, abo do Ritowego dołożyć. Chto
                                        chętny? Ale fejn łu noju na Warniji ...

schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=276

• rita100 Re:Trakt biskupi 20.09.06, 20:12
                                          Gajowy, je łuż taki kóntek , zara tam wleze z zagodkó , może łodgadniecie.
                                          Tylko skończe Takt Biskupi i zajmiemy sie zespołam i tymi rodzinnymi tez -
                                          sliczniuchne te Okartynki, tlo cierpliwości, bo i gosci mom i ksiójżki.
                                          Ale łobtrazeckami sia bandziemy ciągle zajmować.
                                          • gajowy555 Re:Jek tu cicho 22.09.06, 12:53
                                            No jó, jek naszych dziywczoków ni mo, to je skuczno i cicho. Nie łostaziajta
                                            noju samygo. Dobrze co choć Tralala wczoraj dźwyrze zawarła, bo by noma jekie
                                            szurki abo łutropoki wlazły. Rita uspraziedliwiona, Katkul ło kościele we
                                            Lidzbarku psianknie psisze, a gdzie reszta "wycieczki"? Gietpe, co tam we Gietku
                                            słychoć, abo Svolo, co nowygo na zamku we Morągu. Jo ziem co fejn pogoda je i
                                            gwołt roboty, ale właźta do noju na Warnijo, jek dźwyrze łotwarte. Czam noju
                                            ziency, tam lepsi.
                                            Coby gwarno i wesoło na Warniji buło.
                                            Tego Waju i sobzie winszujem...
                                            • rita100 Re:Jek tu cicho 22.09.06, 20:09
                                              hehe Gajowy , łusniechnij sia , i mym musim łodpocywać
                                              ale pocytaj to :

Sto se jedna, sto se dwie,
                                              stoi baca u jedle,
                                              stoi baca pod bućkem,
                                              cyto owce kłabućkem.
                                              Z połednia sie shyliło:
                                              owiecek mu hybiło,
                                              kaj su jedna, kaj su dwie?
                                              Stoi baca u jedle.

Stoi Gajowy u jedle wink))))))))))
                                              wink
                                              Je gwarno , tlo nie trza dużo łoczekiwać , dobra je jak je ! wink
                                              Łoj dynu, dynu, da da wink))
                                              • rita100 Re:Gajowy i Svolo. 26.09.06, 20:38
                                                schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=0
                                                Mamy tu pierwsze lepsze zdjęcie.
                                                Jak go podpisać ?
                                                Zamek od wschodniej strony czy ściana zamku od strony i coś szczegolnego - co
                                                to za mury, co w dole płynie i ten mosteczek jak zwią ? Ogolnie na co to jest
                                                widok i tak każde zdjecie pomaluśku opiszemy, aż wszystkie tajemnice przez nami
                                                się odkryją smile
                                                Jak myslisz Tralala ? Ten album za zgodą Svolo możemy razem układać.
                                                • rita100 Re:Gajowy i Svolo. 26.09.06, 22:21
                                                  To są zrekonstruowane mury wewnętrzne zamku. A dokładniej kamienne podstawy
                                                  murów. To drugi obwód murow oddzielający dziedziniec od międzymurza.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=1
                                                  Gajowy , dasz rady wsadzić ten komentarz Svolo pod tym zdjeciem ?
                                                  • gajowy555 Re:Gajowy i Svolo. 27.09.06, 16:01
                                                    rita100 napisała:

> To są zrekonstruowane mury wewnętrzne zamku. A dokładniej kamienne podstawy
                                                    > murów. To drugi obwód murow oddzielający dziedziniec od międzymurza.
                                                    >
                                                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=1
                                                    > Gajowy , dasz rady wsadzić ten komentarz Svolo pod tym zdjeciem ?

No jó, toc pod łobrozkiem je napsisane, co só to mury wewnętrzne zamku, eszcze
                                                    co napsisać?
                                                    A tak po prowdzie, to nie zim co sia z mojim komputyrem dzieje, bo nic ni moga
                                                    wklejić, a chodzi jek stary osioł i tlo sia zacina. Poza tym musza łodreagować
                                                    te świnstwa co sia w naszam kraju dziejó i chyba sia póda gorzołki napsić.
                                                    Nie jadoźta sia na noju.
                                                    Na zdrozie...
                                                  • rita100 Re:Gajowy i Svolo. 27.09.06, 20:54
                                                    Jo nie ziym co sia dzieje , ale am daje zielone światło Kaczkom - bo chas
                                                    zapanuje i serwery sia zagrzejó
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 20:55
                                                    no ni moga sia skupić przy tyj dyskusji
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:24
                                                    Podoba mi się Ziobro, bardzo, ale ich leje wink))))
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:26
                                                    ale nerwowa dyskusja

Beger do kosza !
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:27
                                                    A taka kuchnia polityczna jest na całym świecie - żadna nowość
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:27
                                                    napewno to samo jest w UE
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:29
                                                    i koniec programu
                                                    a internet idzie wolniej
                                                  • rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:31
                                                    wylogowuje mnie co chwilę

a to były bardzo zawiłe sprawy polityczne
                                                  • rita100 Re: Tłumaczenia 30.09.06, 21:15
                                                    Jest problem , nie wiem czy czasmi nie zapytać się wprost o pomoc w tłumaczeniu
                                                    języka niemieckiego. Może Katkul ?
                                                    Są ciekawe stronki
                                                    www.deutsches-filmhaus.de/filme_einzeln/e_einzeln/emmerich_klaus/rote_erde_1.htm

www.absolutmedien.de/main.php?view=film&id=119
                                                    www.presse-service.de/static/64/646233.html
                                                    www.de-pl.info/de/event.php/event/75
                                                  • rita100 Re: Tłumaczenia 30.09.06, 21:16
                                                    www.de-pl.info/de/event.php/event/75
                                                    Szczególnie ta stronka coś ciekawego mówi.
                                                  • gajowy555 Re: Tłumaczenia 02.10.06, 10:46
                                                    No jó, strónek po mniemniecku je gwołt i mym by musieli jekigo tłumacza
                                                    wynajónć, coby noju wszyćko na naszo godka przeinaczół. Ale tyż gwołt ziadomości
                                                    różnych tamój je, takich co łu noju eszcze ni mo. Trza pomyśleć, może Katkul by
                                                    mnioła cias i ochota na Warniji popsisać ło tam...
                                                  • gajowy555 Re: Sprzęt 02.10.06, 10:50
                                                    No jó, musza Waju poziedzieć, co kupsilim cołkiem nowy komputyr i nareszcie
                                                    skończó sia biadolenia, co pomału wszyćko chodzi. Teroz czkom na fachowca, coby
                                                    zainstalowoł te różne sterowniki i programy i wtenczas bandzie fejn sia na
                                                    komputyrze robzióło. A na razie eszcze na starym do Waju te słowa psiszem.
                                                    Pozdraziom...
                                                  • rita100 Re: Sprzęt 02.10.06, 20:35
                                                    Gratuluje !
                                                    A co zrobzisz ze strym kumpóterem ? To tero badzie szedł jek błyskawica i
                                                    muzyczka i linki.
                                                    Jó nie ziem co robzić. W dziań sprowdzam chodzi fejn jinternet, a kedy siadam
                                                    zieczorem , nie jidzie. Łuż drugi dziań sia tak morduje.

A co do tłumaczeń stronki , tak by się nam przydoało , choć te najwazniejsze,
                                                    te wspomnienia widziane oczami Niemców.
                                                  • gajowy555 Re: Sprzęt 04.10.06, 18:04
                                                    No jó, dzianki. Dopsiero dzisioj mym z sójsiadem walczyli lek lwy i komputyr do
                                                    porzóndku doprowadzili. Teroz gwołt roboty z przenoszeniem plików ze starygo
                                                    kompa. Jygo łoddom dla córy łod szwagerka Zbynia, toc to rodzinka i fejn
                                                    dziołcha to jyj sia przyda. Nie bandzie z bratem musiała wojny toczyć ło dostęp
                                                    do klikanio. Myśle, co czasami te serwery to só przeciążone i nie mogó
                                                    wszystkach łod razu połónczyć i dlatygo sia internet zatyka i pomału chodzi. Bo
                                                    coraz noju ziency i ziency...
                                                  • rita100 Re: Sprzęt 04.10.06, 20:49
                                                    To fejn mosz sójsiada.
                                                    Jó ziym co to znaczy jyden kompoter na dwóch i te ciagłe kłótnie i ustalanie
                                                    godzin, dyżurów. To sia córa Zbynia łuciesy smile Mym to ziymy.
                                                    Jó musza monitor kupsic , bo tak pobladł co nie jidzie zidzieć co na nim je. Na
                                                    szczajście ten w pracy. Biydny monitor całyj cias włónczony i jó na niemsobzie
                                                    pisze. Judna klawiaturka ni wytrzymała tygo brztónkania i tyz nje nowa. Sprzant
                                                    sia zuzywa. Tero w niydziele kupsie sobzie monitor w Media Mark.
                                                    Tak tero bandziesz sia przyzwyczajał do programów.
                                                    Niech moc bandzie z Tobó smile
                                                  • gajowy555 Re: Sprzęt 06.10.06, 14:16
                                                    No jó, sójsiada to mom fejnygo. A łón mo eszcze znajomygo ci sia fest zno na
                                                    komputyrach to i ciasem dopomoże. Przekładom dane ze starygo do nowygo komputra,
                                                    a to je żmudna robota.
                                                    Teroz zidze co forum gazetowe to je bardzo chimeryczne, ciasem chodzi jek burza
                                                    a ciasem jek żółw. I nic szybszy komputyr na to nie poradzi. Ale lejdójem sia z
                                                    nowygo sprzętu, bo cołkiem jenaczy sie na nim pracuje, bo i wszyćkie składniki
                                                    só o kilkanaście razy szybsze i wydajniejsze. Dobrze, com sia zdecydował i
                                                    skorzystał z promocji w sklepsie dla "idiotów", czyli w Media Markt. Ciasem cóś
                                                    fejnygo można tamój kupsić...
                                                  • rita100 Re: Sprzęt 06.10.06, 20:36
                                                    To robzimy zakupy w tych samych piwnicach "nie dla idiotów" . W niydziliczke
                                                    jeda po monotor, bo to łostatnie zwonki. Jek nie kupsie, nowet rachunków ni
                                                    zrobzie. To ważny monitor do pracy.
                                                    Czyli godasz co meblujesz kómputer, łustawiasz wsio na swoim mniajscu. Ziym co
                                                    to znacy.
                                                    Jeden windous zjodł mi wirus całkowicie co nie szedł wogóle. Pon komputerowiec
                                                    wycióngnół wszystkie bebechy i długo walczył z wirusem , bo to był koń
                                                    trojański.
                                                    Nopierw zjadł system antywirusowy a potem wsio co było, włącznie z internetem.
                                                    Taki to buł koń. No jo ! To prowda.
                                                  • gajowy555 Re: Sprzęt 06.10.06, 20:56
                                                    No jó, ciasem 'dla idiotów' fejn sprzęt majó, to i nie trza za długo myśleć, bo
                                                    bandzie po promocyji. Noju tyż by sia nowy monitor zdoł, ale teroz trza geldów,
                                                    czyli dudków zarobzić. A coby sia wirusów i koni trojańskich łustrzec, nie trza
                                                    łotwierać załączników łod nieznajomych...
                                                  • rita100 Re: Sprzęt 06.10.06, 21:12
                                                    Jo, jek to sia mózi Polak mądry po szkodzie. Tero to jó mało co łotwieram.
                                                    No chyba co syrce wink))
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:54
                                                    Gajowy , jó bym troche zmnieniła wystrój stronki.
                                                    Banda Ci wyjaśniać ło co łazi, dobra ?
                                                    Tralala, a Ty poziedź cy dobrze myśle. Fejn ?
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:56
                                                    Tera je tak :

♫ ♪ PO NASZAMU [1] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Baśnie i legendy [1]₪ [2] ₪ [3] ₪ [4] ₪₪₪
                                                    ♫ ♪ PO NASZAMU [2] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Gawędy Edwarda Cyfusa ₪₪₪₪₪₪₪₪

To bym nie ruszała, je fejn.
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:59
                                                    ♫ ♪ PO NASZAMU [3] ♪ ♫ ♪

To musim przenieśc do piosenek - to są piosenki Czerwonego Tulipana i tam nie
                                                    pasuje - bo to nie pogadamy po naszemu , a piosenki
                                                    Może je dać przy piosenkach ?
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:04
                                                    Może tak , tylko przymiarka
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:08
                                                    ♫ ♪ PO NASZAMU [1] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Baśnie i legendy [1]₪ [2] ₪ [3] ₪ [4] ₪₪₪
                                                    ♫ ♪ PO NASZAMU [2] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Gawędy Edwarda Cyfusa ₪₪₪₪₪₪₪₪
                                                    A zycie toczy się dalej - Olsztyn na żywo
                                                    ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH - nasz wątek

A resztę tak samo
                                                  • tralala33 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:25
                                                    Faktycznie, to dobry pomysł, żeby piosenki przenieśc do piosenek, a na górze
                                                    pozostawić naszo godke smile
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:36
                                                    No jo, , weno ło to ma łaziło cobyśmy mniali wsio łuporzadkowane .
                                                  • gajowy555 Re:oprawa stronki 07.10.06, 22:56
                                                    No jó, ciekawe pomysły zawsze trza ropatrzyć. Jek tlo bandzie cias, zmnieniamy...
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 08.10.06, 10:16
                                                    Dzianki Gajowy, tam trza eszcze uporzóndkować muzycke, bo je porozrzucana
                                                    wszandzie. I możem wymyslić jakieś hasełłko na dziań zmarłych, jakieś motto.
                                                    Coby ziedzieś co o przeszłość je ważna.
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 08.10.06, 21:22
                                                    Jest fejn, łuz zrobzione. Teraz sprawdze cy wszystkie só psieśniczki smile
                                                    Gajowy , to jednak mniołeś cias.
                                                  • gajowy555 Re:oprawa stronki 09.10.06, 09:42
                                                    No jó, z tam ciasem to różnie bywa. Na chwiółka jek sia na Warnijo wlyzie, to
                                                    nieziele można zrobzić. Lepsi w dziań, to ziency tygo ciasu łu noju je. A jek
                                                    eszcze dysz'cz pada to łuż cołkiem fejn dla forum Warnija.
                                                    Pieśniczki zaroz bandó, a potam poszukamy łoratorium...
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 09.10.06, 20:35
                                                    Mom tera klopoty z łączem internetowym, wylogowuje mnie i pomaluski sie ładuje.

Gajowy , zidze co gwołt pracy zrobził. Dziankuje, tero je eszcze psiankniej.
                                                    I Oratorium zidać. Dzianki, dzinki, cobysmy bez Ciebie zrobzili. Noju forum je
                                                    takie warnijskie jak nigdy.
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 10.10.06, 11:05
                                                    Gajowy, a dasz link Świeta Warmia na górę - bandziem mnieć na przyszly rok jak
                                                    ulał. Tak jest fejn tam napisane, tak to ładnie opisałeś , że tak proponuję.
                                                    I wszyscy się chyba zgadzamy - prawda ?
                                                  • gajowy555 Re:oprawa stronki 10.10.06, 13:53
                                                    Dobrze, tlo poziedz co z wiyrchu wyrzucić, bo jak ziesz tlo 3 tytuły tamój mogó
                                                    być...
                                                  • rita100 Re:oprawa stronki 10.10.06, 20:00
                                                    ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH

A nie da sia tak zrobzić jek te zamki ?
                                                  • gajowy555 Re:oprawa stronki 11.10.06, 11:59
                                                    rita100 napisała:

> ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH
                                                    >
                                                    > A nie da sia tak zrobzić jek te zamki ?

No jó, tyż by trza buło cóś wyciepać, bo i tamój ( w ty ramce) tyż mniejsca
                                                    brukuje. Tak mym gwołt tematów mowam na Warniji.
                                                    Tak czkom na pomysly...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka