gajowy555 03.08.06, 22:44 Jek to wszyćko wartko leci. Znowój seteczka łustrzelona i cias nowy kóntek ło sprowach zawiłych założyć. No to jedziemy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:47 no i łustrzelony nowy kóntek Łoj, coby buło maluśko tych spraw zawiłych.... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:49 No jó, zawdy cóś sia nojdzie. Kóntek ło Zjeździe na wierch, a co na dół, bo mogó być tlo 3 przyszpilóne na wierchu... Odpowiedz Link
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:50 A co z Cyfusem , psisze łón jekieś nowe gawendy ? Czy tylko się książką zajmuje ? Odpowiedz Link
rita100 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:52 Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylko jak Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:54 rita100 napisała: > Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylko jak > Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ? Mniarkuje, tlo co wyciepniem z wierchu? Odpowiedz Link
rita100 Re: hehe, to już zawily problem 03.08.06, 22:57 gajowy555 napisał: > rita100 napisała: > > > Nie , ten wątek o Zjeździe nich łostanie na dole - na górze je fejn. Tylk > o jak > > Gietpe załoz nowy wątek to tam go wciepniemy - mniarkujesz ? > > Mniarkuje, tlo co wyciepniem z wierchu? A co chcesz zrobić na wierzchu ? Je tero fejn - to co szukasz dziury w całem ))) Coś chcesz łatać ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:53 No jó, tygo to jo nie zim, łón je wszandzie i w radyji i w tylewizórze, to kedy łón mo cias gawyndy psisoć...? Odpowiedz Link
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 03.08.06, 22:55 No jo. To łón ma szczajście co noju ma i mym psiszem gawendy )) Acha , wenowajte, Gajowy , jek bandziesz mniał cias to czka tłumaczenie po naszemy Baron Gustaw. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Baron Gustaw 03.08.06, 22:58 Jek pojadziesz na wesele, to zlecisz noma na forum robota i cóś bandziewa szkryflać, jek mózio Śloonzoki... Odpowiedz Link
gietpe Re: Baron Gustaw 03.08.06, 23:02 ja do pracy na forum to sie moze zimo wezne bo tera to nie wiem w któro strone przód lecic to tylko wypoczywam na klawiszach,to nowy wątek Wam zostawie Odpowiedz Link
rita100 Re: ależ problemów mowam ;)))) 03.08.06, 23:08 to lostawiam decyzje Woma - ale jek Gietpe ni ma ciasu to Gajowy kontek załóży. Nojwazniejsze coby Gitrzwał mnioł mniejsce na Forum Odpowiedz Link
rita100 Re: Baron Gustaw 03.08.06, 23:06 fejn ! No ale eszcze ciasu mom, eszcze nowet biletu w rankach ni mam. Gajowy , a nie zrobzisz kóntek o Lidzbarku Warnijskim ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Awaria 14.08.06, 21:54 www.putfile.com/chroboczek a zycie toczy sie dalej.... zgłaszam awarię Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Awaria 15.08.06, 13:15 No jó, nie zidza powodu do paniki. Łu noju wszyćko działa bez zarzutu. Sprawdź swój komputyr... Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 20:31 www.putfile.com/drummer10 Poziećcie sile zidzicie nagrań ? Jó zidze 5 i nic ziencej. Są one w szeregu nie w rzędzie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 20:47 św. Józef z Nazaretu z dzieciątkiem Jezusem na ręku. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=205&pos=2 Gajowy jek bandziesz mnioł cias , nie zabocz podpisac tan łobrazeczek. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:15 Jo zidza to samo - psiańć łobrazków w jenym rzendzie. To źle? Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:23 Welcome to my homepage! My Recent Media (View All 34 Media) -------------------------------------------------------------------------------- Tak , Tralala, zidzisz tak jek jó. Tlo pięc łobrazeczków, jak przekalkowałam, a na tyj stronie powinno być ziencej. www.putfile.com/hajtos. To je poezja śpsiewana i ma ziencej psiosenek. Tak je w każdym spsiewajóncym linku. Czyli je awaria W glosach 2:1 dla noju. Gajowy, Ty masz coś szpetnie. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:29 Jutro łobacze co zidać i słuchać na kómputyrze mojej siostry. A ziecie co tego robaczka co ma łod internetu łodcinał tom sama zabziła? Tlo nie ziam jek Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 15.08.06, 22:42 A moż esia robaczek skrył i sia bandzie ujawniać co jaki cias. Mnie fahowiec poziedzioł co trza patrzeć na myszke , jak źle chodzi to znaczy , ze jekiś wirusik atakuje. Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 16.08.06, 20:28 i dalyj je tak samo. Bez zmian i to rychtycznie nie zina mojygo kómputera. Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 16.08.06, 22:07 Dzianki Gietpe Tak Gajowy , je 3:1 dla noju. Awaria jest na naszych wszystkich kómputerach. To Twój kómputer jest szpetny ))) Jek ługościsz gości i sia z nimi łodwitasz bandziesz mnioł robote zapewnioną. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Test dla wszystkich 18.08.06, 15:23 No jó, że mój komputyr szpetny je tom ziedzioł, ale nie jest aż tak źle. Po łotwarciu okienka trza kliknąć na "View all media" i łotworzó sia wszystka pliki. To je tlo insza prezentacja strony. No tak 3 : 0 dlo noju - chyba walkower... Odpowiedz Link
rita100 Re: Test dla wszystkich 18.08.06, 19:47 No tak Gajowy, mosz reht. Tlo daczemu mym nie ziedzieli com mowam kliknónć w tyn punkcik ? Tero łuż ziymy. Mózia woma jek sia syrce raduje jek tak wszystko sztymuje (pasuje) Wszystkie punkty no Gajowego ! Odpowiedz Link
gietpe Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:06 U mnie OK tylko czasu brakuje ale raz na 2 dni przynajmniej czytam WArmije .Jeśli chodzi o zdjęcia to Pani tylko robiła a teraz są u Dyr GOK.Obiecał że w przyszłym tyg.Z artystami tak bywa to juz któryś raz tak mówi ale raz na tydz Go pytam Odpowiedz Link
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:19 Po tym poznać prawdziwych artystów. Nigdy nie mają czasu. Gietpe , a jedziesz jeszcze gdzieś , czy koniec wojaży ? Ja się ciesze na myśl o calodniowej podrózy przez Polskę. Odpowiedz Link
gietpe Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:25 31 08 przez Kołobrzegi do Mniendzyzdrojów przywieść dziecko z saksów . Tlo musza łuwazać na gości poweselnych? Odpowiedz Link
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 16.08.06, 22:31 To Ty tak wzdłuż morza podrózujesz Fajnie się wjeźdza do samego Kolobrzega , przez takie długi las, który z okna mozna ręka dotykać. Tam będzie wesele skromne tylko 30 osób, ale tych najblizszych. No i pociag , ktorym będę jechac ma nazwę 'Krakowianka'. Nazwa jak ulał. To pewnie będziesz tam musiał okup zapłacic , jakąś flaszeczką )) Masz juz cos swojej roboty. Wiśnie już só. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Gajowy 20.08.06, 11:18 No jó, z przykrośció, ale muszem tygo trolla wyciepać z naszygo kóntka. Alem przeczytoł co łón na wszystkach forach je trędowaty, bo pewnie mu Pónbóczek roziumku poskompiół. Ale to jygo problem. Łuż po nim. Rachu ciachu i do piachu... Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 20.08.06, 21:46 Fejn to zrobziłes Gajowy , śladu nima po takiem czamś Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 21.08.06, 20:56 • Re: Mazurskie królestwo bajarzy - sauber1 19.08.06, 01:43 Gajowy, dlaczego nie ma tego (....) ? Co się stało ? Nie dasz rady bez śladu to wyciąć . Każdego z nas takie coś może spotkać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 22.08.06, 20:49 Gajowy, nie zabocz do piachu cisnąć tym wpisem i dobrze uklepać, moze nowet jeki walec położyć coby na wierch nie wyloz. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Rita 23.08.06, 14:47 Zapewniam Cię, że po tam robaczku śladu nie łostało. Spróbuj poczytać tan kóntek nie logując sia, tak jek zidzó czytając wszystkie... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Rita 05.09.06, 13:24 Rita 100 napisała: ...A ziysz co Tralala ło Lancu - to je tyż tragiczna mazurska historia. A cytałas ło Burbullównie ? Same tragiczne życie. Może w tym kóntku trza jich wspomnieć ? No jó, mym myśliwa co lepsi by buło nowy kóntek załozyć, coby to buło bardziy czytelne i pryndzy do nich można buło trasić. Ale wybór je Twój, bo pomysł tyż Woju... Odpowiedz Link
rita100 Re: Rita 05.09.06, 21:08 Fejn, ło Lancu zaloże nowyj kóntek, nie można ło niym zaboczyć. To zrobzie kóntek jutro. To bandzie długie łopoziadanie i tragiczne, ziencej - wstrząsajónce. A ziysz co Lanc to Ślojzak i na noju ziami go ubito jek psa. Odpowiedz Link
rita100 Re: Rita 05.09.06, 21:06 Rychtyczno - nie zidac jek się ni loguje - to fejn, tak może być. Dzianki za informacje To niepokoi jek takie cosik szpetnego zidać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 06.09.06, 21:35 Gajowy, moze załóż nowy watek ło starych gburstwach warnijskich i mazurskich i bandziem lopoziadać , coby kóntek galeryji nie zdominować tematem ? A eszcze do tygo może podac inne gburstwo z galeriji łolstyńskiej - zidzołeś to ? hehe i Gajowy pozwolę sobie przenieść ło weselisku warnijskim do właściwego kóntka coby sia też nie zapodział taki fajnisty cyfusowski tekst Fejn ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Gajowy 07.09.06, 10:40 Fejn, jek zawdy racja po Twojej stronie. Łuż sia do roboty zabzierom,... Odpowiedz Link
rita100 Re: Ło sprawach zawiłych... 07.09.06, 22:31 To prowda. No jo. Dzisioj ni mom pytań, ajajaj jest pytanie . Cosik dla ducha tyż sia dłuży , może by dla takich mocno duchowych zalożyć kóntek , zawdy cosik sia dzieje w tv duchowego, jek nie meczyki to kóncerty. Możesz tyż transmitować na zywo obrady Sejmu ))))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 07.09.06, 22:39 Kedy bandzie ło mniastach Mazurskich ? Trocha ło nich Wańkowicz psisze. Mozna by cosik zamnieścić. I eszcze mom pytanie Co to jest - Lochstadtu ? To jest zamek w Braniewie ? Gdzie jest starożytna Moneda tzw Bałga i zamek z basztą pod którą stanął Wańkowicz. Duzo wyrażeń z Wańkowicza nie rozumię. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala 08.09.06, 22:31 Lepsi zapytać kedy ło mniastach warnijskich dokończe kóntek? Ciasu zawdy mało. Mazurskie mniasta znam mniej co warnijskie adyć sia postaram. Lochstadt - nie ziam. jek to je w Braniewie to chtó noma może pomóc? Bałga - to nie je tero Obwód Kaliningradzki? Mnast łodpowziedzi dałam pytania no banda szukać. Odpowiedz Link
tralala33 A może by tak 14.09.06, 21:47 zdjąć z góry wątek o hymnach warmińskich i przyszpilić ten o Lidzbarku bo ciągle czekam na dalszy ciąg od Katkul? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38446&w=47170014 Odpowiedz Link
rita100 Re: A może by tak 14.09.06, 21:50 Joó jestem za , bo tyż ciasu ni mam, a kóntek wart zaglóndnieńcia. Coby nie zabyć jestem za ! Odpowiedz Link
gajowy555 Re: A może by tak 15.09.06, 13:14 No jó, tlo Katkul chorowała, może eszcze nie wydobrzała. Ale jech chceta, tak możem zrobzić ... Odpowiedz Link
tralala33 Re: A może by tak 15.09.06, 22:17 Dziankuja. Coby Katkul noma zdroziała i kóntka nie zaboczyła. Odpowiedz Link
rita100 Re: A może by tak 15.09.06, 22:19 Mom prośbe do Gajowego coby zrobził Svolo album ło zamku Morąg , łu siebzie na albumie. Svolo pisze co ma gwołt łobrazecków i może przesłac do Gajowego. Gajowy , zajmniesz się tym. To nie pilne , ale w wolnym czasie kiedy deszcze jesienne będą. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Album Svolo 15.09.06, 22:22 Już do Svolo meila wysłałem i czkom na łodpoziedź. No jo myśla, co trza pomóc i album ło zamku we Morągu założyć... Odpowiedz Link
rita100 Re: Album Svolo 15.09.06, 22:25 Tak , rychtycznie. Z łopisami i mniasta Morąga. Jo zara łodpisze na jego wpis Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Trakt Biskupi 18.09.06, 15:59 No jó, trocha sia sprawy skomplikowały, tak że dzisioj nie łobaczyta łobrozków z Butryn i Bałd. Łuz musza wybywać. Ale łutro tyz je dziań i łutro postaram sia wklejić, cobyśmy wszystka mogli pooglóndać . Brukuje ciasu, doba za krótka. No jó... Odpowiedz Link
rita100 Re: Trakt Biskupi 18.09.06, 20:20 Nic sia nie dzieje, jutro tez dziań, i pojutrze tyż. Bandziem czkać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Małłek 18.09.06, 20:27 Ziecie co, tan Małłek to łón łostro psisze ło Polakach - ja nie ziem jek jemu tó ksiójżke puścili - jesli bande dalyj psisać to łudowodnie co nojwiekszó krzywdę Polakom mazurskim zrobili sami Polacy. To strasznie przykre, ale prwadziwe. I wcole nie jestem przekonana, chto łotruł Lanca ? I ziem chto wykończył polskich mazurskich nauczycieli. Pisze czarno na białym. A ten artykuł wyjaśnia sporo spraw, które się łącza z Mazurami i Warmia , a szczególnie z przegranym plebiscytem. www.nczas.com/?a=show_article&id=2840 Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Tralala 19.09.06, 15:30 Tutaj prosze Cię o pomoc w kontynuacji wątku o Trakcie biskupim. Teraz naprawdę doceniam Ritę (choć wcześniej też) za ogrom pracy związanej z wklejaniem fotek. Przekonałem się o tym na własnej skórze ostatnimi dniami. Zdjęcia do tego wątku są gotowe tutaj : schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=275 Wiem, że byłaś w Butrynach i Bałdach (może odnajdziesz siebie na łobrozkach?), i z pewnością zasob Twojej wiedzy jest o wiele większy niż mojej. Dlatego proszę, jesli możesz, poprowadź ten wątek dalej - z wykorzystaniem moich fotek. Wierzę, ze będzie fejn. Co będę mógł to też dołożę od siebie, ale po prostu teraz opadłem z sił i weny . Liczę na Waju Tralala i Rita... Odpowiedz Link
rita100 Re:Tralala 19.09.06, 20:20 Gajowy, rozumię Cie , temat cięzki i troche nieznany. Teraz dzięki tym Wrotom wychodzi na powierzchnię. Ja tez licze na Tralalę, a ze swej strony jak cosik znajdę dorzuce. Mam za to gwołt wiadomosci o strojach reginalnych i jutro sie tym zajmę , bo i duzo obrazków je. Teraz Wam powiem co Małlek jest świetny i malo kto wie, że on to własnie najbardziej walczył o Mazurów, że to on sprowokował wyprawę Wankowicza do Prus Wschodnich, a Wańkowicz z koleji wyglosił cykl gawęd w radiu o ratowaniu Mazur. O krzywdzie Mazurów. Tak więc zaczyna nam się sytuacja klarować. Ciesze się, że czytam naraz trzy ksiązki z jednego okresu, bo dobrze nam się naklada ta historia ziemicki. Odpowiedz Link
tralala33 Re:Tralala 19.09.06, 20:49 Pierwszy raz czytałam o tym trakcie w książce księdza Walentego Barczewskiego, muszę ją jeszcze raz pożyczyć z biblioteki i zaraz dołączę do wątku. W Butrynach i w Bałdach byłam, gdzieś tam nawet na tych łobrazkach się wypatrzyłam. Ale najważniejsze, że mamy tyle zdjęć i wszystko Gajowy świetnie uchwycił, jak profesjonalny fotoreporter! Będzie co opowiadać. Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Trakt biskupi 20.09.06, 12:37 Dziankujem Waju dziywczoki za pomoc i czkom na eszcze. Jekóś tak udało sia z bliska knypsnóńć te fotki, choc gwołt różnistych reporterów i kamer buło. Tralala potwierdzi. No a poza tym mam 10xzoom we aparacie. Rita psisze co ło strojach ludowych bandzie kóntek, tak mym tu podamy linka do zespołu Kortowo. Psianknie grali i śpsiewali przy trakcie biskupim, a jekie stroje cudne mnieli! Tak myśliwa ,coby jim łosobny kóntek załozyć, abo do Ritowego dołożyć. Chto chętny? Ale fejn łu noju na Warniji ... schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=276 Odpowiedz Link
rita100 Re:Trakt biskupi 20.09.06, 20:12 Gajowy, je łuż taki kóntek , zara tam wleze z zagodkó , może łodgadniecie. Tylko skończe Takt Biskupi i zajmiemy sie zespołam i tymi rodzinnymi tez - sliczniuchne te Okartynki, tlo cierpliwości, bo i gosci mom i ksiójżki. Ale łobtrazeckami sia bandziemy ciągle zajmować. Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Jek tu cicho 22.09.06, 12:53 No jó, jek naszych dziywczoków ni mo, to je skuczno i cicho. Nie łostaziajta noju samygo. Dobrze co choć Tralala wczoraj dźwyrze zawarła, bo by noma jekie szurki abo łutropoki wlazły. Rita uspraziedliwiona, Katkul ło kościele we Lidzbarku psianknie psisze, a gdzie reszta "wycieczki"? Gietpe, co tam we Gietku słychoć, abo Svolo, co nowygo na zamku we Morągu. Jo ziem co fejn pogoda je i gwołt roboty, ale właźta do noju na Warnijo, jek dźwyrze łotwarte. Czam noju ziency, tam lepsi. Coby gwarno i wesoło na Warniji buło. Tego Waju i sobzie winszujem... Odpowiedz Link
rita100 Re:Jek tu cicho 22.09.06, 20:09 hehe Gajowy , łusniechnij sia , i mym musim łodpocywać ale pocytaj to : Sto se jedna, sto se dwie, stoi baca u jedle, stoi baca pod bućkem, cyto owce kłabućkem. Z połednia sie shyliło: owiecek mu hybiło, kaj su jedna, kaj su dwie? Stoi baca u jedle. Stoi Gajowy u jedle )))))))))) Je gwarno , tlo nie trza dużo łoczekiwać , dobra je jak je ! Łoj dynu, dynu, da da )) Odpowiedz Link
rita100 Re:Gajowy i Svolo. 26.09.06, 20:38 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=0 Mamy tu pierwsze lepsze zdjęcie. Jak go podpisać ? Zamek od wschodniej strony czy ściana zamku od strony i coś szczegolnego - co to za mury, co w dole płynie i ten mosteczek jak zwią ? Ogolnie na co to jest widok i tak każde zdjecie pomaluśku opiszemy, aż wszystkie tajemnice przez nami się odkryją Jak myslisz Tralala ? Ten album za zgodą Svolo możemy razem układać. Odpowiedz Link
rita100 Re:Gajowy i Svolo. 26.09.06, 22:21 To są zrekonstruowane mury wewnętrzne zamku. A dokładniej kamienne podstawy murów. To drugi obwód murow oddzielający dziedziniec od międzymurza. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=1 Gajowy , dasz rady wsadzić ten komentarz Svolo pod tym zdjeciem ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Gajowy i Svolo. 27.09.06, 16:01 rita100 napisała: > To są zrekonstruowane mury wewnętrzne zamku. A dokładniej kamienne podstawy > murów. To drugi obwód murow oddzielający dziedziniec od międzymurza. > > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=281&pos=1 > Gajowy , dasz rady wsadzić ten komentarz Svolo pod tym zdjeciem ? No jó, toc pod łobrozkiem je napsisane, co só to mury wewnętrzne zamku, eszcze co napsisać? A tak po prowdzie, to nie zim co sia z mojim komputyrem dzieje, bo nic ni moga wklejić, a chodzi jek stary osioł i tlo sia zacina. Poza tym musza łodreagować te świnstwa co sia w naszam kraju dziejó i chyba sia póda gorzołki napsić. Nie jadoźta sia na noju. Na zdrozie... Odpowiedz Link
rita100 Re:Gajowy i Svolo. 27.09.06, 20:54 Jo nie ziym co sia dzieje , ale am daje zielone światło Kaczkom - bo chas zapanuje i serwery sia zagrzejó Odpowiedz Link
rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:27 A taka kuchnia polityczna jest na całym świecie - żadna nowość Odpowiedz Link
rita100 Re:Gajowy 27.09.06, 21:31 wylogowuje mnie co chwilę a to były bardzo zawiłe sprawy polityczne Odpowiedz Link
rita100 Re: Tłumaczenia 30.09.06, 21:15 Jest problem , nie wiem czy czasmi nie zapytać się wprost o pomoc w tłumaczeniu języka niemieckiego. Może Katkul ? Są ciekawe stronki www.deutsches-filmhaus.de/filme_einzeln/e_einzeln/emmerich_klaus/rote_erde_1.htm www.absolutmedien.de/main.php?view=film&id=119 www.presse-service.de/static/64/646233.html www.de-pl.info/de/event.php/event/75 Odpowiedz Link
rita100 Re: Tłumaczenia 30.09.06, 21:16 www.de-pl.info/de/event.php/event/75 Szczególnie ta stronka coś ciekawego mówi. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Tłumaczenia 02.10.06, 10:46 No jó, strónek po mniemniecku je gwołt i mym by musieli jekigo tłumacza wynajónć, coby noju wszyćko na naszo godka przeinaczół. Ale tyż gwołt ziadomości różnych tamój je, takich co łu noju eszcze ni mo. Trza pomyśleć, może Katkul by mnioła cias i ochota na Warniji popsisać ło tam... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Sprzęt 02.10.06, 10:50 No jó, musza Waju poziedzieć, co kupsilim cołkiem nowy komputyr i nareszcie skończó sia biadolenia, co pomału wszyćko chodzi. Teroz czkom na fachowca, coby zainstalowoł te różne sterowniki i programy i wtenczas bandzie fejn sia na komputyrze robzióło. A na razie eszcze na starym do Waju te słowa psiszem. Pozdraziom... Odpowiedz Link
rita100 Re: Sprzęt 02.10.06, 20:35 Gratuluje ! A co zrobzisz ze strym kumpóterem ? To tero badzie szedł jek błyskawica i muzyczka i linki. Jó nie ziem co robzić. W dziań sprowdzam chodzi fejn jinternet, a kedy siadam zieczorem , nie jidzie. Łuż drugi dziań sia tak morduje. A co do tłumaczeń stronki , tak by się nam przydoało , choć te najwazniejsze, te wspomnienia widziane oczami Niemców. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Sprzęt 04.10.06, 18:04 No jó, dzianki. Dopsiero dzisioj mym z sójsiadem walczyli lek lwy i komputyr do porzóndku doprowadzili. Teroz gwołt roboty z przenoszeniem plików ze starygo kompa. Jygo łoddom dla córy łod szwagerka Zbynia, toc to rodzinka i fejn dziołcha to jyj sia przyda. Nie bandzie z bratem musiała wojny toczyć ło dostęp do klikanio. Myśle, co czasami te serwery to só przeciążone i nie mogó wszystkach łod razu połónczyć i dlatygo sia internet zatyka i pomału chodzi. Bo coraz noju ziency i ziency... Odpowiedz Link
rita100 Re: Sprzęt 04.10.06, 20:49 To fejn mosz sójsiada. Jó ziym co to znaczy jyden kompoter na dwóch i te ciagłe kłótnie i ustalanie godzin, dyżurów. To sia córa Zbynia łuciesy Mym to ziymy. Jó musza monitor kupsic , bo tak pobladł co nie jidzie zidzieć co na nim je. Na szczajście ten w pracy. Biydny monitor całyj cias włónczony i jó na niemsobzie pisze. Judna klawiaturka ni wytrzymała tygo brztónkania i tyz nje nowa. Sprzant sia zuzywa. Tero w niydziele kupsie sobzie monitor w Media Mark. Tak tero bandziesz sia przyzwyczajał do programów. Niech moc bandzie z Tobó Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Sprzęt 06.10.06, 14:16 No jó, sójsiada to mom fejnygo. A łón mo eszcze znajomygo ci sia fest zno na komputyrach to i ciasem dopomoże. Przekładom dane ze starygo do nowygo komputra, a to je żmudna robota. Teroz zidze co forum gazetowe to je bardzo chimeryczne, ciasem chodzi jek burza a ciasem jek żółw. I nic szybszy komputyr na to nie poradzi. Ale lejdójem sia z nowygo sprzętu, bo cołkiem jenaczy sie na nim pracuje, bo i wszyćkie składniki só o kilkanaście razy szybsze i wydajniejsze. Dobrze, com sia zdecydował i skorzystał z promocji w sklepsie dla "idiotów", czyli w Media Markt. Ciasem cóś fejnygo można tamój kupsić... Odpowiedz Link
rita100 Re: Sprzęt 06.10.06, 20:36 To robzimy zakupy w tych samych piwnicach "nie dla idiotów" . W niydziliczke jeda po monotor, bo to łostatnie zwonki. Jek nie kupsie, nowet rachunków ni zrobzie. To ważny monitor do pracy. Czyli godasz co meblujesz kómputer, łustawiasz wsio na swoim mniajscu. Ziym co to znacy. Jeden windous zjodł mi wirus całkowicie co nie szedł wogóle. Pon komputerowiec wycióngnół wszystkie bebechy i długo walczył z wirusem , bo to był koń trojański. Nopierw zjadł system antywirusowy a potem wsio co było, włącznie z internetem. Taki to buł koń. No jo ! To prowda. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Sprzęt 06.10.06, 20:56 No jó, ciasem 'dla idiotów' fejn sprzęt majó, to i nie trza za długo myśleć, bo bandzie po promocyji. Noju tyż by sia nowy monitor zdoł, ale teroz trza geldów, czyli dudków zarobzić. A coby sia wirusów i koni trojańskich łustrzec, nie trza łotwierać załączników łod nieznajomych... Odpowiedz Link
rita100 Re: Sprzęt 06.10.06, 21:12 Jo, jek to sia mózi Polak mądry po szkodzie. Tero to jó mało co łotwieram. No chyba co syrce )) Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:54 Gajowy , jó bym troche zmnieniła wystrój stronki. Banda Ci wyjaśniać ło co łazi, dobra ? Tralala, a Ty poziedź cy dobrze myśle. Fejn ? Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:56 Tera je tak : ♫ ♪ PO NASZAMU [1] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Baśnie i legendy [1]₪ [2] ₪ [3] ₪ [4] ₪₪₪ ♫ ♪ PO NASZAMU [2] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Gawędy Edwarda Cyfusa ₪₪₪₪₪₪₪₪ To bym nie ruszała, je fejn. Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 19:59 ♫ ♪ PO NASZAMU [3] ♪ ♫ ♪ To musim przenieśc do piosenek - to są piosenki Czerwonego Tulipana i tam nie pasuje - bo to nie pogadamy po naszemu , a piosenki Może je dać przy piosenkach ? Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:08 ♫ ♪ PO NASZAMU [1] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Baśnie i legendy [1]₪ [2] ₪ [3] ₪ [4] ₪₪₪ ♫ ♪ PO NASZAMU [2] ♪ ♫ ♪ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Gawędy Edwarda Cyfusa ₪₪₪₪₪₪₪₪ A zycie toczy się dalej - Olsztyn na żywo ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH - nasz wątek A resztę tak samo Odpowiedz Link
tralala33 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:25 Faktycznie, to dobry pomysł, żeby piosenki przenieśc do piosenek, a na górze pozostawić naszo godke Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 07.10.06, 20:36 No jo, , weno ło to ma łaziło cobyśmy mniali wsio łuporzadkowane . Odpowiedz Link
gajowy555 Re:oprawa stronki 07.10.06, 22:56 No jó, ciekawe pomysły zawsze trza ropatrzyć. Jek tlo bandzie cias, zmnieniamy... Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 08.10.06, 10:16 Dzianki Gajowy, tam trza eszcze uporzóndkować muzycke, bo je porozrzucana wszandzie. I możem wymyslić jakieś hasełłko na dziań zmarłych, jakieś motto. Coby ziedzieś co o przeszłość je ważna. Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 08.10.06, 21:22 Jest fejn, łuz zrobzione. Teraz sprawdze cy wszystkie só psieśniczki Gajowy , to jednak mniołeś cias. Odpowiedz Link
gajowy555 Re:oprawa stronki 09.10.06, 09:42 No jó, z tam ciasem to różnie bywa. Na chwiółka jek sia na Warnijo wlyzie, to nieziele można zrobzić. Lepsi w dziań, to ziency tygo ciasu łu noju je. A jek eszcze dysz'cz pada to łuż cołkiem fejn dla forum Warnija. Pieśniczki zaroz bandó, a potam poszukamy łoratorium... Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 09.10.06, 20:35 Mom tera klopoty z łączem internetowym, wylogowuje mnie i pomaluski sie ładuje. Gajowy , zidze co gwołt pracy zrobził. Dziankuje, tero je eszcze psiankniej. I Oratorium zidać. Dzianki, dzinki, cobysmy bez Ciebie zrobzili. Noju forum je takie warnijskie jak nigdy. Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 10.10.06, 11:05 Gajowy, a dasz link Świeta Warmia na górę - bandziem mnieć na przyszly rok jak ulał. Tak jest fejn tam napisane, tak to ładnie opisałeś , że tak proponuję. I wszyscy się chyba zgadzamy - prawda ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re:oprawa stronki 10.10.06, 13:53 Dobrze, tlo poziedz co z wiyrchu wyrzucić, bo jak ziesz tlo 3 tytuły tamój mogó być... Odpowiedz Link
rita100 Re:oprawa stronki 10.10.06, 20:00 ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH A nie da sia tak zrobzić jek te zamki ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re:oprawa stronki 11.10.06, 11:59 rita100 napisała: > ZAMKI W DAWNYCH PRUSACH > > A nie da sia tak zrobzić jek te zamki ? No jó, tyż by trza buło cóś wyciepać, bo i tamój ( w ty ramce) tyż mniejsca brukuje. Tak mym gwołt tematów mowam na Warniji. Tak czkom na pomysly... Odpowiedz Link