ewatha 26.12.08, 00:01 W latach 90 był album do wklejania naklejek z laleczkami typu barbie. Naklejki były dołączane do gum do żucia. Może ktoś pamięta jak nazywały się te gumy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yeri8 Re: album z naklejkami typu barbie 26.12.08, 19:32 nie, nie pamietam, ale było coś takiego. były też cukierki w których były zwierzątka i do tego album się kupowało. Odpowiedz Link
pizza_adoloran Re: album z naklejkami typu barbie 28.12.08, 22:40 Ja pamiętam tylko gumy Turbo i naklejki z Alfem. Ale nie zbierało się ich do albumu, tylko chodziło o to, by zebrać sto ileś różnych. Kwestia trafienia - można się było, naturalnie, wymieniać z kolegami. Z oczywistych względów naklejki z lalkami nie pozostały w mej pamięci, bardzo mi przykro. Odpowiedz Link
maciejka_04 Re: album z naklejkami typu barbie 07.02.09, 08:25 W turbo naklejki z Alfem? W Turbo były "karteczki" z samochodami, takie historyjki jak w Donaldach. www.turbokent.gsi.pl/super.html Odpowiedz Link
pizza_adoloran Re: album z naklejkami typu barbie 07.02.09, 09:46 Yyyyy bo mi się zdanie zlepiło. Osobne były, oczywiście, gumy z Alfem a osobne Turbo z samochodami. Odpowiedz Link
kasiorek79 Re: album z naklejkami typu barbie 02.01.09, 02:10 Te gumy nazywały się Chanel, czy jakoś tak. Pamiętam, że nie bardzo wiedziałyśmy z koleżankami jak to się czyta Odpowiedz Link
kaska82 A pamiętacie wafelki KUKU-RUKU? 14.06.09, 18:52 Miałam zarówno album Chabel jak i naklejki z Alfem. Ale chyba pierwszym tego typu bajerem były wafelki kuku-ruku. Wafelek taki sobie, ot zwyczajny, ale te naklejki to był hicior. Aha, przypomniałam sobie jeszcze naklejki (ze specjalnym albumem) z logo poszczególnych drużyn NBA : ))))) Odpowiedz Link
aiczka Re: album z naklejkami typu barbie 07.01.09, 11:30 Były też albumy, do których kupowało się naklejki w specjalnych pakiecikach (po sześć czy osiem). Przed nabyciem nie było wiadomo, jakie znajdują się w pakieciku, trzeba było wymieniać się z kolegami itd. Pierwszy był album o zwierzętach firmowany jakoś przez WWF, później w naszej szkole bibliotekarki zrobiły interes na kolejnych - najpopularniejszy był o psach i kotach, na drugim miejscu właśnie Barbie. Odpowiedz Link
daslicht Re: album z naklejkami typu barbie 17.04.09, 13:15 O, ja też miałam album WWF! Rozpadł mi się, więc trzeba go było zszyć ^^ Jeszcze chyba gdzieś tam na strychu leży, muszę poszukać. Ale był na to szał! Odpowiedz Link
wypasiona_foczka Chabel! 18.01.09, 16:36 To były lalki Chabel. Takie biedniejsze siostry Barbi ;D Jak zebrało się cały album to trzeba było wysłać a wśród wysyłających losowali lalki. KAŻDA z moich koleżanek to zbierała ja też... A mężczyzną Chabel był Danny bodajże... Odpowiedz Link
kasiorek79 Re: Chabel! 24.01.09, 23:42 O właśnie, po zebraniu wszystkich można było coś wygrać. Ale z tego co pamiętam to wszystkim na koniec brakowało tej samej naklejki... Odpowiedz Link
ewatha Re: Chabel! 28.01.09, 12:52 i210.photobucket.com/albums/bb174/vanessa_ginny/ChicleChabelAlbum1_02.jpg kartka z albumu Chabel ;p Odpowiedz Link
irenka82 Re: Chabel! 08.02.09, 18:17 i trudno bylo zdobyc naklejke numer 22 chyba. ja w kazdym razie jej nigdy nie mialam i w koncu nie wyslalam tego albumu Odpowiedz Link
zoofka Re: Chabel! 19.06.09, 14:42 mi też tej jednej brakowało ale numeru nie pamietam. Na pewno dwadzieścia coś Odpowiedz Link
emae Re: Chabel! 15.07.09, 13:02 Zbierałam, a jakże Nawet miałam swoją ulubioną lalę, była to Cenicienta - Kopciuszek Wysłałam album i w nagrodę dostałam lalkę Dannyego, przydał się jako drugi Ken Miałam też dużą naklejkę z Cenicientą właśnie, jeszcze bardzo długo trzymała się na szafie i przypominała o pięknych dziecięcych latach Odpowiedz Link
blackb-erry Re: Chabel! 12.02.09, 21:03 dzięki za zdjęcie albumu! ale z tego co pamiętam, to te gumy wyjątkowo szybko traciły smak... tak samo jak turbo brzoskwiniowe, po 5 minutach nadawały się już do wyplucia... Odpowiedz Link
asia.zaw Re: Chabel! 23.02.09, 22:14 miło zobaczyc album Potem były gumy Chabel i Danny. A w Chabel ja skompletowałam wszystkie naklejki wysłałam i wygrałam nawet coś, ale nie pamiętam juz co to było Odpowiedz Link
papryczka.chili Re: Chabel! 23.04.09, 17:20 wow tez to zbierałam kiedyśJeszcze obrazki z turbo Odpowiedz Link
aleks2539 Re: Chabel! 03.06.09, 22:14 aż mi szczęka opadła Nawet nie pamiętałam że też to zbierałam. Łezka się w oku kręci. I zbierało się chyba coś z wafelków. Naklejki z kucykami Pony? Nie wiem. Wiem, że mi się tylko kiedys oberwało jak ponaklejałam te cuda wewnątrz naszego poczciwego autka malucha Odpowiedz Link
tiopental Re: Chabel! 06.06.09, 23:17 Te wafelki to nazywały się 'Kouku-Rouku'. Co do albumów to pamiętam że był jeszcze jeden z piłarzami bo wtedy był mundial we Włoszech. Te gumy 'Chabel' to też zbierałem, bo główną nagrodą był Fiat 126p. Strasznie chciałem go wygrać Odpowiedz Link
pijawka_lekarska Re: Chabel! 09.06.09, 13:01 Gumy z naklejkami były: NBA, My little pony, wspomniane wcześniej Chabel, Charbi (z małpką). Były też gumy z naklejkami do albumu, w reklamach których podkreslano, że nagrody otrzyma sie po skompletowaniu albumu na pewno i bez losowania. Były to cztery różne albumy. Odpowiedz Link
wilowka Re: Chabel! 18.06.09, 14:26 Chabel i Danny zbierałam i ja. Gumy były obrzydliwie różowe - smaku nie znam, bo nie jadłam Jak sie wysłało, to przysyłali taki malutki długopisik i naklejki jakieś ze dwie, oraz... album z piłkarzami do wypełnienia Odpowiedz Link
rezonator-kwarcowy naklejki Toxic Crusaders 23.06.09, 10:50 Ja, nieznośna chłopczyca, zbierałam naklejki z gum do albumu Toxic Crusaders. Tu link en.wikipedia.org/wiki/Toxic_Crusaders, może komuś się przypomni. Mój sąsiad też zbierał odebrał nagrodę niebieski walkman, byłam zielona z zazdrości. Odpowiedz Link
majesio2006 Re: naklejki Toxic Crusaders 05.12.09, 16:31 a tak czytam i czytam pamietam oczywiscie i bylo tam po dwie naklejki i malo tego niekiedy zdarzalo sie ze nie byly ladnie uciete i byla 1 cala i dwie jakies polowki ..........toxic crusaders Odpowiedz Link
majesio2006 Re: Chabel! 05.12.09, 16:34 bylo takie cos i to bylo jakos w latach 91-92 ze byly 4rodzaje gum byly he-man masters gremlins2 cabaleros i chyba super heroes i tam byly albumy bez losowan i malo tego reklama w tvp kiedys byla i wystepowal w niej taki facet z wasem chyba i ta gosciowa co kiedys wystepowala w programie chyba music box teczoewy czy jakos tak Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Chabel! 05.12.09, 20:26 Pamiętam. Ten wąsaty facet dodawał,że nagrody są : "I bez losowania". Wszystkie te gumy mniej więcej tyle samo kosztowały,tak samo smakowały (bardzo słodko-"gumowo") i były w różowym kolorze. Tylko,że oczywiście przynajmniej 2-3 naklejki z tych albumów były praktycznie nie do zdobycia. Ja zbierałam Wojownicze Żółwie Ninja-siostra Chabel. Odpowiedz Link
ajlii Re: Chabel! 21.03.10, 22:55 W wafelkach to chyba naklejki smoków... Też był do tego album. Odpowiedz Link
zwierze_futerkowe Re: album z naklejkami typu barbie 09.01.10, 21:37 Był też album "Jurassic Park": cały film "opowiedziany" naklejkami. Naklejki kupowało się w pakiecikach, bodajże po sześć; były numerowane i należało je wklejać na miejsce oznaczone odpowiednim numerkiem. Niektóre zdjęcia były duże i składały się z kilku naklejek. Niedawno znów coś podobnego widziałam, ale nie pamiętam, z jakiego filmu. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: album z naklejkami typu barbie 09.01.10, 23:01 zwierze_futerkowe napisała: > Był też album "Jurassic Park": cały film "opowiedziany" naklejkami. Naklejki > kupowało się w pakiecikach, bodajże po sześć; były numerowane i należało je > wklejać na miejsce oznaczone odpowiednim numerkiem. Niektóre zdjęcia były duże > i > składały się z kilku naklejek. Niedawno znów coś podobnego widziałam, ale nie > pamiętam, z jakiego filmu. Identyczny był album o Wojowniczych Żółwiach Ninja. Odpowiedz Link
lexxi_88 Re: album z naklejkami typu barbie 02.10.11, 13:03 podbijam wątek po długim czasie, ale właśnie przypomniały mi się te lalki Chabel! Ja zbierałam z siostrą i też brakowało nam jednaj i właśnie nie mogę sobie przypomnieć czy ją zdobyłyśmy w końcu czy nie, ale na pewno wysłałyśmy ten album i wygrałyśmy lalkę a była to Chabel "High School Yale" ta ostatnia w albumie, wydaje mi się że wysłałyśmy bez tej jednej brakującej naklejki ale głowy nie dam w każdym razie radocha była ogromna jak nam przysłali tą lalkę, wszystkie koleżanki zazdrościły ;D Odpowiedz Link
wilowka Re: album z naklejkami typu barbie 20.06.15, 22:11 Chabel. Laleczki. Jak sie odeslalo album to przysylali naklejki i slugopis i kolejny album do wylkejenia Odpowiedz Link