Dodaj do ulubionych

Mój Misio chory

24.11.06, 09:15
w tamtym tygodniu chodził obsmarkany ale umiarkowanie - myślałam że jak wrócę
z wyprawy to będzie już zdrowy a tu nic z tych rzeczy. Z dnia na dzień coraz
gorzej - teraz jeszcze kaszle i to okropnie i najbardziej męczy go to nocą.
Nie byliśmy jeszcze u lekarza bo obawiam się że znów załaduje małemu
antybiotyk a brał antybiotyk miesiąc temu. Na razie daję mu Stodal, wit C,
euphorbium do nosa i na noc smaruję mu klatkę piersiową Pulmexem. Niech ktoś
mi napisze jak ubierać do snu chore dziecko. Ja zakładam body i piżamkę bo
mały się rozkopuje ale nie wiem czy nie przeginam w drugą stronę?...
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: Mój Misio chory 24.11.06, 09:51
      oj niedobrze! Zdrowka dla Misiawink Zuza była chora już kilka razy, ale zawsze
      obeszło się bez antybiotykuwink Naprawde świetnym syropem jest BACTRIM - na
      receptę. Jest mniej inwazyjny niż antybiotyk, ale dużo mocniejszy niż zwykły
      syrop. Zuzance zawsze pomagał. Oststnio mojej siostry córka miała długo kartar
      i pediatra przepisała antybiotyk. Siostra uparła się, że nie poda na katar
      antybiotyk i poprosiła o BACTRIM. Katar po 2 dnich zniknąłwink
    • madziaaaa Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:02
      Jak na mój gust, to może być mu zbyt ciepło w nocy. Załóż bodziaka z długim i
      spodenki od piżamy. jeśli się odkopuje, to zakładaj skarpety. Albo zakładaj
      piżamkę samą i wkładaj dośpiwirka-nie ma szans na odkopanie. ja Oli podczas
      choroby aplikuję syrop z czosnku i cebuli, do tego Eurespal albo kropelki L52.
      Nasza lekarka mówi, że jak dziecko kaszle w nocy, to jest porządnie chore i
      potrzebna jest opieka lekarska.
    • sweet.joan Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:12
      Powiem, jak ja ostatnio Młodego wyciągnęłam z początków choroby. Ale to były
      początki - wtedy, co się zsikał do buta na dworze wink Więc wzięło go nagle i z
      grubej rury - dostał gorączki ponad 39st., ale innych objawów nie było: ani
      kataru, ani kaszlu. Zaaplikowałam czosnek z miodem i L52, do tego non-stop
      herbatka z dzikiej róży z hibiskusem. Na gorączkę powyżej 38st. najpierw okłady,
      przy 39st. dałam Apap. I cały wieczór w łóżku. Następnego ranka był zdrowy smile
      • kuncwotek Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:21
        kurde przepraszam, ale nie pamiętam ile Twój Misio ma latcrying a prosiłam
        Ernę,żeby ten wątek z wiekiem naszych dzieci umieściła na tablicy - zawsze to
        łatwiej. Na noc najlepsze są pajacyki. Dziecko nie ma gołych stóp i jest mu
        wygodnie. Skarpetki moga uciskać stópkę, więc lepiej żeby przynajmniej w nocy
        noga odpoczęła.
    • elag3 Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:20
      dzięki dziewczyny - właśnie zadzwoniłam do męża żeby umówił jednak młodego do
      lekarza. A nagadał się ten mój mąż i nagderał się...
      • kuncwotek Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:22
        to spytaj o ten BACTRIM naprawdę jest rewelacyjny!
      • delfina7 Re: Mój Misio chory 24.11.06, 10:42
        Zdrówka dla synaka. A to Twój małż to podobnie jak mój , taki gderacz. My katar
        przechodziliśmy miesiąc temu i małego ubierałm właśnie w pajacyka samego ,
        takiego grubszego.
    • madziaaaa Re: Mój Misio chory 24.11.06, 11:22
      L52 jwst bze recepty. Nigdy nie wierzyłam w homeopatię, ale te krople są
      rewelacyjne. Zresztą nasza pediatra zdradziła miw tajemnicy, że też je daje
      swoim dzieciom, jak powiedziałam, że Olę tym kuruję.
      • endzi11 Re: Mój Misio chory 24.11.06, 11:33
        A te krople L52 to są tylko na katar? od jakiego wieku?
        • sweet.joan Re: Mój Misio chory 24.11.06, 11:45
          L52 nie jest na katar. Jest ogólnie na przeziębienia, na grypę, kaszel.
          Wspomagająco też na zapalenie oskrzeli i płuc (przynajmniej tak na opakowaniu
          piszą). Dawkowanie dla dzieci poniżej 6 roku życia musi podać lekarz.
          • madziaaaa Re: Mój Misio chory 24.11.06, 11:49
            Ola zaczęła brać jak miiała 2 lata. Brała po 5 kropli 4 razy na dobę, bez
            konsultacji z lekarzem, za radę pani z apteki.
            • sarah_black38 Re: Mój Misio chory 24.11.06, 17:12
              Moja siostra chwali bactrim jako dobry lek .Z kolei Ania miała biegunkę po nim,
              ale ona będzie chyba do leków uczulona bo np. po zinacefie w zastrzykach miała
              wysypkę. Czy mała jest dobrze ubrana zawsze sprawdzam ręką po szyi i karku,
              czy się nie poci!
              • gusia210 Re: Mój Misio chory 24.11.06, 20:42
                zdrówka dla Miśka!!!
                dodam jeszcze herbatkę malinową
                • elag3 Re: Mój Misio chory 27.11.06, 08:32
                  Byłam w piątek u lekarza - płuca czyste. Dostaliśmy jakiś antywirusowy lek w
                  tabletkach, ktorego nazwy w tej chwili nie przytoczę. Poza tym dalej stosuję
                  swoje metody czyli syrop przeciwkaszlowy na noc i wykrztuśny w dzień no i pulmex
                  na klatkę piersiową. Jest już lepiej bo katar jest dużo mniejszy a kaszel stał
                  się mokry za to jak kaszlnie to mało chłopaka nie wywróci na lewą stronę. Do
                  spania przeprosiłam ostatni pajac w jaki sie mieści (różowy wprawdzie bo
                  spadkowy). Dzięki dziewczyny.
                  • madziaaaa Re: Mój Misio chory 27.11.06, 08:43
                    wiesz co ja zrobiłam ze spiworkiem, jak Ola się zrobiła za długa do niego?
                    Rozprułam dół po prustu, co by się dziecię mogło wyciągnąć normalnie smile)
    • sweet.joan I mój chory 27.11.06, 09:22
      Dopiero pisałam o swoich "cudownych kuracjach", a Młody właśnie cały zasmarkany sad
      • elag3 Re: I mój chory 27.11.06, 15:32
        No z tymi dziećmi to niekończąca się opowieść - ale nikt nie mówił że będzie
        słodko... I co stosujesz na katar?
        • sweet.joan Re: I mój chory 27.11.06, 15:40
          Zostawiłam go w domu. A katar...? Ciagle dmuchamy. Karmię go znowu czosnkiem,
          wyciągnęłam L52 i wit. C, pije herbatki i tyle na razie. Dmuchamy i dmuchamy
          non-stop, a to dmuchanie ułatwiamy wodą morską. A rano miał tak zapchany ten
          nos, że zaaplikowałam mu po kropelce Nasivinu - niezawodny.
          • sarah_black38 Re: I mój chory 27.11.06, 18:27
            Moja Malutka tez pokasłuje i ma katarek i wiecie co mi lekarka
            powiedziała....... ze to od ząbkowania, bo już jej górne czwórki wyszły a dolne
            dziąsla są spuchnięte na palec! No wiecie co ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka