madziaaaa 23.02.07, 09:45 w wymyśleniu kilku konkursów dla trójki dzieciaków 4-7 lat. Od razu zaznaczam, ze brak miejsca na różne wygibasy typu zabieranie jednego krzesełka, itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 09:48 Skoki w workach z jajem na łyżce, a łyżka w zębach Wydostawanie się z dokładnie zamkniętej szafy, kiedy rodzice chcą wypić kawkę) O innych jeszcze pomyślę Odpowiedz Link
edelka hmmm 23.02.07, 10:17 ja mam za małe dziecko i jeszcze nie wymyślałam żadnych konkursów Ale może jakieś układanki - kiedyś robiłam tak, że brałam takie same pocztówki, cięłam je jakoś i się układało Zrobić jakieś ludziki czy coś w tym stylu z plasteliny (ciastoliny czy jak to się teraz nazywa)? Hmmm jak mi coś przyjdzie do głowy to napiszę, ale nie wiem czy te zabawy są akurat dla dzieci w tym wieku I chyba trochę nudne moga być, co nie? Odpowiedz Link
sweet.joan Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 10:20 Może zagadki? Może nawet niech dzieci same te zagadki wymyślają. No nie wiem, pomyślę jeszcze. A! Jest forum gry i zabawy - może tam znajdziesz pomysły? Odpowiedz Link
demonii Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 10:24 Konkursy z balonami, kto pierwszy nadmucha, albo kto najdłuzszy pisk wydobedzie, wiesz - taki jak wypuszczasz powietrze z balona Albo np. pokazujesz rozne owoce, make, sol (to na talezykach czy w czyms w tym stylu), jakies cos inne co sie konsumuje, chleb, bułki itp. potem zawiazujesz oczy i niech zgadują. Potem mozna w kalambury, np. niech pokazuja postaci z bajek lub ksiazeczek albo opisujesz słowami a one zgaduja. W pomidora mozna tez sie bawic W głuchy telefon... Odpowiedz Link
demonii Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 10:26 >>potem zawiazujesz > oczy i niech zgadują. W sensie, ze dajesz do posmakowania - zapomniałam napisac ))) Odpowiedz Link
mamka_klamka Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 10:41 Wieszasz jabłka na sznurku gdzieś na futrynie np., albo dorosły trzyma sznurek. Kto pierwszy zje bez łapania rękami, albo kto zje więcej w określonym czasie (bo całe zjęś trudno) Odpowiedz Link
zona_mi Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 10:53 Wyciąganie zębami, bez użycia rąk, małych jabłek pływających w misce z wodą. Kalambury - to jest hicior na każdej imprezie. Gra w Chińczyka. Jeszcze taka gra, która nie wiem jak się nazywa, ale najpierw każdy podaje tytuł np. swojej ulubionej piosenki, a potem po kolei mówi ten tytuł i dodaje do niego jakieś wyrażenie. Nasz wychowawca kiedyś jako ulubioną podał "Puszek okruszek" i musiał do tego dodać "pod moją nocną koszulą" Odpowiedz Link
arienne07 Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 12:12 <podał "Puszek okruszek" i musiał do tego dodać "pod moją nocną koszulą" Zona i ty normalna jesteś po takich traumatycznych przeżyciach?DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
zona_mi Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 14:32 Ekhm. Napiszę coś teraz, ale nie zrozum mnie źle: nie, nie jestem normalna. Ale proszę tego nie wykorzystywać przeciwko mnie jako argumentu w jakiejkolwiek dyskusji, dobrze? Odpowiedz Link
demonii Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 19:56 > <podał "Puszek okruszek" i musiał do tego dodać "pod moją nocną koszulą" > Zona i ty normalna jesteś po takich traumatycznych przeżyciach?DDDDDDDDDDD DDDDDD Odpowiedz Link
bj32 Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 13:20 Madziaaaa, ja zażartowałam... Ostatecznie z tym jajem to mogą skakać w miejscu A serio to domino polecam, albo Piotrusia (grę w karty taką). Odpowiedz Link
madziaaaa bj 23.02.07, 14:36 ale to mają być konkursy z nagrodami. Takie wiesz, na szybko. A duch rywalizacji jest mniejszy przy dominie niz przy obgryzaniu jabłek na sznurku Odpowiedz Link
bj32 Re: bj 23.02.07, 14:56 Aaaaa. No to szkoda, że wczoraj nie spytałaś. Przedszkolanki bym przesłuchała. No nic. Nic wobec tego nie wymyślę. A tak chciałam pomóc Odpowiedz Link
zona_mi Re: uprasza się o pomoc 23.02.07, 15:21 Zawijanie w papier toaletowy - która drużyna pierwsza zrobi mumię z jednego z dzieci. Odpowiedz Link
madziaaaa dzięki, dobrzy ludzie!!!! Coś już mi się 23.02.07, 21:55 w głowie układa. Propozycje zbieram do jutra jeszcze ) Odpowiedz Link