Dodaj do ulubionych

Wawer - bloki przy ul. Palmowej i Klimontowskiej

IP: 217.153.149.* 15.10.10, 14:55
Dlaczego jezeli jedna decyzja na budowe zostala wydana z naruszeniem prawa, to druga wydana na jej podstawie jest oglaszana przez wladze dzielnicy jako zgodna z prawem?

Bloki przy Palmowej 15 powstaly na podstawie decyzji wydanej z naruszeniem prawa. Nie mają ani prądu, ani kanalizacji, a ludzie w nich mieszkaja i nikt sie tym nie interesuje!
Na podstawie tej decyzji wydano decyzje dla blokow przy ul. Klimontowskiej, ktorych budowa wlasnie ruszyla z kopyta.

Moze wiecie o innych skandalach budowlanych w Wawrze, to je wpisujcie.

Przypomnimy je naszym wladzom 21.11.2010.
Obserwuj wątek
    • Gość: okolicznik Re:Antena GSM IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 20:40
      Jest pewna antena operatora Orange w międzylesiu postawiona z naruszeniem prawa, co stwierdził sąd i wojewoda. I co z tego skoro urzędnicy z naszej dzielnicy mają inne zdanie i pozwalają na jej rozbudowę. Pytania do tych co mają coś do powiedzenia w tej sprawie:
      - co z utratą wartości nieruchomości?
      - co z zagrożeniem zdrowia w długofalowym działaniu anteny?

Urzędnicy z żegańskiej są niekompetentni i skłonii do korupcji, nie znają się na przepisach, a ich jedyną działalnością jest wyszukiwanie działek, które można zająć przez zasiedzenie. Czyli pilnują swojej d...y, aby dobrze trzymała się zajętego stołka i aby można było otrzymywać tzw. "dowody wdzięczności".
      Mnie nie zadziwi już nic. od kilkunastu lat mamy samych niedouczonych leśnych ludków, a pani prezydent niby mieszka w sąsiedztwie urzędu też nie interesuje się tym co się dzieje na jej terenie. Musi przecież w błysku fleszy wbijać szpadle, a to bardzo wyczerpujące zajęcie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Zaciekawiony Re:Antena GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:31
        Nie mogę odmówić racji drogiemu przedmówcy. Problem polega jednak na tym, że owych leśnych ludków - rencistów, emerytów, bezrobotnych wybraliśmy sami. Wybór był świadomy - głos i nieświadomy ( mieszkam, ale nie mam meldunku, więc nie głosuję; mogę zagłosować bez meldunku, ale to wynika wysiłku; nie podrywam się z kanapy, bo g...mnie to obchodzi). Lata lecą wawerski skansen się utrwala - nie ma dróg nadrzędnych, wszystko tylko równorzędne - raj dla blacharzy. Nie ma handlu, bo wybieramy hamulcowych. Poziom wiedzy z WOS-u jest żenujący, wiec mamy taką dzielnicę i radnych na jakich zasługujemy.
        Klimontowska i Palmowa to ostra jazda bez trzymanki, bo urzędnicy mają prawo do błędu.
        Z tego prawa korzystają budując najpierw 8 lat wiadukt w M. po czym teraz drugie 8 będzie powstawał tunel, bo m.in na rondzie ( w świetle prawa i prawa do błędu) powstał budynek diagnostyki pojazdów. Nie da się zrobić wszystkiego zza klawiatury PC, trzeba wymienić działaczy, partyjnych spadochroniarzy na ludzi, którzy nie będą się bali i myśleli 30 lat do przodu, anie oglądali się za siebie i walczyli o starówkę w M. Czekam na Was na listach wyborczych.
    • miszel73 Re: Wawer - bloki przy ul. Palmowej i Klimontowsk 17.10.10, 21:55
      Mieszkam niedaleko Palmowej i wieczorem widać światło w owych blokach. Pali się na klatkach
      i w mieszkaniach więc czemu piszesz, że nie ma tam prądu?
      Co do kanalizacji to nie znam szczegółów, natomiast mieszkańcy ostro walczyli z gminą w tej sprawie. Sądząc po ruchu na ulicy mieszkańców tam przybywa...
      • Gość: zbulwersowany Re: Wawer - bloki przy ul. Palmowej i Klimontowsk IP: 217.153.149.* 18.10.10, 11:04
        swiatla widac, bo prad maja budowlany, a widokow na normalny raczej zadnych!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka