nellon 08.12.16, 10:31 Dzień dobry, czy mógłby ktoś polecić mi jakąś firmę? Mam już dość podlewania ręcznego i dojrzałam do inwestycji ;) Zależy mi na sprawdzonej i rzetelnej firmie. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobi_wawer Re: Automatyczne nawadnianie 11.12.16, 15:29 To nie jest jakaś ogromna robota, albo skomplikowana. Pewnie sam/a byś zrobiła/a instalację, trochę trzeba pokopać. Nic skomplikowanego. Weź z okolicy kilka ofert i sprawdź kto jest w miarę tani, pogadaj czy nie ściemnia. Uwagi. Profesjonaliści nie robią w Gardenie, raczej Hunter, wychodzi też taniej. Zastanów się jak chcesz sterować. Tu są główne koszty. Im bardziej automatycznie, tym drożej. Ale i tak kończy się na tym, że robisz pełną automatykę, czyli ustawiasz program na całe lato, zmieniasz go wczesną jesienią, potem wyłączasz. Im więcej ogrodu, tym więcej zraszaczy, tym więcej obwodów, tym bardziej skomplikowane sterowanie. Ale wszytko jest do ogarnięcia. Jak robisz, to zrób też automatyka na podlewanie doziemne rabat, kwiatków i innych. Mogę podesłać na priv namiar na rozsądnych ludzi. Nie ździerają, znają się, ale też nie chodzą w garniturach, więc francuskiego od nich nie oczekuj. bardzo dobrze że o tym myślisz teraz, mały ruch, można się umówić wcześniej. Może w zimę niektórzy robią. Odpowiedz Link Zgłoś
nellon Re: Automatyczne nawadnianie 11.12.16, 18:30 Dziękuję za informację. Niestety nie umiem wysłać mojego adresu mail bez publikowania go na forum;( Odpowiedz Link Zgłoś