orfeusz123 11.03.08, 13:48 Czy ktoś się orientuje ile będzie kosztował notariusz? Może warto załatwić tą sprawę przez jednego wspólnego notariusza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bamse13 Re: Notariusz!? 11.03.08, 14:18 Zgodnie z umową kupna mieszkania to deweloper wybiera notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio1983 Re: Notariusz!? 12.03.08, 07:32 Witam Z tego co już dawno temu słyszałem w biurze Garden Plazy całą inwestycję ma obsługiwać jedna Pani notariusz. Tak więc miejmy nadzieję, że będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Notariusz!? 12.03.08, 08:57 Czy czasem ten zapis nie jest wśród klauzul zakazanych? Odpowiedz Link Zgłoś
janekstopa Re: Notariusz!? 12.03.08, 09:47 Teraz chyba wszyscy developerzy stosują takie praktyki, a myślę że dla nas będzie korzystnym to,że będzie jeden notariusz dla wszystkich, ponieważ te stawki i tak będą niższe przy tylu osobach korzystających z jego usług niż każdy by szukał na własną rękę. Ważniejszym pytaniem jest kiedy dojdzie do podpisywania aktów notarialnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
orfeusz123 Re: Notariusz!? 12.03.08, 11:00 Czy wiecie w przybliżeniu jaki to jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
janekstopa Re: Notariusz!? 12.03.08, 11:18 C.D. wielkość mieszkania-metraż też ma znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Notariusz!? 03.04.08, 11:50 Developer ma często układ finansowy z kancelarią. W czasie kiedy ja podpisywałem akt zbuntowałem się przeciw cenie, którą mi zaserwowano (opłata za wydanie aktu jest obwarowana widełkami cen - tam gdze byłem była to opłata maksymalna). Przeniesienie papierów do innej kancelarii spowodowało, że zapłaciłem o 450 złotych mniej. Uprzedzając pytanie gdzie podpisywałem - w Warszawie na Brechta 9. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Notariusz!? 03.04.08, 12:07 Pewnie jeśli wszyscy podpiszemy akty u jednego notariusza będzie taniej, ale czemu u narzuconego przez dewelopera. W mojej umowie nic nie pisze że ma to być notariusz wybrany przez dewelopera, tylko że dla całej inwestycji ma być ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Notariusz!? 09.04.08, 19:27 a jezeli bedzie to notariusz-przyjaciel pana developera i bedziemy musieli zaplacic wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: Notariusz!? 10.04.08, 08:30 przeciez deweloper powiedział wyraźnie na spotkaniu w sobotę, że nie musimy podpisywać aktów w kancelarii przez niego wybranej. MOżemy skorzytsać z notariusza wskazanego przez mieszkańców, oby tylko to był jeden notariusz... Naprawdę nie rozumiem tych uszczypliwych uwag... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albertosto Re: Notariusz!? 10.04.08, 09:11 Notariusz?Chyba nie w tym roku kalendarzowym patrząc na to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: Notariusz!? 09.04.08, 19:25 miejmy nadzieje ze ma honor i zasponsoruje notariusza,ja osobiscie w to watpie....zakladamy sie? Odpowiedz Link Zgłoś