Dodaj do ulubionych

GRANICE !!

07.07.07, 22:47
Proszę o info - kto35793010 granicebędą dla mnie zmknięte po "wbiciu" do
paszportu wizy izraelskiej ? Drugie pytanie - na których przejściach
bezwarunkowo "biją" wizę . Cenię sobie obie te narodowości ( przepraszam za
duże uogolnienie), ale ONE SIĘ NIE ZGADZAJĄ !
Obserwuj wątek
    • tut_ets1 Re: GRANICE !! 08.07.07, 08:51
      Pieczatka jest rownoznaczna z "wiza". Wbijaja pieczotki izraelskie na kazdym
      przejsciu. NA Ben Gurionie dostaniesz pieczatke z pozwoleniem na 3 miesieczny
      pobyt w Izraelu, na granicach ladowych - pozwolenie na 1 miesiac.

Co masz na mysli przez "ktore granice będą dla mnie zmknięte po "wbiciu" do
      paszportu wizy izraelskiej ?"??

Czy bedziesz mogl podrowowac do Jordanii i Egiptu? Owszem. Co do innych krajow
      sasiedzkich - nie wiem i polecam sprawdzic na stronie ambasady polskiej w Tel
      Awiwie.
      • elsaa Re: GRANICE !! 09.07.07, 11:09
        mi nie wbito pieczatki. podkreslilam jasno, że nie chce (tak mi tata kazal) spytali sie dlaczego, powiedzialam i puscili mnie bez pieczatki. ale tez nie pamietam zeby wiza byla pootrzebna. ja bylam w 97 wiec pewnie sie duzo zmienilo. i np. zeby do syrii wjechac nie mozna miec pieczatki izraelskiej. (co wiecej na granicy zdarli nam etykietki z wody izraelskiej i kazali wyrzucic gazete- dla naszego bezpieczenstwa)
        • tut_ets1 Re: GRANICE !! 10.07.07, 08:06
          Hmmm... Naprawde nie wiem, jak to jest teraz, bo sie nie pchalam tam. :)

Wiem, jednak, ze do wjezdzajac do Syrii czy Libanu z Izraela moga robic
          problemy. Dlatego planujac wyprawe, radzilabym sprawdzic w polskiej ambasadzie w
          owych krajach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka