malw3 05.04.10, 14:35 Witam zamierzam kupić mieszkanie na osiedlu bajkowym;interesuje mnie jakie są opłaty korzystania z piecyka dwufunkcyjnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebrowski.pawel Re: piec dwufunkcyjny 06.04.10, 12:26 Hej Zależy jak duże mieszkanie i jaką temperaturę chcesz utrzymywać. Jak jest ciepło to koszta są niewielkie pewnie z 50 zł za miesiąc. Za miesiąc zimowy gdzie utrzymujesz temperaturę 22 stopnie za mnieszkanie 50 metrowe zapłacisz 300-350 zł. Plus minus oczywiście. Sporo zależy od sąsiadów. Pozdro Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 00:28 zależy w stosunku do czego, np. do czynszu w bloku na woli bardzo, dolicz do tego 100 na wode i 120 na prąd (no prąd to wszędzie tyle samo kosztuje) i robi się konkretna suma, natomiast jeżeli porównujesz do kosztu gazu w domku to faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
malw3 Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 07:46 no masz racje,wszystko zależy jeszcze od czynszu jaki jest na osiedlu ale tego jeszcze się nie dowiedzialam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnymoskit Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 08:24 cześć czynsz to ok 200 plus jakieś 15 na fundusz remontowy. Dodatkowo z nieznanych przyczyn deweloper dolicza sobie spore opłaty za użytkowanie chyba wspólnych gruntów, do końca nie wyjaśniono za co konkretnie, zwłaszcza ze na fakturze od niego jest jakaś tajemnicza oplata za "administrowanie terenem" i stanowi dość spory wydatek. Generalnie osiedle zadbane, ale np. żeby sprzedać mieszkania w kryzysie sprzedawano je bez obowiązku kupna miejsc parkingowych przez co osiedle zapełniło się samochodami na chodnikach. Ale wiesz...kasa najważniejsza. Rozmawiałam z kolegą, który twierdzi że na B.1 zostali oszukani i się procesują o pieniądze. Dziwne to wszystko, ale wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 14:23 dziwne, myślałem że w kryzysie sprzedawano z darmowymi miejscami parkingowymi, zresztą ten kryzys to cały czas chyba istnieje, a w którym bloku chcesz kupić, żółtym czy różowym? w żółtym są parkingi podziemne a to dodatkowe 60 zł miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
malw3 Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 16:43 mieszkanie jest w bloku żółtym na parterze Odpowiedz Link Zgłoś
atena112 Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 17:22 Ciekawa jestem gdzie będą montować te piece bo u nas każdy ma w łazience przez co przeważnie w zimie łazienka jest nieużytkowa (CIĄGLE ZIMNO)no chyba że to będą piece z zamkniętą komorą spalania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: piec dwufunkcyjny 08.04.10, 18:08 U mnie łazienka jest bardzo ciepła, za to w pokoju podloga lodowata (szczególnie tam gdzie jest rura do wentylacji w łazience) Odpowiedz Link Zgłoś