cenjar 16.04.07, 21:07 Witam, Oglaszam inauguracje kursowania windy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygzak14 Re: WINDA 17.04.07, 08:48 a gdzie wstęga, szampan, prezydent i premier? tak po cichu, bez pompy? Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: WINDA 17.04.07, 12:37 Gratulacje A już myślałem ze windy w B1 ruszą szybciej niż te w B3 :D jak się jeździ ?? Ciche są ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_az14 Re: WINDA 17.04.07, 20:07 Tak sie zastanawiamy jaki sens ma ten domofon skoro windą można wjechać na każde piętro, ktoś kto to zaprojektował odwalił fuszerkę jednocześnie ktoś kto to zaakceptował też nie zwrócił chyba uwagi pod czym się podpisuje. A my wydaliśmy pieniadze bez sensu, za tą kasę należało wybudować plac zabaaw dla dzieci, żeby nie musiały się "pałętać" po bajkowym I i wysłuchiwać ich uwag, że to się zniszczy a to dla małych dzieci,że "wydeptujemy" im trawę i niszczymy drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
burzynp Re: WINDA 18.04.07, 08:23 Witam Dziś już winda nie działa :((( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
burzp Re: WINDA 20.04.07, 08:28 W czwartek znowu zaczęła działać. Zobaczymy jak długo ;> Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aj7778 Re: WINDA 21.04.07, 00:39 a próbowaliście wyjść z windy powyżej 5 sekund .. przycina ciało człoweika bo czujniki są chyba zle zamontowane.. uważajcie na dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka.81 Re: WINDA 21.04.07, 14:32 Witam mieszkańców Bajkowego Jak w bajce to my niestety nie mamy. Zgadzam się - kto to wymyślił, że każdy kto chce może nam się wpakować do windy i pałętać się po klatce! Po co te domofony? Próbowaliśmy z sąsiadami rozkminić myślenie tych geniuszy co to wymyślili- i: w windzie jest ten taki wynalazek do tych chipów, których chyba prędko jeszcze nie dostaniemy, a obiecują je nam już chyba z pół roku. No więc sąsiedzi wymyślili, że chyba będzie to działało na tej zasadzie, że wchodzimy do windy i jak nie mamy chipa to winda nie ruszy. No więc jeśli tak to ma wyglądać, to nie wyobrażam sobie instruowania o tym każdego z osobna, kto do mnie zamierza przyjechać. Domofon powinien być na zewnątrz, a nie w środku przy windzie - czy to takie skomplikowane? Gratuluję wykonawcom pomysłowości. Następna sprawa - te windy, niby takie nowoczesne i tak długo "pod kloszem" chowane - są głośne, niestety mam mieszkanie sąsiadujące bezpośrednio z windą i to odczuwam. Ciekawe ile nam będą kazać płacić za tą długo oczekiwaną windę, która wcale rewelacją nie jest-z uwagi na te hałasy. A tak na marginesie to zanim windę ktoś uruchomił, to powinien ją odpowiednio nasmarować itd, bo tego nie uczynił niestety. Teraz to ja się już przyzwyczaiłam do chodzenia po schodach, za wniesienie mebli, sprzętu itd. musiałam płacić, bo przecież nikt za frico mi nie będzie wnosił, więc po co komu teraz ta winda? chyba po to, żeby wydała głośne dźwięki i spać nie dawała. No i się psuła. A co do tych fotokomórek to faktycznie coś z nimi nie halo, można się nieźle przyciąć w tych drzwiach. Pozdrawiam Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka.81 Re: WINDA 21.04.07, 14:36 Jeszcze jedna sprawa - wjeżdżam na piętro 4, a muszę wcisnąć 5 - czyżby wykonawcy windy nie potrafili liczyć do czterech? Odpowiedz Link Zgłoś