30.11.06, 10:02
Wczoraj byłam u okulisty i okazało się, że powinnam nosić okulary +1. Zawsze
mi się wydawało że mam sokoli wzrok, a ostatnie bóle głowy i mroczki przed
oczami są spowodowane zmęczeniem. A tu lipa! Okulary i to takie duże sad
Chyba marudzę, ale nie wyobrażam sobie siebie w okularach...
Jak to jest z Wami (oczywiście z tymi, które okularki noszą) szybko
przestwiłyście się na "drugie oczy"? Ja boję się, że gdzieś je wsadzę albo
nie będę potrafiła się do nich przekonać.
Obserwuj wątek
    • zaba772 Re: Okulary 30.11.06, 10:07
      hihi, ja mam okularki od ponad 8 lat, ale do tej pory sie do nich nie
      przyzwyczalam. Pracuje przy komputerze, a do pracy okularow nie ubieram, bo mi
      przeszkadzajasmileNatomiast jak wroce do domku,to do samego wieczora sa moim
      nosiesmile Dobierzesz sobie na pewno takie, w ktoryh bedziesz fajnie wygladac i
      jakos dasz radesmileTrzymam kciukismile
      • zaba772 Re: Okulary 30.11.06, 10:08
        na nosie i w ktorych oczywiscie...cos mi klawiatura nawalasmile
        • nikitka78 Re: Okulary 30.11.06, 10:15
          Dzięki, ale ja właśnie do pracy mam je nosić...
          • retinol Re: Okulary 30.11.06, 10:53
            może soczewki? ja mam wade tylko w jednym oku i to było idealne rozwiązanie,bo
            okulary miałam i nie nosiłam. najlepiej porozmawiaj ze swoim okulistą,musi
            ocenić,czy możesz nosic soczewki.
            pozdr
    • said_no_more Re: Okulary 30.11.06, 13:09
      a nawet jesli bedziesz musiala zalozyc zwykle szkielka, to dobry optyk pomoze
      dobrac cos, co tylko Cie upiekszy.
    • gacusia1 Re: Okulary 30.11.06, 15:45
      Ja nosze +3 i +4 od drugirgo roku zycia.Teraz to bez okularow czuje sie,jak bez
      stanika ,-)))
      • nz2 Re: Okulary 30.11.06, 17:28
        -6 i -6,5 i od jakichś 20 lat. I faktycznie - jak bez stanika. Okularnice są przepiękne.
      • aga.kulka Re: Okulary 01.12.06, 12:37
        Skoro musisz okulary nosić cały dzień to wybierz sie do dobrego optyka i spędź
        tam tyle czasu ile będzie trzeba żebyś była zadowolona zarówno z wyglądu
        oprawek jak i ich funkcjonalności. Pomyśl o tym że przez wiele godzin musisz
        mieć je na nosie, więc MUSZĄ być dobrze dobrane.
        Ja noszę okulary od 5 lat ale nie bardzo sie mogłam do nich przyzwyczaić, w
        efekcie rzadko je zakładałam i bardziej popsułam wzrok. Cały czas przeszkadzało
        mi wrażenie że patrze na świat przez szybę... Poza tym wiecznie zsuwały sie z
        nosa...
        W zeszłym roku mama zrobiła mi prezent na urodziny i zaoferowała że zapłaci za
        moje nowe okulary jakie tylko będeę chciała tylko mam pójść do salonu
        optycznego, w którym ona robi sobie okulary.
        Teraz jestem zachwycona, bo prawie niezauważam że mam okulary... Ale właśnie
        poświęciłam dużo czasu na ich wybór i radziłam się optyka (nie mylić z obsługą
        salonów typu VE - to są tylko sprzedawcy). Te okulary wcale tak strasznie dużo
        nie kosztowały za to są bardzo dobrze dobrane.
        Proponuję poradzić sie kogoś kto już nosi okulary.

Pozdrawiam,
        Aga.
        • aniaozo Re: Okulary 03.12.06, 17:07
          A ja Ci powiem tak - może odkryjesz swoje drugie obliczesmile)
          Ja mam astygmatyzm i muszę nosić okulary w pracy - komputer, po za tym w domku
          przed kompem i wieczorem jak czytam to oczy się tak nie męczą i w lecie jak
          dopada mnie alergia bardzo pomagają. Mam fajne oprawki i nie wygladam źle (tak
          myślęsmile
          Dzięki okularom czuję się - muszę to przyznać _ inaczej, pewniej przynajmniej w
          pracy, wydaje mi się że mam większy posłuchsmile) może to śmieszne ale tak to
          odbieram. Muszę dodać że okularki mam od 2 lat.
          Mojego męża też zaciągnęłam miesiąc temu do okulisty bo głowa go bolała i obraz
          rozmywał ma -1 plus astygmatyzm w dużych %. Super oprawki dobraliśmy i jest
          poprostu SEXI, aż go się boję z domu wypuszczaćsmile))))
          Kto wie jak Ciebie odbiorą inni.
    • lotta79 Re: Okulary 06.12.06, 21:47
      Przyzwyczajałam sie pare lat, w skutek czego z -0,5 i -1 zrobiło się - 2,5 i -
      3.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka