kim1991 04.05.10, 12:52 mam pytanie co się dzieje kiedy na maturze ktoś pomyli epokę? to jest po prostu błąd rzeczowy czy jakaś poważniejsza sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basket Re: dzisiejsza matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 13:19 Ja również mam pytanie.. Czy już po jednym błędzie rzeczowym matura jest anulowana? I czy jak napisałem dziś na maturze w temacie 1, że żona chciała zdradzić Ordona (a przecież wcale nie chciała, tylko chciała mu pokazać że jej mąż się myli co do Tartuffe'a, ale o tym przypomniałem sobie dopiero po egzaminie :/) to czy jest to błąd rzeczowy? I czy będę miał przez to anulowaną maturę? :( prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: dzisiejsza matura IP: *.kalisz.mm.pl 04.05.10, 13:37 ale Wy macie problemy... tak podra Twoja mature! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: dzisiejsza matura IP: 77.236.0.* 04.05.10, 14:04 jak się nie znasz to się nie wypowiadaj nikt cie nie pytał o zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zupka Re: dzisiejsza matura IP: *.kalisz.mm.pl 04.05.10, 13:35 umrzesz od tego Twoja przyszlosc jest zaprzepaszczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shuurei Re: dzisiejsza matura IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 14:48 ja też mam pytanie, a jeśliopracowało sie tekst i dodało jeszcze troche z całości to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: dzisiejsza matura IP: 94.40.96.* 04.05.10, 15:20 Maturzyści, nie martwcie się! Po pierwsze do osoby, która pyta o dodanie wiadomości z całości tekstu - jak najbardziej! To dodatkowy plus dla Ciebie, że znasz cały tekst, a nie że bazujesz tylko i wyłącznie na fragmencie :) Do osób, które martwią się tym, że komisja może anulować maturę... Spokojnie! Błąd rzeczowy to nie koniec świata, od tego nie anuluje się matury, chyba, że ktoś całą pracę napisał z u p e ł n i e nie na temat... Zdawałam maturę dwa lata temu i takie same pytania pojawiały się wśród moich znajomych... Nikomu nie anulowali matury za błędy rzeczowe! Także głowa do góry i powodzenia na kolejnych egzaminach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiunia Re: dzisiejsza matura IP: 195.93.250.* 04.05.10, 15:14 nic się nie stanie. tzn. mogą CI odjąć max 3 pkt - to nie jest źle. Ja mam większy problem. Opisałam świętoszka jako dobrego człowieka,ale używałam sformułowań typu "w podanym fragmencie Orgon opisuje go jako człowieka...", ale później postawy wobec niego opisałam dobrze. To błąd kardynalny? Boje się jak nic. Prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARturoo Re: dzisiejsza matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 15:33 kurczę ja też napisałem że żona Orgona była ślepo zapatrzona w świętoszka i nie wiem czy ten błąd przejdzie ...ile punktów mogą mi zabrać i czy w ogóle zdam proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś