Dodaj do ulubionych

dzisiejsza matura

04.05.10, 12:52
mam pytanie co się dzieje kiedy na maturze ktoś pomyli epokę? to jest po
prostu błąd rzeczowy czy jakaś poważniejsza sprawa?
Obserwuj wątek
    • Gość: basket Re: dzisiejsza matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 13:19
      Ja również mam pytanie.. Czy już po jednym błędzie rzeczowym matura jest
      anulowana? I czy jak napisałem dziś na maturze w temacie 1, że żona chciała
      zdradzić Ordona (a przecież wcale nie chciała, tylko chciała mu pokazać że jej
      mąż się myli co do Tartuffe'a, ale o tym przypomniałem sobie dopiero po
      egzaminie :/) to czy jest to błąd rzeczowy? I czy będę miał przez to anulowaną
      maturę? :( prosze o odp.
      • Gość: terminator Re: dzisiejsza matura IP: *.kalisz.mm.pl 04.05.10, 13:37
        ale Wy macie problemy... tak podra Twoja mature!
        • Gość: le Re: dzisiejsza matura IP: 77.236.0.* 04.05.10, 14:04
          jak się nie znasz to się nie wypowiadaj nikt cie nie pytał o zdanie
    • Gość: Zupka Re: dzisiejsza matura IP: *.kalisz.mm.pl 04.05.10, 13:35
      umrzesz od tego Twoja przyszlosc jest zaprzepaszczona
    • Gość: shuurei Re: dzisiejsza matura IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 14:48
      ja też mam pytanie, a jeśliopracowało sie tekst i dodało jeszcze troche z całości to źle?
      • Gość: pestka Re: dzisiejsza matura IP: 94.40.96.* 04.05.10, 15:20
        Maturzyści, nie martwcie się! Po pierwsze do osoby, która pyta o dodanie
        wiadomości z całości tekstu - jak najbardziej! To dodatkowy plus dla Ciebie, że
        znasz cały tekst, a nie że bazujesz tylko i wyłącznie na fragmencie :) Do osób,
        które martwią się tym, że komisja może anulować maturę... Spokojnie! Błąd
        rzeczowy to nie koniec świata, od tego nie anuluje się matury, chyba, że ktoś
        całą pracę napisał z u p e ł n i e nie na temat... Zdawałam maturę dwa lata
        temu i takie same pytania pojawiały się wśród moich znajomych... Nikomu nie
        anulowali matury za błędy rzeczowe! Także głowa do góry i powodzenia na
        kolejnych egzaminach! :)
    • Gość: Asiunia Re: dzisiejsza matura IP: 195.93.250.* 04.05.10, 15:14
      nic się nie stanie. tzn. mogą CI odjąć max 3 pkt - to nie jest źle. Ja mam
      większy problem. Opisałam świętoszka jako dobrego człowieka,ale używałam
      sformułowań typu "w podanym fragmencie Orgon opisuje go jako człowieka...", ale
      później postawy wobec niego opisałam dobrze. To błąd kardynalny? Boje się jak
      nic. Prosze o pomoc!
      • Gość: ARturoo Re: dzisiejsza matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 15:33
        kurczę ja też napisałem że żona Orgona była ślepo zapatrzona w świętoszka i
        nie wiem czy ten błąd przejdzie ...ile punktów mogą mi zabrać i czy w ogóle zdam
        proszę o odpowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka