Dodaj do ulubionych

malutki problemik...

10.04.05, 17:30
witam....
mmam problem...mam w swojej literaturze...słownik terminów literackich i on ma chyba z dziesieciu autorów ale pod redakcją jakiegoś tam doktorka...

i pytanie czy mam pisać tych wszystkich ludzi co się męczyli z pisaniem tego słownika czy tylko napisac szefa jako autora(tego doktorka)??

z góry dzięki za szybką odpowiedź:D
Obserwuj wątek
    • Gość: też doktorek Re: malutki problemik... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:43
      Oczywiscie, ze tylko szfa tzn. tego jakiegos tam "doktorka". Piszesz (bez
      podania tytułu naukowego) imie i nazwisko tego kogos i inni - zapisuje sie to
      tak ,np. Slownik glupoty, pod redakcją Jana Kowalskiego i in., Warszawa 2000.
      albo Jan Kowalski i in., Slownik glupoty, Warszawa 2000.
      I trochę szacunku jakis tam czlowieczku! Pozdrawiam
    • Gość: Jul Re: malutki problemik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:16
      Janusz Sławiński, o ile mi wiadomo, już dawno jest prof. dr hab., a
      atorów "Słownika terminów literackich" jest tylko czworo: Głowiński,
      Kostkiewiczowa, Okopień - Sławińska i wspomniany powyżej redaktor. Pozdrawiam.
      • Gość: tez doktorek Re: malutki problemik... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 23:17
        A jakie znaczenie mam tytuł naukowy? Przeciż w bibliografii NIE podajemy
        tego!!!!
        • edwin.sk Re: malutki problemik... 11.04.05, 08:00
          moze tak żeby wiedzieć...?? różne rzeczy mogą się w życiu przydać:D
    • edwin.sk Re: malutki problemik... 10.04.05, 22:34
      dzięki bardzo za rozwianie moich wątpliwości....:D....napisałem i wydrukowałem tylko z panem sławińskim właśnie...dzięki bardzo....a swoją drogą to trochę nie wyszedł mi ten konspekt....ale może prezentacją nadrobię:P jeszcze raz wielki dzięki:D
      • edwin.sk Re: malutki problemik... 10.04.05, 22:47
        a jednak za przeproszeniem doopa nic nei wpisałem.......wrrr a drukarki w domu nie mam....będzie jak jest...:D jak wy(panowie) wiedzieliście o kogo chodzi to i komisja tez powinna:D

pozdrawiam
        edwin:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka