Dodaj do ulubionych

PRAWO UW - PRÓG 80

12.07.05, 19:43
www.wpia.uw.edu.pl/pl/index.php?s=wyniki_irk_pr_dzienne
Obserwuj wątek
    • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 19:49
      jestem
      • aga.1986 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 12.07.05, 19:50
        Mówiłam Ci :)
        • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 20:01
          dzieki na lody zaprosze w pazdzierniku :).czy moge zanisc odpis ten co dostałam
          łacznie z orginałem?tj ten z oke czy musi byc orginał?orginał na ujocie mam i
          mi szybko nie wydadza...
          • aga.1986 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 12.07.05, 20:02
            Odpis powinien wystarczyć. Ale może zadzwoń do nich.
    • Gość: smutas Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 19:57
      Nie wiesz gdzie są wyniki na politologie?
      • Gość: pan Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:03
        gdybym na to złożył to bym się dostał :) ale nie złożyłem i huj mi w dupę! ale
        gratulacje dla tych co zdali!
        • k3m Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:15
          AAAAAAAAAAA!!!! dostałam sie i to na przywzoitym miejscu!!!!!
          gratuluje sobie i wszystkim !!!!
          • aga.1986 Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:25
            :)) Cieszę się, że to ja Ci przekazałam tę informację ;)
            • k3m Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:29
              TAK, Ty , dziękuje Ci bardzo :D
              jestem po prostu w szoku.
              Wierze ze Tobie sie uda na historii :-))
              Bede trzymac kciuki :)
              • aga.1986 Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:30
                Nie-dziękuję :)
                Dla mnie i tak historia to priorytet, więc nie żałuję aż tak tego prawa. :)
                • Gość: karaola Re: pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:49
                  w jaki sposob przygotowywalas sie na test na UJ ?
                  • Gość: natka Re: pytanie do natki IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:07
                    karola napisz jakis kontak do siebie.mail lub gg :)
                    • Gość: karaola Re: pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:37
                      2255685
                      • Gość: natka do karaoli IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 22:08
                        wiesz co,mam pare przykładowych testów.jesli chcesz moge przesłac :) jutro sie
                        na gg zgadamy oki?
                        • Gość: karaola Re: do karaoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:17
                          oki dzikei bardzo...............ale wieczorem bedziesz oki ?a na razie
                          gratuluje ci, dostac sie na Uj i UW to jst cos
    • Gość: E-e To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:09
      że próg jest 80 i przyjma wszystkich z miejsc 401-474 :/
      • Gość: mała Re: To wcale nie znaczy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:21
        ale jak jestem na 2xx i 83 to mam pewnosc?
        • Gość: E-e Re: To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:27
          Jak wpisałaś poprawnie wyniki z matury, to raczej tak.
          • Gość: mała Re: To wcale nie znaczy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:29
            to raczej mnie nie satysfakcjonuje ale pewnie tak....:P
      • Gość: 444 Re: To wcale nie znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:22
        Dobre pytanie
        • Gość: E-e Re: To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:28
          Ciekaw jestem, bardzo jestem ciekaw...
    • Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:54
      Podobno dwie godziny temu próg wynosił 80 i osoba na 400 i 474 miały po 80,00.
      Lista się zmieniła. Bywa.
      • Gość: miesiek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:57
        Tez sie dostalem i z ladnym wynikiem (pierwsza 20 :)))) ) Gratuluje wszystkim,
        ktorzy sie rowniez dostali!!!
        • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:59
          miesiek gratuluje!ja tez sie dostałam :) postudiujemy na jednym roku :) chyba
          ze z jakiegos powodu zminia próg na wyzszy niz 83 :(
          • Gość: miesiek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:01
            ja tez jeszcze raz gratuluje, dlaczego mieliby zmieniac prog:) widzisz, ze
            warto bylo wierzyc w to, iz sie dostaniesz:)
            • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 22:07
              teraz mam tylko problem.bo orginał swiadectwa lezy na ujocie :/.myslisz ze
              jutro przyjma ten odpis z oke co dostalismy ze swiadectwem?mam nadzieje ze uj
              bez problemu mi odda dokumenty...
              • Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 22:09
                Zadzwon jutro do nich i spytaj.
      • Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:57
        co ty gadasz?
        • Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 22:03
          Napisałem "podobno".
    • Gość: kaRAOLA Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:06
      ci co sie dostali jakie miliscie wyniki z matur?
      • Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 22:39
        ja mialem:

his 34/89
        wos 59/84
        ang 96

starczylo to na miejsce pod koniec 3 setkiiiii
        • Gość: karaola Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:51
          do kolegi powyzej, w jaki sposb przeliczano matury na punkty i ile bylo za
          test ?
    • gdabski Re: PRAWO UW - PRÓG 80 12.07.05, 23:06
      Gratuluję przyjętym, w tym trzem kolegom z klasy :D

/Gdabski
    • Gość: jaaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:22
      ej a to nie jest tak ze to lista tych co pisali nowa mature?czy to wspolna
      lista rankingowa??
      • Gość: klaun Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:31
        nie to lista tych powyżej 160 cm co zdali nową maturę ;)
        • Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 23:39
          wos: średnia arytmetyczna obu wynikow podzielona przez dziesiec i pomnozona
          razy dwa

his: j.w.

ang (tylko poziom podst)- podzielony przez 10

to bylo 50% punktow. drugie 50 to test predyspozycji
        • Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:39
          no to chyba przypadkiem tam jestem bo mam 158 cm niestety i nie zapowiada sie
          na to ze urosne:/ ale coz małe jest piekne:) a tak serio to jak potwierdze to
          swiadectwo a mam miejsce 2xx to bede przyjeta?
          • Gość: zuz Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.aster.pl 12.07.05, 23:44
            ciesz sie zamiast sie martwic ! naprawde nie rozumiem tego podejscia ;) jesli
            jestes na 2XX miejscu to oznacza ze tylko 200 osób jest lepszych od Ciebie wiec,
            jesli miejsc jest 400, to NIE MA BATA ZEBY SIE NIE DOSTAC !!

PZDR

p.s. jestem, nawet w pierwszej setce ;)
            • Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:49
              wiem wiem świruje :P gratuluje.do zobczenia w pazdzierniku :)
            • Gość: a Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 23:50
              mam pytanko-czy musze im teraz dostarczyc TYLKO swiadectwo maturalne, czy
              jeszcze podanie, zdjecia itp. ? do zobaczenia w pazdzierniku!
              • Gość: Alfa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:59
                W najbliższym czasie tylko świadectwo maturalne - w celu weryfikacji podanych
                przez Ciebie wyników.

Mam nadzieję, że wystarczy odpis, gdyż oryginał jest złożony w sejfie UJ (salut
                natka! ;))
                • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 05:58
                  ooo widze ktos w takiej sytuacji jak ja :) mam nadzieje ze nam bez problemu
                  wydadza dokumenty :) wybierasz wawe rozumiem ?ja chyba tak...
                  • Gość: Alfa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:27
                    Hmm
                    Gdyby Kraków był stolicą Polski, nie wahałbym się ani trochę.
                    Niestety obecnie więcej względów przemawia za Warszawą i to ją wybiorę. Ale
                    tęsknić będę do tej niezwykłej atmosfery akademickiego Krakowa.

Już po wszystkim - kosztowało to nas sporo nerwów i pracy ale chyba było
                    warto :)
                    Nie mogę się doczekać spotkania z przesympatycznymi forumowiczami.

Natka - możę spotkamy się w Krakowie gdy będziemy wyrywać "paniom z dziekanatu"
                    nasze dokumenty

Miesiek - gratuluję rewelacyjnego wyniku, ale wiedz, że depczę Ci po piętach ;)

Życzę wszystkim wspaniałych wakacji i do zobaczenia w październiku !!!

P.S. Pozdrowienia znad morza
    • Gość: pixi Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 23:59
      Gratuluję wszystkim którzy się dostali!!
      Mi się nie udało, cóż.... ciut zabrakło...
      czy Wy, którzy jesteście w tej sytuacji co ja
      wybieracie się na wieczorowe? rozważam tę opcję bardzo powaznie....
      • Gość: jok DOSTAŁEM SIĘ ALE CHYBA ZREZYGNUJĘ :) IP: 80.51.250.* 13.07.05, 00:27
        Na prawo jestem na 64 miejscu...
        Ale na SGH mam dość dobry wynik więc może się dostane :) Wtedy zwolniłbym komuś z dziką przyjemnością miejsce na PRAWIE :)
        • Gość: 444 Re: DOSTAŁEM SIĘ ALE CHYBA ZREZYGNUJĘ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:53
          Kto jeszcze planuje isc na uj lub na inna uczelnie a dostal sie na uw?
      • Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:14
        ja zastanawiam się nad studiami wieczorowymi, ale chciałabym po pierwszym lub
        po drugim roku przenieść się na dzienne, to jest możliwe tylko dzięki wysokiej
        średniej? czy są jeszcze inne względy żeby się przenieść? od tego właściwie
        uzależniam swoją decyzję co do składania na wieczorowe, rok czy dwa mogłabym im
        zapłacić ale nie więcej (nie chcę brać tyle kasy od rodziców).
        • Gość: lula Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:20
          ja bylam na wieczorowych na pierwszym roku. zdawalam w tym roku cew-y i test i
          przenioslam sie na dzienne. to jest jeden sposob. jesli masz wysoka srednia to
          zostajesz zwolniona z czesnego za nastepny rok studiow - to tez jest jakis
          sposob. nie wiem natomiast czy jest cos takiego jak automatyczne przeniesienie
          z wieczorowych na dzienne za wysoka srednia.
          • Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:32
            dzięki za info! to się zastanowię i się jeszcze u nich przy składaniu
            dokumentów zapytam o przeniesienia, tylko ja zdawałam nową maturę to w
            przyszłym roku nie pisałabym cew tylko test predyspozycji, a przydałoby się
            poprawienie mojej historii rozszerzonej.
            • Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:35
              Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje o wieczorowym prawie na UW to piszcie.
              Z góry dziękuję!
      • sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 12:37
        przyłączę się do gratulacji

ja tam zamierzam napisac odwołanie,w razie czego dostałam się na prawo na innym uniwersytecie.tak czy inaczej,jsli nie w tym roku,to w przyszłym.
        będziemy przypuszczac szturmy chocby się okopywali,zaminowywali całe Krakowskie Przedmiescie,okręcali drutem kolczastym i instalowali pociski samonaprowadzające.
        aż się poddadzą!
        a co ;)

p.s.
        na razie za to podziwiam mego pecha do liczby 3:z 2 olimpiad brakowało mi 3 punktow do tzw.laureactwa,na mish brakowało mi łącznie 3% z matury,na prawo na UW 3 punktow... i po 3 LO jestem. ;/
    • simon_prawo Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:05
      Pozdrawiam przyszłych prawników:D ja tez się dostałem na UW i jestem w
      pierwszej 30:)
      • Gość: kacha Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:21
        Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym studentom prawa!!! Chciałam tylko zapytać
        czy być może ktoś z was w związku z tym, że dostał się na prawo zrezygnuje z
        ubiegania się o miejsce na stosunkach międzynarodowych lub politologii
        (oczywiście na uw)?
        • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:44
          ja- napewno rezygnuje z politologi ( składałam na wszystkie "3") :D

powodzenia!!
          • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:57
            AAAA!!!

Aga, jak było na historii ? :D

Co do wieczorowych, ja byłam przekonana ze nie dostane sie na dzienne- już
            miałam kase przygotowaną ( ekhm, załatwioną pożyczkę). Myślę ze jeżeli chcesz
            studiować prawo- to spróbuj. Pierwszy rok- trudno przecierpisz na ksiązkach,
            ale myślę ze osiągniecię dobrej średniej leży w zakreslie mozliwości każdego.
            Osobiście,rozwazyłam -za i przeciw ( wahałam sie co do historii.. ) i mimo ze
            ją /historię/ bardzo lubie - ide na rozmowe, ale nie podejme sie studiowania
            dwóch kierunków, i wybieram zdecydowanie prawo.

Nie trzeba chyba przedstawiać zalet studiowania na tym kierunku - który wydaje
            mi sie bije na głowę historię, możliwościami i szerokimi perspektywami. A wiem,
            ze spora częsc wykładów dotyczy naszj ukochanej historii. Myślę ze warto
            spróbowac- mówie to, bo sama, nie wahałam sie ani przez chwilę zeby pójść na
            PŁATNE ( nie mówmy na to wieczorowe, bo to chyba przezytek, ozatym gorzej
            brzmi;D ) a potem, umrzeć NAWET z piętnem kujoństwa ;), byle by tylko dostać
            sie na dzienne.

mam nadzieje ze sie zdecydujesz :))
            I, ZE SPOTKAMY SIE NA OBOZIE ZEROWYM :D
            • aga.1986 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 15:22
              Jeszcze nie wiem, jak było... Zaraz wychodzę - mam na 17:20. Boję się...
              • Gość: rocznik 84 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 15:41
                jak myślicie od ilu punktów będą przyjmowali z odwołań? Jestem na wieczorowych
                mam bardzo wysoką średnią (nota bene za średnią nawet 5,0 nie ma mowy o
                przeniesieniu na dzienne) a z egzaminu 77 punktów. Idę na 3 rok więc nie
                zajmuję miejsca tegorocznym maturzystom. Jak myślicie przeniosą mnie z
                odwołania na dzienne?
            • Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:53
              ja z historii rozszerzonej dostałam 34% i zamierzam ją poprawić w styczniu już
              złożyłam podanie, z wosem i angielskim nie jest źle. Postanowiłam złożyć na to
              płatne prawo, jak już je skończę to powinnam odbić pieniądze, które w nie
              zainwestowałam. :-)
    • Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:41
      mam starą mature jakie dokumenty musze dostarczyc gdzie to jest napisane????
      • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 17:46
        hej mam takie dziwne pytanie do ludzi którzy dostali sie na prawo i byli dzis
        pokazac orginał swiadectwa.czy podpisywaliscie sie?bo tak zaczałem sie
        zastanawiac ze moze tylko ja sie nie podpisałem.ale mnie o to nikt nie
        prosił:/oni tylko odhaczyli wyniki.a jak było u was?
        • Gość: komandos Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:52
          Ja też się nie podpisywałem, tylko Ona sprawdzała wyniki i zaznaczała u siebie.
          • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 17:53
            dzieki :)
            • Gość: XLogic Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.kalisz.mm.pl 13.07.05, 18:36
              witam serdecznie kolegow i kolezanki z Prawa:D hehe, przydalaby sie impreza
              integracyjna. Szukam mieszkania w wawie, ktos przygarnie mlodego,
              wysportowanego bruneta?:D
              • Gość: karaola Re: do Xlogic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:57
                ja bym cie z checia przygarnela, ale ide na studia do krk:-(
    • Gość: E-e PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIERO! IP: *.chello.pl 13.07.05, 18:44
      Byłem dzisiaj na UW. Miejsc jest nadal 400. Osoby z miejsc 401-474 mają SZANSĘ
      na dostanie się na studia, jeśli odpowiednia liczba miejsc się zwolni. Po prostu
      dla spokoju proszą o zweryfikowanie wyników teraz.

Próg nie wynosi zatem 80, jak sugerowali niektórzy optymiści. Jeśli umiecie
      czytać - to w ogole nie jest lista przyjętych.
      • Gość: Micro Re: PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIE IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 19:01
        też byłem. i babka na moje pytanie 'czy to już pewne, że się dostałem?' (jestem
        298) powiedziała - 'ależ skąd! to żadna ostateczna lista.'

druga byłą uprzejmiejsza i spytała się ile miałem punktów (82). 'to chyba
        powinieneś był spokojny'

nooo aaaale jednak musze czekać jeszcze na kolejną listę. brrr
        • Gość: maciek Re: PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:10
          ja mam ~83 i jestem 2xx i ta studentka co sprawdzała mi swiadectwo
          powiedziała ze tak...czyli kto sie na dostac jak nie pierwsze 400 osób???
          • Gość: jok JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: 80.51.250.* 13.07.05, 19:19
            Musze jechać 8 godzin do Warszawy żeby pokazać świadectwo (co zajmie jakieś 2 minuty) i znowu wracać ;( NIE CHCE MI SIE!!! To tak jak biegacz na 100m - leci samolotem na zawody na drugi koniec świata żeby pobiegać sobie 10 sekund i wraca :)
            • Gość: natka Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:23
              nie martw sie ja dzis jechałam...tez kupe czasu i jeszcze jakies problemy
              stwarzali bo podałam jezyk niemiecki a nie angielski (bo poszedł lepiej)i
              zdawałam jeden cew.mam nadzieje ze nie okaze sie ze mnie nie bedzie z jakiegos
              powodu na liscie...
            • Gość: natka Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:25
              i to nie trwa dwie minuty :P znajduja cie,stawiaja 3 haczyki i koniec = łacznie
              max 60 sekund :P
            • Gość: miesiek Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:27
              ja tez tak mam :)(no moze nie 8, ale 6godz) :)jade w piatek
              • Gość: natka co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:33
                hmmm tylko ty jestes na poczatatku listy a ja mam pozycje 200 z kawałkiem.a z
                tych postów wyzej dowiaduje sie ze to wcale nie znaczy ze sie dostane :/.na to
                kurcze kto sie ma dostac jak nie pierwsze 400 os?jejku czemu mnie tu
                strasza...a ja wycofałam sie z uj i nie chce zostac na lodzie...
                • Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 19:38
                  Bo to nie jest lista przyjętych.

Zresztą ja mówię o osobach 401-474, którym ktoś zrobił nadzieję mówiąc, że próg
                  wynosi 80, a nie o ludziach z pozycji xx, 1xx, 2xx, 3xx, bo oni raczej na 100%
                  się dostaną, chyba ze podali złe wyniki :P
                • Gość: miesiek Re: co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:41
                  Tu chodzi chyba o to, ze jest to nieoficjalny ranking, a nie potwierdzona z
                  zachowaniem wszelkich procedur ostateczna lista. Jednak jezeli zajmuje sie
                  okreslona pozycje, to nie mozna nagle spasc nizej, mozna jedynie zostac
                  usunietym z ostatecznej listy w wypadku nedostarczenia swiadectwa. Dlatgo to,
                  iz ktos na liscie jest nie znaczy, ze juz sie dostal, ale to, ze dostanie sie
                  po wypelnieniu formalnosci (czyli zweryfikuje swiadectwo).
                  • Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:50
                    a moze mi ktos powiedziec czy ma na cokolwiek wpływ fakt ze dopiero dzis
                    wpisałam nr mojego swiadectwa i date wystawienia?bo dopiero taka opcje
                    zauwazyłam ...
                    • Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 19:59
                      Diabli wiedzą, najlepszy wydział informatyki w kraju nie potrafi zrobić wielu
                      rzeczy... :P
                      • Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:03
                        Diabli wiedzą, najlepszy wydział informatyki w kraju nie potrafi zrobić wielu
                        rzeczy... :P

a co ma do tego wydział informatyki ???bo nie czaje:P ale dzis moje mozliwosci
                        intelektualne sa ograniczone (od 5 rano do 18 w pociagach:P) ...
                        mysle ze skoro opcja ta działa tj uało mi sie wpisac to chyba nie bedzie zle...
                        • Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 20:10
                          A kto sie opiekuje serwerami IRK i internetowymi bazami danych? :)
                          • Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:19
                            ale co oni zawinili?to ja przeoczyłam tzn wypełniałam to przed otrzymaniem
                            swiadectwa i nie wpisałam.ale teraz mi sie udało.czyli opcja nie jest
                            zablokowana :)
                            • Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 20:55
                              Oj, pare przypadków juz widziałem - osoby, które nie miały przydzielonych sal,
                              źle zaimportowane wyniki z baz danych, brak integracji systemu - po weryfikacji
                              wyników na wydziale prawa będę musiał te same wyniki weryfikować na kilku innych
                              wydziałach. Jest to kompletnie bez sensu.

W dodatku wyniki z prawa są już wywieszone, były dostępne wczoraj, a na
                              oficjalnej stronie IRK nadal nie ma, mimo iz dostałem informację o linku mailem.

Do tego dochodzą słabe serwery - dobrze wiedzą ilu mają kandydatów, tymczasem
                              serwer nie wytrzymuje i często pada.
              • Gość: lista rankingowa Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.aster.pl 14.07.05, 07:56
                nie jedz, olej sobie, to wcale nie taki dobry kierunek. a niektorzy bardziej
                potrzebuja twojego miejsca! :)
    • Gość: bartec Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 13.07.05, 20:29
      o co chodzi? na irka trzeba wpisywać numer swiadectwa maturalnego?
      • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:40
        no własnie dzis znalazłam taka opcje w linku do danych osobowych :)no to
        wpisałam...
        • Gość: do zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 20:55
          do zuz86:

sprawź maila gazetowego
    • Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:47
      Ktos sie przenosil z wieczorowych na dzienne? Mi sie udalo, ale nie wiem co mam
      teraz zrobic... Slyszalam o napisaniu jakiegos podania - ale jakiego i do kogo
      to juz nie wiem. A w dziekanatch wszyscy sa zajeci weryfikowaniem matur i nikt
      nie umial mi odpowiedziec na moje pytania. Jak cos wiecie to napiszcie!
      • Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 13.07.05, 21:51
        Na pytania maturzystów też nie było żadnych konkretnych odpowiedzi... :P
    • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 21:56
      spadam stad.wczoraj sie cieszyłam ze sie dostałam a dzis przez to forum tylko
      sie denerwuje :/ ze czegos nie wpisałam,wpisałam zle,ze przy weryfikacji
      swidectwa sie nie podpisałam,ze mi czegos nie odhaczyli,ze numeru swiadectwa
      nie wpisałam albo wpisałam za pozno ze jakas pomyłka u nich itp itd
      itp...:P
      a w ogole lista 20 czy 22?
    • zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 23:17
      hej,
      natka - glowa do góry, będzie dobrze, zobaczysz :)

zauwazyliscie ze ta lista jest ruchoma? wczoraj bylam na 6X miejscu a dzisiaj
      7X ... baaardzo dziwne

pzdr
      • Gość: waliza Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:24
        nesesery walą do dziekana, wchodzą i wychodzą
      • Gość: kolarz Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:26
        to się nazywa długi finisz. Może osoba z 7 setki wejdzie przed peletonem do 3.
        No cóż wyścig jeszcze trwa, a nikt niczego nie może być do końca pewny. Zalecam
        dodatkowy wyciłek na finiszu .
        • Gość: Micro Re:UWAGA! IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 23:29
          jest ruchoma po pierwszym dniu weryfikacji wyników testu. spadłem o 30 miejsc
          więc u (co najmniej) tylu osób musiano wykryć blędy w sprawdzeniu testu

jeśli jutro spadnę o dalsze 90 miejsc...nie no nie spadnę. ale jeśli...he
          • zuz86 Re:UWAGA! 13.07.05, 23:40
            ;)

wiecie do kiedy trwa ta 'weryfikacja testów' (-piękny eufemizm ;)
            ?
            • Gość: kasia Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:53
              spoko ja tez spadlam az o 50 miejsc,a pewnie jutro bedzie jeszcze gorzej,bo
              jest weryfikacja osobista,no super...co za ambaras!
              • Gość: kolarz Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:00
                cuda się dzieją , faktycznie na tej liście
                • ugaczaka Re:UWAGA! 14.07.05, 00:04
                  a z któego miejsca spadłaś aż o 50, jeśli można wiedzieć? heh to ma znaczenie

oraz: skąd wiesz, że 'jutro będzie gorzej'?

zaczynam się poważnie bać :-
                  • ugaczaka Re:UWAGA! 14.07.05, 00:05
                    i co to jest 'weryfikacja osobista'?
                    • Gość: kasia Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:09
                      bylam na 4XX jestem na 46X,uwazam ze bedzie gorzej bo jak ktos ma wiecej niz 40
                      punktow to moze obejrzec swoja prace,wiec mogli sie pewnie u kilku osob jeszcze
                      pomylic

druga sprawa:

nie wiem czy zauwazyliscie ale chyba ludziom,ktorzy pisali wersje B
                      podwyzszyli o 2 punkty?
                      (ja pisalam A)
                      • Gość: sweetnsour Re:UWAGA! IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 00:33
                        no ja własnie jutro się wybieram na Krakowskie,bo mi kilku punktow z testu brakuje,kolezanka ktora miała wszystko tak samo miała 45,ja 40.i też zauważyłam lepsze wyniki w wersji B.i też pisałam A.
                        ale ja mam pecha w życiu,więc z gory przepraszam za sciagnięcie go na całą sesję o 11.30 ;)
    • Gość: bartec Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 14.07.05, 00:12
      rozumiecie co się dzieje na tej liście ??? w takim tempie to wypadne niedlugo
      poza 400!!!
      • Gość: sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 00:50
        ja za to mocno podskoczyłam.weryfikują wyniki testu - sprawdzają,czy nikt nie rypnął się przy wprowadzaniu,przepisywaniu etc.

mało nie dostałam zawału,bo nie znalazłam siebie na starym miejscu.przeszukałam listę do ostatniego miejsca i nic,dupa,nie ma mnie.a się okazuje,że oddali mi 2 punkty i jestem bliżej.

tym bardziej jutro się tam wybieram.
        • Gość: kasia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:59
          pomylilam sie- to tym z wersji A podwyzszyli o 2 punkty
          • Gość: sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 01:04
            nie tylko - kolega z klasy pisał wersję b i ma o 2 więcej,tak samo kilka znajomych nazwisk.
            po prostu cos zle wczytali za pierwszym razem.
      • zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 14.07.05, 09:29
        nie wiem, ale z tego co widze to im ktos byl dalej na liscie tym bardziej
        spadł. kolejny stres dla wielu osób... oni tam naprawde nie maja dla nas
        litosci :>

pzdr
        • Gość: zdziwiona a czemu ta lista tak skacze? IP: *.aster.pl 14.07.05, 09:30
      • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 14.07.05, 12:44
        a ja z 2xx jestem na 1xx [ ?????????????????] i doadli mi 2 punkty... pojade
        tam jeszcze raz.
    • Gość: kasiulekk Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 09:36
      ejjj,co z ta lista??jesli ja mialam z testu 43 to powinnam tam pojsc??i co mam
      im powiedziec??i tak sie nie dostalam ale teraz o 100 nizej zlecialam.odwolanie
      juz teraz nie ma zaaaaaaaaadnego sensu!dupa,co oni robia??!!
      • Gość: k Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:41
        up
      • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 10:45
        kurde co sie dzieje???spadłam o 60 pozycji!!!cos tu nie gra...
        • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 10:47
          moze ktos wie czy osoby ktore sa na wieczorowych dostały sie to ida na swoj rok
          i robia miejsce nowomaturzystom?
          • Gość: malachari Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.csk.pl 14.07.05, 11:55
            Ci z wieczorowych przechodza na swoj rok. Tylko musza to jakos formalnie
            zalatwic, ale odbywa sie bez problemu.
            • Gość: matura2005 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:55
              osoby z wieczorowych przechodzą na swój rok, ale one są w tych 400 osobach które
              sie zakwalifikowały, więc nie robią miejsca nowym maturom- idą na 2 czy kolejny
              rok, ale miejsca mają przydzielone z puli na rok pierwszy
              • Gość: kasia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:27
                myslicie ze przyjma te 474 osob (+tych co maja tyle samo punktow co osoba na
                474 miejscu?),czy nadal prog bedzie 80?(osoba na 474 miejscu ma troche wiecej
                niz 80...). Jestem w 4 setce i zawieram sie w tych 474 osobach,ale zupelnie nie
                wiem jak to bedzie.:/
              • Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:36
                NIE maja miejsc przydzielonych z puli na I rok - jest dla nich odpowiednia
                ilosc miejs niezalezna od miejsc na I rok i zalezy od wyniku testu.
    • Gość: aaaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:16
      co sie dzieje z ta lista? ta juz jest ostateczna czy moze jeszcze bedzie sie
      zmieniac? i dlaczego jestem 40 miejsc nizej? czy to znaczy ze osoby z nowymi
      maturami zanizyly przy wpisywaniu wyniki swoich matur i teraz to wychodzi?
      kiedy bedzie cos wiadomo na 100%???
      • Gość: k Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:16
        up
        • Gość: 444 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:43
          W wersji a byl jakis blad i tym podwyzszyli o 2 pkt
          • Gość: ina Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:05
            tez o tym slyszalam. ale to chyba juz koniec roszad bo lista sie nie przesunela
            juz od 13. ewentualnie jeszcze jutro jakies zmiany po weryfikacji matur, ale
            raczej niewielkie.
          • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:07
            czyli co?kolejnych skoków w dół lub(dla niektórych)w gore juz nie bedzie...bo
            jeszcze pare takich i baj baj prawko na uw :P (dla mnie oczywiscie)
            • Gość: 33333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:09
              no ja jestem w podobnej sytuacji, prawie na koncu listy. ale teraz tylko ktos
              mogl sie pomylic we wpisywaniu wynikow matury. podejrzewam ze jesli tak bylo to
              raczej ktos sobie zawyzyl mature wiec dla nas moze byc tylko lepiej :)
              • Gość: k Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:15
                to uwazacie ze przyjma tych co sa do 474(lub maja tyle samo punktow) czy ze
                prog bedzie 80?
                • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:21
                  ja myle ze wezma osobe nr 400 i ogonek ktory ma taka samam liczbe pkt.ponoc tak
                  robia.ale na 100 zwolni sie "pare" miejsc bo bardzo duzo osób dostało sie np
                  na uj.a nie kazdy wybierze uw :) wiec bedzie dobrze
              • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:18
                no ja jestem kawałek za srodkiem ale cały czas ja sprawdzam...w ogole mam
                jakies "schizy" np ze jak byłam swiadectwo pokazac to odhaczyli komus innemu a
                nie mi itp.jejku kiedy bedzie oficjalna lista?20 czy 22?
                • Gość: XLogic Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.05, 21:01
                  wlasnie - jak to jest z tym testem A? co to za blad? slyszal ktos oficjalna
                  wersje tych 2 punktow dodawanych?
                  • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:05
                    po prostu np poprawna była np c ,a komputer punktował a.oni sie skapneli i
                    sprawdzili jeszcze raz wszystkie testy niektórzy stracili a niektórzy zyskali...
      • Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:01
        poki co lista stoi.i dobrze.
        • Gość: marta Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 21:04
          ech, szarpią nam nerwy, najpierw ten cały cyrk z czekaniem na wyniki z matury
          teraz znów jakies problemy, ciekawe, kto na starosć bedzie leczył nam nerwice
          • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:08
            własnie :) ale juz ponoc wsio jest oki.poprawili co pochrzanili i lista
            rankingowa jest ustalona i poprawna.jeszcze tylko reszta zweryfikuje matury i
            czekamy na oficjalna...
            • Gość: marta Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 21:28
              ja co prawda sie nie martwie, bo mam sporo punktów, ale moja kuzynka ma na
              granicy i umiera z niepokoju, biedny ten rocznik 86:(
            • zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka 14.07.05, 22:56
              a wiesz moze jak w koncu beda przyjmowac? tzn- ile osób ? 400 + tych którzy
              maja tyle pkt co 400. osoba, czy od 80 pkt w góre?
              • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 23:02
                wiesz nie chce cie w bład wprowadzic...ale jedna studentka mi powiedziała ze
                400 + ci co maja tyle punktów co osoba nr 400.74 osoby daja do weryfikacji bo
                beda przyjmowane jak ktos np nie potwierzi czyt zrezygnuje.
              • Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:13
                na pewno przyjma 400 osob + te osoby co maja tyle punktow co osoba na miejscu
                400. dodatkowo przyjma jeszcze tyle osob ile wsrod tej puli 400+cos jest osob
                ze studiow wieczorowych - chodzi o to zeby wieczorowi nie zabierali miejsc tym
                ktorzy zdaja po raz pierwszy
            • Gość: zu Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:48
              ja od poludnia jestem w tym samym miejscu listy. i mam nadzieje ze tak juz
              zostanie
              • Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:41
                lista przez noc sie nie ruszyla (nie to co wczoraj) wiec juz chyba mozna liczyc
                na to ze tak zostanie
                • Gość: k Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:05
                  up
                  • Gość: gaizka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:49
                    Z tego co wiem, to:
                    był błąd w matrycy testu (wersja a)
                    gdy spytałem się o próg, to powiedziano mi że się kształtuje na wysokości 80,2
                    (czyli 500 osób)
                    ale najprawdopodobniej przyjmą 474 osoby plus tych którzy mają tyle samo pkt co
                    474 (tak jest w komunikacie) czyli przelicznik 80,4 ma być granicą.
                    Pocieszam się że część osób zrezygnuje (SGH UJ i inne) a część nie zweryfikuje
                    matury, więc jednak zrobi się trochę miejsca.
                    • Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:27
                      Czy ktoś wybiera się na wieczorowe prawo na UW? Jak myslicie będzie dużo
                      chętnych, w sumie mają tam 800 miejsc. Ja mam 67 punktów i chyba będę tam
                      składać papiery, może się dostanę.
                      • Gość: *j* Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 15.07.05, 16:41
                        a ja mam 77,2 pkt i nie chce na wieczorowe, tylko na dzienne. Ale nie mam już
                        szans:/
                        • Gość: kasia Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:46
                          myslicie ze ostateczna liste podadza jutro? no bo bedzie juz po
                          weryfikacji...czy 20 lub 22 bo tak mowili na egzaminie?
                          • Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 17:54
                            obawiam sie ze dopiero w srode...choc słyszałam tez wersje o poniedziałku
                            • wily_witch Re: PRAWO UW - WIECZOROWE 15.07.05, 18:21
                              ja mam 78,8 no i niefajnie jest.... :/
                              • Gość: partout Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.chello.pl 15.07.05, 18:24
                                haha, a ja mam 79,5.... i nigdzie sie nie dostalam.. no, mam pewne szanse
                                jeszcze, ale niewielkie.. a tutaj tak bliziutko bylo.. :(
                                • Gość: kasia Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:40
                                  widzieliscie mowili o nas na tvn!1)ze byl blad w tescie 2)ze ludzie mylili sie
                                  we wpisywaniu wynikow matury,wina lezy wiec po 2 stronach,moze jednak zrobia
                                  cos dla nas...
                                  • wily_witch Re: PRAWO UW - WIECZOROWE 15.07.05, 19:46
                                    powinna być powtórka testu tak żeby było sprawiedliwie, ale i tak tego nie
                                    zrobią...
                                    • Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:12
                                      dlaczego sprawiedliwie?przeciez dodali punkty tym co mieli dobrze a zabrali jak
                                      mieli zle...to po co powtarzac?ciekawa jestem ile osób sie pomyliło...ja mam
                                      miejsce 2xx coraz blizej 3xx i sie obawiam...
                                      • Gość: ali Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:18
                                        czy to znaczy ze ta lista caly czas sie rusza? przeciez weryfikacja matur byla
                                        dzis do 17 i na tym koniec. bo ja od wczoraj rano jestem na tym samym miejscu i
                                        nie wiem czy mam to juz traktowac ze tak zostanie czy bac sie ze znow moge
                                        poleciec w dol. a ja niestety mam miejsce tak prawie prawie kolo numeru 400
                                        • Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:24
                                          no niby poprawili bład i juz nie powinna.teraz powinni odpadac ci co nie
                                          zweryfikowali matury.ale niektorz wpisali złe wyniki matur i wszystko sie
                                          przedłuzy.mam nadzieje ze wpisali sobie za duzo i spadna o kilka pozycji :P bo
                                          jak wpisali za mało to pojda w gore...a ja spadne ....mam nadzieje ze nie
                                          wiecej niz 100 osob :P
                                          • Gość: ali Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:34
                                            ale skoro weryfikacja matur byla do dzis to oni jeszcze nie zdazyli tego
                                            wprowadzic jakos? ja sledze caly prawie czas ta liste i chyba pozostaje bez
                                            zmian (w kazdym razie ja jestem caly czas na tym samym miejscu). nie sadze zeby
                                            duzo osob wpisalo zle wyniki matury (to przeciez nie wymaga jakiejs niebywalej
                                            inteligencji). ale czy to prawda ze oficjalna lista przyjetych dopiero za
                                            tydzien (22 lipca)?
                                            • Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:38
                                              no taz tak słyszałam i nie bardzo mi sie to usmiecha...
                                              • Gość: k Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:48
                                                a w ogole weryfikowal ktos swoj test?jak to wygladalo?
                                                • Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:55
                                                  ja nie bo dostałam 49 i jeszcze by sie okazało ze mam mniej :P
    • Gość: matóżysta. Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 15.07.05, 22:55
      ja spadlem aż o 90 miejsc:(
      • Gość: pppppp Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:10
        ale ze niby teraz? to znaczy wczoraj wieczorem? czy to taka ogolna uwaga? bo mi
        sie wydaje ze od czwartku rano lista stoi w miejscu (i mam nadzieje ze mam
        racje).
        • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 09:19
          lista zmieniła sie raz ,przez bład w matrycy testu A.teraz juz nie
          ruszy .skonczyły sie weryfikacje matur i podskoczyc mozna tylko do góry.chyba
          ze ktos przy wpisywaniu wyników matur zanizył sobie to teraz on podskoczy a
          inni spadna...bo ponoc ludzie sie mylili przy wpisywaniu...mam nadzieje ze nie
          ma takich wielu.swoja droga nie rozumiem dlaczego na liste trzeba czekac az
          tydzien...odpadaja ci co nie zweryfikowali matur i juz!!!czy mi sie tytlko tak
          wydaje ?moze jakies przekrety beda?
          • Gość: karaola Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:39
            do tych co dostali sie na UJ, czy macie jakies testy ???
            • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 16.07.05, 14:03
              Musze powiedziec ze nie dziwie sie osbom które spadły z listy, współczuje im,
              mogą byc rozgoryczeni i rozżaleni.. jednak, prawda- okrtuna, jest taka ze
              jeżeli spadli to znaczy ze nie zasługiwali na te miejsca, zabierając je osobom
              którym sie nalezały. Pisze to poniewaz niektórzy krzyczą że jest to
              niesprawiedlwe, ja jednak myslę o mojej przyjaciółce i której "pomylili sie" (
              TFU! NIE POMYLILI, DALI TO CO JEJ SIE NALEŻAŁO!!!!!) na jej korzyść. Ona zajęła
              miesce w 400. Szkoda tylko ze nie odrazu, bo faktycznie mogliby zaoszczedzić
              WSZYSTKIM niepotrzebnych nerwów, i jak sie okazało nadzieji.

To jest sprawiedliwe.
              • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 14:09
                jasne.ale teraz jest wszystko oki i miejmy nadziej ze tak zostanie.chociaz
                ponoc ludzie mylili sie przepisujac wyniki matur...wiec znowu moga byc skoki..
                • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 16.07.05, 16:05
                  tacy co sie mylili, nie powinni sie tam dostać.
                  Studiowanie nie jest dla nich.
                  • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 16:10
                    jestem tego samego zdania ale coz.wczoraj na tvn mowili ze przez to wszystko
                    sie przdłuzy...czyli nie odrzucaja tych co sie pomylili ...ale z drugirj
                    strony.jest lista ok.474 i nikt do niej ni dojdzie bo tylko tym osobom kazali
                    weryfikowac swiadectwa...beda tylko jakies wewnetrzne "migracje".no tak mi sie
                    wydaje ...
                    • Gość: up Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:13
                      up
                    • Gość: niecierpliwy Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.radman.pl 16.07.05, 20:28
                      mieli weryfikowac do 15 więc juz to zrobili.Kiedy mamy donosic inne dokumenty i
                      jakie?Dlaczego to tyle trwa, mamy teraz po prostu cierpliwie czekac, tak?co oni
                      teraz w ogóle robia tam sie zaczynam denerwowac lepiej niech juz wszystko bedzie
                      jasne i na bank.Jeśli ktos ma jakies informacje na ten temat niech sie podzieli
                      z ludźmi.Z góry dzięki;)
                      • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:46
                        ja niestety nie mam zadnych nowych informacji .tez sie niecierpliwie...zblizam
                        sie do pozycji 300 i mam nadzieje ze to miejsce bezpieczne co?mam tez schizy ze
                        jak byłam weryfikowac to sie pomylili i w innym miejscu odhaczyli albo ze
                        zdawałam niemiecki nie angielski (bo zrobili mi znak zapytania przy
                        nazwisku...) i inne podobne rzeczy...
      • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:19
        orientuje sie ktos czy jeli ktos zdawał 1 cew to musiał tez go weryfikowac ?
        czy tylko mature?bo zdawałem i nic nie weryfikowałem...a nie chce zeby sie
        okazało ze trzebabyło bo wtedy lipa...
        • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:47
          wiecie cos?bo z histy zdawałem i miałem pole historii puste...pomozcie
          • Gość: ali Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:18
            ja zdawalam 3 cewy i nie musialam nic weryfikowac. wydaje mi sie ze weryfikacja
            dotyczy tylko matur (nowych)
            • Gość: boysband Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 00:16
              myślę, że nie musisz nic weryfikować. w końcu samo uw organizowalo cew, a nie
              jakis 'organizator zewnetrzny', jak oke.
              • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:11
                dzieki.a wiecie moze do jasnej ciasnej kidy bedzie lista???jutro 20 czy 22??
              • Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:19
                Cześć ci którzy mają starą maturę czyli „ egzamin dojrzałości” nic nie muszą
                weryfikować, bo przecież pisaliśmy CEW i oni mają nasze wyniki.Co do tych
                błędów we wpisywaniu wyników matur to też myślałem, że nikt nie jest taki żeby
                zaniżyć sobie wyniki, aleee jak byłem w czwartek to usłyszałem że w środę mieli
                około 10 takich osób, i trochę się tym przejmuje bo spadłem na 400 pozycje i
                jak ktoś za mną miał lepszy wynik to wypadnę z pierwsze 400. Pocieszam się
                tylko tym że wieczorowych przenoszą na kolejny rok, a może też kilka osób
                wybierze inna uczelnie
                • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:36
                  zartujesz 10 osób wpisało sobie za niski wynik?wiesz czy duze były to błedy?
                  chodzi o procenty...
                  • Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:43
                    Niestety nie wiem czy były to duże błędy, ciekawe czy ktoś wpisał sobie za dużo
                    punktów. Słyszeliście coś??? tak właściwie tej pierwszej 400 zagrażają ludzie z
                    tej 74 bo to oni mogą się przesunąć do przodu i wypchnąć kogoś z nas
                • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:38
                  mam nadzieje ze jak juz ktos popełnił bład to poszedł i załatwił to w
                  srode...nikt chyba nie zostawi tego na ostatnia chwile nie?
                • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:45
                  ale z drugiej strony jesli mylili sie na niekorzysc to na korzysc pewnie
                  tez...oby nie wiecej niz 50 jak myslisz?
                  moim zdaniem bedzie sporo przekretów.chyba własnie głównie z tymi wynikami matur
                  • Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:53
                    Myśle ze ktoś się mógł pomylić, i wpisać za dużo. Pociesza mnie też to że
                    bardzo dużo jest osób z roczników starszych niż 86, a część z tych ludzi to
                    napewno wieczorowi których przeniosą na kolejny rok, wiec zwolni się
                    kilkanaście/ dziesiąt miejsc
                    • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 14:13
                      w sumie nawet jesli te 74 osoby wskocza do tej "400" to jestem bezpieczny(mam
                      pozycje wyzsza niz 326)wiec mam nadzieje ze bedzie ok....oby tylko nie było tak
                      ze powskakuja osoby których na tej liscie 474 nie ma...a o tym ze ktos np z
                      rezerwy sie dostał to sie ludzie dowiaduja na biezaco czy dopiero we wrzesniu?
                      • k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 19:18
                        ja jestem 14x.

Chwile, chwile, ale oni przjmują tylko 400 ( a weryfikować kazli tym
                        siedemdziesięciu paru osobom, na zapas) nie przyjmą 47x na wydział! Ogonek moze
                        wynosic około 20 osób.. Tamte pozostałe 50 kilka sa w zapasie az cos sie
                        zwolni, chyba...
                        • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 20:52
                          zgadza sie.przyjma 400.+ ogonek z tak liczba punktów jak os nr 400.i ja mam
                          pozycje w okolicach 300.troche sie obawiam...choc mało prawdopodobne wydaje mi
                          sie zeby mieli mnie odrzucic...no bo niby dlaczego?
                          • sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 20:55
                            bo możesz się nie spodobac pani w dziekanacie,bo np. woli brunetow a z Ciebie nie daj Boże blondyn ;)

spokojnie,moim zdaniem po tym,jak UJowcy i zdecydowani na inne kierunki zrezygnują podskoczysz i to mocno.szkoda nerwow.:)
                            • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:00
                              ale ja nie chce czekac na jakas druga ture...wydawało mi sie ze pozycja w
                              okolicach 300 powinna byc bezpieczna i zapewnic dostanie sie w pierwszej
                              turze...
                              • Gość: becia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:14
                                Spokojnie, dostaniesz się w pierwszej turze, przecież teraz odpadną ci co nie
                                zweryfikowali matury, bo już wiedzą, że się dostali na inny wydział i
                                zrezygnują z prawa(na politologii, SM)trzeba się decydować do 21.07, a te
                                wydziały są chyba najczęściej obsadzone przyszłymi "prawnikami", tak mi się
                                wydaje, chyba, że źle myślę? Teraz zmiany mogą być już tylko niewielkie w
                                punktacji, no chyba analfabeci nie wpisywali tych wyników. Zresztą nie bardzo
                                rozumiem, jak można pomylić się na swoją niekorzyść.
                                • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:17
                                  dzieki :)
                                  ja tez nie rozumiem jak mozna sie pomylic(sam sprawdzałem ze sto razy czy aby
                                  mam dobrze)ale zdarzały sie takie okazy co tak robiły...i to ponoc całkiem sporo
                                  • sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:21
                                    hmmm...może ktos popełnił po prostu tzw.czeski bląd [wiecie,zamiast 81 wpisał 18 np.]i pozniej nie zaglądał?bo innej opcji raczej nie widzę.
                                    • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:23
                                      oj oby takich błedów 18 i 81 duzo nie było ...bo taki łepek to sporo punktów
                                      załapie...;)
                              • sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:20
                                przecież nie chozi o żadną drugą turę.

ci,ktorzy nie potwierdzili swiadectw odpadają automatycznie.a wiem,ze takich osob będzie całkiem sporo.więc w 1 turze powinienes podskoczyc,o drugiej nie masz co myslec.:)
                                • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:25
                                  oki.dzieki .bo zrozumiałem twoja wypowiedz jakbym musiał czekac na to az
                                  podskocze zeby sie dostac...nie jest wazne na ktorej bede pozycji ...byle sie
                                  dostac w pierwszej turze...
                                  • sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:30
                                    spokojnie się dostaniesz.smile i głowa do gory! :)
                                    a swoją drogą - ktos,kto nie potrafi nawet wpisac poprawnie wynikow własnej matury będzie reczywiscie ciekawym studentem ;)
                                    • Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 22:47
                                      z moich informacji wynika, że w zeszłym roku przyjęli 454 osoby. ta nadwyżka
                                      bierze się głównie z faktu, że jacyś ludzie z wieczorowych chcieli przenieść
                                      się na dzienne i części się to udało(jedna z dwóch możliwości zrobienia tego to
                                      dostanie się wraz z 'bieżącymi' maturzystami). Nie zaczynają studiów od nowa a
                                      kontynuują je, już nie płacąc. Stąd UW może przyjąć 50 osób więcej.

część osób też zrezygnuje, idąc na stosunki, politologię lub uj np.

• Gość: nnnn Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:40
                                        na pewno przyjma wiecej osob niz 400, bo sporo jest osob ktore juz studiuja na
                                        WPiA a chca sie przenisc na dzienne (m.in. ja), a te 400 miejsc jest
                                        przeznaczonych dla tych, ktorzy dopiero chca zaczac studia na prawie. mysle ze
                                        teraz ewentualne przesuniecia to jakies 10-15 miejsc i to raczej w gore
                                        (podejrzewam ze wiecej osob zawyzylo sobie wyniki matury niz zanizylo). a
                                        dzwonil ktos moze do komisji rekrutacyjnej zeby zapytac KIEDY wreszcie bedzie
                                        cos wiadomo (tzn. jakas ostateczna lista)? czy oni tam w ogole pracuja?
                                      • Gość: ali Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:46
                                        "Ogłoszenie listy osób zakwalifikowanych na studia: 20 lipca 2005 r." tak jest
                                        napisane na stronie wydzialu
                                        • Gość: gość Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:42
                                          Mnie dzisiaj powiedziano, że 22 najwcześniej, więc może dzwońcie.
                                          • Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:54
                                            up.
                                            • Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 18.07.05, 16:20
                                              też zadzwoniłem i powiedziano mi, ze oficjalna lista będzie nie wcześniej niż
                                              22 lipca. na pytanie o próg pani oczywiście powiedziała, że nie może mi takiej
                                              informacji udzielić.

czemu to się tak przedłuża?
                                              • Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:27
                                                To coś chyba nie tak, bo na inne wydziały politologię i SM trzeba się
                                                deklarować do 21.07 i jak to zrobić, skoro na prawie jeszcze nic nie wiadomo?
                                                • Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:37
                                                  Przepraszam, zmienili do 22.07, ale oni mówią, że ta lista na prawie będzie
                                                  najwcześniej 22.07 i ciekawe o której godzinie?
                                                  • Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 16:42
                                                    zeby sie nie okazało ze wskoczy pare osób ktorych na liscie nie ma...bo czuje
                                                    przekrety
                                              • Gość: partout Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.qdnet.pl 18.07.05, 16:45
                                                oceńcie swym wprawionym okiem :) jestem na 56x miejscu.. mam 79,5 pkt... czy są
                                                szanse, ze zrezygnuje na tyle sporo osób zebym mogla dostac sie na dzienne? nie
                                                wiem ile dokladnie tych osob rezygnujacych by mnie uratowalo... jezeli przyjma
                                                450 to wystarczy mi jakies 115 osób... czy to mozliwe ?
                                                • Gość: eeeeee Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:06
                                                  no coz, to jest raczej NIEmozliwe. zwroc uwage na to, ze ludzie ktorzy maja
                                                  numery 39x czy 40x zastanawiaja sie czy cos sie nie zmieni tak, zeby oni na
                                                  pewno byli na dziennych. nie sadze zeby zrezygnowalo 115 osob. 15 to by moze
                                                  takich sie znalazlo. na ogol jest tak, ze jak ktos juz sie dostanie na prawo to
                                                  sie trzyma rekami i nogami, a nie rezygnuje. jak mozesz to idz na wieczorowe, a
                                                  za rok probuj na dzienne znow. powodzenia :)
                                                  • Gość: blb raczej-nie-e. IP: *.rene.com.pl 18.07.05, 17:26
                                                    hmm, 115 osób - raczej bez szans. myślę, że zostanie przyjętych około 450 osób,
                                                    może nawet te 474 [czy tam od ilu chcą potwierdzenie]. na pewno kilka osób
                                                    odpadnie [bo politologia, bo jednak źle wypełnili wyniki ze świadectwa]. ale
                                                    jeżeli to będzie 20-30 osób to chyba będzie bardzo dobrze. na tych z uj raczej
                                                    bym nie liczył, tam wyniki były już 1szego lipca i jeżeli ktoś miał się kraków
                                                    zdecydować to raczej nie jechał już do warszawy.
                                                    pzdr.
                                                • Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:28
                                                  Ja też myślę, że to trochę dużo miejsc przed Tobą i nie sądzę, żeby aż tyle
                                                  osób zrezygnowało. Wiem, że to nie jest pocieszające, ale tak myślę. A swoją
                                                  drogą coś ten termin list jest bardzo odległy, wszyscy zweryfikowali matury,
                                                  błędy poprawione, nawet Wrocławiem nie bardzo mozna się wykręcać, bo ich błędy
                                                  są wydrukowane na stronie oke Wrocław więc na co czekają?
                                                  • Gość: partout Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 18.07.05, 18:26
                                                    nie jest absolutnie pocieszające, ale dzięki, bo przeciez pocieszenia nie
                                                    szukalam, a racjonalnej opinii... moze uda sie z odwołania.
                                                  • Gość: zuzka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:11
                                                    tak sobie czytam to forum (nie zdawałam na UW) i widze, ze serio od tego
                                                    czekania to ludzie dostają świra. wczoraj np. gadałam z dziewczyną z klasy,
                                                    która dostala sie tez na prawo i zamartwia sie czy na pewno jest przyjeta,
                                                    mimo, ze sklasyfikowali ja w pierwszej 50 na liscie rankingowej, boi sie, ze
                                                    jakims cudem ja wywalą. Szczezrez wam współczuje, polski system edukacji zrobi
                                                    z nas niedługo sfrustrowanych staruszków.
                                                  • Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:52
                                                    Wiesz sama nie wiem czy nie odpowiedziałam Ci zbyt pochopnie,zobacz na stronę
                                                    forum studentów wpia, oni piszą, że wchodziły bodaj w ubiegłym roku numery
                                                    daleko ponad 500, więc sobie tam poczytaj i że sporo ludzi rezygnuje. Powiem
                                                    szczerze sama byłam tym zdziwiona.
                                                • panna_x ale tak calkiem niemozliwe to to nie jest. 18.07.05, 19:53
                                                  w koncu uw nie jest jedyna uczelnia w kraju. niektorzy wybiora pewnie krakow
                                                  czy poznan, inni ciekawsze kierunki.
                                                • Gość: mmmm Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:30
                                                  "w tamtym roku dostawaly sie osoby dlakeko ponizej 500 miejsca na liscie
                                                  rankingowej i tak sie dzieje co rok. uwierz mi ze sa ludzie dla ktorych prawo
                                                  na uw to zaden szczyt ambicji:)" to przeczytalam na forum WPiA. i w ogole tam
                                                  jakos tak bardziej optymistycznie niz tu czy na gronie (tam to w ogole sieja
                                                  panike). tak wiec trzeba czekac (ale to chyba nam akurat dobrze idzie - trening
                                                  czyni mistrza). i chyba nie ma co sie martwic na zapas. jutro jade nad morze
                                                  oderwac sie od tego wszystkiego :)
        • Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:36
          wiecie czy ludzie z wieczorowych ktorzy chca sie na dzienne przeniesc
          przechodza automatycznie i zwalniaja miejsce juz w pierwszym naborze?czy
          najpierw ogłaszona jest ta lista 400 i z niej sie przenosza i zwalniaj miejsca?
          • Gość: blb Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.rene.com.pl 18.07.05, 19:47
            chyba w pierwszym naborze, przynajmniej tak było w krk.
            • Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:51
              no własnie nie.w krakowie najpierw powstała lista 500 osob (łącznie z zaocznymi)
              i oni przenosza sie dopiero teraz a na ich miejce ludzie wskakuja dopiero we
              wrzesniu.
            • Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:55
              bo jestem na pozycji 35x i troche sie obawiam ze z jakiegos powodu nie uda mi
              sie w pierwszym naborze.a zalezy mi zeby to sie wszystko jak najszybciej
              skonczyło...
              • Gość: *** Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:40
                up
              • Gość: maryska Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:38
                no co ty?!? jestes 35x a przyjmuja minimum 400 osob (+te co maja tyle samo
                punktow + tych z wieczorowych co maja tez tyle, zeby nie zabierac miejsc tym co
                jeszcze nie studiuja na prawie). tak wiec masz jak w banku ze przyjma cie w
                pierwszym naborze (mysle ze oni teraz debatyuja nad tym ile ponad 400 osob
                przyjac na dzienne, bo zawsze jest to troche wiecej). idz na piwo lepiej i sie
                nie martw - bedzie dobrze. ja jestem po 400 ale blisko i wydaje mi sie ze juz
                sie mnie nie pozbęda (przynajmniej do pierwszej sesji ;))
                • Gość: nathalinee Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 22:03
                  no ja jestem w poblizu 300 ale sie troche denerwuje .w dodatku ciagle mi sie
                  wydaje ze jakis problem z moja weryfikacja swiadectwa bedzie bo jedna komisja
                  postawiła mi znak zapytania przy nazwisku bo dałam jezyk niemiecki a nie
                  angielski i nie odhaczyli mnie.kazali isc ksernąc swiadectwo a jak wrociłam ta
                  komisja była zajeta to poszłam do innej i dopiero ona mnie odhaczyła...i mam
                  nadzieje ze ta pierwsza nie bedzie sie czepiała...
    • Gość: up up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 18:17
      up
      • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:28
        Gdzie się podziali "przyszli prawnicy". Co tak cicho?
        • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 19:41
          no własnie?gdzie jestescie???i kiedy w koncu do jasnej ciasnej ta lista???jutro
          czy w piatek?
          • k3m Re: up 19.07.05, 19:50
            hihihi, ja np. pracuje.. codziennie 10 h :-)
            • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:08
              To chyba lepsze niż czekanie, a swoją drogą lista w piątek mnie przeraża, bo do
              jutra można składać na sm i nie wiem co robić (niby wiem wolę prawo, ale zawsze
              jest ta niepewność).
              • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:15
                a ktore miejsca na liscie zajmujecie?
                • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:22
                  Ja 10x, ale i tak mam majaki, po tych przesunięciach (chociaż spadłam "tylko" z
                  8x na 10x) i jeszcze do tego w piątek raniutko miałam wyjechać. Dzisiaj
                  dzwoniłam do rekrutacji, ale oczywiście nikt nie odbierał.
                  • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:27
                    jejku jak ty sie obawiasz to co ja mam powiedziec...ja mam pozycje kawałek
                    przed 300 i kurcze mam nadzieje ze sie dostane za pierwszym razem...no bo
                    jakim cudem ma ponad 100 osob wskoczyc przede mnie...chociaz wszystko jest
                    mozliwe
                    • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:34
                      Nie, nie przejmuj się ja już mam głupawkę wszyscy mi to mówią, wczoraj czytałam
                      na forum wpia, że zwykle wchodzi ponad 500 numerów, więc spoko, ale chcę już
                      widzieć tą listę i niech nie kombinują przy niej (ale też szkoda mi tych SM). I
                      chcę wreszcie spokojnie wyjechać.
                      • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:39
                        no własnie ja tez juz swiruje :) ja zrezygnowałam z uj i jak mnie nie wezma na
                        uw to bedzie kicha :P
                        • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:41
                          w dodatku wydaje mi sie ze np nie odhaczyli nie przy weryfikacji matury...mowie
                          ci swiruje juz :P
                        • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:45
                          A nie mogłaś tam zostawić świadectwa? Bo jak się dzisiaj doczytałam, nie wiem
                          czy dobrze, to na prawo na uw składa się dokumenty do września, tak jest
                          napisane na irk. Więc można by gdzieś złożyć i potem odebrać. Tak sobie myślę,
                          ale nie wiem czy to możliwe?
                          • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:53
                            wiesz chciałam tak zrobic.ale zaczeli sie czepiac wziec wziełam poki
                            dawali...dzwoniłam i mowili ze najpierw musze im dostarczyc swistek ze sie
                            dostalam na dzienne...tylko ze oni od 26 do onca sierpnia maja wakacje...ale
                            myslałam ze moja pozycja jest bezpieczna i sie dostane...ale ogolnie ponoc
                            stwarzaja problemy i opozniaja wszystko na maxa
                            • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:59
                              No właśnie też się tego boję, że tak może być i wakacje sobie zrobią i będzie
                              klapa, więc może lepiej nie kombinować, już sama nie wiem, jutro od rana będę
                              tam dzwonić, mam nadzieję, że nie ja jedna. W końcu było napisane, że 20.07,
                              więc co można tyle liczyć.
                              • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:12
                                myslisz ze jak zadzwonisz to potwierdza czy jestes przyjeta?moze ja tez
                                zadzwonie ...hmmm choc watpie zeby odbierali a nawet jesli zeby udzielali
                                informacji
                              • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:14
                                tylko jak ty masz nr w okolicy 100 to nie ma sieły zebys sie nie dostala...

moze chociaz prog podadza od ktorego na 100 % jest sie przyjetym
                                • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:34
                                  Ja myślę, że wcale nie będą odbierać telefonu, bo dzisiaj też dzwoniłam i nikt
                                  nie odbierał, a potem przełączało na fax, ale będę próbować.
                                  • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:38
                                    to sie moze umówmy ze jakby ktoras czegos sie dowiedziała np prog to
                                    napisze :D co?
                                    • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:40
                                      ok! Jak tylko będę coś wiedziała zaraz napiszę.
                                      • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:57
                                        oki ja tez spróbuje sie czegos dowiedziec.a moze juz jutro liste dadza :D
                                        • Gość: gaizka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:29
                                          Ludzie wy naprawdę zwariowaliście !!! Jestem pewien że każde miejsce na dzień
                                          dzisiejszy w 400 dostanie się bez problemu. Teraz to można podskoczyć tylko do
                                          góry, ja jestem 46* i mam się czego obawiać ale wy ?? Dajcie spokój, ja się
                                          pocieszam bo kilka przesłanek mówi że się dostane np dopisek nad listą że
                                          proszą o weryfikację 474 osoby plus te które mają tyle samo pkt. oraz to że
                                          częśc (niedużo ale zawsze) się wycofa lub nie dopełni formalnosci.
                                          • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:36
                                            Święta racja ja myślę, że naprawdę zwariowałyśmy i ciekawa jestem ile będziemy
                                            dochdzić do siebie po tych stresach? Pozdrawiam z nadzieją, że niebawem koniec
                                            tej głupawki.
                                            • k3m Re: up 20.07.05, 09:51
                                              jezeli jestescie w tych 400... to prosze, przestancie tu odstawiac jakieś sceny
                                              WIELKIEGO NIePOKOJU.. bo to z deka żałosne sie robi - ja jestem 14X.. i nic sie
                                              nie martwie..nic. A tym którym w tych dniach brakuje logicznego myślenia (
                                              no..sorry kolegao.. jestes na 1xx i sie martwisz ? to juz przesada...!!!!)
                                              polecam jakieś zajęcia - moze praca :D !
                                              • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:02
                                                Dobry pomysł, ale ja wolę już wakacje. Pozdrawiam.
                                                • Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 15:36
                                                  po raz kolejny up!!!! wie kto cos?dodzwonił sie ktos?
                                                  • Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:11
                                                    Ja się dodzwoniłam , wyniki w piątek rano, powiedziano mi,że powinny być około
                                                    9. Nic więcej się nie dowiedziałam.
                                                  • Gość: jaa Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 19:50
                                                    ktos na forum uw napisał ze wszystkie prace na nowo sprawdzaja i ustala nowy
                                                    prog:/ co o tym sadzicie?jejku jak sie boje
                                                  • Gość: partout Re: up IP: *.chello.pl 20.07.05, 20:33
                                                    na ktorym forum? jakos mi to wszystko podejrzanie wygląda... po co sprawdzac
                                                    jeszcze raz testy... i po co tworzyc nowy próg.. jedyne, co mi do glowy
                                                    przychodzi to to, ze wiele osób jednak zrezygnowalo.. moze sie zastanawiają, czy
                                                    przyjecie osoby z 79 pktami to juz bedzie dla nich żenujące czy nie. ja bym nie
                                                    miala nic przeciwko :)
                                                  • Gość: partout Re: up IP: *.chello.pl 20.07.05, 20:39
                                                    aa, chodzilo o forum wpia no tak :)
                                                  • Gość: gaizka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:01
                                                    ktoś powiedział na forum ??!! i wy w to wierzycie ?? przyszli prawnicy !!
                                                    Przecież tam jest masa subiektywnych odczuć nie mających nic wspólnego z
                                                    rzeczywistością, tak samo na tym forum było kilku znawców którzy mieli
                                                    sprawdzone informacje o tym jakoby próg miał wynosić 92 lub 85, myślę że
                                                    najrozsądniej jest uzbroić się w cierpliwość i jakoś wytrzymać do piątku
                                                    rano !!! Pozdrawiam wszystkich strapionych :)
                                                  • Gość: jaa Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 23:17
                                                    to było na forum studentów wpia.poza tym nikt nie powiedział ze wierzy a
                                                    jedynie ze ktos tak napisał
    • Gość: a Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 22:47
      jest juz oficjalna lista :))
      teraz to juz naprawde do zobaczenia w pazdzierniku :)
      • Gość: gaizka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:52
        wszystko skończyło się po naszej myśli, pozdrawiam wszystkich studentów prawa
        UW pierwszego roku i do zobaczenia na studiach (próg 79,8 kto by pomyślał)
        • przemmoo Re: PRAWO UW - PRÓG 80 21.07.05, 22:55
          to trzeba ćwiczyć Gaude amus :")
          • Gość: E-e Jaja jak melony... IP: *.chello.pl 21.07.05, 23:33
            Jutro czeka mnie znowu wydzwanianie na wydział i pytanie się, czy w koncu jestem
            przyjety, czy nie... Fajnie by było, gdyby się wreszcie zdecydowali czy 400 czy
            500, czy jestem, czy nie itd.
            • Gość: gaizka Re: Jaja jak melony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:47
              I to są przyszli studenci ?? Masz problemy z czytaniem ?! To jest lista
              przyjęć, a nie jakaś tam lista rankingowa, jeśli na niej jesteś to dziękuj
              BOGU, a nie będziesz z rana po ludziach wydzwaniał !!! Zastanówcie się dwa razy
              zanim coś napiszecie, bo niektórzy to biorądo siebie i mają niepotrzebny stres.
              Jeszcze raz pozdrawiam !!!
              • Gość: E-e Re: Jaja jak melony... IP: *.chello.pl 22.07.05, 00:00
                1) Nie mam problemów z czytaniem, jak się wszyscy zaczęli cieszyć "próg 80",
                jako jedyny mowilem, ze to nie jest lista przyjetych ostatecznie, tylko
                rankingowa. I dobrze mówiłem - dzień później się zmieniła i sporo osób pospadało.
                2) Cytat ze strony WPiA: "Limit miejsc: 400 osób". Na tej samej stronie jest
                lista, gdzie jest napisane, że jest przyjętych ponad 500 osób. Ja czytam nie
                tylko fragmenty, jak Ty, czytam CAŁOŚĆ. I wychodzi mi tutaj sprzeczność.
                Tym bardziej, że jeszcze kilka dni temu pytałem się osobiście w Wydziałowej
                Komisji Rekrutacyjnej jaki jest limit miejsc i powiedzieli mi, że 400.
                3) Już raz się podczas rekrutacji rąbneli i musieli zmieniać listę rankingową.
                4) Dokumenty miały być skladane do 25 lipca - termin nie minął.

Uważaj szczurku, bo przed metą wyścigu się potkniesz o własne łapki.
                • panna_x Re: Jaja jak melony... 22.07.05, 00:15
                  a ten motyw z wieczorowymi co sie przewijal? moze czesc z tych osob zaczyna od
                  drugiego roku, stad poszerzenie limitu?
                  • panna_x a w ogole to 22.07.05, 00:21
                    Rekrutacja 2005/2006 - Prawo Dzienne

Osoby, które uzyskały końcowy wynik w przedziale 79.9 – 79.8 włącznie, proszone
                    są o zgłoszenie się w terminie do dnia 27 lipca (środa) w celu weryfikacji
                    wyniku matury.

Wyniki egzaminu wstępnego
                    Wydział Prawa i Administracji UW
                    Rok akademicki 2005 / 2006

pobierz pobierz
                    wersja on-line

--------------------------------------------------------------------------------

Lista osób zakwalifikowanych na I rok studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa i
                    Administracji UW w roku akademickim 2005 / 2006 jest listą ostateczną pod
                    warunkiem, że wyniki matur nie zostaną skorygowane przez Okręgowe Komisje
                    Egzaminacyjne.

• panna_x Re: a w ogole to 22.07.05, 00:22
                      za duzo mi sie wkleilo :) chodzilo o ten fragment

Lista osób zakwalifikowanych na I rok studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa i
                      Administracji UW w roku akademickim 2005 / 2006 jest listą ostateczną pod
                      warunkiem, że wyniki matur nie zostaną skorygowane przez Okręgowe Komisje
                      Egzaminacyjne.
                      • k3m Re: a w ogole to 22.07.05, 09:30
                        i po co sie było denerwować :)

ps. na który turnus do lucienia jedziecie ?? :))
                        • Gość: wo Re: przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:48
                          za dużo was tam naprzyjmowali, rynek i tak jest przesycony. 100 osób powinno
                          być limitem, a tak będziemy mieli nadprodukcje ćwierćinteligentów. Pewnie
                          zaostrzą kryteria na egzaminach, aż z połowa poleci na ryj.
                          • Gość: kojot Re: przesada IP: *.krakow.sint.pl 22.07.05, 09:56
                            Ludzie cieszcie się w końcu wiadomo że się dostaliśmy, jest super. Pozdrawiam
                            wszystkich i do zobaczenia w październiku, na jakimś zapoznawczym piwku:)
                        • Gość: a Re: a w ogole to IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 10:01
                          wlasnie :) czy osoby, ktore ida na studia dzienne beda jechac na obozy zerowe?
                          Dla jeszcze niezorientowanych-generalnie sa dwa obozy :
                          jeden w Poroninie pod koniec sierpnia-bardziej zdyscyplinowany ;P
                          i drugi (ale dwa rozne terminy we wrzesniu )w Lucieniu- bardziej luzny :D
                          wszystkie informacje sa na stronach wydzialu, lub na forum studentow WPiA
                          • k3m yy.. 22.07.05, 12:17
                            hmm.. więc tak,- dlaczego przyjeli aż 500 osób- bo W LUTYM I TAK POŁOWA
                            ODPADNIE NA EGZAMINACH Z LOGIKI (takie sito), na 2 czy 3 roku pozostaje podobno
                            tylko garstka tych co trzymają sie zębami.

- wiadomości z forum wpia-

ps. 500 ? trche to .. moze nie niesprwiedliwe..ale limit miał byc 400.
                    • Gość: Jaro1986 Re: a w ogole to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:58
                      PO otwarciu rynku usług prawniczych, będzie znacznie większy popyt. W Holandi
                      jest około 20 razy wiecej prwników na 100 000 obywateli;>
                      • Gość: k Re: a w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:41
                        czy ktos sklada odwolanie?i czy to mozliwe?
                        • k3m Re: a w ogole to 23.07.05, 14:04
                          jeżeli przyjeli 104 osoby ponad limit- wątpię by to coś dało..
                          • Gość: poli Re: a w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:28
                            hej wiecie moze gdzie mozna dostac tegoroczny test na WPIA w wawie ?
                • Gość: kaspyna Re: ?????????????????????? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 22:42
                  Sorry, ale nie wiem skąd raptem wzięła ci się data 25 lipca? Na stronie wpia
                  jest wyraźna informacja, że wyznaczono termin składania dokumentów na dzienne
                  prawo na 8 sierpnia, więc o co ci chodzi? Mialeś na myśli prawo wieczorowe, czy
                  co? Ja jestem co prawda na liście na dzienne (poz. 2**), ale twoja wiadomość
                  mnie zaniepokoiła. Może coś przeoczylam, ale mam nadzieje ze nie...:)
                  A tak wogole, to czy dokumenty można im zawozić dopiero po otrzymaniu
                  listownego potwierdzenia? Bede wdzieczna za szybką odpowiedz
                  • Gość: k Re: ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:43
                    ja widzialam ze do 8.08 mozna potwierdzac, a chyba do srody ci co mieli 79,9-
                    79,8 punktow.

W ogole to rezygnuje ktos z prawa UW?
      • Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.05, 21:33
        rezerwacja na I turnus w lucieniu zrobiona:D kto jeszcze sie wybiera?
        • Gość: karaola Re: do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:35
          czy ma moze ktos testy na UJ
          • Gość: natka Re: do karaoli IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.05, 14:20
            ja ci wysłałam kiedys wiadomosc na gg.ty nie odpisałas
            • Gość: karaola Re: do karaoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:13
              serio ?nic nie dodstalam....
    • Gość: kula Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:37
      Wpisujcie swoje wyniki z matury i z egzaminu który zdawaliśmy na
      uczelni ,zobaczymy mniej więcej z jakimi wynikami można się było dostać
      przyszłoroczni maturzyści pewnie podziękują za te informacje
      • panna_x prosze kuli, 30.07.05, 20:35
        www.wpia.uw.edu.pl <
        • Gość: aga_86 do natki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:59
          ja jadę do Lucienia na pierwszy turnus.. o ile sie dostanę; idę na wieczorowe-
          na dzienne zabrakło mi punktów/
    • Gość: happy Pytanie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 11:59
      Ludzie, byliście skladać już dokumenty na dzienne prawo na UW? Musieliście
      zalatwić coś jeszcze poza oddaniem świadectwa, podania, zdjec i ksera dowodu do
      dziekanatu? Placiliście coś? (np za legitymacje czy coś w tym stylu?)
      • Gość: becia Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:07
        Ja byłam pierwszego dnia, tylko przyjęli papiery i koniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka