aga.1986 12.07.05, 19:43 www.wpia.uw.edu.pl/pl/index.php?s=wyniki_irk_pr_dzienne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 20:01 dzieki na lody zaprosze w pazdzierniku :).czy moge zanisc odpis ten co dostałam łacznie z orginałem?tj ten z oke czy musi byc orginał?orginał na ujocie mam i mi szybko nie wydadza... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1986 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 12.07.05, 20:02 Odpis powinien wystarczyć. Ale może zadzwoń do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 19:57 Nie wiesz gdzie są wyniki na politologie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:03 gdybym na to złożył to bym się dostał :) ale nie złożyłem i huj mi w dupę! ale gratulacje dla tych co zdali! Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:15 AAAAAAAAAAA!!!! dostałam sie i to na przywzoitym miejscu!!!!! gratuluje sobie i wszystkim !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1986 Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:25 :)) Cieszę się, że to ja Ci przekazałam tę informację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:29 TAK, Ty , dziękuje Ci bardzo :D jestem po prostu w szoku. Wierze ze Tobie sie uda na historii :-)) Bede trzymac kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1986 Re: chryste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 20:30 Nie-dziękuję :) Dla mnie i tak historia to priorytet, więc nie żałuję aż tak tego prawa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:49 w jaki sposob przygotowywalas sie na test na UJ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: pytanie do natki IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:07 karola napisz jakis kontak do siebie.mail lub gg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:37 2255685 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka do karaoli IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 22:08 wiesz co,mam pare przykładowych testów.jesli chcesz moge przesłac :) jutro sie na gg zgadamy oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: do karaoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:17 oki dzikei bardzo...............ale wieczorem bedziesz oki ?a na razie gratuluje ci, dostac sie na Uj i UW to jst cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:09 że próg jest 80 i przyjma wszystkich z miejsc 401-474 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: To wcale nie znaczy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:21 ale jak jestem na 2xx i 83 to mam pewnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:27 Jak wpisałaś poprawnie wyniki z matury, to raczej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: To wcale nie znaczy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:29 to raczej mnie nie satysfakcjonuje ale pewnie tak....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: To wcale nie znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:22 Dobre pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: To wcale nie znaczy IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:28 Ciekaw jestem, bardzo jestem ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 21:54 Podobno dwie godziny temu próg wynosił 80 i osoba na 400 i 474 miały po 80,00. Lista się zmieniła. Bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:57 Tez sie dostalem i z ladnym wynikiem (pierwsza 20 :)))) ) Gratuluje wszystkim, ktorzy sie rowniez dostali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:59 miesiek gratuluje!ja tez sie dostałam :) postudiujemy na jednym roku :) chyba ze z jakiegos powodu zminia próg na wyzszy niz 83 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:01 ja tez jeszcze raz gratuluje, dlaczego mieliby zmieniac prog:) widzisz, ze warto bylo wierzyc w to, iz sie dostaniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 22:07 teraz mam tylko problem.bo orginał swiadectwa lezy na ujocie :/.myslisz ze jutro przyjma ten odpis z oke co dostalismy ze swiadectwem?mam nadzieje ze uj bez problemu mi odda dokumenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 22:09 Zadzwon jutro do nich i spytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 21:57 co ty gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 12.07.05, 22:03 Napisałem "podobno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaRAOLA Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:06 ci co sie dostali jakie miliscie wyniki z matur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 22:39 ja mialem: his 34/89 wos 59/84 ang 96 starczylo to na miejsce pod koniec 3 setkiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:51 do kolegi powyzej, w jaki sposb przeliczano matury na punkty i ile bylo za test ? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: PRAWO UW - PRÓG 80 12.07.05, 23:06 Gratuluję przyjętym, w tym trzem kolegom z klasy :D /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:22 ej a to nie jest tak ze to lista tych co pisali nowa mature?czy to wspolna lista rankingowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaun Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:31 nie to lista tych powyżej 160 cm co zdali nową maturę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 23:39 wos: średnia arytmetyczna obu wynikow podzielona przez dziesiec i pomnozona razy dwa his: j.w. ang (tylko poziom podst)- podzielony przez 10 to bylo 50% punktow. drugie 50 to test predyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:39 no to chyba przypadkiem tam jestem bo mam 158 cm niestety i nie zapowiada sie na to ze urosne:/ ale coz małe jest piekne:) a tak serio to jak potwierdze to swiadectwo a mam miejsce 2xx to bede przyjeta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuz Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.aster.pl 12.07.05, 23:44 ciesz sie zamiast sie martwic ! naprawde nie rozumiem tego podejscia ;) jesli jestes na 2XX miejscu to oznacza ze tylko 200 osób jest lepszych od Ciebie wiec, jesli miejsc jest 400, to NIE MA BATA ZEBY SIE NIE DOSTAC !! PZDR p.s. jestem, nawet w pierwszej setce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.07.05, 23:49 wiem wiem świruje :P gratuluje.do zobczenia w pazdzierniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 23:50 mam pytanko-czy musze im teraz dostarczyc TYLKO swiadectwo maturalne, czy jeszcze podanie, zdjecia itp. ? do zobaczenia w pazdzierniku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:59 W najbliższym czasie tylko świadectwo maturalne - w celu weryfikacji podanych przez Ciebie wyników. Mam nadzieję, że wystarczy odpis, gdyż oryginał jest złożony w sejfie UJ (salut natka! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 05:58 ooo widze ktos w takiej sytuacji jak ja :) mam nadzieje ze nam bez problemu wydadza dokumenty :) wybierasz wawe rozumiem ?ja chyba tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:27 Hmm Gdyby Kraków był stolicą Polski, nie wahałbym się ani trochę. Niestety obecnie więcej względów przemawia za Warszawą i to ją wybiorę. Ale tęsknić będę do tej niezwykłej atmosfery akademickiego Krakowa. Już po wszystkim - kosztowało to nas sporo nerwów i pracy ale chyba było warto :) Nie mogę się doczekać spotkania z przesympatycznymi forumowiczami. Natka - możę spotkamy się w Krakowie gdy będziemy wyrywać "paniom z dziekanatu" nasze dokumenty Miesiek - gratuluję rewelacyjnego wyniku, ale wiedz, że depczę Ci po piętach ;) Życzę wszystkim wspaniałych wakacji i do zobaczenia w październiku !!! P.S. Pozdrowienia znad morza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 23:59 Gratuluję wszystkim którzy się dostali!! Mi się nie udało, cóż.... ciut zabrakło... czy Wy, którzy jesteście w tej sytuacji co ja wybieracie się na wieczorowe? rozważam tę opcję bardzo powaznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok DOSTAŁEM SIĘ ALE CHYBA ZREZYGNUJĘ :) IP: 80.51.250.* 13.07.05, 00:27 Na prawo jestem na 64 miejscu... Ale na SGH mam dość dobry wynik więc może się dostane :) Wtedy zwolniłbym komuś z dziką przyjemnością miejsce na PRAWIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: DOSTAŁEM SIĘ ALE CHYBA ZREZYGNUJĘ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:53 Kto jeszcze planuje isc na uj lub na inna uczelnie a dostal sie na uw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:14 ja zastanawiam się nad studiami wieczorowymi, ale chciałabym po pierwszym lub po drugim roku przenieść się na dzienne, to jest możliwe tylko dzięki wysokiej średniej? czy są jeszcze inne względy żeby się przenieść? od tego właściwie uzależniam swoją decyzję co do składania na wieczorowe, rok czy dwa mogłabym im zapłacić ale nie więcej (nie chcę brać tyle kasy od rodziców). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:20 ja bylam na wieczorowych na pierwszym roku. zdawalam w tym roku cew-y i test i przenioslam sie na dzienne. to jest jeden sposob. jesli masz wysoka srednia to zostajesz zwolniona z czesnego za nastepny rok studiow - to tez jest jakis sposob. nie wiem natomiast czy jest cos takiego jak automatyczne przeniesienie z wieczorowych na dzienne za wysoka srednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:32 dzięki za info! to się zastanowię i się jeszcze u nich przy składaniu dokumentów zapytam o przeniesienia, tylko ja zdawałam nową maturę to w przyszłym roku nie pisałabym cew tylko test predyspozycji, a przydałoby się poprawienie mojej historii rozszerzonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:35 Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje o wieczorowym prawie na UW to piszcie. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 12:37 przyłączę się do gratulacji ja tam zamierzam napisac odwołanie,w razie czego dostałam się na prawo na innym uniwersytecie.tak czy inaczej,jsli nie w tym roku,to w przyszłym. będziemy przypuszczac szturmy chocby się okopywali,zaminowywali całe Krakowskie Przedmiescie,okręcali drutem kolczastym i instalowali pociski samonaprowadzające. aż się poddadzą! a co ;) p.s. na razie za to podziwiam mego pecha do liczby 3:z 2 olimpiad brakowało mi 3 punktow do tzw.laureactwa,na mish brakowało mi łącznie 3% z matury,na prawo na UW 3 punktow... i po 3 LO jestem. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
simon_prawo Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:05 Pozdrawiam przyszłych prawników:D ja tez się dostałem na UW i jestem w pierwszej 30:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:21 Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym studentom prawa!!! Chciałam tylko zapytać czy być może ktoś z was w związku z tym, że dostał się na prawo zrezygnuje z ubiegania się o miejsce na stosunkach międzynarodowych lub politologii (oczywiście na uw)? Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:44 ja- napewno rezygnuje z politologi ( składałam na wszystkie "3") :D powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 14:57 AAAA!!! Aga, jak było na historii ? :D Co do wieczorowych, ja byłam przekonana ze nie dostane sie na dzienne- już miałam kase przygotowaną ( ekhm, załatwioną pożyczkę). Myślę ze jeżeli chcesz studiować prawo- to spróbuj. Pierwszy rok- trudno przecierpisz na ksiązkach, ale myślę ze osiągniecię dobrej średniej leży w zakreslie mozliwości każdego. Osobiście,rozwazyłam -za i przeciw ( wahałam sie co do historii.. ) i mimo ze ją /historię/ bardzo lubie - ide na rozmowe, ale nie podejme sie studiowania dwóch kierunków, i wybieram zdecydowanie prawo. Nie trzeba chyba przedstawiać zalet studiowania na tym kierunku - który wydaje mi sie bije na głowę historię, możliwościami i szerokimi perspektywami. A wiem, ze spora częsc wykładów dotyczy naszj ukochanej historii. Myślę ze warto spróbowac- mówie to, bo sama, nie wahałam sie ani przez chwilę zeby pójść na PŁATNE ( nie mówmy na to wieczorowe, bo to chyba przezytek, ozatym gorzej brzmi;D ) a potem, umrzeć NAWET z piętnem kujoństwa ;), byle by tylko dostać sie na dzienne. mam nadzieje ze sie zdecydujesz :)) I, ZE SPOTKAMY SIE NA OBOZIE ZEROWYM :D Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1986 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 15:22 Jeszcze nie wiem, jak było... Zaraz wychodzę - mam na 17:20. Boję się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 84 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 15:41 jak myślicie od ilu punktów będą przyjmowali z odwołań? Jestem na wieczorowych mam bardzo wysoką średnią (nota bene za średnią nawet 5,0 nie ma mowy o przeniesieniu na dzienne) a z egzaminu 77 punktów. Idę na 3 rok więc nie zajmuję miejsca tegorocznym maturzystom. Jak myślicie przeniosą mnie z odwołania na dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:53 ja z historii rozszerzonej dostałam 34% i zamierzam ją poprawić w styczniu już złożyłam podanie, z wosem i angielskim nie jest źle. Postanowiłam złożyć na to płatne prawo, jak już je skończę to powinnam odbić pieniądze, które w nie zainwestowałam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:41 mam starą mature jakie dokumenty musze dostarczyc gdzie to jest napisane???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 17:46 hej mam takie dziwne pytanie do ludzi którzy dostali sie na prawo i byli dzis pokazac orginał swiadectwa.czy podpisywaliscie sie?bo tak zaczałem sie zastanawiac ze moze tylko ja sie nie podpisałem.ale mnie o to nikt nie prosił:/oni tylko odhaczyli wyniki.a jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:52 Ja też się nie podpisywałem, tylko Ona sprawdzała wyniki i zaznaczała u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 17:53 dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XLogic Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.kalisz.mm.pl 13.07.05, 18:36 witam serdecznie kolegow i kolezanki z Prawa:D hehe, przydalaby sie impreza integracyjna. Szukam mieszkania w wawie, ktos przygarnie mlodego, wysportowanego bruneta?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: do Xlogic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:57 ja bym cie z checia przygarnela, ale ide na studia do krk:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIERO! IP: *.chello.pl 13.07.05, 18:44 Byłem dzisiaj na UW. Miejsc jest nadal 400. Osoby z miejsc 401-474 mają SZANSĘ na dostanie się na studia, jeśli odpowiednia liczba miejsc się zwolni. Po prostu dla spokoju proszą o zweryfikowanie wyników teraz. Próg nie wynosi zatem 80, jak sugerowali niektórzy optymiści. Jeśli umiecie czytać - to w ogole nie jest lista przyjętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re: PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIE IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 19:01 też byłem. i babka na moje pytanie 'czy to już pewne, że się dostałem?' (jestem 298) powiedziała - 'ależ skąd! to żadna ostateczna lista.' druga byłą uprzejmiejsza i spytała się ile miałem punktów (82). 'to chyba powinieneś był spokojny' nooo aaaale jednak musze czekać jeszcze na kolejną listę. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRÓG NIE WYNOSI 80! TO LISTA RANKINGOWA DOPIE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:10 ja mam ~83 i jestem 2xx i ta studentka co sprawdzała mi swiadectwo powiedziała ze tak...czyli kto sie na dostac jak nie pierwsze 400 osób??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: 80.51.250.* 13.07.05, 19:19 Musze jechać 8 godzin do Warszawy żeby pokazać świadectwo (co zajmie jakieś 2 minuty) i znowu wracać ;( NIE CHCE MI SIE!!! To tak jak biegacz na 100m - leci samolotem na zawody na drugi koniec świata żeby pobiegać sobie 10 sekund i wraca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:23 nie martw sie ja dzis jechałam...tez kupe czasu i jeszcze jakies problemy stwarzali bo podałam jezyk niemiecki a nie angielski (bo poszedł lepiej)i zdawałam jeden cew.mam nadzieje ze nie okaze sie ze mnie nie bedzie z jakiegos powodu na liscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:25 i to nie trwa dwie minuty :P znajduja cie,stawiaja 3 haczyki i koniec = łacznie max 60 sekund :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:27 ja tez tak mam :)(no moze nie 8, ale 6godz) :)jade w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:33 hmmm tylko ty jestes na poczatatku listy a ja mam pozycje 200 z kawałkiem.a z tych postów wyzej dowiaduje sie ze to wcale nie znaczy ze sie dostane :/.na to kurcze kto sie ma dostac jak nie pierwsze 400 os?jejku czemu mnie tu strasza...a ja wycofałam sie z uj i nie chce zostac na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 19:38 Bo to nie jest lista przyjętych. Zresztą ja mówię o osobach 401-474, którym ktoś zrobił nadzieję mówiąc, że próg wynosi 80, a nie o ludziach z pozycji xx, 1xx, 2xx, 3xx, bo oni raczej na 100% się dostaną, chyba ze podali złe wyniki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:41 Tu chodzi chyba o to, ze jest to nieoficjalny ranking, a nie potwierdzona z zachowaniem wszelkich procedur ostateczna lista. Jednak jezeli zajmuje sie okreslona pozycje, to nie mozna nagle spasc nizej, mozna jedynie zostac usunietym z ostatecznej listy w wypadku nedostarczenia swiadectwa. Dlatgo to, iz ktos na liscie jest nie znaczy, ze juz sie dostal, ale to, ze dostanie sie po wypelnieniu formalnosci (czyli zweryfikuje swiadectwo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:50 a moze mi ktos powiedziec czy ma na cokolwiek wpływ fakt ze dopiero dzis wpisałam nr mojego swiadectwa i date wystawienia?bo dopiero taka opcje zauwazyłam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 19:59 Diabli wiedzą, najlepszy wydział informatyki w kraju nie potrafi zrobić wielu rzeczy... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:03 Diabli wiedzą, najlepszy wydział informatyki w kraju nie potrafi zrobić wielu rzeczy... :P a co ma do tego wydział informatyki ???bo nie czaje:P ale dzis moje mozliwosci intelektualne sa ograniczone (od 5 rano do 18 w pociagach:P) ... mysle ze skoro opcja ta działa tj uało mi sie wpisac to chyba nie bedzie zle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 20:10 A kto sie opiekuje serwerami IRK i internetowymi bazami danych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: co sie dzieje? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:19 ale co oni zawinili?to ja przeoczyłam tzn wypełniałam to przed otrzymaniem swiadectwa i nie wpisałam.ale teraz mi sie udało.czyli opcja nie jest zablokowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: co sie dzieje? IP: *.chello.pl 13.07.05, 20:55 Oj, pare przypadków juz widziałem - osoby, które nie miały przydzielonych sal, źle zaimportowane wyniki z baz danych, brak integracji systemu - po weryfikacji wyników na wydziale prawa będę musiał te same wyniki weryfikować na kilku innych wydziałach. Jest to kompletnie bez sensu. W dodatku wyniki z prawa są już wywieszone, były dostępne wczoraj, a na oficjalnej stronie IRK nadal nie ma, mimo iz dostałem informację o linku mailem. Do tego dochodzą słabe serwery - dobrze wiedzą ilu mają kandydatów, tymczasem serwer nie wytrzymuje i często pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lista rankingowa Re: JEDNO MNIE W TYM WSZYSTKIM DENERWUJE IP: *.aster.pl 14.07.05, 07:56 nie jedz, olej sobie, to wcale nie taki dobry kierunek. a niektorzy bardziej potrzebuja twojego miejsca! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartec Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 13.07.05, 20:29 o co chodzi? na irka trzeba wpisywać numer swiadectwa maturalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:40 no własnie dzis znalazłam taka opcje w linku do danych osobowych :)no to wpisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 20:55 do zuz86: sprawź maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:47 Ktos sie przenosil z wieczorowych na dzienne? Mi sie udalo, ale nie wiem co mam teraz zrobic... Slyszalam o napisaniu jakiegos podania - ale jakiego i do kogo to juz nie wiem. A w dziekanatch wszyscy sa zajeci weryfikowaniem matur i nikt nie umial mi odpowiedziec na moje pytania. Jak cos wiecie to napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 13.07.05, 21:51 Na pytania maturzystów też nie było żadnych konkretnych odpowiedzi... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 21:56 spadam stad.wczoraj sie cieszyłam ze sie dostałam a dzis przez to forum tylko sie denerwuje :/ ze czegos nie wpisałam,wpisałam zle,ze przy weryfikacji swidectwa sie nie podpisałam,ze mi czegos nie odhaczyli,ze numeru swiadectwa nie wpisałam albo wpisałam za pozno ze jakas pomyłka u nich itp itd itp...:P a w ogole lista 20 czy 22? Odpowiedz Link Zgłoś
zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 13.07.05, 23:17 hej, natka - glowa do góry, będzie dobrze, zobaczysz :) zauwazyliscie ze ta lista jest ruchoma? wczoraj bylam na 6X miejscu a dzisiaj 7X ... baaardzo dziwne pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waliza Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:24 nesesery walą do dziekana, wchodzą i wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:26 to się nazywa długi finisz. Może osoba z 7 setki wejdzie przed peletonem do 3. No cóż wyścig jeszcze trwa, a nikt niczego nie może być do końca pewny. Zalecam dodatkowy wyciłek na finiszu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re:UWAGA! IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 23:29 jest ruchoma po pierwszym dniu weryfikacji wyników testu. spadłem o 30 miejsc więc u (co najmniej) tylu osób musiano wykryć blędy w sprawdzeniu testu jeśli jutro spadnę o dalsze 90 miejsc...nie no nie spadnę. ale jeśli...he Odpowiedz Link Zgłoś
zuz86 Re:UWAGA! 13.07.05, 23:40 ;) wiecie do kiedy trwa ta 'weryfikacja testów' (-piękny eufemizm ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:53 spoko ja tez spadlam az o 50 miejsc,a pewnie jutro bedzie jeszcze gorzej,bo jest weryfikacja osobista,no super...co za ambaras! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:00 cuda się dzieją , faktycznie na tej liście Odpowiedz Link Zgłoś
ugaczaka Re:UWAGA! 14.07.05, 00:04 a z któego miejsca spadłaś aż o 50, jeśli można wiedzieć? heh to ma znaczenie oraz: skąd wiesz, że 'jutro będzie gorzej'? zaczynam się poważnie bać :- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:09 bylam na 4XX jestem na 46X,uwazam ze bedzie gorzej bo jak ktos ma wiecej niz 40 punktow to moze obejrzec swoja prace,wiec mogli sie pewnie u kilku osob jeszcze pomylic druga sprawa: nie wiem czy zauwazyliscie ale chyba ludziom,ktorzy pisali wersje B podwyzszyli o 2 punkty? (ja pisalam A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetnsour Re:UWAGA! IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 00:33 no ja własnie jutro się wybieram na Krakowskie,bo mi kilku punktow z testu brakuje,kolezanka ktora miała wszystko tak samo miała 45,ja 40.i też zauważyłam lepsze wyniki w wersji B.i też pisałam A. ale ja mam pecha w życiu,więc z gory przepraszam za sciagnięcie go na całą sesję o 11.30 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartec Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 14.07.05, 00:12 rozumiecie co się dzieje na tej liście ??? w takim tempie to wypadne niedlugo poza 400!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 00:50 ja za to mocno podskoczyłam.weryfikują wyniki testu - sprawdzają,czy nikt nie rypnął się przy wprowadzaniu,przepisywaniu etc. mało nie dostałam zawału,bo nie znalazłam siebie na starym miejscu.przeszukałam listę do ostatniego miejsca i nic,dupa,nie ma mnie.a się okazuje,że oddali mi 2 punkty i jestem bliżej. tym bardziej jutro się tam wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:59 pomylilam sie- to tym z wersji A podwyzszyli o 2 punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.osiedle.net.pl 14.07.05, 01:04 nie tylko - kolega z klasy pisał wersję b i ma o 2 więcej,tak samo kilka znajomych nazwisk. po prostu cos zle wczytali za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 14.07.05, 09:29 nie wiem, ale z tego co widze to im ktos byl dalej na liscie tym bardziej spadł. kolejny stres dla wielu osób... oni tam naprawde nie maja dla nas litosci :> pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 14.07.05, 12:44 a ja z 2xx jestem na 1xx [ ?????????????????] i doadli mi 2 punkty... pojade tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulekk Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 09:36 ejjj,co z ta lista??jesli ja mialam z testu 43 to powinnam tam pojsc??i co mam im powiedziec??i tak sie nie dostalam ale teraz o 100 nizej zlecialam.odwolanie juz teraz nie ma zaaaaaaaaadnego sensu!dupa,co oni robia??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 10:45 kurde co sie dzieje???spadłam o 60 pozycji!!!cos tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 10:47 moze ktos wie czy osoby ktore sa na wieczorowych dostały sie to ida na swoj rok i robia miejsce nowomaturzystom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malachari Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.csk.pl 14.07.05, 11:55 Ci z wieczorowych przechodza na swoj rok. Tylko musza to jakos formalnie zalatwic, ale odbywa sie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura2005 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:55 osoby z wieczorowych przechodzą na swój rok, ale one są w tych 400 osobach które sie zakwalifikowały, więc nie robią miejsca nowym maturom- idą na 2 czy kolejny rok, ale miejsca mają przydzielone z puli na rok pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:27 myslicie ze przyjma te 474 osob (+tych co maja tyle samo punktow co osoba na 474 miejscu?),czy nadal prog bedzie 80?(osoba na 474 miejscu ma troche wiecej niz 80...). Jestem w 4 setce i zawieram sie w tych 474 osobach,ale zupelnie nie wiem jak to bedzie.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:36 NIE maja miejsc przydzielonych z puli na I rok - jest dla nich odpowiednia ilosc miejs niezalezna od miejsc na I rok i zalezy od wyniku testu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:16 co sie dzieje z ta lista? ta juz jest ostateczna czy moze jeszcze bedzie sie zmieniac? i dlaczego jestem 40 miejsc nizej? czy to znaczy ze osoby z nowymi maturami zanizyly przy wpisywaniu wyniki swoich matur i teraz to wychodzi? kiedy bedzie cos wiadomo na 100%??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:43 W wersji a byl jakis blad i tym podwyzszyli o 2 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:05 tez o tym slyszalam. ale to chyba juz koniec roszad bo lista sie nie przesunela juz od 13. ewentualnie jeszcze jutro jakies zmiany po weryfikacji matur, ale raczej niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:07 czyli co?kolejnych skoków w dół lub(dla niektórych)w gore juz nie bedzie...bo jeszcze pare takich i baj baj prawko na uw :P (dla mnie oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:09 no ja jestem w podobnej sytuacji, prawie na koncu listy. ale teraz tylko ktos mogl sie pomylic we wpisywaniu wynikow matury. podejrzewam ze jesli tak bylo to raczej ktos sobie zawyzyl mature wiec dla nas moze byc tylko lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:15 to uwazacie ze przyjma tych co sa do 474(lub maja tyle samo punktow) czy ze prog bedzie 80? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:21 ja myle ze wezma osobe nr 400 i ogonek ktory ma taka samam liczbe pkt.ponoc tak robia.ale na 100 zwolni sie "pare" miejsc bo bardzo duzo osób dostało sie np na uj.a nie kazdy wybierze uw :) wiec bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 18:18 no ja jestem kawałek za srodkiem ale cały czas ja sprawdzam...w ogole mam jakies "schizy" np ze jak byłam swiadectwo pokazac to odhaczyli komus innemu a nie mi itp.jejku kiedy bedzie oficjalna lista?20 czy 22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XLogic Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.05, 21:01 wlasnie - jak to jest z tym testem A? co to za blad? slyszal ktos oficjalna wersje tych 2 punktow dodawanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:05 po prostu np poprawna była np c ,a komputer punktował a.oni sie skapneli i sprawdzili jeszcze raz wszystkie testy niektórzy stracili a niektórzy zyskali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:01 poki co lista stoi.i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 21:04 ech, szarpią nam nerwy, najpierw ten cały cyrk z czekaniem na wyniki z matury teraz znów jakies problemy, ciekawe, kto na starosć bedzie leczył nam nerwice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 21:08 własnie :) ale juz ponoc wsio jest oki.poprawili co pochrzanili i lista rankingowa jest ustalona i poprawna.jeszcze tylko reszta zweryfikuje matury i czekamy na oficjalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 21:28 ja co prawda sie nie martwie, bo mam sporo punktów, ale moja kuzynka ma na granicy i umiera z niepokoju, biedny ten rocznik 86:( Odpowiedz Link Zgłoś
zuz86 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka 14.07.05, 22:56 a wiesz moze jak w koncu beda przyjmowac? tzn- ile osób ? 400 + tych którzy maja tyle pkt co 400. osoba, czy od 80 pkt w góre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 23:02 wiesz nie chce cie w bład wprowadzic...ale jedna studentka mi powiedziała ze 400 + ci co maja tyle punktów co osoba nr 400.74 osoby daja do weryfikacji bo beda przyjmowane jak ktos np nie potwierzi czyt zrezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 -> natka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:13 na pewno przyjma 400 osob + te osoby co maja tyle punktow co osoba na miejscu 400. dodatkowo przyjma jeszcze tyle osob ile wsrod tej puli 400+cos jest osob ze studiow wieczorowych - chodzi o to zeby wieczorowi nie zabierali miejsc tym ktorzy zdaja po raz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zu Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:48 ja od poludnia jestem w tym samym miejscu listy. i mam nadzieje ze tak juz zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:41 lista przez noc sie nie ruszyla (nie to co wczoraj) wiec juz chyba mozna liczyc na to ze tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:49 Z tego co wiem, to: był błąd w matrycy testu (wersja a) gdy spytałem się o próg, to powiedziano mi że się kształtuje na wysokości 80,2 (czyli 500 osób) ale najprawdopodobniej przyjmą 474 osoby plus tych którzy mają tyle samo pkt co 474 (tak jest w komunikacie) czyli przelicznik 80,4 ma być granicą. Pocieszam się że część osób zrezygnuje (SGH UJ i inne) a część nie zweryfikuje matury, więc jednak zrobi się trochę miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:27 Czy ktoś wybiera się na wieczorowe prawo na UW? Jak myslicie będzie dużo chętnych, w sumie mają tam 800 miejsc. Ja mam 67 punktów i chyba będę tam składać papiery, może się dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *j* Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 15.07.05, 16:41 a ja mam 77,2 pkt i nie chce na wieczorowe, tylko na dzienne. Ale nie mam już szans:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:46 myslicie ze ostateczna liste podadza jutro? no bo bedzie juz po weryfikacji...czy 20 lub 22 bo tak mowili na egzaminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 17:54 obawiam sie ze dopiero w srode...choc słyszałam tez wersje o poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
wily_witch Re: PRAWO UW - WIECZOROWE 15.07.05, 18:21 ja mam 78,8 no i niefajnie jest.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partout Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.chello.pl 15.07.05, 18:24 haha, a ja mam 79,5.... i nigdzie sie nie dostalam.. no, mam pewne szanse jeszcze, ale niewielkie.. a tutaj tak bliziutko bylo.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:40 widzieliscie mowili o nas na tvn!1)ze byl blad w tescie 2)ze ludzie mylili sie we wpisywaniu wynikow matury,wina lezy wiec po 2 stronach,moze jednak zrobia cos dla nas... Odpowiedz Link Zgłoś
wily_witch Re: PRAWO UW - WIECZOROWE 15.07.05, 19:46 powinna być powtórka testu tak żeby było sprawiedliwie, ale i tak tego nie zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:12 dlaczego sprawiedliwie?przeciez dodali punkty tym co mieli dobrze a zabrali jak mieli zle...to po co powtarzac?ciekawa jestem ile osób sie pomyliło...ja mam miejsce 2xx coraz blizej 3xx i sie obawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:18 czy to znaczy ze ta lista caly czas sie rusza? przeciez weryfikacja matur byla dzis do 17 i na tym koniec. bo ja od wczoraj rano jestem na tym samym miejscu i nie wiem czy mam to juz traktowac ze tak zostanie czy bac sie ze znow moge poleciec w dol. a ja niestety mam miejsce tak prawie prawie kolo numeru 400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:24 no niby poprawili bład i juz nie powinna.teraz powinni odpadac ci co nie zweryfikowali matury.ale niektorz wpisali złe wyniki matur i wszystko sie przedłuzy.mam nadzieje ze wpisali sobie za duzo i spadna o kilka pozycji :P bo jak wpisali za mało to pojda w gore...a ja spadne ....mam nadzieje ze nie wiecej niz 100 osob :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:34 ale skoro weryfikacja matur byla do dzis to oni jeszcze nie zdazyli tego wprowadzic jakos? ja sledze caly prawie czas ta liste i chyba pozostaje bez zmian (w kazdym razie ja jestem caly czas na tym samym miejscu). nie sadze zeby duzo osob wpisalo zle wyniki matury (to przeciez nie wymaga jakiejs niebywalej inteligencji). ale czy to prawda ze oficjalna lista przyjetych dopiero za tydzien (22 lipca)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:38 no taz tak słyszałam i nie bardzo mi sie to usmiecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:48 a w ogole weryfikowal ktos swoj test?jak to wygladalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - WIECZOROWE IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 20:55 ja nie bo dostałam 49 i jeszcze by sie okazało ze mam mniej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matóżysta. Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 15.07.05, 22:55 ja spadlem aż o 90 miejsc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppppp Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:10 ale ze niby teraz? to znaczy wczoraj wieczorem? czy to taka ogolna uwaga? bo mi sie wydaje ze od czwartku rano lista stoi w miejscu (i mam nadzieje ze mam racje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 09:19 lista zmieniła sie raz ,przez bład w matrycy testu A.teraz juz nie ruszy .skonczyły sie weryfikacje matur i podskoczyc mozna tylko do góry.chyba ze ktos przy wpisywaniu wyników matur zanizył sobie to teraz on podskoczy a inni spadna...bo ponoc ludzie sie mylili przy wpisywaniu...mam nadzieje ze nie ma takich wielu.swoja droga nie rozumiem dlaczego na liste trzeba czekac az tydzien...odpadaja ci co nie zweryfikowali matur i juz!!!czy mi sie tytlko tak wydaje ?moze jakies przekrety beda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:39 do tych co dostali sie na UJ, czy macie jakies testy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 16.07.05, 14:03 Musze powiedziec ze nie dziwie sie osbom które spadły z listy, współczuje im, mogą byc rozgoryczeni i rozżaleni.. jednak, prawda- okrtuna, jest taka ze jeżeli spadli to znaczy ze nie zasługiwali na te miejsca, zabierając je osobom którym sie nalezały. Pisze to poniewaz niektórzy krzyczą że jest to niesprawiedlwe, ja jednak myslę o mojej przyjaciółce i której "pomylili sie" ( TFU! NIE POMYLILI, DALI TO CO JEJ SIE NALEŻAŁO!!!!!) na jej korzyść. Ona zajęła miesce w 400. Szkoda tylko ze nie odrazu, bo faktycznie mogliby zaoszczedzić WSZYSTKIM niepotrzebnych nerwów, i jak sie okazało nadzieji. To jest sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 14:09 jasne.ale teraz jest wszystko oki i miejmy nadziej ze tak zostanie.chociaz ponoc ludzie mylili sie przepisujac wyniki matur...wiec znowu moga byc skoki.. Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 16.07.05, 16:05 tacy co sie mylili, nie powinni sie tam dostać. Studiowanie nie jest dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 16:10 jestem tego samego zdania ale coz.wczoraj na tvn mowili ze przez to wszystko sie przdłuzy...czyli nie odrzucaja tych co sie pomylili ...ale z drugirj strony.jest lista ok.474 i nikt do niej ni dojdzie bo tylko tym osobom kazali weryfikowac swiadectwa...beda tylko jakies wewnetrzne "migracje".no tak mi sie wydaje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.radman.pl 16.07.05, 20:28 mieli weryfikowac do 15 więc juz to zrobili.Kiedy mamy donosic inne dokumenty i jakie?Dlaczego to tyle trwa, mamy teraz po prostu cierpliwie czekac, tak?co oni teraz w ogóle robia tam sie zaczynam denerwowac lepiej niech juz wszystko bedzie jasne i na bank.Jeśli ktos ma jakies informacje na ten temat niech sie podzieli z ludźmi.Z góry dzięki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:46 ja niestety nie mam zadnych nowych informacji .tez sie niecierpliwie...zblizam sie do pozycji 300 i mam nadzieje ze to miejsce bezpieczne co?mam tez schizy ze jak byłam weryfikowac to sie pomylili i w innym miejscu odhaczyli albo ze zdawałam niemiecki nie angielski (bo zrobili mi znak zapytania przy nazwisku...) i inne podobne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:19 orientuje sie ktos czy jeli ktos zdawał 1 cew to musiał tez go weryfikowac ? czy tylko mature?bo zdawałem i nic nie weryfikowałem...a nie chce zeby sie okazało ze trzebabyło bo wtedy lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 20:47 wiecie cos?bo z histy zdawałem i miałem pole historii puste...pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:18 ja zdawalam 3 cewy i nie musialam nic weryfikowac. wydaje mi sie ze weryfikacja dotyczy tylko matur (nowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boysband Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 00:16 myślę, że nie musisz nic weryfikować. w końcu samo uw organizowalo cew, a nie jakis 'organizator zewnetrzny', jak oke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:11 dzieki.a wiecie moze do jasnej ciasnej kidy bedzie lista???jutro 20 czy 22?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:19 Cześć ci którzy mają starą maturę czyli „ egzamin dojrzałości” nic nie muszą weryfikować, bo przecież pisaliśmy CEW i oni mają nasze wyniki.Co do tych błędów we wpisywaniu wyników matur to też myślałem, że nikt nie jest taki żeby zaniżyć sobie wyniki, aleee jak byłem w czwartek to usłyszałem że w środę mieli około 10 takich osób, i trochę się tym przejmuje bo spadłem na 400 pozycje i jak ktoś za mną miał lepszy wynik to wypadnę z pierwsze 400. Pocieszam się tylko tym że wieczorowych przenoszą na kolejny rok, a może też kilka osób wybierze inna uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:36 zartujesz 10 osób wpisało sobie za niski wynik?wiesz czy duze były to błedy? chodzi o procenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:43 Niestety nie wiem czy były to duże błędy, ciekawe czy ktoś wpisał sobie za dużo punktów. Słyszeliście coś??? tak właściwie tej pierwszej 400 zagrażają ludzie z tej 74 bo to oni mogą się przesunąć do przodu i wypchnąć kogoś z nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:38 mam nadzieje ze jak juz ktos popełnił bład to poszedł i załatwił to w srode...nikt chyba nie zostawi tego na ostatnia chwile nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 13:45 ale z drugiej strony jesli mylili sie na niekorzysc to na korzysc pewnie tez...oby nie wiecej niz 50 jak myslisz? moim zdaniem bedzie sporo przekretów.chyba własnie głównie z tymi wynikami matur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.krakow.sint.pl 17.07.05, 13:53 Myśle ze ktoś się mógł pomylić, i wpisać za dużo. Pociesza mnie też to że bardzo dużo jest osób z roczników starszych niż 86, a część z tych ludzi to napewno wieczorowi których przeniosą na kolejny rok, wiec zwolni się kilkanaście/ dziesiąt miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 14:13 w sumie nawet jesli te 74 osoby wskocza do tej "400" to jestem bezpieczny(mam pozycje wyzsza niz 326)wiec mam nadzieje ze bedzie ok....oby tylko nie było tak ze powskakuja osoby których na tej liscie 474 nie ma...a o tym ze ktos np z rezerwy sie dostał to sie ludzie dowiaduja na biezaco czy dopiero we wrzesniu? Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 19:18 ja jestem 14x. Chwile, chwile, ale oni przjmują tylko 400 ( a weryfikować kazli tym siedemdziesięciu paru osobom, na zapas) nie przyjmą 47x na wydział! Ogonek moze wynosic około 20 osób.. Tamte pozostałe 50 kilka sa w zapasie az cos sie zwolni, chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 20:52 zgadza sie.przyjma 400.+ ogonek z tak liczba punktów jak os nr 400.i ja mam pozycje w okolicach 300.troche sie obawiam...choc mało prawdopodobne wydaje mi sie zeby mieli mnie odrzucic...no bo niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 20:55 bo możesz się nie spodobac pani w dziekanacie,bo np. woli brunetow a z Ciebie nie daj Boże blondyn ;) spokojnie,moim zdaniem po tym,jak UJowcy i zdecydowani na inne kierunki zrezygnują podskoczysz i to mocno.szkoda nerwow.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:00 ale ja nie chce czekac na jakas druga ture...wydawało mi sie ze pozycja w okolicach 300 powinna byc bezpieczna i zapewnic dostanie sie w pierwszej turze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:14 Spokojnie, dostaniesz się w pierwszej turze, przecież teraz odpadną ci co nie zweryfikowali matury, bo już wiedzą, że się dostali na inny wydział i zrezygnują z prawa(na politologii, SM)trzeba się decydować do 21.07, a te wydziały są chyba najczęściej obsadzone przyszłymi "prawnikami", tak mi się wydaje, chyba, że źle myślę? Teraz zmiany mogą być już tylko niewielkie w punktacji, no chyba analfabeci nie wpisywali tych wyników. Zresztą nie bardzo rozumiem, jak można pomylić się na swoją niekorzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:17 dzieki :) ja tez nie rozumiem jak mozna sie pomylic(sam sprawdzałem ze sto razy czy aby mam dobrze)ale zdarzały sie takie okazy co tak robiły...i to ponoc całkiem sporo Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:21 hmmm...może ktos popełnił po prostu tzw.czeski bląd [wiecie,zamiast 81 wpisał 18 np.]i pozniej nie zaglądał?bo innej opcji raczej nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:23 oj oby takich błedów 18 i 81 duzo nie było ...bo taki łepek to sporo punktów załapie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:20 przecież nie chozi o żadną drugą turę. ci,ktorzy nie potwierdzili swiadectw odpadają automatycznie.a wiem,ze takich osob będzie całkiem sporo.więc w 1 turze powinienes podskoczyc,o drugiej nie masz co myslec.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 21:25 oki.dzieki .bo zrozumiałem twoja wypowiedz jakbym musiał czekac na to az podskocze zeby sie dostac...nie jest wazne na ktorej bede pozycji ...byle sie dostac w pierwszej turze... Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: PRAWO UW - PRÓG 80 17.07.05, 21:30 spokojnie się dostaniesz.smile i głowa do gory! :) a swoją drogą - ktos,kto nie potrafi nawet wpisac poprawnie wynikow własnej matury będzie reczywiscie ciekawym studentem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 22:47 z moich informacji wynika, że w zeszłym roku przyjęli 454 osoby. ta nadwyżka bierze się głównie z faktu, że jacyś ludzie z wieczorowych chcieli przenieść się na dzienne i części się to udało(jedna z dwóch możliwości zrobienia tego to dostanie się wraz z 'bieżącymi' maturzystami). Nie zaczynają studiów od nowa a kontynuują je, już nie płacąc. Stąd UW może przyjąć 50 osób więcej. część osób też zrezygnuje, idąc na stosunki, politologię lub uj np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnn Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:40 na pewno przyjma wiecej osob niz 400, bo sporo jest osob ktore juz studiuja na WPiA a chca sie przenisc na dzienne (m.in. ja), a te 400 miejsc jest przeznaczonych dla tych, ktorzy dopiero chca zaczac studia na prawie. mysle ze teraz ewentualne przesuniecia to jakies 10-15 miejsc i to raczej w gore (podejrzewam ze wiecej osob zawyzylo sobie wyniki matury niz zanizylo). a dzwonil ktos moze do komisji rekrutacyjnej zeby zapytac KIEDY wreszcie bedzie cos wiadomo (tzn. jakas ostateczna lista)? czy oni tam w ogole pracuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:46 "Ogłoszenie listy osób zakwalifikowanych na studia: 20 lipca 2005 r." tak jest napisane na stronie wydzialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:42 Mnie dzisiaj powiedziano, że 22 najwcześniej, więc może dzwońcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:54 up. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micro Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.acn.waw.pl 18.07.05, 16:20 też zadzwoniłem i powiedziano mi, ze oficjalna lista będzie nie wcześniej niż 22 lipca. na pytanie o próg pani oczywiście powiedziała, że nie może mi takiej informacji udzielić. czemu to się tak przedłuża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:27 To coś chyba nie tak, bo na inne wydziały politologię i SM trzeba się deklarować do 21.07 i jak to zrobić, skoro na prawie jeszcze nic nie wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:37 Przepraszam, zmienili do 22.07, ale oni mówią, że ta lista na prawie będzie najwcześniej 22.07 i ciekawe o której godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 16:42 zeby sie nie okazało ze wskoczy pare osób ktorych na liscie nie ma...bo czuje przekrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partout Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.qdnet.pl 18.07.05, 16:45 oceńcie swym wprawionym okiem :) jestem na 56x miejscu.. mam 79,5 pkt... czy są szanse, ze zrezygnuje na tyle sporo osób zebym mogla dostac sie na dzienne? nie wiem ile dokladnie tych osob rezygnujacych by mnie uratowalo... jezeli przyjma 450 to wystarczy mi jakies 115 osób... czy to mozliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:06 no coz, to jest raczej NIEmozliwe. zwroc uwage na to, ze ludzie ktorzy maja numery 39x czy 40x zastanawiaja sie czy cos sie nie zmieni tak, zeby oni na pewno byli na dziennych. nie sadze zeby zrezygnowalo 115 osob. 15 to by moze takich sie znalazlo. na ogol jest tak, ze jak ktos juz sie dostanie na prawo to sie trzyma rekami i nogami, a nie rezygnuje. jak mozesz to idz na wieczorowe, a za rok probuj na dzienne znow. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blb raczej-nie-e. IP: *.rene.com.pl 18.07.05, 17:26 hmm, 115 osób - raczej bez szans. myślę, że zostanie przyjętych około 450 osób, może nawet te 474 [czy tam od ilu chcą potwierdzenie]. na pewno kilka osób odpadnie [bo politologia, bo jednak źle wypełnili wyniki ze świadectwa]. ale jeżeli to będzie 20-30 osób to chyba będzie bardzo dobrze. na tych z uj raczej bym nie liczył, tam wyniki były już 1szego lipca i jeżeli ktoś miał się kraków zdecydować to raczej nie jechał już do warszawy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:28 Ja też myślę, że to trochę dużo miejsc przed Tobą i nie sądzę, żeby aż tyle osób zrezygnowało. Wiem, że to nie jest pocieszające, ale tak myślę. A swoją drogą coś ten termin list jest bardzo odległy, wszyscy zweryfikowali matury, błędy poprawione, nawet Wrocławiem nie bardzo mozna się wykręcać, bo ich błędy są wydrukowane na stronie oke Wrocław więc na co czekają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partout Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.chello.pl 18.07.05, 18:26 nie jest absolutnie pocieszające, ale dzięki, bo przeciez pocieszenia nie szukalam, a racjonalnej opinii... moze uda sie z odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 19:11 tak sobie czytam to forum (nie zdawałam na UW) i widze, ze serio od tego czekania to ludzie dostają świra. wczoraj np. gadałam z dziewczyną z klasy, która dostala sie tez na prawo i zamartwia sie czy na pewno jest przyjeta, mimo, ze sklasyfikowali ja w pierwszej 50 na liscie rankingowej, boi sie, ze jakims cudem ja wywalą. Szczezrez wam współczuje, polski system edukacji zrobi z nas niedługo sfrustrowanych staruszków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:52 Wiesz sama nie wiem czy nie odpowiedziałam Ci zbyt pochopnie,zobacz na stronę forum studentów wpia, oni piszą, że wchodziły bodaj w ubiegłym roku numery daleko ponad 500, więc sobie tam poczytaj i że sporo ludzi rezygnuje. Powiem szczerze sama byłam tym zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x ale tak calkiem niemozliwe to to nie jest. 18.07.05, 19:53 w koncu uw nie jest jedyna uczelnia w kraju. niektorzy wybiora pewnie krakow czy poznan, inni ciekawsze kierunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:30 "w tamtym roku dostawaly sie osoby dlakeko ponizej 500 miejsca na liscie rankingowej i tak sie dzieje co rok. uwierz mi ze sa ludzie dla ktorych prawo na uw to zaden szczyt ambicji:)" to przeczytalam na forum WPiA. i w ogole tam jakos tak bardziej optymistycznie niz tu czy na gronie (tam to w ogole sieja panike). tak wiec trzeba czekac (ale to chyba nam akurat dobrze idzie - trening czyni mistrza). i chyba nie ma co sie martwic na zapas. jutro jade nad morze oderwac sie od tego wszystkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:36 wiecie czy ludzie z wieczorowych ktorzy chca sie na dzienne przeniesc przechodza automatycznie i zwalniaja miejsce juz w pierwszym naborze?czy najpierw ogłaszona jest ta lista 400 i z niej sie przenosza i zwalniaj miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blb Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.rene.com.pl 18.07.05, 19:47 chyba w pierwszym naborze, przynajmniej tak było w krk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:51 no własnie nie.w krakowie najpierw powstała lista 500 osob (łącznie z zaocznymi) i oni przenosza sie dopiero teraz a na ich miejce ludzie wskakuja dopiero we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 19:55 bo jestem na pozycji 35x i troche sie obawiam ze z jakiegos powodu nie uda mi sie w pierwszym naborze.a zalezy mi zeby to sie wszystko jak najszybciej skonczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryska Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:38 no co ty?!? jestes 35x a przyjmuja minimum 400 osob (+te co maja tyle samo punktow + tych z wieczorowych co maja tez tyle, zeby nie zabierac miejsc tym co jeszcze nie studiuja na prawie). tak wiec masz jak w banku ze przyjma cie w pierwszym naborze (mysle ze oni teraz debatyuja nad tym ile ponad 400 osob przyjac na dzienne, bo zawsze jest to troche wiecej). idz na piwo lepiej i sie nie martw - bedzie dobrze. ja jestem po 400 ale blisko i wydaje mi sie ze juz sie mnie nie pozbęda (przynajmniej do pierwszej sesji ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nathalinee Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 22:03 no ja jestem w poblizu 300 ale sie troche denerwuje .w dodatku ciagle mi sie wydaje ze jakis problem z moja weryfikacja swiadectwa bedzie bo jedna komisja postawiła mi znak zapytania przy nazwisku bo dałam jezyk niemiecki a nie angielski i nie odhaczyli mnie.kazali isc ksernąc swiadectwo a jak wrociłam ta komisja była zajeta to poszłam do innej i dopiero ona mnie odhaczyła...i mam nadzieje ze ta pierwsza nie bedzie sie czepiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:28 Gdzie się podziali "przyszli prawnicy". Co tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 19:41 no własnie?gdzie jestescie???i kiedy w koncu do jasnej ciasnej ta lista???jutro czy w piatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:08 To chyba lepsze niż czekanie, a swoją drogą lista w piątek mnie przeraża, bo do jutra można składać na sm i nie wiem co robić (niby wiem wolę prawo, ale zawsze jest ta niepewność). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:15 a ktore miejsca na liscie zajmujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:22 Ja 10x, ale i tak mam majaki, po tych przesunięciach (chociaż spadłam "tylko" z 8x na 10x) i jeszcze do tego w piątek raniutko miałam wyjechać. Dzisiaj dzwoniłam do rekrutacji, ale oczywiście nikt nie odbierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:27 jejku jak ty sie obawiasz to co ja mam powiedziec...ja mam pozycje kawałek przed 300 i kurcze mam nadzieje ze sie dostane za pierwszym razem...no bo jakim cudem ma ponad 100 osob wskoczyc przede mnie...chociaz wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:34 Nie, nie przejmuj się ja już mam głupawkę wszyscy mi to mówią, wczoraj czytałam na forum wpia, że zwykle wchodzi ponad 500 numerów, więc spoko, ale chcę już widzieć tą listę i niech nie kombinują przy niej (ale też szkoda mi tych SM). I chcę wreszcie spokojnie wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:39 no własnie ja tez juz swiruje :) ja zrezygnowałam z uj i jak mnie nie wezma na uw to bedzie kicha :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:41 w dodatku wydaje mi sie ze np nie odhaczyli nie przy weryfikacji matury...mowie ci swiruje juz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:45 A nie mogłaś tam zostawić świadectwa? Bo jak się dzisiaj doczytałam, nie wiem czy dobrze, to na prawo na uw składa się dokumenty do września, tak jest napisane na irk. Więc można by gdzieś złożyć i potem odebrać. Tak sobie myślę, ale nie wiem czy to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 20:53 wiesz chciałam tak zrobic.ale zaczeli sie czepiac wziec wziełam poki dawali...dzwoniłam i mowili ze najpierw musze im dostarczyc swistek ze sie dostalam na dzienne...tylko ze oni od 26 do onca sierpnia maja wakacje...ale myslałam ze moja pozycja jest bezpieczna i sie dostane...ale ogolnie ponoc stwarzaja problemy i opozniaja wszystko na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:59 No właśnie też się tego boję, że tak może być i wakacje sobie zrobią i będzie klapa, więc może lepiej nie kombinować, już sama nie wiem, jutro od rana będę tam dzwonić, mam nadzieję, że nie ja jedna. W końcu było napisane, że 20.07, więc co można tyle liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:12 myslisz ze jak zadzwonisz to potwierdza czy jestes przyjeta?moze ja tez zadzwonie ...hmmm choc watpie zeby odbierali a nawet jesli zeby udzielali informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:14 tylko jak ty masz nr w okolicy 100 to nie ma sieły zebys sie nie dostala... moze chociaz prog podadza od ktorego na 100 % jest sie przyjetym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:34 Ja myślę, że wcale nie będą odbierać telefonu, bo dzisiaj też dzwoniłam i nikt nie odbierał, a potem przełączało na fax, ale będę próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:38 to sie moze umówmy ze jakby ktoras czegos sie dowiedziała np prog to napisze :D co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:40 ok! Jak tylko będę coś wiedziała zaraz napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.05, 21:57 oki ja tez spróbuje sie czegos dowiedziec.a moze juz jutro liste dadza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:29 Ludzie wy naprawdę zwariowaliście !!! Jestem pewien że każde miejsce na dzień dzisiejszy w 400 dostanie się bez problemu. Teraz to można podskoczyć tylko do góry, ja jestem 46* i mam się czego obawiać ale wy ?? Dajcie spokój, ja się pocieszam bo kilka przesłanek mówi że się dostane np dopisek nad listą że proszą o weryfikację 474 osoby plus te które mają tyle samo pkt. oraz to że częśc (niedużo ale zawsze) się wycofa lub nie dopełni formalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:36 Święta racja ja myślę, że naprawdę zwariowałyśmy i ciekawa jestem ile będziemy dochdzić do siebie po tych stresach? Pozdrawiam z nadzieją, że niebawem koniec tej głupawki. Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: up 20.07.05, 09:51 jezeli jestescie w tych 400... to prosze, przestancie tu odstawiac jakieś sceny WIELKIEGO NIePOKOJU.. bo to z deka żałosne sie robi - ja jestem 14X.. i nic sie nie martwie..nic. A tym którym w tych dniach brakuje logicznego myślenia ( no..sorry kolegao.. jestes na 1xx i sie martwisz ? to juz przesada...!!!!) polecam jakieś zajęcia - moze praca :D ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:02 Dobry pomysł, ale ja wolę już wakacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 15:36 po raz kolejny up!!!! wie kto cos?dodzwonił sie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:11 Ja się dodzwoniłam , wyniki w piątek rano, powiedziano mi,że powinny być około 9. Nic więcej się nie dowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 19:50 ktos na forum uw napisał ze wszystkie prace na nowo sprawdzaja i ustala nowy prog:/ co o tym sadzicie?jejku jak sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partout Re: up IP: *.chello.pl 20.07.05, 20:33 na ktorym forum? jakos mi to wszystko podejrzanie wygląda... po co sprawdzac jeszcze raz testy... i po co tworzyc nowy próg.. jedyne, co mi do glowy przychodzi to to, ze wiele osób jednak zrezygnowalo.. moze sie zastanawiają, czy przyjecie osoby z 79 pktami to juz bedzie dla nich żenujące czy nie. ja bym nie miala nic przeciwko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partout Re: up IP: *.chello.pl 20.07.05, 20:39 aa, chodzilo o forum wpia no tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:01 ktoś powiedział na forum ??!! i wy w to wierzycie ?? przyszli prawnicy !! Przecież tam jest masa subiektywnych odczuć nie mających nic wspólnego z rzeczywistością, tak samo na tym forum było kilku znawców którzy mieli sprawdzone informacje o tym jakoby próg miał wynosić 92 lub 85, myślę że najrozsądniej jest uzbroić się w cierpliwość i jakoś wytrzymać do piątku rano !!! Pozdrawiam wszystkich strapionych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: up IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 23:17 to było na forum studentów wpia.poza tym nikt nie powiedział ze wierzy a jedynie ze ktos tak napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 22:47 jest juz oficjalna lista :)) teraz to juz naprawde do zobaczenia w pazdzierniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:52 wszystko skończyło się po naszej myśli, pozdrawiam wszystkich studentów prawa UW pierwszego roku i do zobaczenia na studiach (próg 79,8 kto by pomyślał) Odpowiedz Link Zgłoś
przemmoo Re: PRAWO UW - PRÓG 80 21.07.05, 22:55 to trzeba ćwiczyć Gaude amus :") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Jaja jak melony... IP: *.chello.pl 21.07.05, 23:33 Jutro czeka mnie znowu wydzwanianie na wydział i pytanie się, czy w koncu jestem przyjety, czy nie... Fajnie by było, gdyby się wreszcie zdecydowali czy 400 czy 500, czy jestem, czy nie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: Jaja jak melony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:47 I to są przyszli studenci ?? Masz problemy z czytaniem ?! To jest lista przyjęć, a nie jakaś tam lista rankingowa, jeśli na niej jesteś to dziękuj BOGU, a nie będziesz z rana po ludziach wydzwaniał !!! Zastanówcie się dwa razy zanim coś napiszecie, bo niektórzy to biorądo siebie i mają niepotrzebny stres. Jeszcze raz pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: Jaja jak melony... IP: *.chello.pl 22.07.05, 00:00 1) Nie mam problemów z czytaniem, jak się wszyscy zaczęli cieszyć "próg 80", jako jedyny mowilem, ze to nie jest lista przyjetych ostatecznie, tylko rankingowa. I dobrze mówiłem - dzień później się zmieniła i sporo osób pospadało. 2) Cytat ze strony WPiA: "Limit miejsc: 400 osób". Na tej samej stronie jest lista, gdzie jest napisane, że jest przyjętych ponad 500 osób. Ja czytam nie tylko fragmenty, jak Ty, czytam CAŁOŚĆ. I wychodzi mi tutaj sprzeczność. Tym bardziej, że jeszcze kilka dni temu pytałem się osobiście w Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej jaki jest limit miejsc i powiedzieli mi, że 400. 3) Już raz się podczas rekrutacji rąbneli i musieli zmieniać listę rankingową. 4) Dokumenty miały być skladane do 25 lipca - termin nie minął. Uważaj szczurku, bo przed metą wyścigu się potkniesz o własne łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: Jaja jak melony... 22.07.05, 00:15 a ten motyw z wieczorowymi co sie przewijal? moze czesc z tych osob zaczyna od drugiego roku, stad poszerzenie limitu? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x a w ogole to 22.07.05, 00:21 Rekrutacja 2005/2006 - Prawo Dzienne Osoby, które uzyskały końcowy wynik w przedziale 79.9 – 79.8 włącznie, proszone są o zgłoszenie się w terminie do dnia 27 lipca (środa) w celu weryfikacji wyniku matury. Wyniki egzaminu wstępnego Wydział Prawa i Administracji UW Rok akademicki 2005 / 2006 pobierz pobierz wersja on-line -------------------------------------------------------------------------------- Lista osób zakwalifikowanych na I rok studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa i Administracji UW w roku akademickim 2005 / 2006 jest listą ostateczną pod warunkiem, że wyniki matur nie zostaną skorygowane przez Okręgowe Komisje Egzaminacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: a w ogole to 22.07.05, 00:22 za duzo mi sie wkleilo :) chodzilo o ten fragment Lista osób zakwalifikowanych na I rok studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa i Administracji UW w roku akademickim 2005 / 2006 jest listą ostateczną pod warunkiem, że wyniki matur nie zostaną skorygowane przez Okręgowe Komisje Egzaminacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: a w ogole to 22.07.05, 09:30 i po co sie było denerwować :) ps. na który turnus do lucienia jedziecie ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo Re: przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:48 za dużo was tam naprzyjmowali, rynek i tak jest przesycony. 100 osób powinno być limitem, a tak będziemy mieli nadprodukcje ćwierćinteligentów. Pewnie zaostrzą kryteria na egzaminach, aż z połowa poleci na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: przesada IP: *.krakow.sint.pl 22.07.05, 09:56 Ludzie cieszcie się w końcu wiadomo że się dostaliśmy, jest super. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w październiku, na jakimś zapoznawczym piwku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a w ogole to IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 10:01 wlasnie :) czy osoby, ktore ida na studia dzienne beda jechac na obozy zerowe? Dla jeszcze niezorientowanych-generalnie sa dwa obozy : jeden w Poroninie pod koniec sierpnia-bardziej zdyscyplinowany ;P i drugi (ale dwa rozne terminy we wrzesniu )w Lucieniu- bardziej luzny :D wszystkie informacje sa na stronach wydzialu, lub na forum studentow WPiA Odpowiedz Link Zgłoś
k3m yy.. 22.07.05, 12:17 hmm.. więc tak,- dlaczego przyjeli aż 500 osób- bo W LUTYM I TAK POŁOWA ODPADNIE NA EGZAMINACH Z LOGIKI (takie sito), na 2 czy 3 roku pozostaje podobno tylko garstka tych co trzymają sie zębami. - wiadomości z forum wpia- ps. 500 ? trche to .. moze nie niesprwiedliwe..ale limit miał byc 400. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro1986 Re: a w ogole to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:58 PO otwarciu rynku usług prawniczych, będzie znacznie większy popyt. W Holandi jest około 20 razy wiecej prwników na 100 000 obywateli;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: a w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:41 czy ktos sklada odwolanie?i czy to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
k3m Re: a w ogole to 23.07.05, 14:04 jeżeli przyjeli 104 osoby ponad limit- wątpię by to coś dało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: a w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:28 hej wiecie moze gdzie mozna dostac tegoroczny test na WPIA w wawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspyna Re: ?????????????????????? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 22:42 Sorry, ale nie wiem skąd raptem wzięła ci się data 25 lipca? Na stronie wpia jest wyraźna informacja, że wyznaczono termin składania dokumentów na dzienne prawo na 8 sierpnia, więc o co ci chodzi? Mialeś na myśli prawo wieczorowe, czy co? Ja jestem co prawda na liście na dzienne (poz. 2**), ale twoja wiadomość mnie zaniepokoiła. Może coś przeoczylam, ale mam nadzieje ze nie...:) A tak wogole, to czy dokumenty można im zawozić dopiero po otrzymaniu listownego potwierdzenia? Bede wdzieczna za szybką odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:43 ja widzialam ze do 8.08 mozna potwierdzac, a chyba do srody ci co mieli 79,9- 79,8 punktow. W ogole to rezygnuje ktos z prawa UW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.05, 21:33 rezerwacja na I turnus w lucieniu zrobiona:D kto jeszcze sie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:35 czy ma moze ktos testy na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: do karaoli IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.05, 14:20 ja ci wysłałam kiedys wiadomosc na gg.ty nie odpisałas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaola Re: do karaoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:13 serio ?nic nie dodstalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: PRAWO UW - PRÓG 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:37 Wpisujcie swoje wyniki z matury i z egzaminu który zdawaliśmy na uczelni ,zobaczymy mniej więcej z jakimi wynikami można się było dostać przyszłoroczni maturzyści pewnie podziękują za te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 do natki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:59 ja jadę do Lucienia na pierwszy turnus.. o ile sie dostanę; idę na wieczorowe- na dzienne zabrakło mi punktów/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Pytanie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 11:59 Ludzie, byliście skladać już dokumenty na dzienne prawo na UW? Musieliście zalatwić coś jeszcze poza oddaniem świadectwa, podania, zdjec i ksera dowodu do dziekanatu? Placiliście coś? (np za legitymacje czy coś w tym stylu?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:07 Ja byłam pierwszego dnia, tylko przyjęli papiery i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś