mister1 Re: Polski sklep w Wilnis 19.11.05, 16:38 dzisiaj w Wilnis kupilsmy (m.in) wspanialego makowca... Odpowiedz Link
smeets Re: Polski sklep w Wilnis 20.11.05, 14:57 mister1 napisał: > dzisiaj w Wilnis kupilsmy (m.in) wspanialego makowca... Spozywanie duzej ilosci maku moze powodowac zaparcia. Odpowiedz Link
mister1 : smeets 22.11.05, 17:37 ale wywar ze slomy makowej ma bardziej zgubne skutki... Odpowiedz Link
mister1 Andrzejki 28.11.05, 16:57 Pani Emilio, Jak udaly sie Andrzejki ? wiele stracilismy ? Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Andrzejki 30.11.05, 14:26 Nic nie straciliscie. To raczej ja stracilam... Ale nie nie bede narzekac...:-) Odpowiedz Link
mister1 Re: Andrzejki do kitu 30.11.05, 16:33 zajrze jutro do Wilnis - ciekaw jestem... ( a bylem dosyc sceptyczny co do tegorocznych "andrzejkow" z dziwnymi pomyslami, jak holenderskie jadlo i chor meski plus nie ten sam zespol " Hit" ktory zawsze na "A" przygrywal - profesjonalny, polski z Niemiec). Zdaje sie, ze organizatorom zabraklo wyczucia polskiej publiki. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Polski sklep w Wilnis 20.12.05, 16:09 Emilka, Merry Christmas z Londynu. Czy wy tez sprowadzacie karpia w galarecie? Uszka , krokiety gotowe?Zycze duzego zapotrzebowania. And a Happy New Year. Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Polski sklep w Wilnis 21.12.05, 23:09 Wszystkiego co najlepsze r owniez dla Ciebie a74-7! Mamy karpia, uszka, barszcze czerwone i wiele innych wigilijnych oraz swiatecznych rzeczy. Zapotrzebowanie na szczescie jest, nawet obawiam sie, ze niektorych produktow moze spoznialskim zabraknac... Tak nawiasem mowiac, to chcialabym, w koncu znalezc czas na posprzatanie wlasnego mieszkania.....:-) Wesolych Swiat WSZYSTKIM!!! Lowiczanka Emilka Odpowiedz Link
mister1 Polskie piwka w Wilnis 02.01.06, 15:07 namawiam na szklaneczke polskiego " Porteru" - znakomite piwko, a jak ktos lubi z mniejsza iloscia procentow - to " Przypalane" .Oba dostepne w Wilnis. ( plus cala kolekcja piw jasnych) Mr ( wielbiciel ciemnych piw) Odpowiedz Link
mathias_sammer Re: Polskie piwka w Wilnis 09.01.06, 18:14 Polskie piwa jasne sa do dupy, no chyba, ze wlejesz do nich sok malinowy, a we flaszke wetkniesz slomke, jaka Cie uraczy polski barman. Nie tylko piwo bedzie lepsze i slodsze, ale Ty ze slonka staniesz sie bardziej meski. M.S. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Polski sklep w Wilnis 09.01.06, 19:50 Ale smak polskiego porteru jest nie do pobicia. Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Polski sklep w Wilnis 10.01.06, 15:24 Zupelnie nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze polskie jasne piwa sa "do dupy"! O wiele bardziej "do dupy" sa moim zdaniem piwa holenderskie! Odpowiedz Link
mister1 piwo 11.01.06, 07:20 zgadzam sie z przedmowczynia - piwa holenderskie a zwlaszcza "heineken" ( nie mowiac juz o roznych bezmarkowcach ) to wyjatkowe, chemiczne swinstwo. O piwku jak polskie "przypalane" moga sobie Holendrzy tylko pomarzyc ( lub kupic w polskim sklepie, ewentualnie niemiecki rodzaj "przypalanego" w Niemczech) . Piwa klasy porteru w ogole Holendrzy nie produkuja. Odpowiedz Link
mister1 Swieza slonina 16.01.06, 20:03 W polskim sklepie mozna takze zamowic swieza slonine ( prosto z Polski). Jutro wlasnie kilogramik odbieram... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Swieza slonina 16.01.06, 21:32 oochhh, a co z niej zrobisz? Swieza slonina kojarzy mi sie ze specjalnym peklowaniem w czosnku, chili, pieprzu ,soli, papryce i czyms tam jeszcze przez miesiac ,(Rumuni maja wspaniala metode) a potem jest paluszki lizac do alkoholu, ale jakze niezdrowa dla konesera. Albo smalec ze skwarkami z tejze sloninki....Pycha! Odpowiedz Link
mister1 Re: Swieza slonina 16.01.06, 22:28 ma u nas rozne zastosowania - do polania pierowgow skwareczkami, do nadzienia zrazow zawijanych, do kartofelkow popitych maslanka ( w braku mleka zsiadlego)...( i to rzecz jasna nie wszystko) Odpowiedz Link
mister1 Re: Polski sklep w Wilnis 17.01.06, 22:35 dzisiaj byla i kaszaneczka z kaszy gryczanej... Odpowiedz Link
lowiczanka Polski chlebek z piekarni Rijswijk 18.01.06, 12:50 Do nabycia przepyszny biologiczny chlebek z nowej polskiej piekarni. Dostepne rozne rodzaje chlebka, buleczek i rogalikow! Palce lizac! ZAPRASZAMY !!! Z pozdrowieniami Lowiczanka Odpowiedz Link
mimi764 Re: Polski chlebek z piekarni Rijswijk 24.01.06, 23:15 ta kasznke trzeba wczesniej zamawiac? Odpowiedz Link
lowiczanka Kaszanka 25.01.06, 13:20 Ta z kaszy gryczanej tak. Wiekszosc kaszanek jest z kasza jeczmienna i gryczana, natomiast ta z sama gryczana musze szukac w Polsce. W najblizszym czasie wybieram sie prawdopodobnie 12 lutego. :) Odpowiedz Link
mister1 Re: Polski sklep w Wilnis 19.01.06, 17:53 kaszaneczka ( z kaszy gryczanej) byla perfekt. Odpowiedz Link
bbqueenpl jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 20.02.06, 17:06 witam jak mozna sie dostac do wilnis?bo nie jestem zmotoryzowana a z tego co sprawdzalam niema tam zadnego pociagu:( jaka jest najlatwiejsza droga dotarcia? mieszkam w hilversum pozdrawiam ola Odpowiedz Link
mister1 Re: jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 21.02.06, 08:44 zdaje sie , ze do Wilnis mozna sie dostac autobusem z przesiadka w Amsterdamie. Moze jeszcze ktos mieszka w Hilversum posiadajacy samochod i robiacy zakupy w sklepie w Wilnis ? Odpowiedz Link
lowiczanka Re: jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 21.02.06, 10:10 Jest mnostwo osob z Hilversum robiacych zakupy w Wilnis! Ale jezeli jest Ci trudno sie do nas dostac, to chetnie zawieziemy Ci zakupy do domu. Akurat bedziemy tam chyba dzisiaj... :-) Odpowiedz Link
bbqueenpl Re: jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 21.02.06, 16:11 ahhh droga pani Emilko no ja jestem zwrokowcem wiec najpier chcialabym popatrzec "powdychac" to polskie jedzenie hahaha i zawsze jak widze na wlasne oczy towar to zazwyczaj dokonuje duzo wiekszych zakupow niz planowalam:) pozdrawiam serdecznie moze jakis namiar moglabym dostac na serdeczna osobe zmotoryzowana z hilversum ? serdecznie pozdrawiam ola Odpowiedz Link
lowiczanka Re: jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 22.02.06, 15:03 To ja w takim razie serdecznie zapraszam do popatrzenia i powdychania. :-) Pech chcial, ze akurat na tych zmotoryzowanych z Hilversum nie mam namiarow... :-( Pozdrawiam goraco, Emilka :-) Odpowiedz Link
bbqueenpl Re: jak sie dostac do polskiego sklepu w wilnis? 22.02.06, 16:49 ahh na bank jakos sie dostane do pani:) Odpowiedz Link
mister1 Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 02.03.06, 15:07 pani Emilio, jutro zajrze ( chyba zeby byla straszna sniezyca) - niech pani zostawi mi z laski swojej "Angore" i "Polityke" please. Pozdro Mr Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 02.03.06, 15:32 Sie robi Panie Andrzeju! :-) Odpowiedz Link
monikat4 Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 03.03.06, 11:39 Witam Emilko.Mam pytanie zamawialam u WAS OK.MIESIAC TEMU soczki od 1roku,herbatke z Hipp,serki Bieluchy,czy juz sa,czy byliscie w Polsce?Monika Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 03.03.06, 15:05 Przywiezlismy BoboFruty i herbatke Hipp, a takze obiadki po 12 mies. Bieluchow nie mam, ale mam twarog Mazurski. Przyjezdzajcie :-) Odpowiedz Link
bbqueenpl Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 10.03.06, 15:30 pani emilko czy ja moge wyslac do pani zamowienie mejlem na info@lowiczanka.nl a potem zadzwonic i umowic sie na odbior ? pozdrawiam ola Odpowiedz Link
lowiczanka Re: Polski sklep w Wilnis - "Angora" & "Polityka" 14.03.06, 18:48 OLA ODEZWIJ SIE ZANIM BEDZIE ZA POZNO ! Odpowiedz Link
lowiczanka Do mistera 14.03.06, 19:03 Nie wiem, ale moze by tak jakos skrocic ten watek, bo cos dlugawy... :-)) Odpowiedz Link