mister1 19.08.06, 18:29 wlasnie zamowilem pokoj w hotelu w sredniowiecznym zamku. Poza odpoczynkiem extra atrakcja ma byc duch jednej z malzonek wlasciciela zamku, ktora rozstala sie z doczesnoscia w sposob dosc gwaltowny... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saviera Re: Jeszcze troche wakacji... 19.08.06, 21:41 mister1 napisał: > wlasnie zamowilem pokoj w hotelu w sredniowiecznym zamku. Poza odpoczynkiem > extra atrakcja ma byc duch jednej z malzonek wlasciciela zamku, ktora > rozstala sie z doczesnoscia w sposob dosc gwaltowny... > > > Mister nie mow ze jedziesz do zamku Czocha ?! ;))) Odpowiedz Link
mister1 Czocha i duch Gertrudy 20.08.06, 09:10 wyglada mi to na telepatie - wlasnie dostalismy z Czochy potwierdzenie rezerawcji. Odpowiedz Link
saviera Re: Czocha i duch Gertrudy 20.08.06, 13:54 mister1 napisał: > wyglada mi to na telepatie - wlasnie dostalismy z Czochy potwierdzenie > rezerawcji. Podczas ostatnich wakacji mielismy okazje zwiedzac zamek Czocha , nie polecam ( jesli chodzi o zwiedzanie ):/// Zwiedzanie z przwodnikiem 20 minut kosztuje 8 zlotych :/// Pani przewodnik zaprowadzila nas do trzech komnat i na wieze , opowiedziala kilka historyjek i to bylo cale zwiedzanie :/// Sa jeszcze cztery sale tortur , za to placi sie osobno 4 zlote :/// Jak dla mnie mocno przereklamowane , wrocilam BARDZO zawiedzona i rozczarowana :/// Ps; Dobrze chociaz ze moje oczka mogly przez krotka chwilke piekno krajobrazow podziwiac :/// Odpowiedz Link
mister1 Re: Czocha i duch Gertrudy 21.08.06, 09:23 Co do zamku przebudowanego na hotel to od poczatku nie robilem sobie nadziei, ze tam wiele do ogladania pozostalo - ale pokoje na zdjeciach wygladaja przyzwoicie ( chociaz zrobienie komnaty Harrego Pottera jest bardzo zlym pomyslem) - zarezerwowalismy na poczatek wrzesnia. Odpowiedz Link
mister1 a potem Kotlina Jeleniogorska... 23.08.06, 15:19 ...by po przygodach z duchem dojsc do siebie www.paulinum.pl/ Odpowiedz Link
tehmina Re: Jeszcze troche wakacji... 24.08.06, 09:13 Witam, A ja sie wlasnie jutro na wakacje wybieram. Jedziemy (moze troche tendencyjnie) do Zakopanego. Ja juz mam troszke dosc tych plaskich terenow, wiec najwyzszy czas zeby sie powspinac :) Mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
mister1 Karkonosze 24.08.06, 09:48 milych wakacji - my co prawda nie Tatry ale Karkonosze bedziemy mieli za tydzien - mam nadzieje, ze nie tylko do ogladania, ale i do lazenia ( w maju niestety pogoda byla nie na wycieczki gorskie). Odpowiedz Link
tehmina Re: Karkonosze 25.08.06, 14:23 Rowniez zycze milych wakacji :) My po drodze jedziemy tez di Wieliczki no i oczywiscie zaliczyc Krakow. Znalazlam w internecie fajna prpozycje wycieczki do nowej huty z Crazy Guides :) Kilku zwariowanych mlodych gosci, ktorzy organizuja wycieczke po "komunistycznej" Nowej Hucie. Mam nadzieje, ze bedzie wesolo. Opisze wrazenia po powrocie (swoja dorga jestem ciekawa jak moja druga polowka zareaguje - bo to niespodzianka) :) Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
mister1 nareszcie 01.09.06, 18:08 no to jeszcze trzeba dokonczyc ostatni dzien pracy, jutro pakowanko a w niedziele skoro swit adieu... Odpowiedz Link
mister1 wakacje sie powiodly - Zamek Czocha 10.09.06, 10:05 przewodnik.onet.pl/38,1660,1357922,artykul.html Odpowiedz Link
mister1 Re: wakacje sie powiodly - Zamek Czocha 12.09.06, 19:01 Zamek Czocha - wspomnienia wlasne: Zamek przesliczny, ale niestety jest troche ale: Zarezerwowany pokoj czekal na nas, niestety dostac sie do niego nie mozna bylo – zamek w drzwiach zdezolowany. Gdy po kilku probach udalo sie go przekrecic, okazalo sie, ze drzwi zaklinowane. Po wielu probach i uzyciu sily udalo sie drzwi wreszcie sforsowac ( pozniej byly klopoty z opuszczeniem pokoju – zamek zmieniono na drugi dzien). Pokoj duzy, wygladajacy calkiem przyzwoicie – ale, probujac dostac sie do lazienki znowu kleska – obie klamki wypadly. Lazienka ladna, przestronna, nawet z wanna z babelkami.Lozko za to w stanie rozpadu ( w srodku nocy musialem je skladac do kupy, bo sie samoistnie rozpadlo). Osobna sprawa jest zamkowa restauracja. Wedlug strony internetowej: Gastronomia Zaplecze gastronomiczne , restauracja , kawiarnia i bar oferują pełne wyżywienie . Każdy znajdzie coś dla siebie. Poczynając od staropolskich uczt przygotowywanych na kuchni węglowej , poprzez bankiety i uroczyste kolacje po biesiady i grille na Werandzie Rycerskiej czy przy ognisku w zamkowej fosie, przy wtórze kapeli zachęcającej do wspólnego śpiewania i zabawy. Oferujemy degustację miodów pitnych w zamkowej Winiarni. Restauracja zamkowa to dwie stylowe sale jadalne. Ich wystrój stanowi dodatkowy walor podnoszący jakość spożywanych posiłków. Specjalnością restauracji zamkowej jest tradycyjna polska kuchnia. Niestety, jedzenie to zupelna kleska – zaczelismy od sledzika ktory mial byc w oleju – w rzeczywstosci byl to wyciagniety z octu sledzi nieboszczyk, nastepnym daniem byl schabowy. Wydawalo sie, ze sprawa prosta – ale niestety, smak obrzydliwy, mieso chyba ze stuletniego wieprza, do tego ohydne ziemniaki nie dajace sie zjesc. Prawdziwki w smietanie byly niezle, szkoda tylko ze zimne i z piaskiem trzeszczacym w zebach (cena 24 zlote razem z piaskiem). Z innymi potrawami podobnie – glupich pierogow ani pierwszego, ani drugiego i trzeciego dnia nie bylo ( wylacznie w karcie). Za to ceny jak w pierwszorzednej restauracji. Sniadania w cenie a 15 zloty za zestaw, dosc nedzny zreszta, nikomu do glowy nie przyszlo, by zrobic chociaz bufet i dac ludziom przynajmniej przyzwoite sniadanie, jesli calej reszty sie nie udalo.Mieli by przynajmniej na pozegnanie naprawde pieknego zamku jakies mile kulinarne wspomnienie. Palac Paulinum w Jeleniej Gorze byl za to pod kazdym wzgledem perfekt, takze kuchnia ( francuska) byla znakomita... Odpowiedz Link