Dodaj do ulubionych

AB job service

06.04.07, 17:39
Czy ktoś wyjeżdżał do pracy w Holandii z biura AB job Service?!proszę o opinie!
Obserwuj wątek
    • wald802 Re: AB job service 06.07.07, 13:26
      Pracowałem przez AB w Berlikum (szklarnie) firma jest w porządku
      wypłaty regularne co tydzien pomoc w formalnosciach zarobki ok
      6 - 6.5 euro jesli chcesz wiecej info gg 8889159 pozdrawiam
    • ewkaa20 Re: AB job service 13.04.16, 15:58
      NIE POLECAM FIRMY AB JOB SERVIS!!! To najgorsze na co w życiu mogłam trafić!!!
      Wraz z narzeczonym udaliśmy się do firmy ab, aby znaleźli nam pracę za granicą w Holandii. To był jeden wielki błąd. Obiecywali nam dobre zarobki jak na nasz wiek, tzn. 6 euro netto za h. Jednak na miejscu okazało się, że zarobki te będą wynosiły ponad 3 euro netto. Obiecywali też, że gdy dojedziemy na miejsce wyjdzie po nas Pani koordynator. Jednak gdy tam dotarliśmy okazało się, że koordynatorka ma nas daleko w dupie i nawet nie przyjechała ani się nami nie zainteresowała a miała przyjechać nam dać klucze, wszystko pokazać i podpisać umowę. Kazała nam szukać kluczy do domku pod śmietnikiem i szukać tego domku co mieliśmy w nim mieszkać. Najlepsze było to, że parę godzin później do tego samego domku przyszła para twierdząc, że oni również zostali tu wysłani w taki sam sposób jak my pomimo tego, że i tak mieliśmy w domku więcej osób niż przewidywanych było miejsc. W domku dużo rzeczy było zniszczonych albo czegoś brakowało. Sms o tym czy idziemy do pracy dostawaliśmy o 12 w nocy lub w najgorszym wypadku o 5 rano tuż przed pracą. Było też tak, że musieliśmy chodzić w nocy po innych domkach i pytać się wszystkich czy nikt nie dostał o nas sms o tym czy idziemy do pracy pomimo naszych sms i telefonów do koordynatorki. Jak raz się nie poszło do pracy to się wylatywało a nawet czasem ludzie nie mieli jak się dowiedzieć czy idą bo koordynatorka miała nas w dupie. Więcej chyba byśmy wydali tam na połączenia i sms do niej niż byśmy zarobili. Pracowaliśmy przez 3 dni bo nic się nie zmieniało, a wręcz było coraz gorzej i postanowiliśmy wyjechać. Dostaliśmy sms, że ja mam iść na noc do pracy a nawet nie było mowy o czymś takim a mój narzeczony miał jechać 130km do pracy z Holandii do Niemiec(2 h w jedną stronę). No po prostu śmiech. Chyba jakbyśmy chwili pracować w Niemczech to nie jechalibyśmy do Holandii. Samochody którymi jeździliśmy do pracy były w stanie tragicznym. Pomijając syf w środku, puszki, butelki itp., jeden miał rozbitą szybę a drugi nie miał wycieraczek. Któregoś dnia jechaliśmy do pracy właśnie tym samochodem bez wycieraczek, było rano, ciemno, nic nie było widać, samochody z naprzeciwka nas oślepiały, strasznie lało, ledwo dojechaliśmy. Oczywiście koordynatorki nic to nie obchodziło. Tak samo jak nasi znajomi raz pojechali do pracy i kończyło im się paliwo, zadzwonili do koordynatorki przed pracą i ją o tym poinformowali, niby powiedziała, że im zatankuje przed końcem pracy, niestety milili się. Gdy zadzwonili do niej po pracy bo nie mieli jak wrócić to powiedziała im, że już nie jest rzekomo już naszą koordynatorką i kazała im radzić sobie samym. Gdyby nie fakt, że ten chłopak miał przy sobie pieniądze to by nie mieli jak wrócić do domu. Drudzy znajomi też mieli podobną sytuację i czekali na Panią koordynator 4 h na stacji paliw, aby im zatankowała bo też nie mieliby jak wrócić. Ogólnie jak na takie zarobki to ciężka jest tam praca. Dodam jeszcze, że jak zadzwoniliśmy do Pani koordynator, że chcemy zjechać do Polski to nawet nie zapytała dlaczego. Porażka!!!
    • ewkaa20 Re: AB job service 13.04.16, 16:04
      *chcieli
    • www.bpwh.pl Re: AB job service 22.02.17, 11:11
      Więcej opinii na temat agencji pracy w Holandii znajdziesz na:

www.bpwh.pl Ranking Agencji pracy w Holandii

www.bpwh.pl/ab-job-service/ - Opinie na temat agencji AB Job Service

Zapraszamy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka