Dodaj do ulubionych

POGRATULOWAĆ WYBITNYM, KTÓRYM BYŁA ŁATWA

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 22:39
dobra, drodzy koledzy kolerzanki dla których było proste- cieszcie sie-
skończyliści edobre szkoły, mieliscie dobrych nauczycieli, na pewno jeszcze
program rozszerzony z matematyki, nie zmieniali Wam nauczyciela co pół roku,i
waszym jedynym obowiazkiem bylo uczenie sie- pogratulować, jesteście
szczęśliwi, ale niei mieszajcie z blotem tych ktorzy ni emieli takich
mozliwości i teraz muszą za to płacić swoją maturą.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek'85 Re: POGRATULOWAĆ WYBITNYM, KTÓRYM BYŁA ŁATWA IP: 81.219.236.* 09.05.05, 22:58
      Sorry, nie wiem jak kolega, ale ja nikogo za to, ze zdawal nowa mature zamiaru mieszac z blotem nie mam, podejrzewam ze jahos takiego zamiaru rowniez nie mial. W kazdym badz razie denerwuje mnie, ze rocznik 86 stara sie zrobic z siebie niewiadomo jakich "pokrzywdzonych", po prostu zamiast starac sie wymagac od nauczycieli (wraz z reforma, w wiekszosci niestety, nie ulegli zmianie) zeby oni w wystarczajacym zakresie rowniez "pracowali" - tak, mozna wymagac czegos rowniez od nauczycieli - to w duzej czesci odpowiadalo Wam ze niewiele robicie, zarowno w liceum jak i w gimnazjum. Nie twierdze, ze wszystkim taki stan rzeczy odpowiadal, ale jednak wina nie lezy jedynie po stronie: "systemu", "ministerstwa", "nauczycieli" czy jakkolwiek by tego nie nazywac. Aha, stara matura nie byla jakos specjalnie trudna choc IMHO trudniejsza od nowej (szczegolnie jak pisze sie ja dwa razy :P - woj. opolskie 2004), jednak nigdy nie bylo zalamania na tak duza skale ;) Pozdrowienia i zycze dobrych wynikow z matury!
    • Gość: mike Re: POGRATULOWAĆ WYBITNYM, KTÓRYM BYŁA ŁATWA IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.05.05, 23:06
      Ja chciałem tylko powiedzieć, że chodziłem do dobrej szkoły, miałem dobre
      oceny, uczyłem się pilnie przez trzy lata, miałem dodatkowe zajęcia z matmy, i
      nauczyciele też bardzo dobrzy. I to wcale nie pomogło. Co prawda najgorzej nie
      jest, ale miałem prawo wymagać więcej od siebie - bo bardzo na to pracowałem.
      Aż ciężko powiedzieć - "szkoda", ale nie ma innego wyjścia.
    • Gość: kasia Re: POGRATULOWAĆ WYBITNYM, KTÓRYM BYŁA ŁATWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:58
      sprawiedliwosc musi byc - najlepsi nirch zdadza na 90-100 %, a przecietni na 30-
      50%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka