Dodaj do ulubionych

Problem ze stawem skokowym!!! Pilne

21.02.10, 23:57
Witam, mam 18 lat i cała historia zaczęła sie podczas gry w piłkę ręczną. gdzies około 15 stycznia. Podczas grania wyskoczyłam po piłkę i źle stanęłam na prawej stopie(stopa przechyliła mi sie w stronę zewnętrzną) poczułam średni ból ale miałm zamiar kontynuować gre dalej. Jednak gdy uszłam pare kroków poprosiłam o zmianę gdyż kostka zaczęła mnie bolec coraz mocniej. Pierwsza pomoc wygladała tak że miałam nohe pod zimina wode, zamrażac i bandaz elastyczny.Kostka zbytnio nie napuchła i tak nie bolała. Przeszłam na tej nodze gdzies około 2,5km i ból sie nasilał. Nie pojechałam do lekarza a w domu zaczeła mnie ta kostka coraz bardziej bolec, miałam ja zabandażowana i załozyłam stabilizator na nia. W nocy ból był nie do zniesienia musiałm ściągnąć stabilizator bo nie szło. I gdzies przez 2 dni ból był taki sam zaczoł mnie boleć Achilles wyskoczyły kołoniego takie zyły. Do dzisiaj nie umiem usiasc na tej kostce, boli mnie tak jakby cos w srodku, nie umiem zatoczyć stopą pełnego koła 360* bo jest ból :(
Jak myślicie co to może być? niekiedy zdaża mi sie jakby mi coś w niej przeskakiwało. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • aga.as1 Re: Problem ze stawem skokowym!!! Pilne 22.02.10, 16:25
      W górnej części tego forum jest taki ładny napis: Forum nie
      zastępuje lekarza. Szczerze mówiąc to ja nie rozumiem takiego
      podejścia: miałaś uraz, ale nie poszłaś do lekarza, bo... w domu
      jest internet i tam wyleczą. No więc niestety nie wyleczą...
      Diagnoza postawiona na podstawie Twojego opisu będzie najzwyklejszą
      szarlatanerią. Tak więc zrób prześwietlenie (rtg) stawu skokowego,
      zamieść je na forum (może być bez opisu) lub prześlij na adres
      mailowy info@activ-reh.pl , wtedy napiszę co powinnaś z tym dalej
      zrobić. Pozdrawiam
      • krzysztof_narosz Re: Problem ze stawem skokowym!!! Pilne 30.03.10, 11:56
        nie diagnozuj się na forum tylko idź do lekarza.

Krzysztof Narosz
        Szef zespołu terapeutycznego
        FizjoMed poland

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka