Dodaj do ulubionych

ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ.

21.10.11, 22:50
Witam. Jestem po operacji ręki. Miałem złamanie trzonów kości i zostały mi wsadzone pręty Rusha. Minęło już 5 tygodni dzisiaj byłem na kontroli i okazało sie że będę miał gips jeszcze przez 4 tygodnie, ponieważ kości się jeszcze nie do końca zrosły. Moje pytanie jest takie. Czy ręka jest prawidłowo złożona? dodaję zdjęcia z RTG po 5 tygodniach. Bardzo Proszę o komentarz.
pokazywarka.pl/5mv3zf/ - LINK DO ZDJEC
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ. 23.10.11, 07:58
      Na zdjęciu widać, że ewidentnie jest problem ze zrostem zwłaszcza trzonu kości promieniowej, gdyż nadal widać przemieszczenie boczne.
      Czy ręka jest prawidłowo złożona?
      Jeśli chodzi o kość łokciową -moim zdaniem tak.
      Jeśli chodzi o kość łokciową - mam poważne wątpliwości (ale to jest moja prywatna opinia).

Moja rada - dobrze byłoby udać się na konsultację do innego ortopedy, żeby wypowiedział się na temat operacji i procesu zrostu kości przedramienia.
      • tigerness Re: ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ. 23.10.11, 08:00
        "> Jeśli chodzi o kość łokciową - mam poważne wątpliwości (ale to jest moja prywat
        > na opinia)."

Miało być - "jeśli chodzi o kość promieniową -mam poważne wątpliwości (ale jest to moja prywatna opinia)".
        • encore258 Re: ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ. 29.10.11, 19:55
          ja doradzę tylko magnetoterapię - mi fizjoterapeutka doradziła po złamaniu - aby szybciej się kość zrastała. po zdjęciu gipsu nosiłam jeszcze taki stabilizator z magnetoterapią - o taki dokładnie www.trionz.pl/Category/11-stabilizatory.aspx (ten w wersji uniwersalnej) - polecam - można nosić też na gips - np opaske do magnetoterapii to szybciej się zrasta - serio.
    • hanna.walasek Re: ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ. 08.12.11, 12:01
      heej, lepiej chyba, żebyś poszedł do innego lekarza niz do tej pory na konsultację ;) to chyba będzie najbezpieczniejsze i najrozsądniejsze wyjście ;p
      • mariannatuszynska Re: ZŁAMANIE KOŚCI. PROSZĘ O PORADĘ. 22.12.11, 11:28
        no zdecydowanie, mój ortopeda dr więcek często konsultuje się również z innymi specjalistami i wydaje mi się to normalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka