Dodaj do ulubionych

Problem z stawem obojczykowo-mostkowym

20.03.13, 16:10
Witam, mam dwie małe usterki, przypuszczam że spowodowane tym że około miesiąc się nie ruszałem, ale za to spędzałem wiele godzin przed komputerem. Po pierwsze przeskakuje mi coś w klatce w miejscu łączenia się obojczyka z klatką(tak to mogę nazwać) ogólnie jedna strona klatki jest wysunięta a druga nie, zawsze tak miałem ale teraz bardziej, myślę że dlatego tak przeskakuje przy różnych wymachach, przy szybkim zerwaniu ramiona do ruchu.Po drugie strzela mi gdzieś w pachwinie od dołu, nie mogę określić dokładnie gdzie, dzieje to się wtedy gdy rotuję nogę w biodrze, gdy przekręcam ją szybkim ruchem w bok, gdy wkładam but bez rozwiązywania wciskam go i kręcę do tego nogą na boki (na sucho bez buta gdy dotykam samymi palcami ziemi i poruszam na boki też strzela). Co mi się stało ? czy to od jakiegoś zastania ? mogę brać jakieś witaminy żeby zregenerować stawy ? jeśli to są stawy, a co do klatki to myślę że gdyby trochę się wyrównała to by nie przeskakiwało.Jak ćwiczyć żeby to naprawić ? a może naprawi się z czasem ? a może to od rośnięcia mam 180cm i 16 lat ?
Obserwuj wątek
    • fizjo4life Re: Problem z stawem obojczykowo-mostkowym 20.03.13, 18:17
      Witam

co do góry jak duże jest to przeskakiwanie jakiś uraz miałeś upadek, ktoś cię popchnął??
      co do długo pewnie masz przypadłość typu trzaskajace biodra. Naprężacz powięzi szerokiej przeskakuje przez krętarz chyba to jest to tak wynika z opisu.
      Jeśli chcesz się więcej dowiedzieć zapraszam na szczególowe badanie

pozdrawiam i życzę zdrowia
      mgr Michał Dachowski
      www.fizjo4life.pl
      rehabilitacja warszawa
      • beti756 Re: Problem z stawem obojczykowo-mostkowym 01.04.13, 11:50
        Warto zasięgnąć rady dobrego specjalisty i nie bagatelizować tego.
        Spróbuj konsultacji z kimś znającym się na terapii manualnej, która jest niezwykle skuteczna przy tego typu urazach.
        W Warszawie polecam gabinet Fizjo Med Poland na Bemowie. Ja dopiero u nich dowiedziałam się co faktycznie mi jest i dopiero po zabiegach u nich poczułam wyraźną poprawę, która nie minęła po godzinie tylko utrzymuje się do dnia dzisiejszego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka