Dodaj do ulubionych

Choroba scheuermanna

19.07.15, 22:27
Mam 22 lata. Od 6 lat zmagań się z dużymi doleglwiosciami kręgosłupa. Ostatnio lekarz zasugerował mi ze mogę mieć chorobę scheuermanna. W sumie niewiele można zrobić. Tak mi powiedział. Tylko ćwiczenia i rehabilitacja. Nie za dużo się dowiedziałam. Czy ktoś z was cierpi na ta chorobę? W internecie niewiele jest informacji, jedynie na stronie www.chorobascheuermanna.pl trochę się dowiedziałam. Może ktoś z was może się podzielić swoimi doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • karol1-51510 Re: Choroba scheuermanna 08.04.16, 16:39
      Witam. Mam 22 lata .od 10lat męcze sie z scheurmannem.Została postawiona diagnoza i to wszystko nic sie nie da zrobic... 2 lata temu poprzez uraz mechaniczny w pracy doznałem "postrzału"( lumbago),okropny bol ,po tabletkach w miare chodzilem ale jak na "haju" ..
      Od 2 miesiecy nie pomagają zadne leki przeciwbólowe ..Byłem dzis u ortopedy .3przeswietlenia i diagnoza ? Postepujaca martwica... zgarbiona część piersiowa a lędzwiowa wciągnieta do sroda +skolioza.. caly kregoslup poblokowany,przez to bol ledzwiowy ciągnie w nogi a od szyjnego w barki i ręce ZAKAZ PRACY !!! oczywiscie nie przyjalem chorobowego jeszcze .. doktor mnie dzis troche powyginal na kozetce krzyz postrzelal ale nie widze zadnej rewelacji.. przepisal mi gorset na część lędzwiowa i szyjna i gimnastyke .. zobsczymy co bedzie dalej. Niewiem dlavzego ale 4krąg ledzwiowy na zdjeciu rtg byl czarny ..miał ktoś cos takiego ? Co to moze byc ? W czwartek zajde znow do lekarza wypytam sie co to bylo i dam wam znac
      Pozdrawiam połamańców :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka