23.09.04, 23:23
Rumunami nie jesteśmy !!!
Każdy ma swoja rodzinę, pracę, przyjaciół. Kultura polska jest dla mnie zrozumiała. Nie wiem jakbym się odnalazł w miejscu nazwijmy "innym". USA znam jedynie z filmów. Opowiadań ludzkich nie słyszałem, jedynie że ciocia mojego kolegi mówiła, że (...). Dlaczego ONI (USA) uważają nas za "Neandertalczyków" ?Takie same obawy miały kraje UE przed przeystąpieniem NAS do nich i co ??? Jakoś dalej jestm w swoim polskim mieszkaniu i dalej mam woją pracę ! Może istnieje osoba, która widzi sprawę z innego kąta ? Może wytłyumaczy mi "na chłopski rozum" o co tu chodzi ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: Wizy USA IP: 150.254.85.* 24.09.04, 12:40
      darkuss napisał:

> Rumunami nie jesteśmy !!!
      > Każdy ma swoja rodzinę, pracę, przyjaciół. Kultura polska jest dla mnie
      zrozumi
      > ała. Nie wiem jakbym się odnalazł w miejscu nazwijmy "innym". USA znam
      jedynie
      > z filmów. Opowiadań ludzkich nie słyszałem, jedynie że ciocia mojego kolegi
      mów
      > iła, że (...). Dlaczego ONI (USA) uważają nas za "Neandertalczyków" ?Takie
      same
      > obawy miały kraje UE przed przeystąpieniem NAS do nich i co ??? Jakoś dalej je
      > stm w swoim polskim mieszkaniu i dalej mam woją pracę ! Może istnieje osoba,
      kt
      > óra widzi sprawę z innego kąta ? Może wytłyumaczy mi "na chłopski rozum" o co
      t
      > u chodzi ?

Nie widze powodu Darkusie do wywyzszania sie nad Rumunow. Ale do rzeczy, wizy
      do USA to jest temat zastepczy "naszych" wladz. Nie chca mowic oni prawdy o tym
      jak USA robi nas w ciula w tzw offsecie po zakupie F-16. Udaja durnia pokazujac
      jak dbaja o obywateli.
      • ballest Re: Wizy USA albo kto jest BURAKIEM !? 24.09.04, 13:11
        Nie tylko to !! - w USA jestescie obarczeni odpowiedzialnoscia za obozy
        koncentracyjne.
        Obozy te nazywane sa polskimi obozami koncentracyjnymi.

A to wszystko po poparcie agrsji w Iraku przez POLSKE :-)))'
        • Gość: Pit Re: Wizy USA albo kto jest BURAKIEM !? IP: 150.254.85.* 24.09.04, 13:18
          ballest napisała:

> Nie tylko to !! - w USA jestescie obarczeni odpowiedzialnoscia za obozy
          > koncentracyjne.
          > Obozy te nazywane sa polskimi obozami koncentracyjnymi.
          >
          > A to wszystko po poparcie agrsji w Iraku przez POLSKE :-)))'

Pojecie "polskie" obzozy koncentracyjne funkcjonuja w USA juz od dziesiatkow
          lat i nie ma tu nic do rzeczy sprawa Iraku. Pojecie to takze funkcjonuje w
          Kanadzie, tam nawet pisano o polskich oddzialach Waffen SS. dopiero po
          protestach kanadyjskiej Polonii musieli to oszczerstwo odszczekac
          • vonkrzysiak To proste słabego sie bije!!!!!! 24.09.04, 16:59
            Jestem ciekaw.
            Co było gdyby cały swiat islamski wkurzył sie na Ameryke.
            Inwestycje Amerykańskie poza ALaską szlak by wzieło.
            • Gość: Pit Re: To proste słabego sie bije!!!!!! IP: 150.254.85.* 24.09.04, 17:40
              vonkrzysiak napisał:

> Jestem ciekaw.
              > Co było gdyby cały swiat islamski wkurzył sie na Ameryke.
              > Inwestycje Amerykańskie poza ALaską szlak by wzieło.
              >
              Bez tych inwestycji to te brudasy by sie zes...ly. wystarczy popatrzec na
              przyklad Libii.
              Nie rozumiem tutaj tej awersji do USA. Jak sie szybko zapomina zagrozenie
              sowieckie na calym swiecie. Wystarczy porownac niewole amerykanska Niemiec
              zachodnich i partnerskie stosunki NRD z ZSSR czy KRL-D ( niepodlegla) i
              okupowanie Korei Pld.
              • Gość: Smętek jak 6 dętek Re: To proste słabego sie bije!!!!!! IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 19:22
                Czyli Polaków w kwestii wiz

Ale porównajmy determinacje Palestynczyków (ok.2mln ludzi)
                do Israela(zydów jest ok 12mln na caly swiecie ).
                Swiat Islamu to prawie 1,5 mld ludzi
                a USA to 270 mln ludzi
                Czyli na 1 Amerykanina przypada od 5 do 6 muzułmanów!!!!

• darkuss Przepraszam Rumunów !!! 26.09.04, 10:45
      za to, że porównałem ich do nas Polaków.
      Przepraszam Rumunów za to, że wywyższyłem ponad nich nasz naród polski.

Wypowiedzie na tym formum sa jednak nie na temat. Wszędzie gdzie pojawia się temat USA, pojawia się odrazu temat Arabów, Żydów itd itp -czy ma sens prowokacja?
      Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie. POzdrawiam papa
    • Gość: Marek Sadowski A po co wam wizy amerykanskie!!! IP: *.dhcp003.icnet.ne.jp 26.09.04, 10:57
      Lepiej do Azji na jakas impreze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka