Dodaj do ulubionych

Być Ślązakiem - wstyd ?

IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 14:22
Gdybym był Ślązakiem,odczuwałbym dumę z tego powodu.Natomiast krzykliwy
fuehrerek MarekderSzlezjer,który tak bardzo walczy z polonizacją,nie
przyznaje się swojemu niemieckiemu sąsiadowi,że pochodzi ze Śląska.Wstydzi
się.Ale Ślązak !
Obserwuj wątek
    • Gość: miamore Re: Być Ślązakiem - wstyd ? IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 14:39
      Slazacy nie musza sie wstydzic ze Slazakami sa i tego sie nie wstydza.Gdyby tak
      bylo, nie byloby ziomkowstwa slaskiego w Niemczech , nie byloby tak przez Was
      nielubianej Ericki i wielu innych rzeczy.
      Zrozumcie nareszcie , Polacy sa ubozsi o jedno pojecie a mianowicie HEIMAT.
      Wczoraj sluchalem Stoibera jak dziennikarz go zapytal kim pan jest panie Stoiber.
      A on Bawaria jest moim heimatem a Niemcy ojczyzna.
      No Polakom to trudno zrozumiec.
    • Gość: miamore Re: Być Ślązakiem - wstyd ? IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 14:59
      Polityczna dziwka moze dla ciebie , dla mnie dzialaczka na rzecz wypedzonych.
      Chcialbys zeby Slazacy ukrywali swoje pochodzenie , wtedy i w Polsce byloby
      latwiej ich utemperowac. No coz Slazacy byli, sa i beda, taki chlystek jak ty
      ich nie zwalczy, to zbyt mocny Narod. Nie oddamy plaszcza nawet guzika od niego
      , a potem szumi dokola las 18 dni i oddali cala Polske nie tylko plaszc. Teraz
      tez przeceniasz swoje sily.
      • Gość: ihaaaa Re: Być Ślązakiem - wstyd ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.10.04, 15:04
        wstyd jest byc glupcem, a to niezalezne od szerokosci geograficznej!
        hanys gorol warszawiok i szkop tysz czlowiek i swoj rozum ma - liczy sie
        uczciwosc i poczucie wlasnej wartosci, etc TYLE
    • Gość: miamore Re: Być Ślązakiem - wstyd ? IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:11
      czesc wam "zusammen" wlasnie wrocilam z berlina (bylam tam aby sie spotkac z
      moim nowym przyjacielem jest niemcem)! Jakie piekne
      miasto bylam tez na alexanderplatz w czasie programu "wetten dass..." moj
      czatkolega duzo mi opowiadal o tym programie, to jest
      podobno najwieksza tego typu impreza w europejskiej telewizji (ogladalnosc
      niesamowita), jestem zachwycona ten thomas gottschalk
      to morowy chlopak a jaki "witzig" , dowiedzialam sie ze on z gornego slaska
      pochodzi, ojeje ten czatkolega mowil mi ze on jest w
      niemczech bardziej znany niz walesa i papiez naraz, jestem zachwycona moim
      pobytem w berlinie, zycze wam tez takiego przezycia

• Gość: miamore Re: Być Ślązakiem - wstyd ? IP: *.arcor-ip.net 03.10.04, 15:12
        Fajny cytat , nieprawdaz harry pil?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka