Dodaj do ulubionych

Licealistę prześladuje szkolny kolega

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 00:42
Ta Pani dyrektor to jakas kompletna pomyłka! Co więc powinno się stać temu
chłopakowi, żeby pedagog interweniował? Dorosłym łatwo mówić - natomiast
załoze się że chłopak nawet po konfrontacji bedzie miał przechlapane. Zmieni
szkołę, straci przyjaciół i tyle. Beznadzieja - i tu sie zgadzam z panem
Dochnalem lobbystą - ten kraj to "badziejoland". Przykłady przewagi oprawcy
nad ofiarą mozna mnożyć - nasz kraj bardziej chroni bandytów..
Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: 62.233.241.* 20.11.04, 01:32
      Pamiętam z własnego dzieciństwa, jak podczas wakacji na koloniach w Bukownie
      przydarzyło mi się coś podobnego.
      W naszej grupie było dwóch braci z Katowic.
      Jeden z nich był wspaniałym moim przyjacielem i kolegą, a ten drugi braciszek,
      o rok młodszy, z takimi kręconymi jak u diabła krotkimi włosami, stał się moim
      prześladowcą, który mi obrzydził cały kilkutygodniowy pobyt na tych koloniach.
      To był dla mnie po prostu horror. Do dziś pamiętam jego złośliwie iskrzące się
      oczy, kiedy tylko mnie zauważył. Szarpał mnie, bił znienacka, w jadalni nie
      mogłem spokojnie zjeść, bo albo zabierał mi łyżkę i po ostentacyjnym oblizaniu
      i popluciu wyrzucał, albo zrzucał pod stól kanapkę - potrafił jak natrętna
      mucha cały dzień koło mnie krążyć i mi bezustannie dokuczać.
      Próbowałem go unikać, ale to na nic sie nie zdawało. Skurczybyk upatrzył sobie
      mnie i w dręczeniu mnie miał jakąś perwersyjną przyjemność. Jedynie w obecności
      swojego starszego brata trochę się hamował, ale prowokacyjnymi spojrzeniami i
      minami dawał mi odczuć, że jeszcze "da mi popalić" i odrobi zaległości.
      Byłem tym tak zestresowany, że marzyłem o chwili, kiedy nie będzie jego w moim
      pobliżu, spać nie mogłem, bo mi się nawet potrafił w koszmarnym śnie pojawić.
      Miał nademną niewielką fizyczną przewagę, był bezczelnym tupeciarzem, a ja
      byłem bardzo nieśmiały, wylękniony i nie potrafiłem się od tego drania uwolnić.
      Do dziś pamiętam taką scenkę, jak stojąc z ręcznikami w kolejce do łażni,
      zaczął mnie i innych obkładać po plecach skręconym ręcznikiem.
      Nieopodal stał w drzwiach pan kierownik kolonii, do którego po raz pierwszy
      podbiegłem się poskarżyć: - Proszę pana, bo on się bije!!!
      Na co usłyszałem niesamowicie dowcipną odpowiedź pana kierownika: - Jak on się
      bije - to ciebie... nie boli! Ha, ha, ha, ha! - zarechotał rozbawiony pan
      kierownik.
      Do końca turnusu ten łobuz znęcał sie nade mną. Marzyłem, żeby te pieprzone
      wakacje w Bukownie się skończyły jak najszybciej.
      Tak było...
      ...
      Ta pani dyrektor liceum, przypomina mi trochę tego głupiego kierownika kolonii
      w Bukownie.
      (HKP)
      ...
      CZUWAJCIE, MAKARENKI!!!
    • Gość: brak słów Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.texasnet.pl / *.texasnet.pl 20.11.04, 08:56
      No i widać jaka reakcja dyrekcji i policji. Szkoda że nie zapytali o przemoc w
      szkole w obecności wszystkch uczniów. Przecież wiadomo że i tak nikt sie nie
      przyzna na forum, bo po wyjściu policjanta czy dyrekcji zaś dostanie łomot.
      Tak się właśnie rzuca pytania choć wiadomo że żadnej odpowiedzi (skargi) nie
      będzie.
      Swopą drogą... możnaby np. w firmach pytać pracowników o mobbing w obecności
      swojego szefa. Będziemy mieć gwarancję że mobbingu nie ma w Polsce, a szefowie
      są do rany przyłóż.
    • Gość: Mistyk Zero tolerancji dla agresji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 09:43
      Już po pierwszym razie powinny być wyciągnięte surowe konsekwencje.
      Jeśli dyrektorka mówi, że "musi się wydarzyć kilkarzeczy" żeby można było coś
      zrobić, to znaczy, że nie nadaje się na dyrektorkę. A jeśli na dodatek myśli, że
      pogadanka z policjantem jest receptą na agresję to jest zupełną ignorantką.
      • Gość: Gaga Re: Zero tolerancji dla agresji!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:53
        Każdy, nawet najbardziej niewinnie wygladający przejaw agresji powinien być
        napietnowany.Bo jeżeli agresor widzi, ze jest bezkarny, to pozwala sobie na
        coraz więcej. Znam to z autopsji. Moje dzieci też były zaczepiane w szkole i
        bite przez osłów, którzy w ten sposób próbowali zaznaczyć swoją obecność.
        Rozmowa z wychowawcą nic nie dała, wydawało mi się, że pani nauczycielka sama
        boi się dwunastoletnich bandziorów.Wsciekłam się, gdy jeden z nich groził
        młodszemu dziecku, ze złamie mu nos, wymachując przy tym kluczami przy jego
        twarzy. Miało to miejsce w szkole. Na szczęście moja interwencja u Pani
        Dyrektor, madrej i wspaniałej osoby, położyła kres tym zachowaniom. Nie mam
        jednak pewności, że kiedyś moje dziecko nie natknie się na tego bandziora /bo
        słyszałam o jego wybrykach w nowej szkole/ i nie będzie znowu atakowane. Bardzo
        często spotykam się z obojetnością na złe zachowania. W bloku, w którym
        mieszkam, ciagle siedzą zakapturzeni "panowie", hałasują, śmiecią, w klatce
        sprzątaczka znajduje woreczki po białym proszku. Próbowałam zmobilizować
        sąsiadów do jakiejś interwencji, ale nic nikogo nie obchodzi. Mamy oplute
        drzwi, zniszczoną klatkę schodową, teraz trwa remont na zewnątrz, a już na
        świeżym tynku widać ślady butów... Jest to przerażające. Ale jak wsyscy
        będziemy obojetni, to za niedługo nie będzie mozna wyjść na ulicę. A oni będą
        coraz bardziej pewni siebie i swej bezkarności. Opamietajmy się.
    • Gość: rk Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.zep.com.pl 20.11.04, 10:48
      urwać łeb bandycie ,
      • Gość: mariola Re:kuratorium powinno wyciągnąć konsekwencje IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 13:42
        konsekwencje w stosunku do dyrekcji i pedagoga ignoranta. Jeśli do tej pory
        było to tolerowane to oprych jest może synusiem nauczyciela?
    • barbra777 Gdzie ten "janek" mieszka? Dawać go tu!!! 20.11.04, 14:39
      Nie ma chętnych,żeby krewkiego "Janka" "pogonić"???
    • Gość: sonka Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:51
      Jak to czytam , to myślę ,że nauczyciele łącznie z głupią p. dyrektor, albo
      sami boją się o własne tyłki , albo juz całkowicie położyli lagę na wychowanie
      młodzieży. czyż naprawdę już nikomu na niczym nie zależy??? po co zatem
      wybierają ten zawód??? chyba po to aby zarabiać na korepetycjach , bo teraz
      jakaś choroba zapanowała na te korepetycje!!! każdy uczeń płaci za
      korepetycje , bo nauczyciele nie potrafią ani nauczyć , ani wychowywać!!!
      Do czego my zmierzamy??? Wychowamy pokolenie samych głupich i bandytów!!!
      WSTYDŹCIE SIĘ NAUCZYCIELE!!!
      • Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 23.11.04, 16:17
        a moze by tak warto poznać sprawe i dopiero kogś obrażać. ja znam sprawę i nikt
        z dyrekcji, ani pedagog jest niewinny. Winna jest tylko rzekoma ofiara, bo
        nawet wspomnieny incydent na basenie jest wymyślony. bardzo prosze wobec tego
        nie nazywac nikogo głupim. juz wkrótce ukaże sie wyjasnienie i sprostowanie
        sprawy, bo to stek bzdur. a pani redaktor powinna przeprosic dyrekcje szkoly i
        pania pedagog.moze nie jest to idealna szkola, ale na akty agresji zawsze sie
        tu reaguje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: tiar Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: 62.148.85.* 25.11.04, 16:16
        Wstydzę się ogromnie za takich jak Ty.A wychowali Cię rodzice !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: rybek21 parodia IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.11.04, 00:10
      najlepsze jest to ze osoba jest nie winna!! Nic chlop nie zrobil!! Jest
      niewinny!! hahahaha!! koles wymyslil bajke... taka ze szok.... szkoda gadac...
      za to zakladal bym sprawe!! o znieslawienie!! Z tego co wiem to kolo sie
      niedawno roztal sie z dziewczyna i podciol sobie rece i to nie byl pierwszy raz
      i to nie jest terroryzm w szkole!! bo nic takiego nie mialo miejsca!! to jest
      tylko bajka!! Wszystko wyssane z palca... chlopak biedny niewiedzial co ma
      zrobic wiec musial cos wymyslec dla rodziców!! nie zastanowil sie tylko ze jest
      frajerem i ze niema racji!! Co do pocietych rak to (wybil szybew szkole)...!!
      • Gość: znawca Re: parodia IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 22.11.04, 14:13
        Witam wszystkich, po przeczytaniu tego artykułu nie bede juz nigdy wierzyl w to
        co przeczytam w gazetach. Chodze do tej szkoly i wiem jak wyglada
        sytuacja. "Janek" jest faktycznie nie do ruszenia postawny z układami, ale jest
        w porzadku i w szkole nikogo nie przesladuje. A z pociętą ręką i wybita szyba
        to "Janek" dowiedzial sie o tym po fakcie. Może nasza szkoła nie jest wzorowa
        ale takie rzeczy sie na pewno tutaj nie dzieja. Pozdrawiam.
    • Gość: redaktor naczelny Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:26
      Witam Wszystkim czytelników, a szczególnie osoby które wypowiadają sie na temat
      artykułu "Licealistę prześladuje szkolny kolega". Czytając ten artykuł, idzie
      zwrócić szczególną uwagę na to, że Pani dziennikarka jest osobą stronniczą.
      Myślę że jest to jej debiut na łamach gazety i próbuje poprzez swoją
      stronniczośc oraz przedstawienie wymyslonej opowieści(można to wyczytać z
      wcześniejszych wypowiedzi forumowiczów)stawiając w tak złym świetle sprawę,
      pedagogów tej szkoły jak i całą szkołę, zwrócić na siebie uwagę. Zdaję sobie
      sprawę z tego jak potężną bronią są media i dziennikarze, którzy tak jak i w
      tym przypadku Pani dziennikarz manipulują wypowiedzami np. pedagogów. Piszą
      tylko to co im odpowiada, a nie całą prawdę.
      Redaktor Naczelny
    • Gość: Adwokat Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:07
    • Gość: ortiz Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.11.04, 20:39
      jaiś kolo wymyślił całą historie bo się bał rodziców a teraz jkaś niewinna
      osoba moze ucierpieć na tym i wszystko przez jakiegoś frajera. Zapewniam
      wszystkich że to oskarżenie jest niesłuszne. I jestem pewny w 100% ze ta osoba
      jest niewinna
    • Gość: Awokat2 Kłamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:46
      Jestem w szoku!
      Nie wiem jak bezmyślna dziennikarka, rodzice Łukasza i on sam mogą wyrządzić
      taką krzywdę niewinnemu Jankowi i całej szkole. Łukosz opił się, wymiotując bał
      się rodziców zrzucając całą winę na Janka, któr jest wobec wszystkich fair.
      Znam sytuację w której Janek stanął w obronie słabszego kolegi, mimo że sprawcy
      byli starsi i w związku z tym trafił do szpitala z pękniętym nosem. Oby wszyscy
      tacy byli. Dyrekcja oraz pani pedagog są wporządku wobec uczniów. Bezzwłocznie
      podejmują odpowiedni kroki gdy coś w szkole się dzieje. Zawsze pomagają
      uczniom. Janek trzymam kciuki, że sprawa szybko się wyjaśni i ,,pusta" pani z
      Gazety Wyborczej przeprosi Ciebie i Dyrekcje szkoły za pomówienia, a także
      reszta oskarżycieli.
    • Gość: xxx Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 22:30
      To wszystko jest przekoloryzowane.... Janek nigdy nie znęcał sie nad
      Łukaszem.... Janek nazywa to żartami ... owszem nie były to pobicia ale pomimo
      tego że jestem koleżaną Janka twierdze że czasami przesadzał z tymi swoimi
      żartami ... !! w sumie dobrze może teraz nabierze dystansu do tych swoich
      głupich żartów !!
    • Gość: ZSS-angel Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 22:33
      Sprawa jest tak przesadzona przez rodziców Łukasza.... ze aż niewieże w to co
      czytam... chociaż JANEK nie jest bez winy .... czasami zdażało mu sie komuś
      dokuczyć ale akurat w ostatnim czasie nie był to Łukasz !!
    • Gość: vayer Jeden wielki stek bzdur!! IP: 81.210.100.* 23.11.04, 22:39
      Witam!!
      Byłem uczniem tej szkoły i znam dość dobrze całą sytuację. Historia została od
      początku do końca zmyślona... "Łukasz" chciał uniknąć surowej kary za pijaństwo
      (nie dopuszczane w jego religii) i wymyślił całą historie, jego mama
      zareagowała bardzo ostro i on zabrnął tak w tym wszystkim głęboko, że nie było
      już odwrotu... Teraz tylko może pluć sobie w twarz!! Sprawa na pewno zakończy
      się pomyślnie i wszystko zostanie sprostowane na korzyść szkoły, jej pedagogów
      oraz samego "dręczyciela"...
      Jestem jednak w szoku jak bardzo media mogą przeinaczać fakty i robić wielką
      sensację z niczego...

Co do pedagogów w tej szkole to są oni specjalistami, wszystkich opisywanych w
      artykule znam bardzo dobrze i wiem że nigdy nie przymknęli by oka na
      jakiekolwiek akty agresji...

Po przeczytaniu tego artykułu zacząłem naprawdę wątpić w jakąkolwiek rzetelność
      mediów... Jak można napisać artykuł nie znając sprawy i wysłuchując tylko
      jednej ze stron która coś sobie wymyśliła...

Ręce opadają...

ps. współczuje dziennikarce która ośmieszyła się wkręcając się w tę idiotyczną
      historię...
      • Gość: harc mistrz Biedny chłopiec ten Janek, ale dobrze, że ma tylu IP: 62.233.241.* 23.11.04, 23:21
        ...wspaniałych obrońców.
        Wybaczcie, moi kochani młodzi przyjaciele i TY ciele
        pedagogiczny, ale wzruszenie nie pozwala mi dalej pisać.
        Pa, dziateczki, kochajcie tę Waszą wspaniałą szkołę i nie przysparzajcie łez,
        zmartwień i kłopotów Waszej ukochanej Pani Dyrektor.
        (HKP)
        ...
        ANIOŁ STRÓŻ, CZUWA NAD WASZYMI NIEWINNYMI DUSZYCZKAMI I ZABIEGA O ŁASKI
        DZIĘKCZYNNE DLA CAŁEJ WASZEJ RADOSNEJ I KOCHAJĄCEJ SIĘ CZEREDKI.
    • Gość: OCZKO Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.11.04, 23:04
      ŁADNA SCIEMA!!!!!!!!!
    • Gość: znajoma Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:05
      Może i artykuł przesadzony.. i dużo w nim nie prawdy !! Ale ta historia mam
      nadzieje nauczy Bartka pokory bo tak sie zaprawde nazywa "JANEK" bo te jego
      głupie żaty mogą kiedyś doprowadzić do prawdziwego nieszczęścia ......
    • Gość: Pudzieek Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:20
      Znam "JANKA" od małego chodzilismy razem do szkoly i moge spokojnie powiedziec
      ze on jest wpozadku nigdy nikogo nie zaczepial wrecz przeciwnie zawsze stawal w
      obronie innych i nigdy nie byl konfliktowy, kazdy wie ze "JANEK" ma dużo
      przyjaciól i znajomych.
    • Gość: balcer Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.ikam.pl / 81.210.89.* 24.11.04, 17:33
      To jest jedna wielka sciema znam (janka) juz od kilku lat i wiem że on nigdy by
      tego nie zrobił wrecz przeciwnie janek jest bardzo kolezeński i napewno tego
      nie zrobił to jest jak napisałem wczesniej jedna wielka ściema!!!łukasz sobie
      to wymyslił ...........
    • Gość: Sowka Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.ikam.pl / 81.210.89.* 24.11.04, 17:45
      Ale ostra sciema!!!
      Znam Janka juz dość długi czas i cos takiego sie nigdy nie zdarzyło!!!
      Kazde słowo Łukasza to tylko kłamstwa, a ten artykuł napisany przez bardzo ufną
      osbę, która uwierzyla w każde słowo mamy łukasz. Powtórze to jeszcze raz TAKIE
      COŚ SIĘ
    • Gość: cdn... Sowka Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.ikam.pl / 81.210.89.* 24.11.04, 17:48
      COŚ TAKIEGO SIĘ NIEGDY NIE ZDAŻYŁO!!!!!!!!!!!
      A Janek to bardzo dobry kolega.
    • Gość: Balcer zss Wielkie kłamstwo IP: *.ikam.pl / 81.210.89.* 24.11.04, 17:50
      To jest jedno wielkie kłamstwo i znam ta historię bardzo dobrze............. i
      wiem ze janek napewno tego nie zrobił!!!!!!
    • Gość: Joshi Znam prawde!! I wam to napisze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:26
      Jestem uczniem tej szkoły i wiem co wydarzyło sie naprawde! Znam "Janka" od
      dziecka i wiem do czego jest zdolny a czego by nigdy nie zrobił! Te bzdury
      wypowiedziane przez "Łukasza" to obrona, ponieważ bojąc sie przyznać rodzicą do
      tego że spożywał alkohol zmyślił bajke o tym jak to jest przez "Janka"
      krzywdzony i że przez założenie krawatu wymiotował!!! To "biednego Łukaszka"
      trzeba podać do sądu za pomówienia i za fałszywe zeznania!!! Szkoda mi "Janka"
      ponieważ on nic złego nie zrobił a wynikła z tego olbrzymia afera, szkoda też
      że pani dziennikarka wysłuchała tylko jednej ze stron i tylko na tej podstawie
      napisała ten artykuł!!

Proponuje :
      1 Oko sibiriboko (dla wtajemniczony)
      2 "Łukasz" musi ponieść konsekwencje za kłamstwa i pomówienia
      3 Pani dziennikareczka od siedmiu boleści powinna wylecieć z pracy!!
      !!! THE END !!!
      • Gość: Alicja Re: Znam prawde!! I wam to napisze... IP: *.zagorze.net.pl 25.11.04, 19:50
        Zgadzam się w pełni z tą opinią!!! Wielkie oszustwo i afera!!! Skonczyłam ta
        skzołe i uważam ze były to anjlepsze lata mojego zycia!!! I nie można nic
        zarzucić tym osoba!!! Nauczyciele sa super i dyrekcja równiez!!! A co
        do "Janka" to super z niego kumpel bo znam go już bardzo długi okres czasu!!! A
        ten cąły artukul to bzdura i kłamstwo!!1 Należą się ogromnie przeprosiny
        dla "Janka" i całej skzoły!!!!!!!!
    • Gość: _MISIOR_ Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 24.11.04, 23:41
      jak bym janka nie znal to moglbym cos takiego mowic ze komus zalozyl krawacik
      (hihih) ale go znam wic nie mam mowy zeby wydarzyla sie taka sytuacja!!!!!!!
      Lkaszek powinien sobie sam wymierzyc kare za pomowienia i ktos powinien go
      skarcic bo cierpia niewinni ludzie wiec Lkaszku proponuje ci nie pij wiecej a
      jak pijesz to nie przychodz do domu
      aaaa oko sibiriboko bardzo dory pomysl ahahahhahhahahaha
    • Gość: obserwator Re: Licealistę prześladuje szkolny kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:47
      na poczatek chce napisac ze w kazdej szkole znajdzie sie ktos kto namiesza.
      wszyscy wiemy co sie tak naprawde stalo. nie bylo zadnego pobicia, nawet go nie
      dotkneli. wiemy ze jeden z nich jest swadkiem jechowym i nie moze pic. dlatego
      kryl sie tym ze zostal pobity a teraz cala szkola jest obsmarowywana przez
      niego. jezeli jest wliceum to powinien sie juz nauczyc ze za swoje czyny sie
      odpowiada. a co z tym drugim, swoja droga tez moglby sie powstrzymac od glupich
      zartow naprawde kiedys komus stanie sie krzywda. zawsze kazdy zgania na
      drugiego nikt nie pomyslal co w tym momecie przezywa caly zespol pedagogow,
      ktory pomaga wyjasniac wszystkie nieporozumienia. kazdy wychodzi na niewinnego
      kazde klamstwo sie kiedys wyda. wiem jak jest w tej szkole bo sam tam
      chodzilem. zawsze wszystko bylo dobrze dopuki nie przyszedl jakis rodzic i
      mowil ze jego dziecko jest dobre. po szkole takie rzeczy rozchodza sie jak
      swierze buleczki. a ta gazeta moze naprawde opisala by jakas sensacje a nie
      bedzie obsmarowywac szkole, w ktorej naprawde dyrekcja i inni nauczyciele
      staraja sie jak moga. po co ta matka wogole tam dzwonila do tej gazety.

naprawde wspolczuje pani dyrektor i innych nauczycieli. a ta gazeta jak nie ma
      sensacji na pierwsza strone to niech zatrudnia innych dziennikarzy!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka