Dodaj do ulubionych

Podwyżka cen biletów w KZK GOP

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.05, 02:37
Qrwa. Za co płacić tyle kasy? Za autobusy widma, za opóźnienia, za komfort
podróżowania nieporównywalny sardynkom w puszce, za ryzyko śmierci, bo
niewiadomo czy akurat autobus którym jadę nie rozleci się po drodze itd.itd.
Długo by wymieniać. a pensje od conajmniej kilku lat takie same, bez
podwyżek, bo i po co. Hmm, toż to Polska właśnie....
Obserwuj wątek
    • Gość: HaKaPL Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: 213.17.164.* 20.01.05, 07:20
      No chyba przegieli i to zdrowo... W Warszawie bilet sieciowy (Na Wszystko -
      tramwaj,autobus,metro) na miasto i wszystkie linie podmiejskie kosztuje 90 PLN.
      Autobusy pospieszne jezdza w szczycie co 12 minut, zwykle co 5, tramwaj zasuwa
      po torowisku szybciej niz samochody po jezdniach... A jak jest w KZK GOP? Sami
      wiemy... I bilet sieciowy autobusowy _LUB_ tramwajowy jest drozszy bo ma
      kosztowac 92 PLN!...
    • barbra777 MUSZĄ SOBIE JAKOŚ "ODBIĆ"IMPREZĘ Z PREZYDENTAMI... 20.01.05, 07:56
      ...MIAST W NIEMCZECH !!! BANDA! JEŻDŻĄ JAK CHCĄ,KIEROWCY CHAMOWACI,ROBIĄ NA
      ZŁOŚĆ PASAŻEROM NA WSZELKIE MOŻLIWE SPOSOBY:A TO ZA WCZEŚNIE RUSZĄ Z
      PRZYSTANKU,TO ZNÓW SZARPIĄ JAK KRETYNI,ITP. KOGO TERAZ BĘDZIE STAĆ NA BILET?
      PRZY TAK NISKICH DOCHODACH,JAKIE LUDZIE MAJĄ LUB NIE MAJĄ ICH W OGÓLE.
      ZAMOŻNIEJSI JEŻDŻA PRZECIEŻ SWOIMI AUTAMI. TO JEST NIEMORALNE! BILETY JUŻ TERAZ
      SĄ STRASZNIE DROGIE. Z CZEGO SAMOTNA MATKA ZAPŁACI ZA TAK DROGIE BILETY
      MIESIĘCZNE DLA SWOICH DZIECI? BANDA EGOISTÓW!!!
    • Gość: była kupiłam starego malucha- i wychodzi taniej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:49
      Do niedawna sama kupowałam bilety miesięczne dla siebie i dziecka- teraz mam
      stare, bo stare - ale jest auto- i naprawdę dojazd do pracy wychodzi mnie taniej
      • wiolonczelista1 Re: kupiłam starego malucha- i wychodzi taniej! 20.01.05, 13:39
        I taki będzie efekt tych podwyżek, co raz więcej osób będzie wolało nawet satre
        auto od starego autobusu czy tramwaju. Bo liczba nowych w całej skali jest
        wciąż minimalna.
    • Gość: stenn Ceny zachodnie, standardy wschodnie IP: 213.227.80.* 20.01.05, 09:51
      W tramwajach brudno, jak w chlewie (wczoraj musiałem wysiąść
      z 11-tki na najbliższym przystanku, bo śmiardziało pawiem na
      cały wagon). Motorowi jeżdżą, jak pijani furmani. Kontrolerzy
      to zwykłe chamy i tchórze, kiedy trafią na kogoś silniejszego
      od babci bez odcinka renty. Pojedyncze, zatłoczone wozy w godzinach
      szczytu, rozkłady wakacyjne (kto wymyslił ten debilzm?), kompletny
      brak koordynacji przesiadek, a punktualność poniżej krytyki...
      I oni śmią mówić o jakiejś "zgodzie ze wszystkimi procedurami"!
      Jakieś ISO z Białorusi pewnie wdrożyli.
    • Gość: Skan Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:28
      To jest skandal !!! Zastanawia mnie ile jeszcze ludzie wytrzymają tych ciągłych
      podwyżek. Tłumaczycie się inflacją a co to k...a jest powiedzcie lepiej , że za
      mało zarabiacie albo potrzebujecie na nowe stołki bo wam się już dupy w stare
      nie mieszczą. Moim zdaniem każdy z zarządu KZK GOP powinien codziennie
      dojeżdzać do pracy komunikacją miejską to może zastanowił by się czemu ludzie z
      takim oburzeniem podchodzą do takich poronionych pomysłów jak podwyżka cen
      biletów. Może oszczędności zacząć od góry obnizyć pensje co prosiaczki... :) a
      i włoże jeszcze kij w mrowisko - skasujcie wreszcie te darmówki dla rodzin
      pracowników - ci ludzie zapomnieli jak wygląda bilet ba nawet nie wiedzą , że w
      tramwajach i w autobusach kasuje się ten sam - pozostawiam to bez komentarza bo
      syty głodnego i tak nie zrozumie...:(
      • Gość: UDo Ha ha ha!!! Ale ubawiłem się IP: 62.148.88.* 20.01.05, 12:31
        > mało zarabiacie albo potrzebujecie na nowe stołki bo wam się już dupy w stare
        > nie mieszczą. Moim zdaniem każdy z zarządu KZK GOP powinien codziennie
        > dojeżdzać do pracy komunikacją miejską

Ale ubaw! Nie wiesz o czym piszesz. Zarząd KZK GOP tworzą przecież prezydenci
        najwiekszych miast - i to są ci właśnie superspece od komunikacji miejskiej.
        Autobusy im śmierdzą, tramwaje im mogą zadrapać limuzynę, najchętniej to by to
        wszystko zaorali. A prezesem jest były prezydent który przegrał wybory, a nie
        fachowiec wybrany w konkursie. Dlatego też wszystko jest jak za króla ćwieczka -
        żałosna taryfa, marne rozkłady jazdy, zero integracji z koleja (gdzie siedzą
        takie same betony, jak nie gorsze) - jak chcecie zobaczyć "jak to sie robi"
        jedźcie do byle miasta niemieckiego, co ja mówię, wystarczy pojechac za Olzę do
        Ostrawy, gdzie wszystko działa jak w zegarku. Tylko lepiej tych prezydentow tam
        nie wysyłajcie, bo i tak nie załapią o co biega.
    • Gość: zabrzanin Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:08
      czy ten pan Urbańczyk to nie jest czasem były prezydent Zabrza? Jesli tak to
      dobry przykład jak "krzesełka" sie kręcą ELICIE pod tyłkami. On zdaje mi sie
      tez zrobił jakiegos wała na sprzedazy terenu dla firm po "opłacalnych" cenach.
      • Gość: UDo Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: 62.148.88.* 20.01.05, 12:25
        Tak, to ten sam pan. Za jego prezydentury została zlikwidowana pętla
        tramwajowa "piątki" pod dworcem w Zabrzu, dzieki czemu trzeba dymać kilkaset
        metrów z przystanku, a każda głupia awaria paralizuje ruch tramwajowy w
        śródmieściu, bo tramwaje nie maja gdzie zjeżdżać. To chyba dobitnie pokazuje,
        jak "wysokie" kwalifikacje mają ludzie rządzący komunikacja w regionie - więc
        czego oczekujecie?
    • Gość: Tom Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.chello.pl 20.01.05, 12:02
      To bydlaki !
      Nie robią nic,stare autobusy,ciasne pojedyńcze tramwaje,syf!- tych karlików to
      chyba od roku nikt nie sprzątał! W tym KZKGOP nikt nie myśli, podwyższa się
      najbardziej ceny biletów jednorazowych a nie miesięcznych sieciowych!IMBECYLIZM
      Kanarów widuje tylko 1i2 dnia miesiąca polują na tych którzy nie zdążyli kupić
      miesięcznego.To się wszystko musi chyba roz*****olić, a dopiero potem tworzyć
      coś na trupie KZKGOP!
    • Gość: Zwykly czlek Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.01.05, 13:43
      Sunkinsyny! Ceny biletow niemal europejskie - juz najwyzsze w kraju, za to
      autobusy rozklekotane, smierdzace, zasyfione. Opoznienia coraz wieksze,
      chamstwo kierowcow, rozklady jazdy ni w piec ni w dziewiec... I za to mam
      placic??? Za to my mamy placic??? Za ten chlew, za te bialoruskie ISO? Tu
      zarzad niech bierze przyklad z Warszawy - tam bezrobotni jezdza za darmo - maja
      ulatwienia w poszukiwaniu pracy! A tu? A tu? Tu nalezy obywatelskiego
      nieposluszenstwa! Nie bede kasowac i niech mnie karaja - i tak nie zaplace, a
      niech mnie scigaja komornikiem i tak niewiele zarabiam!
    • Gość: erebre Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.altec.pl / *.altec.pl 20.01.05, 15:05
      Niech sie nie dziwią ze ludzie coraz bardziej sie odwracaja od nich i wola sobie
      jeździc prywatnymi busikami. Przejazd takowym kosztuje zwykle 2 zl. Ktos kto
      codziennie jezdzi do pracy busikami placi mniej niz mialby jezdzic autobusem.
      Srednio w miesiacu sa 4 tygodnie. W ciagu dnia musi za przejazd busikiem
      zaplacic 4 zl (w obie strony). 4*5dni*4zl = 80 zl na miesiac + - 4zl w
      zaleznosci od tego jak dni sie ukladaja w miesiacu.
      Ja widze spora roznice. Pozatym komfort podrozy rozklekotanym autobusem a
      wygodnym busikiem nieporownywalny.
      • srednicowy Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP 20.01.05, 15:23
        Ale zakładasz, że busem tylko do pracy i z powrotem, lub do szkoły i z
        powrotem. A jeśli ktoś częściej korzysta z komunikacji? Skazany jest na drogi
        bilet miesięczny, choć w KZK by powiedzieli, że i tak tani...
    • Gość: obcy Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: 195.117.104.* 20.01.05, 20:18
      To wszystko ,że mamy takich gospodarzy
    • Gość: szaraczek Re: Podwyżka cen biletów w KZK GOP IP: *.tauzen.net 21.01.05, 16:21
      wydaje mi sie ze ktos bierze w lape...dopiero byla zmiana na bilety z jedna
      strona kasowania a tu juz zas zmiana i podwyzka...przeciez podobno wielce
      wyksztalceni ludzie pierdza w ten cholerny wysoki stolek...a nawet kretyn wie
      ze to tylko koszty jak na razie robia...a przeciez wiadomo kto jako ostatni to
      pokryje...pasazerowie. szara masa zawsze dostawala i bedzie dostawac w dupe
      poki ktos madry sie nie znajdzie...bo wydaje mis ie ze siedza tam tylko "madrzy
      inaczej" tak jak w sejmie...ale to juz inna bajka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka