Dodaj do ulubionych

sekcja goroli w RAŚ

08.08.03, 18:16
A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ślazakami.
Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje pochodzenie
czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Ale są i tacy
Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby Slezan albo pan
Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawdziwie ojcowska
troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać prawdziwymi
stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol nie tak
łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się staram żeby
zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka kultura
osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość, trzeźwość,
prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń. Nam
gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środowiskach np.
w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauczyliby nas
prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.
Obserwuj wątek
    • Gość: builder Re: sekcja goroli w RAŚ IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 08.08.03, 18:29
      -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?

gorol_mietek napisał:

> A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ślazakami.
      > Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje pochodzenie
      > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Ale są i tacy
      > Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby Slezan albo pan
      > Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawdziwie ojcowska
      > troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać prawdziwymi
      > stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol nie tak
      > łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się staram żeby
      > zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka kultura
      > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość, trzeźwość,
      > prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń. Nam
      > gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środowiskach np.
      > w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauczyliby nas
      > prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.
      • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAŚ 08.08.03, 19:09
        Gość portalu: builder napisał(a):

> -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
        > Dlaczego mam przestać pieprzyć? Czyżbys był kolejnym gorolskim
        wszechpolackim prowokatorem?
        >
        >
        > gorol_mietek napisał:
        >
        > > A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ślazakami.
        > > Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje pochodzeni
        > e
        > > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Ale są i tacy
        >
        > > Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby Slezan albo pan
        >
        > > Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawdziwie ojcowska
        > > troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać prawdziwy
        > mi
        > > stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol nie tak
        > > łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się staram żeby
        > > zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka kultura
        > > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość, trzeźwość,
        >
        > > prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń. Nam
        > > gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środowiskach n
        > p.
        > > w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauczyliby nas
        >
        > > prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.
        • Gość: ROW Re: sekcja goroli w RAS´ IP: *.GI1.srv.t-online.de 08.08.03, 19:18
          gorol_mietek napisa?:

> Gos´c´ portalu: builder napisa?(a):
          >
          > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
          > > Dlaczego mam przestac´ pieprzyc´? Czyz˙bys by? kolejnym gorolskim
          > wszechpolackim prowokatorem?

Nie, po prostu jestes glupi i nikogo nie interesuje co tam pleciesz.

Pyrsk.
          • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAS´ 08.08.03, 19:23
            Gość portalu: ROW napisał(a):

> gorol_mietek napisa?:
            >
            > > Gos´c´ portalu: builder napisa?(a):
            > >
            > > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
            > > > Dlaczego mam przestac´ pieprzyc´? Czyz˙bys by? kolejnym gorolskim
            > > wszechpolackim prowokatorem?
            >
            > Nie, po prostu jestes glupi i nikogo nie interesuje co tam pleciesz.
            >
            > Pyrsk.
            Widzę, że do akcji wkroczyli gorolscy wszechpolaccy prowokatorzy. Ale
            chocbyście się nie wiem jak starali to slask i tak będzie miał autonomię. Nic
            na to nie poradzicie. A sekcja gorolska RAŚ też powstanie bo goroli trzeba
            ślązakizować, ciebie tez to nie ominie ROW.
            • Gość: ROW Re: sekcja goroli w RAS´ IP: *.GI1.srv.t-online.de 08.08.03, 19:29
              gorol_mietek napisa?:

> Gos´c´ portalu: ROW napisa?(a):
              >
              > > gorol_mietek napisa?:
              > >
              > > > Gos´c´ portalu: builder napisa?(a):
              > > >
              > > > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
              > > > > Dlaczego mam przestac´ pieprzyc´? Czyz˙bys by? kolejnym
              gorolski
              > m
              > > > wszechpolackim prowokatorem?

> Widze˛, z˙e do akcji wkroczyli gorolscy wszechpolaccy prowokatorzy. Ale
              > chocbys´cie sie˛ nie wiem jak starali to slask i tak be˛dzie mia?
              autonomie˛. Nic
              > na to nie poradzicie. A sekcja gorolska RAS´ tez˙ powstanie bo goroli
              trzeba
              > s´la˛zakizowac´, ciebie tez to nie ominie ROW.

Ja juz jestem Slazakiem, mnie nie trzeba. Za to kazdym twoim zdaniem
              czuje sie potwierdzony w tym co mysle o gorolach; nie maja nic madrego
              do powiedzenia. A teraz se daruj dalsze bazgrolenie bo ide patrzec na
              wiadomosci aby zobaczyc co Gorole zas wymyslili aby swiat zniszczyc
              doszczetnie.

Pyrsk.

• gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAS´ 08.08.03, 19:57

> gorol_mietek napisa?:
                >
                > > Gos´c´ portalu: ROW napisa?(a):
                > >
                > > > gorol_mietek napisa?:
                > > >
                > > > > Gos´c´ portalu: builder napisa?(a):
                > > > >
                > > > > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
                > > > > > Dlaczego mam przestac´ pieprzyc´? Czyz˙bys by? kolejnym
                > gorolski
                > > m
                > > > > wszechpolackim prowokatorem?
                >
                > > Widze˛, z˙e do akcji wkroczyli gorolscy wszechpolaccy prowokatorzy. Ale
                > > chocbys´cie sie˛ nie wiem jak starali to slask i tak be˛dzie mia?
                > autonomie˛. Nic
                > > na to nie poradzicie. A sekcja gorolska RAS´ tez˙ powstanie bo goroli
                > trzeba
                > > s´la˛zakizowac´, ciebie tez to nie ominie ROW.
                >
                > Ja juz jestem Slazakiem, mnie nie trzeba. Za to kazdym twoim zdaniem
                > czuje sie potwierdzony w tym co mysle o gorolach; nie maja nic madrego
                > do powiedzenia. A teraz se daruj dalsze bazgrolenie bo ide patrzec na
                > wiadomosci aby zobaczyc co Gorole zas wymyslili aby swiat zniszczyc
                > doszczetnie.
                >
                > Pyrsk.
                > Mam co do tego poważne wątpliwości czy jesteś Ślązakiem. Twoje zachowanie
                wyraźnie wskazuje, ze musiałeś mieć jakichs gorolskich przodków. A że gorole
                są do niczego i chca zniszczyc świat to mnie nie musisz przekonywać ja o tym
                dobrze wiem. Właśnie dlatego chcę sie odciąć od goroli i zostać prawdziwym
                ślązakiem Europejczykiem. wiem, ze to trudne ale może mi sie uda z pomoca
                prawdziwych Ślązaków. Niestety ty sie chyba do nich nie zaliczasz. Udajesz
                Ślązaka a maniery masz typowo azjatyckie gorolskie.
        • Gość: builder Re: sekcja goroli w RAŚ IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 08.08.03, 19:29
          -mieciu i znowu piepszysz!!! - jakim gorolskim, jakim wszechpolskim -
          pierdolnij sie w ten pusty leb!!!, i nie pisz, ze jestes z toulzyna bo wstyd
          przynosisz

gorol_mietek napisał:

> Gość portalu: builder napisał(a):
          >
          > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
          > > Dlaczego mam przestać pieprzyć? Czyżbys był kolejnym gorolskim
          > wszechpolackim prowokatorem?
          > >
          > >
          > > gorol_mietek napisał:
          > >
          > > > A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ślazak
          > ami.
          > > > Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje pocho
          > dzeni
          > > e
          > > > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Ale są i
          > tacy
          > >
          > > > Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby Slezan alb
          > o pan
          > >
          > > > Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawdziwie ojco
          > wska
          > > > troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać praw
          > dziwy
          > > mi
          > > > stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol nie
          > tak
          > > > łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się staram ż
          > eby
          > > > zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka kultura
          >
          > > > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość, trzeź
          > wość,
          > >
          > > > prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń. Nam
          >
          > > > gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środowisk
          > ach n
          > > p.
          > > > w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauczylib
          > y nas
          > >
          > > > prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.
          • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAŚ 08.08.03, 19:59

> -mieciu i znowu piepszysz!!! - jakim gorolskim, jakim wszechpolskim -
            > pierdolnij sie w ten pusty leb!!!, i nie pisz, ze jestes z toulzyna bo wstyd
            > przynosisz
            >
            > gorol_mietek napisał:
            >
            > > Gość portalu: builder napisał(a):
            > >
            > > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
            > > > Dlaczego mam przestać pieprzyć? Czyżbys był kolejnym gorolskim
            > > wszechpolackim prowokatorem?
            > > >
            > > >
            > > > gorol_mietek napisał:
            > > >
            > > > > A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ś
            > lazak
            > > ami.
            > > > > Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje
            > pocho
            > > dzeni
            > > > e
            > > > > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Ale
            > są i
            > > tacy
            > > >
            > > > > Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby Sleza
            > n alb
            > > o pan
            > > >
            > > > > Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawdziwie
            > ojco
            > > wska
            > > > > troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać
            > praw
            > > dziwy
            > > > mi
            > > > > stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol
            > nie
            > > tak
            > > > > łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się sta
            > ram ż
            > > eby
            > > > > zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka ku
            > ltura
            > >
            > > > > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość,
            > trzeź
            > > wość,
            > > >
            > > > > prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń
            > . Nam
            > >
            > > > > gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środ
            > owisk
            > > ach n
            > > > p.
            > > > > w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauc
            > zylib
            > > y nas
            > > >
            > > > > prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.
            A co ty też jesteś z Tauzena. No to na pewno jesteś gorolem. Ale nic
            straconego jak troche popracujesz nad soba to masz szansę zostać Ślązakiem.
            • Gość: -Q-C-Z- Re: sekcja goroli w RAŚ IP: *.proxy.aol.com 08.08.03, 20:15
              Ha ! To juz idzie kupowac tytuj "Slazaka" Kuchnia ile to kosztuje?
              • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAŚ 08.08.03, 20:21
                Moim zdaniem slazakiem trzeba się urodzić. Zbyt wielka jest przewaga kulturowa
                Ślazaków nad gorolami żeby gorol mógł tak sobie zostac Ślazakiem. Najlepiej
                zreszta widac to po ROWie. Niby wielki Ślązak ale jak przyjdzie co do czego to
                od razu wychodzą gorolskie przywary przodków co pewnie przybyli na Śląsk za
                chlebem z kieleckiego. Co innego Arnold albo Willi. to są dla mnie 100%
                Ślazacy.
                • arnold7 Re: sekcja goroli w RAŚ 08.08.03, 20:26
                  gorol_mietek napisał:

> Moim zdaniem slazakiem trzeba się urodzić. Zbyt wielka jest przewaga
                  kulturowa
                  > Ślazaków nad gorolami żeby gorol mógł tak sobie zostac Ślazakiem. Najlepiej
                  > zreszta widac to po ROWie. Niby wielki Ślązak ale jak przyjdzie co do czego
                  to
                  > od razu wychodzą gorolskie przywary przodków co pewnie przybyli na Śląsk za
                  > chlebem z kieleckiego. Co innego Arnold albo Willi. to są dla mnie 100%
                  > Ślazacy.

Uostow sie te przemys`lynia do siebie.
                • Gość: ROW Re: sekcja goroli w RAS´ IP: *.GI1.srv.t-online.de 08.08.03, 20:32
                  gorol_mietek napisa?:

> Moim zdaniem slazakiem trzeba sie˛ urodzic´. Zbyt wielka jest przewaga
                  kulturowa
                  > S´lazaków nad gorolami z˙eby gorol móg? tak sobie zostac S´lazakiem.
                  Najlepiej
                  > zreszta widac to po ROWie. Niby wielki S´la˛zak ale jak przyjdzie co do
                  czego to
                  > od razu wychodza˛ gorolskie przywary przodków co pewnie przybyli na
                  S´la˛sk za
                  > chlebem z kieleckiego. Co innego Arnold albo Willi. to sa˛ dla mnie
                  100%
                  > S´lazacy.

"Przyjdzie co do czego" czyli tak wyglada wedlug ciebie rzeczowa dyskusja
                  ? Powiedz no wreszcie co chcesz powiedziec a przestan pierniczyc o tym
                  ze chcesz byc Slazakiem.
                  • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAS´ 08.08.03, 20:36

> gorol_mietek napisa?:
                    >
                    > > Moim zdaniem slazakiem trzeba sie˛ urodzic´. Zbyt wielka jest przewaga
                    > kulturowa
                    > > S´lazaków nad gorolami z˙eby gorol móg? tak sobie zostac S´lazakiem.
                    > Najlepiej
                    > > zreszta widac to po ROWie. Niby wielki S´la˛zak ale jak przyjdzie co do
                    > czego to
                    > > od razu wychodza˛ gorolskie przywary przodków co pewnie przybyli na
                    > S´la˛sk za
                    > > chlebem z kieleckiego. Co innego Arnold albo Willi. to sa˛ dla mnie
                    > 100%
                    > > S´lazacy.
                    >
                    > "Przyjdzie co do czego" czyli tak wyglada wedlug ciebie rzeczowa dyskusja
                    > ? Powiedz no wreszcie co chcesz powiedziec a przestan pierniczyc o tym
                    > ze chcesz byc Slazakiem.

Odpowiedz mi na to:

A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zostać Ślazakami.
                    Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa swoje pochodzenie
                    czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić. Myśle, że trzeba
                    by sie tymi ludźmi zająć aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie stać
                    prawdziwymi stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety gorol
                    nie tak łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo się staram
                    żeby zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka kultura
                    osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitość, trzeźwość,
                    prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba pokoleń. Nam
                    gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich środowiskach np.
                    w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy nauczyliby nas
                    prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym myśli.

• Gość: ROW Re: sekcja goroli w RAS´ IP: *.GI1.srv.t-online.de 08.08.03, 20:48

> Odpowiedz mi na to:
                      >
                      > A moz˙e by tak utworzyc´ w RAS´ sekcje goroli, którzy chca˛ zostac´
                      S´lazakami.
                      > Jest przeciez˙ w RAS´ sporo goroli. Wiekszos´c´ z nich ukrywa swoje
                      pochodzenie
                      > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalic´. Mys´le,
                      z˙e trzeba
                      > by sie tymi ludz´mi zaja˛c´ aby ich dzieci a moz˙e dopiero wnuki mog?y
                      sie stac´
                      > prawdziwymi stuprocentowymi S´la˛zakami. Pisze˛ o tym dlatego bo
                      niestety gorol
                      > nie tak ?atwo moz˙e zostac s´la˛zakiem. Sam jestem gorolem i bardzo
                      sie˛ staram
                      > z˙eby zostac´ S´la˛zakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka
                      kultura
                      > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitos´c´,
                      trzez´wos´c´,
                      > prawdomównos´c´ nie da sie˛ nabyc´ tak szybko na to potrzeba
                      pokolen´. Nam
                      > gorolem przyda?aby sie w ogóle reedukacja w czysto s´la˛skich
                      s´rodowiskach np.
                      > w Lipinach, Za?e˛z˙u albo Szopienicach. Tam prawdziwi S´la˛zacy
                      nauczyliby nas
                      > prawdziwych s´la˛skich wartos´ci. Tylko czy ktos´ w RAS´ o tym mys´li.

www.raslaska.org

Tam znajdziesz program RASu, jezeli jestes zdolny zrozumiec intencje
                      tego ruchu, to zrozumiesz ze taka sekcja nie lezy w jego interesie, bo to
                      ruch autonomi Slaska,a nie kolo milosnikow Slaska. I masz odpowiedz,
                      wiec co dalej malolacie ? Masz jeszcz ewiecej madrych pytan ?

Pyrsk.
                      >
                      • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAS´ 08.08.03, 20:54

>
                        > > Odpowiedz mi na to:
                        > >
                        > > A moz˙e by tak utworzyc´ w RAS´ sekcje goroli, którzy chca˛ zostac´
                        > S´lazakami.
                        > > Jest przeciez˙ w RAS´ sporo goroli. Wiekszos´c´ z nich ukrywa swoje
                        > pochodzenie
                        > > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalic´. Mys´le,
                        > z˙e trzeba
                        > > by sie tymi ludz´mi zaja˛c´ aby ich dzieci a moz˙e dopiero wnuki mog?y
                        > sie stac´
                        > > prawdziwymi stuprocentowymi S´la˛zakami. Pisze˛ o tym dlatego bo
                        > niestety gorol
                        > > nie tak ?atwo moz˙e zostac s´la˛zakiem. Sam jestem gorolem i bardzo
                        > sie˛ staram
                        > > z˙eby zostac´ S´la˛zakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wysoka
                        > kultura
                        > > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowitos´c´,
                        > trzez´wos´c´,
                        > > prawdomównos´c´ nie da sie˛ nabyc´ tak szybko na to potrzeba
                        > pokolen´. Nam
                        > > gorolem przyda?aby sie w ogóle reedukacja w czysto s´la˛skich
                        > s´rodowiskach np.
                        > > w Lipinach, Za?e˛z˙u albo Szopienicach. Tam prawdziwi S´la˛zacy
                        > nauczyliby nas
                        > > prawdziwych s´la˛skich wartos´ci. Tylko czy ktos´ w RAS´ o tym mys´li.
                        >
                        > www.raslaska.org
                        >
                        > Tam znajdziesz program RASu, jezeli jestes zdolny zrozumiec intencje
                        > tego ruchu, to zrozumiesz ze taka sekcja nie lezy w jego interesie, bo to
                        > ruch autonomi Slaska,a nie kolo milosnikow Slaska. I masz odpowiedz,
                        > wiec co dalej malolacie ? Masz jeszcz ewiecej madrych pytan ?
                        >
                        > Pyrsk.
                        > > Ale żeby Ślask miał autonomie to trzeba pozyskać goroli. Bez goroli
                        autonomii sie nie uzyska bo jest ich po prostu wiekszość. Z drugiej strony
                        taki typowy gorol nigdy nie bedzie za autonomia. Najpierw trzeba z niego
                        zrobic przynajmniej 50% Ślazaka tak jak Gorzelik i to jest właśnie sedno mojej
                        wypowiedzi jak z goroli zrobić Ślazaków. Stąd też wyniknął ten pomysł kursów
                        dla goroli i sekcji gorolskiej w RAŚ.
            • Gość: ROW Re: sekcja goroli w RAS´ IP: *.GI1.srv.t-online.de 08.08.03, 20:19

> A co ty tez˙ jestes´ z Tauzena. No to na pewno jestes´ gorolem. Ale nic
              > straconego jak troche popracujesz nad soba to masz szanse˛ zostac´
              S´la˛zakiem.

Tssss, boze jaki ty jestes przymulony. Myslisz ze wypisywaniem durch
              tego samego nas osmieszasz i cos nam tym udowadniasz ? Ale jak juz
              mowilem, potwierdzasz wszystkich w mniemaniu ze gororle nic madrego
              do powszechnej dyskusji o Slasku nie maja do powiedzenia, jedynie
              glupie gadanie i pseudo-smieszne dowody o braku jakiejkolwiek wiedzy o
              naszym regionie.

• gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAS´ 08.08.03, 20:28

>
                > > A co ty tez˙ jestes´ z Tauzena. No to na pewno jestes´ gorolem. Ale nic
                > > straconego jak troche popracujesz nad soba to masz szanse˛ zostac´
                > S´la˛zakiem.
                >
                >
                > Tssss, boze jaki ty jestes przymulony. Myslisz ze wypisywaniem durch
                > tego samego nas osmieszasz i cos nam tym udowadniasz ? Ale jak juz
                > mowilem, potwierdzasz wszystkich w mniemaniu ze gororle nic madrego
                > do powszechnej dyskusji o Slasku nie maja do powiedzenia, jedynie
                > glupie gadanie i pseudo-smieszne dowody o braku jakiejkolwiek wiedzy o
                > naszym regionie.
                > Do tej pory myślałem, że jestes Ślązakiem gorolskiego pochodzenia ale teraz
                widzę, że jesteś 100% gorolem. Zamiast napisać cos konkretnego o sekcji goroli
                w RAŚ do której sam bys mógł sie zapisać i popracować trochę nad sobą to
                starasz sie ośmieszyć ideę autonomii Śląska w oczach goroli i niezdecydowanych
                Ślązaków. Tylko twoje ostatnie zdanie jest prawdziwe. Niestety gorole nie maja
                nic do powiedzenia na temat Śląska tylko umia głupio gadać. Tylko potwierdzasz
                tą tezę. Myślę, że ciężko będzie z goroli zrobić normalnych ludzi. Umią tylko
                pić, lenić się i głupio gadać.
                • arnold7 Dejcie pozor na tego pierona! Prowokator! 08.08.03, 20:32
                  • Gość: . Re: Dejcie pozor na tego pierona! Prowokator! IP: *.echostar.pl 09.08.03, 01:12
                    pozory mylą
            • Gość: builder Re: sekcja goroli w RAŚ IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 09.08.03, 19:48
              -jo jystem ze Piotrowic kretynie a na touzynie zech miszkol - i czamu ty takie
              gupoty piepszysz (a wirsz wiela S`lonzokow tom mieszko do dzis` jak im domy
              pobuzyli) - huja wirsz i si mondrujesz!

gorol_mietek napisał:

> Gość portalu: builder napisał(a):
              >
              > > -mieciu i znowu piepszysz!!! - jakim gorolskim, jakim wszechpolskim -
              > > pierdolnij sie w ten pusty leb!!!, i nie pisz, ze jestes z toulzyna bo wst
              > yd
              > > przynosisz
              > >
              > > gorol_mietek napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: builder napisał(a):
              > > >
              > > > > -mieciu przestan juz piepszyc, dobrze?
              > > > > Dlaczego mam przestać pieprzyć? Czyżbys był kolejnym gorolskim
              > > > wszechpolackim prowokatorem?
              > > > >
              > > > >
              > > > > gorol_mietek napisał:
              > > > >
              > > > > > A może by tak utworzyć w RAŚ sekcje goroli, którzy chcą zos
              > tać Ś
              > > lazak
              > > > ami.
              > > > > > Jest przecież w RAŚ sporo goroli. Wiekszość z nich ukrywa s
              > woje
              > > pocho
              > > > dzeni
              > > > > e
              > > > > > czemu sie szczególnie nie dziwie bo nie ma sie czym chwalić
              > . Ale
              > > są i
              > > > tacy
              > > > >
              > > > > > Ślązacy co są dumni ze swych gorolskich korzeni jak chocby
              > Sleza
              > > n alb
              > > > o pan
              > > > >
              > > > > > Gorzelik. Myśle, że trzeba by sie tymi ludźmi zająć z prawd
              > ziwie
              > > ojco
              > > > wska
              > > > > > troskliwością aby ich dzieci a może dopiero wnuki mogły sie
              > stać
              > > praw
              > > > dziwy
              > > > > mi
              > > > > > stuprocentowymi Ślązakami. Piszę o tym dlatego bo niestety
              > gorol
              > > nie
              > > > tak
              > > > > > łatwo może zostac ślązakiem. Sam jestem gorolem i bardzo si
              > ę sta
              > > ram ż
              > > > eby
              > > > > > zostać Ślązakiem ale niestety pewnych spraw takich jak wyso
              > ka ku
              > > ltura
              > > >
              > > > > > osobista, dobre wychowanie, tolerancja dla innych, pracowit
              > ość,
              > > trzeź
              > > > wość,
              > > > >
              > > > > > prawdomówność nie da się nabyć tak szybko na to potrzeba po
              > koleń
              > > . Nam
              > > >
              > > > > > gorolem przydałaby sie w ogóle reedukacja w czysto śląskich
              > środ
              > > owisk
              > > > ach n
              > > > > p.
              > > > > > w Lipinach, Załężu albo Szopienicach. Tam prawdziwi Ślązacy
              > nauc
              > > zylib
              > > > y nas
              > > > >
              > > > > > prawdziwych śląskich wartości. Tylko czy ktoś w RAŚ o tym m
              > yśli.
              > A co ty też jesteś z Tauzena. No to na pewno jesteś gorolem. Ale nic
              > straconego jak troche popracujesz nad soba to masz szansę zostać Ślązakiem.
    • Gość: . ci z narodowości śląskiej lubią zachlać, IP: *.echostar.pl 09.08.03, 18:01
      ci z narodowości śląskiej lubią zachlać,

trzeba mieć mocna głowę żeby do wstąpić do ich partii

a trzeba mieć rosyjską krew żeby móc wychlac tyle alkoholu co oni

lepiej zostać gorolem
      • Gość: ROW Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, IP: *.GI1.srv.t-online.de 09.08.03, 18:07
        A ja myslalem ze to gorole maja rosyjska krew. Z reszta nie musisz tutaj
        agitowac, taka partia jak RAS i tak nigdy nie uzyska u Polakow tyle
        poparcia jak Samoobrona lub LPR ktore daja im odpowednia opcje
        (glosno rozdzierac pysk i nic nie robic, przede wszytskim nie myslec)

pyrsk.
        • gorol_mietek Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, 10.08.03, 10:18
          Gorole maja bardzo duzo rosyjskiej krwi. Co drugi gorol a moze i więcej ma
          jakichś rosyjskich albo mongolskich przodków. Stąd te zamiłowanie do chlania
          gorzały. Natomiast Ślazacy maja przynajmniej 90% krwi niemieckiej i dlatego
          tak jak Niemcy albo w ogóle nie piją a jak juz piją to robią to kulturalnie. Z
          tą Samoobrona to mam duzy problem bo w typowo ślaskich gminach rolniczych koło
          Rybnika, Gliwic czy Raciborza uzyskała ona bardzo duże poparcie. Na początku
          nie mogłem zrozumieć jak tacy rozsądni ludzie jak Ślazacy mogli głosować na
          Samoobronę. Po zastanowieniu znalazłem jednak wyjaśnienie tego fenomenu. Moim
          zdaniem na Samoobronę głosowali wyłącznie Ślązacy gorolskiego pochodzenia tacy
          jak choćby ROW natomiast prawdziwi Ślazacy głosowali na RAŚ albo na mniejszość
          niemiecką.
          • Gość: ROW Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, IP: *.GI1.srv.t-online.de 10.08.03, 11:30
            gorol_mietek napisa?:

> Gorole maja bardzo duzo rosyjskiej krwi. Co drugi gorol a moze i wie˛cej
            ma
            > jakichs´ rosyjskich albo mongolskich przodków. Sta˛d te zami?owanie
            do chlania
            > gorza?y. Natomiast S´lazacy maja przynajmniej 90% krwi niemieckiej i
            dlatego
            > tak jak Niemcy albo w ogóle nie pija˛ a jak juz pija˛ to robia˛ to
            kulturalnie. Z
            > ta˛ Samoobrona to mam duzy problem bo w typowo s´laskich gminach
            rolniczych ko?o
            > Rybnika, Gliwic czy Raciborza uzyska?a ona bardzo duz˙e poparcie. Na
            pocza˛tku
            > nie mog?em zrozumiec´ jak tacy rozsa˛dni ludzie jak S´lazacy mogli
            g?osowac´ na
            > Samoobrone˛. Po zastanowieniu znalaz?em jednak wyjas´nienie tego
            fenomenu. Moim
            > zdaniem na Samoobrone˛ g?osowali wy?a˛cznie S´la˛zacy gorolskiego
            pochodzenia tacy
            > jak choc´by ROW natomiast prawdziwi S´lazacy g?osowali na RAS´ albo
            na mniejszos´c´
            > niemiecka˛.

Widzisz jak ty se synku umisz wszystko som wytlumaczyc ? Po co ty sie tu
            jeszcze o co pytosz ?

Gorolski Slazok klania sie wiylkimu Slonzokowi co sie nazywo
            gorol-mietek. Niech duch Zaporoza bedzie wiecznie z toba Kozaczyno.
            • gorol_mietek Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, 10.08.03, 11:44

> gorol_mietek napisa?:
              >
              > > Gorole maja bardzo duzo rosyjskiej krwi. Co drugi gorol a moze i wie˛cej
              > ma
              > > jakichs´ rosyjskich albo mongolskich przodków. Sta˛d te zami?owanie
              > do chlania
              > > gorza?y. Natomiast S´lazacy maja przynajmniej 90% krwi niemieckiej i
              > dlatego
              > > tak jak Niemcy albo w ogóle nie pija˛ a jak juz pija˛ to robia˛ to
              > kulturalnie. Z
              > > ta˛ Samoobrona to mam duzy problem bo w typowo s´laskich gminach
              > rolniczych ko?o
              > > Rybnika, Gliwic czy Raciborza uzyska?a ona bardzo duz˙e poparcie. Na
              > pocza˛tku
              > > nie mog?em zrozumiec´ jak tacy rozsa˛dni ludzie jak S´lazacy mogli
              > g?osowac´ na
              > > Samoobrone˛. Po zastanowieniu znalaz?em jednak wyjas´nienie tego
              > fenomenu. Moim
              > > zdaniem na Samoobrone˛ g?osowali wy?a˛cznie S´la˛zacy gorolskiego
              > pochodzenia tacy
              > > jak choc´by ROW natomiast prawdziwi S´lazacy g?osowali na RAS´ albo
              > na mniejszos´c´
              > > niemiecka˛.
              >
              > Widzisz jak ty se synku umisz wszystko som wytlumaczyc ? Po co ty sie tu
              > jeszcze o co pytosz ?
              >
              > Gorolski Slazok klania sie wiylkimu Slonzokowi co sie nazywo
              > gorol-mietek. Niech duch Zaporoza bedzie wiecznie z toba Kozaczyno.
              Dzięki za miłe słowa ROW. Z tym Ślązakiem to jednak grubo przesadziłeś. Jestem
              niestety gorolem i szczerze mówiąc nie mam szans żeby zostać czystym
              Ślązakiem. To dla mnie za wysokie progi. Ale myslę, że jak nauczę się od
              Ślązaków choć trochę prawdziwej europejskiej kultury to będę mógł się uważać
              za szczęśliwca. Z tym Zaporożem to też przesadziłeś jestem rodem z Sosnowca i
              z pewnością mam jakichś rosyjskich przodków jak sam o tym napisałeś, a
              Zaporoże to przecież Ukraina. Myślę, że prędzej mozna by powiedzieć o duchu
              Uralu albo Ałtaju.
              • Gość: ROW Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, IP: *.GI1.srv.t-online.de 10.08.03, 11:50
                gorol_mietek napisa?:

> Dzie˛ki za mi?e s?owa ROW. Z tym S´la˛zakiem to jednak grubo
                przesadzi?es´. Jestem
                > niestety gorolem i szczerze mówia˛c nie mam szans z˙eby zostac´
                czystym
                > S´la˛zakiem. To dla mnie za wysokie progi. Ale mysle˛, z˙e jak naucze˛
                sie˛ od
                > S´la˛zaków choc´ troche˛ prawdziwej europejskiej kultury to be˛de˛
                móg? sie˛ uwaz˙ac´
                > za szcze˛s´liwca. Z tym Zaporoz˙em to tez˙ przesadzi?es´ jestem rodem
                z Sosnowca i
                > z pewnos´cia˛ mam jakichs´ rosyjskich przodków jak sam o tym
                napisa?es´, a
                > Zaporoz˙e to przeciez˙ Ukraina. Mys´le˛, z˙e pre˛dzej mozna by
                powiedziec´ o duchu
                > Uralu albo A?taju.

Jak widac Mietku, podstawowej wiedzy ci nie brakuje, jedynie szkoda ze
                nonstop powtarzasz jedno i to samo. Moze bys tak uzyl twego rozumu aby
                cos madrego powiedziec, bo przez to ze powtarzasz na okraglo jeden i ten
                sam kawal nie staje sie on smieszniejszy. I prosze, nie pisz juz ze jako
                gorol nie jestes do tego w stanie, bardzo bys nas tym nudzil...

Pyrsk.
                • gorol_mietek Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, 10.08.03, 18:06

> gorol_mietek napisa?:
                  >
                  > > Dzie˛ki za mi?e s?owa ROW. Z tym S´la˛zakiem to jednak grubo
                  > przesadzi?es´. Jestem
                  > > niestety gorolem i szczerze mówia˛c nie mam szans z˙eby zostac´
                  > czystym
                  > > S´la˛zakiem. To dla mnie za wysokie progi. Ale mysle˛, z˙e jak naucze˛
                  > sie˛ od
                  > > S´la˛zaków choc´ troche˛ prawdziwej europejskiej kultury to be˛de˛
                  > móg? sie˛ uwaz˙ac´
                  > > za szcze˛s´liwca. Z tym Zaporoz˙em to tez˙ przesadzi?es´ jestem rodem
                  > z Sosnowca i
                  > > z pewnos´cia˛ mam jakichs´ rosyjskich przodków jak sam o tym
                  > napisa?es´, a
                  > > Zaporoz˙e to przeciez˙ Ukraina. Mys´le˛, z˙e pre˛dzej mozna by
                  > powiedziec´ o duchu
                  > > Uralu albo A?taju.
                  >
                  > Jak widac Mietku, podstawowej wiedzy ci nie brakuje, jedynie szkoda ze
                  > nonstop powtarzasz jedno i to samo. Moze bys tak uzyl twego rozumu aby
                  > cos madrego powiedziec, bo przez to ze powtarzasz na okraglo jeden i ten
                  > sam kawal nie staje sie on smieszniejszy. I prosze, nie pisz juz ze jako
                  > gorol nie jestes do tego w stanie, bardzo bys nas tym nudzil...
                  >
                  > Pyrsk.
                  Wcale nie to samo. Zauważ, że zaczęliśmy dyskusję od problemu sekcji
                  gorolskiej w RAŚ a w tej chwili rozmawiamy o tym jak to gorole lubia zachlać.
                  Zresztą pomysłów mi nie brakuje. Sam sie zresztą o tym przekonasz bo mam
                  zamiar załozyć kilka nowych wątków o wyższości Ślązaków nad gorolami. Myślę,
                  ze jeszcze niejeden raz mile sobie pogawędzimy. Pozdrawiam Ślązaku gorolskiego
                  pochodzenia.
                  • Gość: builder Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 10.08.03, 18:20
                    -willi2 pszeston jusz fandzolic`, ok i hyc` siy czegos` ciekawszygo

gorol_mietek napisał:

> Gość portalu: ROW napisał(a):
                    >
                    > > gorol_mietek napisa?:
                    > >
                    > > > Dzie˛ki za mi?e s?owa ROW. Z tym S´la˛zakiem to jednak grubo
                    > > przesadzi?es´. Jestem
                    > > > niestety gorolem i szczerze mówia˛c nie mam szans z˙eby zostac´
                    > > czystym
                    > > > S´la˛zakiem. To dla mnie za wysokie progi. Ale mysle˛, z˙e jak naucze
                    > ˛
                    > > sie˛ od
                    > > > S´la˛zaków choc´ troche˛ prawdziwej europejskiej kultury to be˛de˛
                    > > móg? sie˛ uwaz˙ac´
                    > > > za szcze˛s´liwca. Z tym Zaporoz˙em to tez˙ przesadzi?es´ jestem rodem
                    >
                    > > z Sosnowca i
                    > > > z pewnos´cia˛ mam jakichs´ rosyjskich przodków jak sam o tym
                    > > napisa?es´, a
                    > > > Zaporoz˙e to przeciez˙ Ukraina. Mys´le˛, z˙e pre˛dzej mozna by
                    > > powiedziec´ o duchu
                    > > > Uralu albo A?taju.
                    > >
                    > > Jak widac Mietku, podstawowej wiedzy ci nie brakuje, jedynie szkoda ze
                    > > nonstop powtarzasz jedno i to samo. Moze bys tak uzyl twego rozumu aby
                    > > cos madrego powiedziec, bo przez to ze powtarzasz na okraglo jeden i ten
                    > > sam kawal nie staje sie on smieszniejszy. I prosze, nie pisz juz ze jako
                    > > gorol nie jestes do tego w stanie, bardzo bys nas tym nudzil...
                    > >
                    > > Pyrsk.
                    > Wcale nie to samo. Zauważ, że zaczęliśmy dyskusję od problemu sekcji
                    > gorolskiej w RAŚ a w tej chwili rozmawiamy o tym jak to gorole lubia
                    zachlać.
                    > Zresztą pomysłów mi nie brakuje. Sam sie zresztą o tym przekonasz bo mam
                    > zamiar załozyć kilka nowych wątków o wyższości Ślązaków nad gorolami. Myślę,
                    > ze jeszcze niejeden raz mile sobie pogawędzimy. Pozdrawiam Ślązaku
                    gorolskiego
                    > pochodzenia.
                    • gorol_mietek Re: ci z narodowos´ci s´la˛skiej lubia˛ zachlac´, 10.08.03, 18:32

> -willi2 pszeston jusz fandzolic`, ok i hyc` siy czegos` ciekawszygo
                      >
                      >
                      > gorol_mietek napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: ROW napisał(a):
                      > >
                      > > > gorol_mietek napisa?:
                      > > >
                      > > > > Dzie˛ki za mi?e s?owa ROW. Z tym S´la˛zakiem to jednak grubo
                      > > > przesadzi?es´. Jestem
                      > > > > niestety gorolem i szczerze mówia˛c nie mam szans z˙eby zostac´
                      > > > czystym
                      > > > > S´la˛zakiem. To dla mnie za wysokie progi. Ale mysle˛, z˙e jak n
                      > aucze
                      > > ˛
                      > > > sie˛ od
                      > > > > S´la˛zaków choc´ troche˛ prawdziwej europejskiej kultury to be˛d
                      > e˛
                      > > > móg? sie˛ uwaz˙ac´
                      > > > > za szcze˛s´liwca. Z tym Zaporoz˙em to tez˙ przesadzi?es´ jestem
                      > rodem
                      > >
                      > > > z Sosnowca i
                      > > > > z pewnos´cia˛ mam jakichs´ rosyjskich przodków jak sam o tym
                      > > > napisa?es´, a
                      > > > > Zaporoz˙e to przeciez˙ Ukraina. Mys´le˛, z˙e pre˛dzej mozna by
                      > > > powiedziec´ o duchu
                      > > > > Uralu albo A?taju.
                      > > >
                      > > > Jak widac Mietku, podstawowej wiedzy ci nie brakuje, jedynie szkoda z
                      > e
                      > > > nonstop powtarzasz jedno i to samo. Moze bys tak uzyl twego rozumu ab
                      > y
                      > > > cos madrego powiedziec, bo przez to ze powtarzasz na okraglo jeden i
                      > ten
                      > > > sam kawal nie staje sie on smieszniejszy. I prosze, nie pisz juz ze j
                      > ako
                      > > > gorol nie jestes do tego w stanie, bardzo bys nas tym nudzil...
                      > > >
                      > > > Pyrsk.
                      > > Wcale nie to samo. Zauważ, że zaczęliśmy dyskusję od problemu sekcji
                      > > gorolskiej w RAŚ a w tej chwili rozmawiamy o tym jak to gorole lubia
                      > zachlać.
                      > > Zresztą pomysłów mi nie brakuje. Sam sie zresztą o tym przekonasz bo mam
                      > > zamiar załozyć kilka nowych wątków o wyższości Ślązaków nad gorolami. Myśl
                      > ę,
                      > > ze jeszcze niejeden raz mile sobie pogawędzimy. Pozdrawiam Ślązaku
                      > gorolskiego
                      > > pochodzenia.
                      Wypraszam sobie Builder. Ja sie pod nikogo nie podszywam i nie jestem żaden
                      willi2.
    • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAŚ 11.08.03, 10:42
      Można by też założyć sekcję Ślązaków gorolskiego pochodzenia. Przewodniczącym
      tej sekcji mógłby zostać ROW.
    • gorol_mietek Re: sekcja goroli w RAŚ 30.11.03, 12:27
      Chciałem poinformowac wszystkich prawdziwych Ślązaków, że założyłem nowa
      organizację Ruch Obrony Ślązaków (ROŚ). Organizacja ma na celu obronę Ślązaków
      przed polonizacją i obalanie polskich mitów związanych z historią Śląska. Mam
      nadzieję, że ROŚ nawiąże owocną współpracę z RAŚ. Być może nawet w przyszłości
      dojdzie do połączenia naszych bratnich organizacji jako RORAŚ?
      Niech żyje ROŚ! Niech żyje RAŚ! Niech żyje Gorzelik! Niech żyje Wolny Śląsk!

Pyrsk!

Wasch miecio gorol co chce uostatsch Schloonsokiym!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka