slezan 28.10.03, 23:58 Proponuję plebiscyt na najwybitniejszego żyjącego mieszkańca Ziemi Cieszyńskiej. Na poczatek proponuję dwie kandydatury: - Bebokk - Ewa Spychalska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slezan Re: Najwybitniejszy żyjący Cieszyniak 29.10.03, 00:01 Mogą być też postaci pochodzące z Ziemi Cieszynskiej, a obecnie niezamieszakłe na jej terenie. Po bezkonkurencyjnej dwójce (patrz wyżej) zaproponowałbym Richarda Pipesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Najwybitniejszy żyjący Cieszyniak IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.10.03, 09:34 Pytanie sformułowane w kpiący sposób, ale ja na poważnie powiem, że Małysz. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Najwybitniejszy żyjący Cieszyniak 29.10.03, 09:49 O Pipesie było zupełnie na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Najwybitniejszy żyjący Cieszyniak 29.10.03, 10:32 Z przmrużeniem oka - Jerzy Buzek, na serio - Jerzy Kronhold. A tu coś ciekawego: www.google.pl/search?q=cache:Js_HOxTPEEQJ:www.kunsttage-dreieich.de/ktd03/gb/s2.html+geboren+in+Teschen&hl=pl&ie=UTF-8&inlang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
caress slezan slezan slezan 29.10.03, 11:30 slezan slezan slezan za wielkie odkrycie, ze jestesmy prawie Niemcami mysle, ze slezan przejdzie za to do historii LOL Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: slezan slezan slezan 29.10.03, 11:55 Proszę nie przypisywać mi cudzych zasług. Rozumiem, że to z braku lepszego pomysłu na wypowiedź w tym wątku, ale naprawdę nie jestem godzien. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk OPINIA o Silesiusie-Arnoldzie 29.10.03, 20:51 Nie jest to moja opinia, ale trudno z nią się nie zgodzić : Dziekuje panu, panie Arnold Autor: edith8 Data: 19.10.2003 21:44 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Dziekuje za nienawisc, Dziekuje za szowinizm, Dziekuje za nacjonalizm, Dziekuje za upodlenie mieszkancow Slaska, ktorzy mysla inaczej niz pan. Dziekuje za wyzwiska i epitety na tym forum, ktore raczyl pan pisac wczoraj. Teraz wiem, ze jako mieszkanka Slaska musze miec baczenie na zezwierzecenie ludzi panu podobnych. Tak naprawde to pan jest najwiekszym wrogiem tej ziemi i Slazakow. Dziekuje za to, ze otworzyl mi pan oczy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=8595141 Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Miało być Slezanie-Arnoldzie 29.10.03, 20:52 Ale do Silesiusa też pasuje idealnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Ewa Spychalska !!! HEEE HEE HEEE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:23 Toć to jest głupsze od Anity Błochowiak. Jeśli w dalszych postach nie okaże się, że to żart to moja opinia o slezanie zostanie ugruntowana. Mlodostary/komuch, któremu nie udało sie/nie dało sie/ wyjechać do rajchu. Mam jednak nadzieję, że to żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Chyba jednak żart IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:25 Przeczytałem cały wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Na poważnie - Kazek Urbaś IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:29 Sam byłem świadkiem jak na benefisie Maryli Rodowicz,klepnął w dupę P. Prezydentową Kwaśniewską ze słowami " Cosika ci przibrało". A ona na to " jacy ci garale szczerzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Na poważnie - Kazek Urbaś IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.10.03, 22:59 To już tak każdy może klepać P. Prezydentową tu i tam? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Na poważnie - Kazek Urbaś 29.10.03, 23:01 Nie mów, że miałbyś na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Ewa Spychalska !!! HEEE HEE HEEE 29.10.03, 23:03 Byłem komunistą, jestem komunistą i będę komunistą. Tak mi dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Najwybitniejszy żyjący Cieszyniak 29.10.03, 23:07 Kandydaturę bebokka muszę wycofać, bo chyba umarł. Pewnie pęknął ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś