Gość: ballest IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.03, 09:14 lieder.aus-germanien.de/deutschlandlied.htm Ozeniony byl z Bytomianka, a w tyn pomnik w rachowickim lesie to Hohffman von Fallersleben postawiou ballest.gq.nu/photo3.html pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pogomca nazioli Re: Heinrich Hoffmann von Stadt des KDF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 09:53 Heinrich Hoffmann aus der Stadt des K(raft)D(urch)F(reude) / Sila poprzez radosc / klingt doch viel besser !!!! pogromca nazioli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Heinrich Hoffmann von Stadt des KDF IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.03, 10:02 Dzisiaj Fallersleben jest dzielnica Wolfsburga (KDF :-)') On mieszkal ale w Breslau i Ratibor! a bardzo czestym gosciem byl w Rudach kolo Gliwic! Hymn napisal ale na Helgolandzie ! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca nazioli Re: Helgoland - Zanzibar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 10:08 Taak ???!!! A ja mylalem ze na Zanzibarze. pogromca nazioli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Helgoland - Zanzibar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.03, 10:30 Co mnie podpuszczosz, wiem, ze chcesz ze bych wytlumaczou jak Niymcy Helgoland dostali ? Zamieniyli Zansibar na Helgoland, Jak widzisz Anglicy na tym inetresie straciyli! Zastanowiom sie jakou alergia miou fallersleben, ze prawie tam bou? pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Helgoland - Zanzibar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.03, 10:34 www.deutsche-schutzgebiete.de/helgoland.htm pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Helgoland - Zanzibar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.03, 10:50 lieder.aus-germanien.de/nordseewellen.htm pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś