Gość: jagoda 14ab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:07 Co to za firma Solaris z Będzina, która rozprowadza byle jakie książki telefoniczne , drogo w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jagoda14ab Re: Solaris Będzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:16 Firma podaje następujący adres : Będzin ul Kościuszki 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Solaris Będzin oszustwo!!! IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.10, 23:02 ta książka to naciąganie zwłaszcza starszych osób , moja ,mama dała się zmanipulować straciła 55 zł a książka to porażka, połowy abonamentów nie ma zresztą miejscowości tez, a jakość druku też beznadziejna, NIE ZAMAWIAJCIE, A JAK ZMÓWILIŚCIE TO NIE ODBIERAJCIE BO SZKODA NERWÓW. Napisałam pismo ze chce zwrócić książkę na podstawie art. 2 ustawy z dn. 2 marca 2000 r. o Ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny(Dz. U. 2000 Nr 22, Poz. 271. POSZKODOWANYM PRZEZ TĄ FIRMĘ POLECAM TĄ drogę, a może pozew zbiorowy, ciekawe co oszuści z solarisa na to!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioletta Re: Solaris Będzin IP: *.lukman.pl 20.02.12, 14:01 To zlodzie i naciagacze a do tego trzeba sie pilnowac bo u mnie wcisnąl ksiazkie maloletniemi i wziąl pieniadze od dziecka .Malo tego naklamam ze mama zamawiala . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Solaris Będzin IP: 195.117.119.* 14.02.09, 16:58 W okolicy Góry Śląskiej też są rozprowadzane te książki. Przyniósł ją jakiś posłaniec, który zażyczył sobie 35zł. Po otrzymaniu książki i po tym jak goniec szybko odszedł przeczytałam: cena 27,00 PLN. Pomimo tego że książka jest niskiej jakości to jeszcze zostałam oszukana przez ich bezczelnego gońca od którego było czuć alkoholem. Bardzo żałuję że zakupiłam tą książkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Solaris Będzin IP: 78.8.222.* 04.03.09, 13:40 a ja jestem bardzo zadowolona, zarówno z książki, jak i z uprzejmości kuriera :) polecam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Solaris Będzin IP: 212.160.172.* 12.03.09, 14:45 A jak można zamówić taką książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelemele Re: Solaris Będzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:23 mozesz ja zamowic dzwoniac do wydawnictwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarL Re: Solaris Będzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 21:25 a podzielisz się ze mną numerkiem do nich? chiałbym im kilka krótkich pytań zadać ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Solaris Będzin IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:08 DO JOLA MOŻNA ZAMUWIĆ BEZ PROBLEMU TYLKO TRZEBA ZADZWONIĆ DO FIRMY LUB TU PODAJ NR TEL MY ZADZWONIMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA27 Re: Solaris Będzin IP: 80.48.45.* 25.04.09, 11:40 DROGA MADZIU MOŻE TY SAMA PIŁAŚ A NIE ICH POSŁANIEC U MNIE BYLI TEŻ I BYLI UPRZEJMI I CZUC BYŁO NIE ALKOHOL TYLKO PIEKNE PERFUMY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Solaris Będzin IP: *.radom.vectranet.pl 25.06.09, 13:34 Droga Madziu!!! W moim mieście też były rozprowadzane takie książki i oczywiście zgadzam sie z Tobą w środku w książce owszem była cena 27 PLN a ja zapłaciłam za nią 35 PLN, ale uważam że taki jak ty to mówisz GONIEC też musi sobie cos zarobić, bo od firmy pewnie za wiele nie dostaje a oni biedni musza latać z tymi ksiażkami na plecach cały dzień. Z tego co widziałam i opowiadał mi kurier to przeważnie sami studenci albo bezrobotni staruszkowie. Uważam, że ja nie zbiednieje a taki student sie wzbogaci o pare marnych groszy, a naprawde ci ludzie muszą sie nabiegać z tymi książkami. Moim zdaniem powinno być wiecej ludzi, którzy pomogą studentom. Dobrze że sami sobie radza i zarabiaja a nie chodzą i nie kradną, nie stoją tak inni pod klatkami i dają pieniądze od swoich rodziców. POZDRAWIAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: Solaris Będzin IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:04 nie byle jaki posłaniec bo ja pracuję w tej firmie i nie sprzedajemy jakiś byle jakich książek tylko wy musicie wyrazić zgode na taką ksiąkę kiedy pytamy wtedy potwierdzamy i wysyłamy wtedy więc nie ściemniajcie że bez waszej zgody książka przyszła to wy musicie nam podać adres gdzie ma być książka dostarczona i nie jakiś posłaniec tylko kurier Odpowiedz Link Zgłoś
patox Re: Solaris Jebać To 10.06.11, 19:49 Wiecie co wam powiem pustaki ASGOKF JDSBHFOJHADSOJHFIJOHDSAJIOHFOJDSHFJIDSAHIJFHFDKSJSH [Tyle mam do powiedzenia] Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA 27 Re: Solaris Będzin IP: 80.48.45.* 25.04.09, 11:36 TE KSIŻKI SĄ O WIELE LEPSZE OD STARYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Solaris Będzin IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 15:48 Chyba tych starych to przedmówczynie w ogóle nie widziała... Powody dlaczego książka telefoniczna f-my Solaris jest po prostu nędzna: - nie zawiera spisu wszystkich abonentów TPSA albo jakiegoś innego operatora, tylko tych, którzy wyrazili zgodę. - fatalny układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj-aa Re: Solaris Będzin IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.09, 23:49 tak szczerze mówiąc to cała ta firma to kupa dziadostwa! krętacze i złodzieje!!!!!ludzie nie kupujcie tych książek!!nie dajcie sie namówić i im zarobić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poznan-o Re: Solaris Będzin 22.07.09, 19:52 UWAGA UWAGA FIRMA SOLARIS ZATAKOWALA ZAGAN I OKOLICE.TA FIRMA TYLKO LICZY ZYSKI A NIE JAKOSC KSIAZKI.NAJWIEKSZYMI MATACZAMI.OSZUSTAMI W TEJ FIRMIE SA DAGA I JEJ MAZ CZYLI BRAT WLASCICIELA.OD 15 SIERPNIA ATAKUJA WARSZAWE I OKOLICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Solaris Będzin IP: 77.255.253.* 03.09.09, 19:21 Już zatakowali w Warszawie. Dzisiaj naciąnęli moją córkę i męża na 50 zł za książkę telefoniczną, której nikt z nas NIE ZAMAWIAŁ. Przyszed gość i powiedział, że ma przesyłkę i wyłudził od nich pieniądze. Chcę ją szybko zwrócić i odzyskać moje 50 zł, jest ona mi w ogóle nie potrzebna w dobie internetu - gdzie szyko mogę wszystko znaleźć. Nie dał żadnego pokwitowania, paragonu, rachunku. Co mam zrobić? Czy ktoś mi doradzi? OSZUST NACIĄGNĄŁ I WYŁUDZIŁ PIENIĄDZE ZA HŁAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Solaris Będzin IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.09, 21:24 Moglas kobieto tej ksiazki nie zamawiac i nie robic z kogos idioty. Skoro zamowilas to nalezaloby ja odebrac...Zreszta nikt ci pieniedzy z portfela nie wyciagnal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazin Re: Solaris Będzin IP: 195.205.186.* 21.09.09, 07:59 Już dzwonią po Legionowie podając się za Telekomunikację Polską. Proszą o potwierdzenie zgody i adresu w celu wpisania tych danych do swojej ksiązki telefonicznej, którą jednocześnie reklamują. Nie pytają się, czy abonent życzy sobie taką książkę i obiecują przysłać książkę szybko kończąc rozmowę. Nie należy podawać im żadnych danych, bo to są naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
bucz1234 Re: Solaris Będzin 14.10.09, 20:16 Masz racje u mnie tez był posłaniec ale zrobiłam błąd zanim sprawdziłam książkę zapłaciłam 43 zł nie zostawił pokwitowania i od razu wyszedł co mnie bardzo zdziwiło sprawdziłam książkę a tu z mojej miejscowości tylko dwa nazwiska a mój nr telefonu nie taki jak mam i co mam teraz robić dzwoniłam ale nikt nie odpowiada to są naciągacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśnia Re: Solaris Będzin IP: 88.220.34.* 08.02.10, 16:22 A właśnie, że wyciągał. Przynajmniej ode mnie. Raz się zgodziłem na przysłanie książki. Przysłali (swoją drogą to nawet nią się podetrzeć nie da bo kiepski papier). Teraz co chwilę odbieram telefony, że nie odebrałem zamawianej książki, a ta którą odebrałem została wysłana przez jakąś inną firmę. Już mi nawet sądem się odgrażają. Za długo by tu opowiadać. Po prostu to są zwykli naciągacze, balansujący na granicy przepisów. Ja jestem z Gdańska, więc na pomorze już dotarli. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja57 Re: Solaris Będzin 01.04.10, 23:35 To święta prawda!!!!!!!!! Złodzieje i oszuści ale nie tylko abonentów oszukują i okradają,robią to też pracownikom-telemarketerom!!!!!!!!!Okradają ich z pensji na którą ciężko pracują!!!!!!!!!!!!!!Szefowi-hahahaha- o ile tak można nazwać tego człowieka zależy tylko na ludziach,którzy nawet nie umieją zdania dobrze po polsku wypowiedzieć,doceniani są Ci,którzy nawet nie mówią,że książka jest płatna i podają się za pracowników Telekomunikacji.W tych książkach nie ma żadnych operatorów innych sieci tylko TPSA i to nawet nie wszystkich abonentów!!! Wstydzę się,że pracowałam w tej firmie!!! A Was-Drodzy Abonenci-przepraszam,że przekazywałam nieprawdziwe dane dot."tak wspaniałej" książki telefonicznej!!!!!!!!!!Niestety sama zostałam oszukana a nam nie pokazują tych książek tylko kartki z opisem-niby tak wspaniałego wydania!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slbt Re: Solaris Będzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 14:14 pracuje w tej firmie i nie gadaj glupot ze podaje sie ktos z firmy za TPSA bo na paczatku sie przedstawia taki telemarketer a nad nim jest nadzor. co do ksiazki to mialas ja przed nosem i jak wspomnialas to ty sama oszukiwalas klientow bo jak nie chcialas tego robic to nie trzeba bylom podejmowac tej pracy i teraz robic kolo dupy tej firmie ktora niczemu nie jest winna. sa wszyscy operatorzy na spisie jest to dokladnie przedstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja57 Re: Solaris Będzin 26.04.10, 23:01 Ja tez tam pracuję i nie pirzeprz,że nie podają się za pracwoników TPSA bo mówią,że w książce oprócz nas -telekomunikacji są inni operatorzy i tu cała lista innych a nawet mówia-media-hahahahah. A przecież są abonenci tylko TPSA a inni operatorzy to niby Ci co przeszli ze swoimi numerami do innych operatorów.A tak nawiasem mówiąc kto jest tym nadzorem-osoby z wybujałą ambicją,które pracowników traktują-nawet tych starszych-jak głupszych od siebie.Co te Panie sobie reprezentują-bo na pewno nie wiedzę i umiejętności!!!!!! Wcale książki telefonicznej nie ma żaden telemarketer przed sobą-to już tak napisane jak pracują niby kierowniczki zmian i kierowniczki pokoi-trzęsące dupą pzred nimi-hahaha,a szef tam potrezbuje niestety tylko takich,którzy nie ubliżając nikomu ale nigdzie nie znalazłyby pracy ale przede wszystkim takich co to mu się nie przeciwstawi bo jak nazwać fakt,że przy umowie o dzieło ludzie "muszą" odrabiać wolne od pracy dni,bądź sztywne godziny pracy!!!!!!!No-zastanów się i pisz prawdę!!!!!! Dość oszustw w całej Polsce a biorą się one właśnie już od takich małych firm i kto tu zbija kasę bo oprócz szefa to jeszcze tylko kurierzy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUKANY Re: Solaris Będzin IP: *.ib.com.pl 02.06.10, 14:20 MASZ RACJE ŻE TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!TEŻ PRACOWAŁAM W TEJ FIRMIE I WIEM JAK SIĘ REKLAMUJE TĄ LICHĄ KSIĄŻKĘ.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO DOC Re: Solaris Będzin IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:12 A JAK BY TWUJ NR TEL WSTAWILI DO KSIĄŻKI TEL A TY BYŚ SOBIE TEGO NIE RZYCZYŁA TO BY BYŁA WOJNA I DLATEGO MUSZĄ LUDZIE WYRAZIĆ ZGODE ŻEBY BYLI W TAKIEJ KSIĄŻCE BYŁA PRACOWNICA SOLARIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Solaris Będzin IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:06 I TU MASZ RACJE O WIELE LEPSZE SĄ TERAZ BEZ REKLAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogda Re: Solaris Będzin IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.10, 17:51 W województwie kuj-pom.też rozprowadzają te książki.Chała!!Miały kosztować 37 zł,a pobierają bez pokwitowania 45 zł.Abonentow podają tylko z Tp i to takich,ktorzy wyrazili na to zgodę.Lepiej nie zamawiać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażyna Re: Solaris Będzin IP: *.146.66.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 17:11 Firma Solaris "zaatakowała" nowosądeckie! Żeruje na ludziach starszych. Książka jest nie do przyjęcia, kurierzy żądają znacznie większej kwoty niż ta którą pani przez telefon zaoferowała. Oczywiście bez jakiegokolwiek potwierdzenia otrzymanej kwoty!!!! Moi starsi rodzice stali się jej ofiarą. Ostrzegam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 07:54 Książka jak książka, ale tak się nie robi. Kurier zostawił książce sąsiadce i powiedział, że zamawiałam, więc Ona w dobrej wierze zapłaciła 50 złotych i tyle. Prezyniosła mi książkę której oczywiście nie chcę. Mam b. dobrą książkę z t.p. i to mi wystarczy. Nie dajcie się państwo nabierać przez nieuczciwych kurierów. Odpowiedz Link Zgłoś
bylypracownik90 Re: książka 07.06.11, 12:40 Jestem byłym kurierem tej firmy, i to nie kurierzy są nie uczciwi tylko firma ktora wydaje zlecenie. Fakt że jak za taka ksiazke ta cena to jest troche za wysoka. Sam siedzialem w tym bagnie po uszy takze wiem jak to wyglada. Kurierzy to tylko dostarczaja i podaja cene jaka firma ustalila za ksiazke. My bylismy tylko od dowozu i pobrania oplaty. Calym promotorem jest szefostwo firmy za ktore nam sie dostawalo (kurierom). Odpowiedz Link Zgłoś
patox Re: książka 10.06.11, 19:35 Ta firma to jebane dno wypie...ć to szefostwo na zbity ryj to nie firma to złodzieje wyjebane trzeba mieć na takie coś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Solaris Będzin oszustwo!!! IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.10, 23:05 nie zamawiajcie tego bubla nie dajcie się oszukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Solaris Będzin oszustwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:47 To banda naciągaczy i oszustów. Kiedyś działali pod inną nazwą. Było jeszcze gorzej. Ludzie chodzili po domach i zbierali zamówienia. Dostawali za to grosze. Książki są wielką lipą.To samo a nawet więcej można znaleźć w internecie. Uważajcie na nich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Solaris Będzin oszustwo!!! IP: 89.108.230.* 02.11.10, 22:43 Witam też tam pracowalam i teraz zostałam zwolniona oraz połowa pracowników a na dodatek nie otrzymałyśmy pełnego wynagrodzenia tylko połowę podobno wróciło wiele książek ale my wykonałysmy swoja prace na umowę o o dzieło czyli obdzwoniłysmy klientów i przyjełysmy zamówienie,szefostwo to zwykli oszuści ale nie zostawimy tego tak-umówiłyśmy się z dziewczynami i składamy pozew zbiorowy.ludzie uczciwie pracuja a szef okrada pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola ankieterki oszustki!! IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.10, 16:25 Droga ankieterko Powinnaś się cieszyć ze chociaż połowę szef Ci wypłacił,Ja bym ci grosza nie zapłaciła za taka pracę. Najlepiej było by dać te twoje zamówienia i wysłać do klienta z książka, gdzie by się okazało ze książka była nie zamawiana albo ze przyjdzie kurier i pokarze książkę i można jej nie odbierać. Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cala prawda Re: Solaris Będzin IP: *.static.oc3.zagan.visnet.pl 07.01.11, 18:14 Nie dajcie sie ludzie przecież w książce jest podana jej cena oraz numer do biura w razie jakichkolwiek dodatkowych opłat dzwońcie bo sie opłaca odzyskacie pieniadzi za rzekomą przesyłke kurierska w ksiażce nie ma polowy numerów a ksiazka jest kopiowana z innych ksiazek i to tylko po czesci. przeciez polowa z tych co kupili te ksiazki to nawet ich nie zamawiali!!! tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
longin.wrobel Re: Solaris Będzin 27.04.11, 13:53 Firma Solaris wydaje książki bardzo przyzwoite , nie to co telekomunikacja polska , nawciska tych reklam , później trzeba szukać ,jak igły w stogu siana ,nie wie gdzie co szukać , także jeżeli komuś nie pasuje niech nie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
patox Re: Solaris Będzin 10.06.11, 19:46 Jeśli koordynatorka P Beata.C jest taka uczciwa książki chodzą po 45 zł które karze sprzedawać po 60 zł na dokładke przycina na paliwie ładne pieniądze w ciagu każdej jednej sprzedaży. Nie chce wypłacać ludzom za paliwo tylko trzeba płacić z własnej kieszeni. Pani Beatko w razie czego nr kontaktowy na policje jest 112 lub 997 Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: Solaris Będzin IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.11, 22:19 Została mi dostarczona książka telefoniczna , za którą zapłaciłem 63 zł.Pani , która mi ją dostarczyła nie zostawiła żadnego pokwitowania .W ofercie miała kosztować 45 zł.- skąd taka cena ? W wydawnictwie jest jeden powiat . Gdzie są numery telefonii komórkowej .Nie jestem zadowolony z tej książki i chętnie bym ją zwrócił kolporterowi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Solaris Będzin IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 23:24 złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONINA STEFAN i JELONKIEWICZ PIOTR !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Solaris Będzin IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 23:25 Ludzie zróbcie coś z tymi oszustami!!!Pozamykać tych przekrętów!!!Głównym ich koordynatorem jest nijaki Rafał Konina brat jednego z niby szefów.Z tego co sie orientuje 16-17 marca ruszają na powiat Krakowski po tym mają dalej oszukiwać w Krakowie ok.21-22 marca.Masakra!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Solaris Będzin IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 23:26 Ludzie uwazajcie na tych oszustow,naciagaczy!!!Dzwonia podajac sie ze sa z Urzedu Miejskiego i wciskaja chlam,informator.Ksiazka beznadziejna,nienadajaca sie do niczego a na dodatek pelna bledow.Ta firma Logos Info to nic innego jak firma Solaris tez z Bedzina.Poprostu zmienili tylko nazwe i dalej oszukuja biednych ludzi i trzepia kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Solaris Będzin IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.12, 22:23 Solaris zaatakował powiat sądecki!! babka naciągła ojca przez telefon, ksiązke dzis przywiózł pseudo-kurier to jest 10.05.2012r. kurier podawał się za pracownika TP najlepsze ze już tej firmy nie ma tylko ORANGE, rządał za książke 70zł. Na szczęście mama i siostra nie dały się naciągnąć!! gość zrobił się wręcz agresywny, z tego co opowiadały mama i siostra zarządał 10zł za przyjazd, mama zapłaciła żeby się odczepił. Gdybym był w domu prawdopodobnie zadzwoniłbym na policję. Zostawił fejkowy nr tel 500415559. Uwazajcie rejestrację miał SRC czyli śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
kolezankaodserca Re: Solaris Będzin 18.08.12, 13:54 Kochani wina leży po obu stronach bo firma wyraźnie mówi co się znajduje w tym biuletynie , a ludzie źle rozumieją i później są pretensje i obwinianie firmy za swoje nie myślenie . Kurier nie ma nic do firmy tylko skoro jest przesyłka to osoba która zamówiła powinna ją odebrać zapłacić i już , a nie robić z ludzi debili . Poza tym zamawianie czegoś czego się nie widzi to jak niespodzianka . Odpowiedz Link Zgłoś