Dodaj do ulubionych

Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopisie?

IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 22:01
Chciałam prosić o odpowiedź na moje pytanie. Mianowicie napisałam list na
maturze w brudnopisie bo myslałam że to czystopis (na próbnej maturze
najpierw był czystopis i to mnie zmyliło) natomiast czystopis mam całkiem
pusty. Tak samo postąpiłam na poziomie rozszerzonym. Zaznaczam jeszcze raz
cała praca jest w brudnopisie, czystopis zupełnie pusty. Czy jest choćby cień
nadziei na to że moja praca będzie oceniona? Bardzo proszę o wyrozumiałość.
Obserwuj wątek
    • Gość: egzaminator Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 07.05.05, 22:05
      nie sprawdzi ci nikt tego poniewaz w instrukcji na pierwszej stronie arkusza
      pisalo ze brudnopis nie jest sprawdzany!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ania Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 22:20
        ale czystopis mam zupełnie pusty. czy nie ma choćby cienia nadziei?
        • Gość: nicole Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 22:33
          a ja jestem zdania że ludzie z CkE będą wyrozumiali i sprawdzą.
          • Gość: Egzaminator Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:51
            niestety nie ma żadnych szans. Czystopis to czystopis a brudnopis to
            brudnopis.Jak sama nazwa wskazuje.Nie mozemy tego ocenic. A co do stawek to sa
            niskie. Ale bede mogl sie wyżyc. Skrupulatnie, surowo i dokladnie. Jak czegos
            nie zauważe to napewno na tym nie zyskacie niestety (dla was). Malo kasy ale
            bedzie mi milo. Pozdrawiam uczniowie...
            • Gość: ania Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.eternet.pl / *.pl 07.05.05, 22:56
              a czemu w odpowiedzi na innym wątku pisał pan że nic jeszcze nie straconego???
              • Gość: Egzaminator Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:00
                Wszystkie prace ktore trafią do mnie napisane w brudnopisie nie bedą
                sprawdzane!! Nie mozna sprawdzac czegos co jest napisane na brudno!! A poza tym
                nie jeden EGZAMINATOR jest na forum. Jeżeli ktos sie wypowiedzial w ten sposob
                ze bedzie sprawdzal. To mozecie sie juz modlic by na niego trafic. KOgos tak
                dobrego ze za 8zl za godzine jakie nam proponują bedzie sprawdzal prace ktorej
                sprawdzac nie musi.POzdrawiam uczniowie...
                • Gość: Monika Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.chello.pl 07.05.05, 23:13
                  A ja mam jeszcze takie pytanie.. Mianowicie popełniłam ten sam błąd (w tej
                  któtkiej formie pisemnej), ale też przez przypadek napisałam w brudnopisie.
                  Ale jak tylko się zorientowałam, to przekreżliłam nazwę "brudnopis" i napisałam
                  nad tym czystopis, i to zamo z czystopisem (zkreśliłam, zastępując
                  brudnopisaem). Nawet postawiłam taką ładną pionową kreseczkę po prawej ;))
                  Czu w TYM przypadku mam jakiekolwiek szanse na sprawdzenie?
                • Gość: asd Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:16
                  Z całym Szacunkiem EGZAMINATORZe ale przez chwile zapomniej o swoich 8 złotych i
                  pomyśl trochę w szerszych konwencjach. Dziękuje.
                • Gość: abc Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:48
                  wal sie na ryja stary zgredzie, obys zgnil ze swej zgryzoty, ciesz sie ze nie
                  wiem kim jestes
                • Gość: egzaminator222 8ZL ZA ARKUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 07.05.05, 23:56
                  KOLEGO DROGI, TROCHE POMYLILES, BEDA NAM PLACILI 8ZL OD ARKUSZA NA PODSTAWOWYM
                  I TEZ 8 ZL ZA ROZSZERZONY, NIE MARTW SIE, NIE BEDZIE TO 8ZL ZA GODZINE, CHYBA ,
                  ZE PRZEZ GODZINE BYS JEDNO WYPRACOWANIE SPRAWDZAL.
                  • Gość: Natchniuza Re: 8ZL ZA ARKUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:00
                    Kolezanko, jesli juz. Nick chyba dosc jednoznacznie wskazuje na moja plec.
                    Zreszta juz zdazylam sie przyznac do pomylki. 8 zl za godznie to moze nie sa
                    wielkie pieniadze, ale po pierwsze - ludzie zarabiaja tez i mniej, a dla Was to
                    jest dodatkowa kasa, po drugie - jesli chcieliscie duzo zarabiac, to trzeba
                    bylo wybrac inny zawod.
                  • Gość: abc Re: 8ZL ZA ARKUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:03
                    no jasne, 8 zl od pracy to malo? to jest duzooo, niech sie ta pijawa, co pisze,
                    niech sie cieszy ze w ogóle ma mozliwosc zarobienia takich pieniedzy, a nie spi
                    pod mostem w kartownie po telewizorze sony, a na sniadanie sraki ptasie sraki
                • Gość: egzaminator555 Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:36
                  było się nie zgłaszać do sprawdzania a nie pokazywać uczniom frustracje z
                  powodu tych 8 zlotych, to nie ich sprawa!!! i nie powinno byc to kryterium -
                  moje zdanie
            • Gość: Natchniuza Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:00
              Panie Egzaminatorze!
              Potwierdza Pan jedynie moje wczesniejsze przypuszczenia, ze nauczycielami nie
              zostaja w pelni zdrowi psychicznie ludzie, a zfrustrowani pseudointeligenci.
              Pomijam kwestie pisania w brudnopisie, bo to jest chyba jasne, gdzie powinien
              byc napisany text, ale moze w ogole zacznijcie zanizac punktacje podczas
              sprawdzania. Bo za malo Wam placa? To sobie trzeba bylo wybrac porzadniejszy
              zawod! Niestety, nauczycielami zostaja glownie Ci, ktorzy w zadnej innej
              profesji nie mieliby szans.
              Smutne.
              • Gość: dbl Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.crowley.pl 07.05.05, 23:02
                A nie przyszla ci do glowy taka mysl, ze kazdy na tym forum moze sie podac za kogo chce? Jakbym sie podpisal Juri Gagarin to tez bys uwierzyla?
            • Gość: popieram dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 07.05.05, 23:02
              im gorzej wypadnie matura tym wiecej osob na korki sie zapisze. buhehehe.
              prosze oceniac surowo i zawsze na niekorzysc ucznia !!!! jeszcze za takie
              grosze jak placa egzaminatorom !!!
              • Gość: natchniuza Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:05
                No wiesz, ja bym chciala miec 8zl (czy ile oni tam dostaja) za sprawdzenie
                jednego arkusza, ktore trwa w najgorszym wypadku kilkanascie minut zapewne.
                Calkiem niezla stawka.
                • Gość: natchniuza Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:06
                  Mea culpa, teraz doczytalam, ze za godzinie.
              • Gość: bos Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:40
                jestem egzaminateorem i nie podszywam sie pod kogoś innego. Pytanie do osby
                piszacej o poziomie nauczycieli. Dlaczego sam/sama nie uczyłeś/aś sie w domu w
                szkole sredniej. trzeba było zakombinowac i załatwić nauczanie indywidualne -
                wiecej wolnego czasu, nauczyciele do twojej dyspozycji, mozliwośc sprawdzenia
                ich poziomu intelektualnego. Chyba Agnieszka Chylińska Ci troszke namieszała w
                głowie mówiąc nauczyciele fuck off. Ciekawe od kogo sie nauczyła wymowy? W
                szkole? Pewnie nie bo szkoła gólnie jest be., prawda? Tylko po co tam byłeś/as
                drogi/a zdający/a na maturze, mając świadomość, że bedą cie sprawdzać
                półinteligenci? Obejrzyj sobie Dzień Swira a zrozumiesz o co chodzi w tym
                piekiełku. GORĄCO ( co by to nie znaczyło - pseudointeligenci nie zrozumieją)
                pozdrawiam
                • Gość: asd Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:44
                  Szanowny Egzaminoatorze. Mowa tu o konwencji. Każdy jest w szkole bo tak SIĘ
                  robi - to jest włąśnie to pułapka SIĘ , którą chcieli ominąć bodajże futuryści.

Proszę nie mów tu o wyborze między szkołą / nieszkołą / nauczaniem indywidualnym.

Co więcej myślę że ty jesteś w szkole do tej pory bynajmniej nie ze swojego
                  wyboru. (Studia, los, fatum, bieg rzeczy, brak możliwości etc.)

Pozdrawiam
                • Gość: Natchniuza Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:49
                  Tak, szkola jest be, bo wiekszosc nauczycieli jest be.
                  Moja aanglistka przez 3 lata w liceum nie nauczyla mnie zupelnie nic (a bylam w
                  klasie jezykowej). Wszystko, co umiem, zawdzieczam sobie. Jakkolwiek by to nie
                  zabrzmialo, z angielskiego jestem lepsza od mojej szkolnej anglistki. Ale
                  pochwaly za moje osiagniecia w tej dziedzinie zebrala ona, mimo ze nie
                  przyczynila sie w zadnym stopniu do mojej znajomosci jezyka.
                  Mialam fantastycznego poloniste. I na tym by sie konczyla lista PORZADNYCH i
                  DOBRYCH nauczycieli w moim przypadku.
                  I nie mysl sobie, ze jestem zbuntowana nastolatka i glupia uczennica, ktora
                  ledwo przechodzila z klasy do klasy. Wrecz odwrotnie.
                  • Gość: abc Re: dowalic im, niech sie zaczna uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:55
                    nauczyciel? a co to takiego? nowy model pogrzebacza do kominka? cool, podoba mi
                    sie... niech sie kazdy nauczyciel nie martwi, kiedys trafi kosa na kamien
            • Gość: finka Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.05.05, 13:05
              jejjjj jakie to brutalne, panie Egzaminatorze...
      • Gość: grzesznica Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:54
        tak sie sklada ze nie pisalo :P
      • Gość: Egzaminator Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:15
        a ja teraz tez jestem egzaminatorem,choc co prawda pisze mature-hehe.wiesz
        sadze ze zalezy od egzaminaora na jakiego trfisz jesli to bedzie jakas kosa i
        bedize twardo przestrzegal regul to moze nie sprawdzic,ale jesli ktos
        wrozumialy to jest nadzieja.pozdrawiam
    • Gość: jurek Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:33
      Ja na poziomie rozszerzonym z polaka sie nie zmiescilem w czystopisie i
      przekresilem slowo brudnopis i pisalem dalej,praktycznie do konca...czy to
      znaczy ze to w ogole nie bedzie oceniane???
      • Gość: Aśka Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:53
        Hmm...co do kasy za sprawdzanie egzaminów maturalnych to jest 10 zł od arkusza,
        a nie na godzinę. Przysługują również limity - każdy nauczyciel dostanie po
        ileś tam prac - a nie tyle, ile będzie chciał. Potem z tego 19% i
        ubezpieczenie. Jeżeli ktoś zostaje egzaminatorem to chyba po to, żeby oceniać
        sprawiedliwie - a nie po to, żeby kogoś pogrążyć albo podnieść pkt. Jeżeli ktoś
        nie jest pewny - odnośnie swojej pracy - że to, co napisał w brudnopisie, bo
        się pomylił, nie zostanie sprawdzone...Polecam zadzwonić do CKE i sprawa się
        rozwiąże. Szukanie informacji w necie na forum jest bez sensu. I to nie
        egzaminatorzy ustalają reguły gry, a ktoś kto stoi nad nimi. Pozdrawiam
    • Gość: ania Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.eternet.pl / *.pl 08.05.05, 20:38
      czy może mi ktoś odpowiedzieć czy sprawdzą taką pracę???
      • morskie.powietrze Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 09.05.05, 00:21
        Ja bym sprawdziła, na pewno, i sądzę, ze większość egzaminatorów też, w końcu
        zezwala nam się też na tzw. "zdrowy rozsądek". Ale mogą też przyjśc jakieś
        specjalne wytyczne z CKE w związku z tym zamieszaniem - więc zobaczymy, sama
        jestem ciekawa...
    • Gość: ela Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: 195.205.3.* 09.05.05, 10:35
      Myślę Aniu , że bardzo Cię to dręczy , powinnaś jednak wysłać meila z
      zapytaniem do CKE ( nie przedstawiając się za bardzo ) czy komisja może
      sprawdzić Twoją pracę w brudnopisie ? Ale tutaj na forum nie warto- nikt nie
      udzieli Ci konkretnej odpowiedzi a byle jaki egzaminator będzie z lubością
      sadysty wyżywał się na Tobie za swoje życiowe nipowodzenia .
      Pozdrawiam miło wszystkich maturzystów .
      P.S. Aż strachpomyśleć , że za rok moje dziecko też będzi pisało maturę i może
      trafić na "humorzastego" typa zwanego egzaminatorem .
      A swoją drogę to może warto byłoby zaprzestać praktyk mącenia wody w mózgu
      młodzieży zwłaszcza przez oświatę .
      • e-meg Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 10.05.05, 12:40
        > A swoją drogę to może warto byłoby zaprzestać praktyk mącenia wody w mózgu
        > młodzieży zwłaszcza przez oświatę .

zaintygowalo mnie to macenie i ta woda :)))
        mozesz rozwinac temat?
        • Gość: ufo Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:54
          Jeśli trafisz na mnie to sprawdzę a co zrobią dalej osoby, które to weryfikują,
          well, you never know. Rozbawiła mnie wypowiedź osoby, która stwierdziła, że
          arkusz sprawdza się kilkanaście minut. Hmmm, jeśli dostałbym 100 arkuszy
          (przyjmując przykładowo, że na godzinę wypadają 4) to 25 godzinek i po krzyku -
          heh dwa luźne dzionki (10godz+) i poł kolejnego i po sprawie a do kieszonki
          800zł. Niestety, my darling, arkusza nie sprawdza się kilkanaście minut bo
          arkusze całkiem jak ludzie są skromne (podstawowe) i mniej skromne
          (rozszerzone). Ponadto niektórzy usilnie probują pisać teksty na poziomie
          rozszerzonym mimo skromnych (eufemizm) możliwości etc. I just can't wait, I'm
          going to have lots of fun. Kilka słów do zbuntowanej młodzieży: nauczyciel to
          również człowiek i poddaje się ogólnym prawom socjo-psycho-finansowo-
          emocjonalnym :-) i jak wszędzie, jakiekolwiek uogólnienia są z gruntu
          fałszywe. When it comes to students, though, you should never underestimate
          the predictability of stupidity. Who pissed in your brain?!?
          • anika51 Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 13.05.05, 15:35
            Aniu, niestety nie mogę Cię pocieszyć. Uczę języka obcego (nie angielskiego).
            Na szkoleniu wyraźnie nam powiedziano, że NIE WOLNO SPRAWDZAĆ brudnopisu.
            Pokazywano nam konkretny przykład z przekreślonym słowem "brudnopis" i
            wpisanym "czystopis" - powiedziano, że tego też nie sprawdzamy.
            Dlatego uczuliłam na to moich uczniów przed egzaminem. Na angielskim byłam
            przewodniczącą zespołu i trzy razy o tym przypomniałam. Bardzo mi przykro, że
            tak się pomyliłaś.
            • anika51 Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 13.05.05, 15:37
              Zbierając prace oddane przed czasem, zaglądałam, czy są w czystopisie. Gdyby
              były w brudnipisie kazałabym wrócić i przepisać.
              • Gość: ania Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.eternet.pl / *.pl 13.05.05, 19:58
                Na pewno tak było, ale teraz decyzja uległa zmianie. Dzwoniłam do OKE i CKE i
                powiedziano mi, że jeśli praca napisana jest tylko w brudnopisie, a czystopis
                jest pusty to praca będzie sprawdzona.
                • anika51 Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 13.05.05, 20:42
                  Widocznie dużo osób napisało odwrotnie i zepsułaby się statystyka. Uczniowie
                  mówią, że na próbnej była odwrotna kolejność i stąd to zamieszanie. Czyli
                  ulżyło Ci?
                  • Gość: inny egzaminator Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 23:19
                    Od wczoraj sprawdzamy prace ( po 8 zł brutto-j.angielski) i jeśli praca jest w
                    brudnopisie, to normalnie ją sprawdzamy. Chociaż swoją drogą, matura ma być
                    egzaminem dojrzałości, więc wypadałoby chociaż umieć czytać i stosować się do
                    poleceń.
                    • mamosz Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 14.05.05, 23:41
                      wiadomość z ostatniej chwili i z pierwszej ręki na 100% praca ZOSTANIE
                      sprawdzona ,prace ,ktore czesciowo sa w brudnopisie,czesciowo w czystopisie -
                      jeśli to zostało zaznaczone,TEŻ,nie bójcie sie dzieciaki to na prawde jest
                      bardzo dla Was korzystny sposób sprawdzania,trzeba kompletnie NIC nie
                      umiec ,zeby nie zdać!!!!
                      • mamosz Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi 15.05.05, 19:00
                        Powiem wiecej,jesli ktos zapomnial przeniesc ABC na karte odpowiedzi niech sie
                        tez nie martwi -egzaminatorzy to sprawdzaja i przenosza zgodnie z tym co
                        zaznaczyliscie w arkuszu -czyli glowa do gory.Nawet jeslo ktos nie napisal
                        listu ,a jako tako krotka notratke to ma 5 pkt i jesli w tescie w miare to
                        zda!!!!trzeba miwc w sumie z poz.podstawowego 15 pkt,czyli na prawde bardzo
                        trzeba sie postarac zeby nie zdac!!!!!Pozdrawiam,ale uczcie sie angielskiego bo
                        to przydatne!!!!
                        • Gość: max Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 19.05.05, 17:42
                          witam!

Na maturze wszystkie odpowiedzi przeniosłem na karte odpowiedzi. NAtomiast
                          wewnątrz arkusza miałem dużo kreslenia. Ogolnie, wewnątrz arkusza, egzaminator
                          miałby problem ze sprawdzaniem. CZy w takim przypadku sprawdzana jest tyylko
                          karta odpowiedzi??
                          (Zadania otwarte oczywiście mam napisane czytalnie)

pzdr.
                          • Gość: fasop ??? IP: *.icpnet.pl 20.05.05, 21:39
                            no chyba... ja mam wszystko ślicznie na karcie odp., a czasem mam zle odp. w
                            arkuszu, bo an karte juz przenioslam te dobre... Nie róbcie se jaj, sprawdzajcie
                            karte :D
                            • mamosz Re: ??? 22.05.05, 23:42
                              nie robimy se jaj sprawdzamy tylko karte chyba ,zr baranku nie przenisles z
                              arkusza na karte to sprawdzamy arkusz ,zreszta karty bedzie (poza ark.III)
                              sprawdzal komputer
    • Gość: EGZAMINATOR Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.gdynia.mm.pl 20.05.05, 10:45
      cke nakazalo sprawdzać brudnopis. jako egzaminator musze powiedziec ze to jest
      TRAUMA milion - same skreslenia, nie wiadomo o co chodzi...ale
      sprawdzamy.pozdrawiam.
      • Gość: max Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 22.05.05, 20:59
        witam! Wszystkie odpowiedzi mam zaznaczone na karcie odpowiedzi. Czy w takim
        przypadku będzię sprawdzany arkusz także wewnątrz?

Pzdr.
        • Gość: rododendron Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 21:59
          A NIBY PO CO????
          • Gość: ufo Re: Do egzaminatora-czy sprawdzą pracę w brudnopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:33
            zakończcie ten żałosny wątek - jest juz po wszystkim i sprawdzano wszystko -
            nawet ślady śliny na pracach i ślady zębów na arkuszach odpowiedzi - brakowało
            tylko żeby w zespołach sprawdzających jednym z weryfikatorów był wróżbita - cóż
            jesli chodzi o treść niektórych prac to i wróżbita ..... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka