Dodaj do ulubionych

Piecyk...ratuj !!!!:(((

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 17:54
Cholera,to gorsze od inwazji ufo.Myslalam ,ze wszystkie robale,trojany i inne
gady wywalilam,ale mylilam sie:((( mam trojana
dovlander.Win32 .Esepor.I. ,taka info podaje kaspersky. To cos rozlazi sie po
systemie . Jest juz w tksrv.98exe,tmksrvu.exe ,xplugin.dll .Boszsz......nie
chce formatowac znowu dysku:((((( Jest jakis bezbolesny ratunek??????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( IP: *.kalisz.mm.pl 03.03.04, 19:54
      spróbuj rad z tego postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=430&w=10770781&v=2&s=0
    • Gość: Romek Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( IP: *.kalisz.mm.pl 03.03.04, 20:05
      sorki żle weszło
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=10770781&v=2&s=0
    • Gość: piecyk gazowy Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:02
      A gdzie masz te zainfekowane pliki? I czemu Cię nie ma na FT?!!
    • netsec Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( 04.03.04, 10:08
      Ściągnij a2free(dawniej Anti-Trojan) www.emsisoft.com/en/software/free/ -
      instalacja wymaga rejestracji. Zaktualizuj a2free i przeskanuj system w trybie
      awaryjnym. Jeśli masz ME lub XP wyłącz przywracanie systemu na czas skanowania.
      Usuń tymczasowe pliki Internet Explorera.

Net
      • Gość: samanta Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 11:46
        No wiesz co Piecyku? teraz mi robisz wymowki ,ze nie ma mnie na FT?:)) Wolalam
        tu wolac bo tak zaraz pojawilyby sie durne teksty Kitka:-P
        Wracajac do trojana... Siedzial w win. w systemie.Zainfekowane pliki to:
        xplugin.dll,tksrv.98exe,tmksrv.exe. Intuicja podpowiedziala mi zeby je
        usunac ,znaczy sie te pliki bo leczyc sie nie dalo .......no i kurka zrobilam
        to ,tyle ,ze teraz cos mi sie komp wiesza.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Piecyk...ratuj !!!!:((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 12:29
          Komp się wiesza... Hm... Zrób to co radzi Netsec - nie zaszkodzi. Poza tym
          wyczyść tym autostart:
          www.worldstart.com/weekly-download/programs/regcleaner.exe
          (w opcjach jest język polski). Wywal wszysto, co Ci się nie podoba. Możesz to
          zrobić bez żadnych konsekwencji dla systemu - tnz. nic się nie popsuje. :-)

Po wyczyszczeniu autostartu zrestartuj kompa i przeleć system Ad-Aware:
          tucows.task.gda.pl/adnload/236049_95468.html

Ściągnij, zainstaluj, zaktualizuj (check for updates) i przeskanuj system.

Jeśli po tym wszystkim system dalej będzie się wieszał, proponuję reinstalację
          systemu, ale z poziomu Windows. Tzn. w Windows odpal setup i "nainstaluj"
          Windows. Być może są jakieś błedy, brakuje jakichś bibliotek itp. Po takiej
          instalacji wszystkie ustawienia programówi w Windows zostaną zachowane.

Genralnie nie jest to zalecana metoda ale czasem pomaga. U mojej koleżanki
          właśnie było podobie.

A jak nie poskutkuje, to pozostanie prawdopodnie instalacja z poziomu DOS.

Pozdrawiam,

stęskniony na maksa piecyk gazowy
          • Gość: samanta Wszystkim dzieki!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 16:29
            I Tobie rowniez piecyku dzieki ,postapie wg.instrukcji chociaz boje sie ad
            aware bo kiedys wywalilam jakies potrzebne pliki :)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka