Dodaj do ulubionych

Windows Defender Apps Control.exe

IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 06.09.10, 23:43
Witam
Wyskakuje mi komunikat o błędzie. Jego treść jest taka "System Windows nie może odnaleźć pliku"Windows Defender Apps Control.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbój ponownie". Nie można zamknąć okna ponieważ za każdym razem pojawia się na nowo. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć. Mój system to windows vista.
Ps. czytałam o tym problemie jednak sama nie umiem tego usunąć i bardzo proszę o pomoc.
www.wklej.org/id/386017/
www.wklej.org/id/386018/
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 07.09.10, 01:29
      Naciśnij klawisz z logo Windows + R i wpisz: regedit
      Odszukaj ten klucz:
      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
      Kliknij dwukrotnie na wartość Startup i wklej prawidłową ścieżkę dla Windows Vista:

%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
      DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped]
      • Gość: Kasia Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 07.09.10, 02:22
        Ogromnie dziękuję.

Po restarcie wyskoczyła mi taka notka
        All processes killed
        Error: Unable to interpret <[emptytemp]> in the current context!

OTL by OldTimer - Version 3.2.11.0 log created on 09072010_011218

Files\Folders moved on Reboot...

Registry entries deleted on Reboot...

Log:
        www.wklej.org/id/386033/
        PS. czy powinnam coś jeszcze zrobić? Jakieś porady na przyszłość?
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 07.09.10, 02:42
      Log wygląda OK.
      Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.
      Usuń stare punkty przywracania i pliki tymczasowe za pomocą Oczyszczania dysku:
      windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Delete-files-using-Disk-Cleanup
      Dodatkowo możesz usunąć pozostałości po Nortonie:
      www.dobreprogramy.pl/Norton-Removal-Tool,Program,Windows,12812.html
      • Gość: Kasia Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 07.09.10, 13:13
        Dziękuję ogromnie za wskazówki.
        Wszystko wykonałam
        Pozdrawiam serdecznie
        Kasia
    • Gość: Ewelina Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 07:20
      Witam
      Mam identyczny problem. Kilka dni temu zaczęło się dziać coś z Vistą i zrobiłam przywracanie systemu. Po tej operacji zdążyłam jeszcze wymienić antywirusa i zainstalować przeglądarkę. Od tej pory na pulpicie niezmiennie widnieje komunikat: "System Windows nie może odnaleźć pliku "Windows Defender Apps Control.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie". Bardzo proszę o pomoc.
      Ewelina
      OTL
      OTL Extras
      wklej.org/id/391721/
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 21.09.10, 08:29
      Odszukaj ten klucz:
      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
      Kliknij dwukrotnie na wartość Startup i wklej prawidłową ścieżkę dla Windows Vista:

O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - No CLSID value found.
      O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - No CLSID value found.
      O4 - HKLM..\Run: [eRecoveryService] File not found

:Files
      C:\Program Files\My applications
      C:\Users\Ewelina\AppData\Roaming\.#

:Commands
      [emptytemp]
      • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 21.09.10, 08:31
        Gdy wkleisz to kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart
        Później pokaż nowy log z OTL.
        • Gość: Ewelina Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 09:57
          Naprawdę dzięki wielkie! Komunikat zniknął.
          Oto logi:
          OTL 1
          OTL 2
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 21.09.10, 10:26
      Log wygląda OK.
      • Gość: Ewelina Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 10:48
        Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcjami. Wygląda na to że wszystko jest ok.
        Jeszcze raz dziękuję za tak szybką i fachową pomoc.
        Pozdrawiam.
    • Gość: endrju Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 06:36
      Witam !
      U mnie również cały czas widnieje to okienko (System Windows nie może odnaleźć pliku "Windows Defender Apps Control.exe"...) i nie można go w żaden sposób zamknąć. A zaczęło się od tego, że zainstalowałem antywirusa (ESET Nod32) do którego postanowiłem dograć fix. W momencie instalacji tego fixa antywirus wykrył infekcje i wyrzucił jakieś pliki do kwarantanny. Po restarcie komputera widniało już to okienko. Ja z ciekawości, a zaznaczam, że nie znam się zbyt dobrze na komputerze przywróciłem te zainfekowane pliki z kwarantanny, a antywirus wyrzucił je z powrotem plus jakieś następne i teraz wyskakują już dwa okienka pierwsze te od Windows Defender i drugie: "Próbujesz otworzyć plik systemowy (.sys)...". Chodzi o plik vista.sys i akurat to okienko można wyłączyć, ale pokazuje się ono zawsze po włączeniu komputera. Nie wiem za bardzo co mam zrobić.... Wyrzuciłem już tego fixa i przeskanowałem komputer Nodem i Dr.Web. Wygląda na to, że nie ma więcej wirusów. Załączam dziennik zdzrzeń z Nod32 i bardzo proszę o pomoc. Aha mój system to Vista.
      Pozdrawiam.
      Nod32 dziennik zdarzeń
      OTL
      Extras
      Gmer
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 30.10.10, 10:05
      Wyłącz NOD'a żeby nie blokował usuwania.
      Odszukaj ten klucz:
      Kliknij dwukrotnie na wartość Startup i wklej prawidłową ścieżkę:

O4 - HKLM..\Run: [] File not found
      O33 - MountPoints2\{61a6c4b5-d72a-11dd-95cb-001fe2e2fd1e}\Shell\AutoRun\command - "" = F:\o1.com
      • Gość: endrju Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 12:50
        Okienka znikneły, a Nod'a wywaliłem, bo nie wiedziałem jak go wyłączyć.
        Oto logi:
        OTL
        OTL 2
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.chello.pl 30.10.10, 13:31
      Log wygląda OK.

kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN548
      • Gość: endrju Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 13:57
        Wszystko wykonałem i wygląda na to, że jest ok. Dzięki wielkie za pomoc.
        Pozdrawiam.
    • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 18:25
      Witam. Ja mam również ten sam problem, co poprzednicy. Również wyskakuje mi okno "System Windows nie może odnaleźć pliku"Windows Defender Apps Control.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie". Próbowałam już wykonać polecenia zaproponowane na forum, ale chyba coś robię nie tak, bo nic nie wychodzi. Mój system to Windows 7. Może dlatego. Proszę o pomoc.
      • Gość: Kolobos Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.zask.pl 09.01.11, 18:48
        Uzyj OTL, log wklej na wklej.org i podaj link. Tutaj nie ma nic do wychodzenia ;P
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 18:50
      Odszukaj ten klucz:
      Kliknij dwukrotnie na wartość Startup i wklej prawidłową ścieżkę dla Windows 7:

Pobierz i uruchom OTL
      Zaznacz opcje Wszyscy użytkownicy, Infekcja LOP, Infekcja Purity i kliknij Skanuj
      Log umieść tutaj i podaj link.
      • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 19:22
        Wykonałam część poleceń, ale nie wiem, co dalej. Pobrałam OTL, program przeskanował system, a ja nie wiem skąd wziąć ten Log. Niestety nie jestem zbyt biegła w temacie komputer:-)
        • Gość: Kolobos Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.zask.pl 09.01.11, 19:39
          Po przeskanowaniu automatycznie (jezeli nie to oba beda w katalogu w ktorym masz otl) otwiera sie otl.txt i extra.txt to wlasnie logi, ktore masz wkleic na wklej.org i podac link.
          • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 20:03
            Ok. Udało mi się, ale znowu nie wiem, gdzie wkleić ten link. Przepraszam, wiem, że macie mnie dosyć. Staram się...
            • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 20:13
              To znowu ja. Podaję link: wklej.org/id/453753/
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 20:55
      Uruchom OTL i do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped]
      • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 21:15
        Wszystko zrobiłam, mam nadzieję. Nowy link: wklej.org/id/453822/
    • Gość: @ Re: Windows Defender Apps Control.exe IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 21:51
      Log wygląda OK.
      Stare punkty przywracania i pliki tymczasowe usuń za pomocą Oczyszczania dysku:
      windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Delete-files-using-Disk-Cleanup
      • berfermarta Re: Windows Defender Apps Control.exe 09.01.11, 22:04
        Bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość. Pozdrawiam. Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka