Gość: Taka tam:) IP: *.arcor-ip.net 23.09.02, 08:26 Nie jestem znawca komputerow.Tyle jest programow"strzegacych"przed zagladaniem przez plecy.Gubie sie i nie wiem co wybrac!Czy mozecie mi poradzic?Cos prostego w uzyciu,ale skutecznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: travel Re: Nowicjusz IP: 2.4.STABLE* / 172.16.89.* 25.09.02, 12:14 mks_vir jest chyba najprostszy i po polsku, ma mila szybkosc reakcji na nowinki, jest rowniez stosunkowo malo inwazyjny. Polecalbym rowniez Sophosa, ale sa w Polsce problemy z przedstawicielami, a z centrala czasem ciezko sie dogadac, jest takze drozszy ale bardzo skuteczny nawet przy braku aktualizacji. No i oczywiscie mozesz odpiac kopmputer od sieci ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: Nowicjusz IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 08.12.02, 06:41 Witam! Koledze oczywiscie nie chodzilo o antywirusy ale o programy strzegace przed wlamaniami i skanowaniem. Jesli o to chodzi to polecam Norton Personal Firewall. Chyba w tej chwili najlepszy na rynku. Niestety nie potrafie powiedziec ile kosztuje. A jesli chodzi o wirusy: Mks Vir to przezytek! Juz kilkanascie razy bardzo bolesnie sie na nim zawiodlem. Polecam albo Esset NOD (najlepszy w tej chwili program antywirusowy na swiecie) albo Norton Antywirus 2002. Pozdrawiam Mgregor Odpowiedz Link Zgłoś