Dodaj do ulubionych

Sprawa kwarantanny

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:44
Mam problem ze Spybot i Ad-aware. Gdy nimi skanuję, wykrywają mi kilka
obiektów i są one poddawane kwarantannie. Wystarczy, że po chwili ponownie
uruchomię system i sprawa się powtarza. Domyślam się, że wracają obiekty z
kwarantanny. Czy jedynym wyjściem jest usuwanie wszystkich obiektów bez
kwarantanny? Przede wszystkim, czy jest to bezpieczne? Co zrobić jak
usunięcie jakiegoś obiektu zaburzy mi działanie systemu?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Sprawa kwarantanny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.06, 11:32
      Jakie to obiekty? Mozesz odrazu usuwac i napewno nic nie wraca z kwarantanny...
    • Gość: art Re: Sprawa kwarantanny IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:04
      Te obiekty to:

W Ad-aware: c:\documents and settings\art\cookies\m@tradedoubler[2].txt

W Spybot:
      1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify!
      =dword:0
      2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntivirusDisableNotify!
      =dword:0
      Dziwne też jest, że tych wpisów w rejestrze wogóle nie widać przed usunięciem.
      • Gość: k Re: Sprawa kwarantanny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.06, 14:13
        Dodaj te wpisy do ignorowanych (te w spybot), a co do ciastka to usun recznie
        ten plik i tak zaraz utworzy sie znowu.
    • Gość: art Re: Sprawa kwarantanny IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:33
      Nie wiem, czy te elementy rejestru można ignorować. A jeśli tak, to gdzie to
      zrobić? W Spybot takiej opcji nie znalazłem.
      • Gość: k Re: Sprawa kwarantanny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.06, 21:11
        Ale ja wiem dlatego Ci tak napisalem.
        Zapewne po wyszukaniu mozna dodac do ignorowanych, nie mam w tej chwili SpyBota
        wiec nie sprawdze, mozesz tez zostawic tak jak jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka