Dodaj do ulubionych

Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki?

IP: *.mikolow.net 19.09.09, 01:08
Na kiedy obstawiacie nawrócenie nauczyciela fizyki? Za miesiąc, dwa, trzy? :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 06:34
      Myślę, że szybko im pójdzie. Przecież nie mogą mieć aż tylu ateistów w serialu ;P
      • baba67 Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? 19.09.09, 14:04
        JA TAM OBSTAWIAM przy koncu sezonu-no bo slub musi byc w ostatnim odcinku.Tak
        marzec-jak sie slub planuje ?Nie bedzie tak szybko, bo pomysl musi sie
        dostatecznie dlugo mydlic.Najbardziej jestem ciekawa co u Pietakow.
    • Gość: ziutka Re: Plebania - a Sandra? IP: 195.205.66.* 19.09.09, 08:45
      mam zaległości trochę -
      czy Sandra po idiotycznym rozstaniu się nie pojawiła?
      kłamstwo i machloje z głosowaniem w gminie się nie ujawniły?
      • Gość: Mika Re: Plebania - a Sandra? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:34
        Sandra już więcej się nie pojawiła, raz czy dwa o niej wspomnieli, a w jednej
        scenie Jagoda niby rozmawiała z nią przez telefon. Wątek przekrętów w gminie nie
        jest kontynuowany, pokazano jedynie jak Tracz cieszy się z wyrolowania Walencika.
        Jak zwykle w Plebanii, kiedy tylko scenarzyści wpadną na pomysł nowego,
        "wspaniałego" wątku (np. aktorka chcąca zamieszkać na wsi - żenująco słaby
        pomysł i rozwinięcie, wybór obsady również mocno dyskusyjny), natychmiast
        porzucają wszystkie inne.
        Chciałabym zobaczyć dalsze losy innych bohaterów, tej młodej z domu dziecka i
        jej chłopaka - dilera, emo-licealistki, ale przede wszystkim czekam na
        rozwinięcie ostatniego odcinka sprzed wakacji - powrót byłej żony Tracza (chyba,
        że już o niej zapomnieli...).
        • Gość: ziutka Re: Plebania - a Sandra? IP: 195.205.66.* 19.09.09, 10:00
          dzięki za wyjaśnienie.
          Zupełny bezsens z tą Sandrą!Tak sobie znikneła i nic nie wie co się
          we wsi dzieje?
          A Wioletka niepotrzebnie się w Plebanie wmanewrowała,ale
          cóż: "kasa,Misiu,kasa"...
          • Gość: ada Re: Plebania - a Sandra? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:40
            Szkoda, że Sandra zniknęła.. mam nadzieję, że powróci, ale nie będzie już
            zadawać się z Traczem
            • Gość: qw Re: Plebania - a Sandra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:56
              Sandra pewnie teraz bryluje w jakimś dmu publicznym , w końcu wywieźli ją bandziory. Jakby wszystko było ok, to już dawno by zanć dała do domu i gminy.
    • deczko Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? 19.09.09, 15:27
      Watek z Kokoszka to jedyny watek, ktory ratuje ten serial. Znowu zaczeli sezon
      od totalnie beznadziejnego watku, trzeba przyznac, ze albo wyczerpaly im sie
      pomysly, albo odwalaja maniane.:P
      • Gość: gość Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? IP: *.mikolow.net 19.09.09, 15:53
        Mnie trochę śmieszy ten wątek. Dwaj zaciekli wrogowie, ateista i ksiądz nagle
        zapałali do siebie wielką sympatią i przechodzą na "ty". I w dodatku nauczyciel
        fizyki, ateista, zwierza się księdzu ze swoich problemów z kobietami :P Żeby
        jeszcze miał się czym pochwalić, ale jeszcze przyznaje przed księdzem, że w tej
        dziedzinie jest beznadziejny... Już widzę taką sytuację w rzeczywistości.. Taaa,
        a świstak siedzi :D
        • baba67 Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? 20.09.09, 09:31
          Juz lepszy KOkoszka(ja pamietam tego aktora z Pensjonatu pod Roza i bardzo sie
          ucieszylam ze gra w Plebanii) niz ta dziunia Wioletka totalnie wkurzajaca i
          nieprawdopodobna. A przykladow dobrych stosunkow(bo tu nie ma jakiejs specjalnej
          przyjazni) niewierzacych z ksiezmi jest sporo, ze wspomne Leszka Kolakowkiego
          cieszacego sie szacunkiem intelektualistow katolickich.
          Reasumujac-mam nadzieje ze dziunia sie zniecheci i odplynie na stare smieci. Ja
          nawet nie mam nic do tej aktorki-w Rancho mi sie podobala-pasowala tam
          symbolizowala archetym bufetowej marzacej oi ksieciu na bialym koniu.
          Ta postac jest napisana ponizej krytyki i ta aktorka powinna zrobic dokladnie
          to co jej bohaterka w pierwszym odcinku.
          • Gość: Er Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? IP: *.mtm-info.pl 20.09.09, 12:06
            dziunia wioletka? Przecież to jest Oliwia!Dla mnie ta postać też
            jest sztuczna i irytująca. Strasznie zarozumiała w dodatku. Już nie
            mogę się doczekać kiedy bedzie coś o Traczu no i o mojej ukochanej
            Sylwii Pietak.Januszka i Sylwię kocham.Oni są solą tego serialu.

Ale ten wątek z aktorką to się powtarza. Pamietam,że pare lat temu
            jakaś wypalona aktorka,Wioletta(grana przez Aldonę Orban?)
            zamieszkała u swojej ciotecznej babki Marceliny. Ktoś pamięta co się
            później z nią stało?
            • baba67 Re: Plebania - no to kiedy nawrócenie Kokoszki? 20.09.09, 15:29
              Wyjechala...moze Oliwia zrobi to samo?A aktorka jest dla mnie Wioletka bo w
              ranczu grala Wioletke.
              Ja Tracza tj. pana Kowalskiego mialam okazje poznac osobiscie (jako
              fanka)-bardzo cieply, dowcipny i pobozny czlowiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka