Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:41 Dziś dr.Lubicz zwrócił sie do Grażynki aby zagoniła do prac domowych swoją Bożenke.Szkoda tylko ,że sam nie zagania swoich panienek do roboty tylko wszystko robi za nie stara Stenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kia Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 19:30 słusznie. dodam tylko, że taka uwaga jest nie na miejscu. Grażynka chyba sama wie jak wychować swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 19:37 ...Olka czeka aż stara Stenia ,wypierze ,wyprasuje,posprząta pokoik,itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evilll Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 22.03.10, 19:51 Dokładnie to samo pomyślałam :D Przyganiał kocioł garnkowi, dwie nieudaczne dorosłe dziewuchy ma na swoim utrzymaniu i jeszcze poucza innych jak dzieci wychowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.chello.pl 22.03.10, 20:24 Agnieszka chyba już od lat nie jest na utrzymaniu rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 20:29 Gość portalu: Aga napisał(a): > Agnieszka chyba już od lat nie jest na utrzymaniu rodziców? Sama wychowuje dziecko i jak dotąd nie miała jakieś super pracy bo chyba nie można nazwac tak tego pisania artykulików do brukowca. A mieszkanie trzeba utrzymać,dziecko też +ciuchy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 22.03.10, 20:33 Skoro w domu jest osoba, ktorej się płaci za wykonywanie prac domowych, to córeczki/panienka Ola/pani Agnieszka mogą sobie siedzieć z założonymi rękami. U Ryśka sytuacja jest trochę inna - pięcioosobowa rodzina, wydatki na tańce/flamenko/stroje do tańców/niepełnosprawne dziecko... Jeżeli jest możliwość dorobienia i to niezłej kasy... Przecież Bożena ma JUŻ 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evill Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 22.03.10, 21:47 Dla mnie praca w firmie tatusia jako piąte koło u wozu to jest de facto pozostawanie na utrzymaniu rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 23.03.10, 11:05 No ale Panstwo Doktorostwo stac na sluzbe,a Ryski to Ryski, zadne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.chello.pl 22.03.10, 20:37 No, ale tak między Bogiem a prawdą Boża jest delikatnie mówiąc też niezła i troszkę przegięła z tym mieszkaniem, pytając: "Ten wynajem to dla kasy?" No a dla czego, do diaska? A jak Ryśki opłacą te twoje wszystkie kursy flamenko, wypady na obozy do Hiszpanii itp.? No z czegoś trzeba! Hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 20:50 ok,ale skoro jego córki nigdy nie kiwnęły nawet palcem w sprawie prac domowych to po cholere kogoś pouczać aby swoje dzieci zaganiał???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy język polski do Elmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:55 Gość portalu: Elmo napisał(a): > No, ale tak między Bogiem a prawdą Boża jest Archiwum Obcy język polski (293) Niektórzy włączają do tego frazeologizmu słowo„między”, co jest błędne i… nonsensowne Bogiem a prawdą Temat odcinka podsunął mi internauta (marek.owczarek@interia.pl). Chodzi o używanie przez sporą część Polaków wyrażenia między Bogiem a prawdą, które jest błędne i… nonsensowne. Polszczyzna, owszem, od wieków zna, ale powiedzenie Bogiem a prawdą, co znaczy ‘w istocie, w rzeczy samej, naprawdę’, niezwykle podniosłe, gdyż wzywające Boga na świadka prawdziwości wypowiadanych słów. Informują o nim wszystkie stare i nowe słowniki języka polskiego, frazeologiczne i poprawnej polszczyzny. Omawiając hasło Bóg (‘w religiach monoteistycznych istota nadprzyrodzona’) w Wielkim słowniku poprawnej polszczyzny PWN Andrzej Markowski przestrzega właśnie przed tym, żeby nie mówić i nie pisać między Bogiem a prawdą, tylko Bogiem a prawdą”, a autor Innego słownika języka polskiego PWN Mirosław Bańko umieszcza powiedzenie Bogiem a prawdą wśród wyrażeń prawdę mówiąc; prawdę powiedziawszy; prawdę rzekłszy; po prawdzie (oznaczających prawie to samo), zaliczając je z dwoma ostatnimi do stylu starannego. Zastanówmy się, co by miało znaczyć owo między Bogiem a prawdą. Katechizm Kościoła Katolickiego (chodzi o nazwę oficjalną dokumentu, stąd człon katolickiego zapisany wielką literą), naucza, że „Bóg jest samą Prawdą, Jego słowa nie mogą mylić. Właśnie dlatego we wszystkim z pełnym zaufaniem można powierzyć się prawdzie i wierności Jego słowa” (KKK 215). Tak więc w tym sensie Bóg i Prawda to jedność, a nie pojęcia na dwóch biegunach, pomiędzy którymi jeszcze coś się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: do Elmo IP: *.chello.pl 23.03.10, 09:50 Bardzo dziękuje za wykład na temat. To się więcej nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachela Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.aster.pl 22.03.10, 20:54 dodam tylko że Bożenka za ostro się maluje jak na swój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:20 Gość portalu: Rachela napisał(a): > dodam tylko że Bożenka za ostro się maluje jak na swój wiek. hahaha w jakim swiecie ty zyjesz?? :D dodam ze chyba jestes troche starsza jak ja i faktycznie jak ja mialam 16 lat to dziewczyny nie fryzowały i makijazowały sie tak jak teraz..popatrz na 14-latki teraz o zgrozo w gimnazjum..a 16-latka w pełnym makijazu juz nikogo chyba nie powinna szokowac dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.home.aster.pl 22.03.10, 21:28 Faktycznie Paweł przywalił dzisiaj! Jego Oleńka to umie chyba tylko herbate zaparzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
redgunner Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 22.03.10, 21:34 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: Rachela napisał(a): > > > dodam tylko że Bożenka za ostro się maluje jak na swój wiek. > > hahaha w jakim swiecie ty zyjesz?? :D dodam ze chyba jestes troche starsza jak > ja i faktycznie jak ja mialam 16 lat to dziewczyny nie fryzowały i makijazowały > sie tak jak teraz..popatrz na 14-latki teraz o zgrozo w gimnazjum.. Jak się stosuje bezstresowe wychowanie w domach a szkoła nie reaguje, to trudno się dziwić, że dzieci się malują oraz robią wiele innych gorszych "dorosłych" rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:45 > hahaha w jakim swiecie ty zyjesz?? :D dodam ze chyba jestes troche starsza jak > ja i faktycznie jak ja mialam 16 lat to dziewczyny nie fryzowały i makijazowały > sie tak jak teraz..popatrz na 14-latki teraz o zgrozo w gimnazjum..a 16-latka w > pełnym makijazu juz nikogo chyba nie powinna szokowac dzisiaj... a ty sie chyba zapatrzyłaś na panią Stenie (albo na Maciusia) ze nie zauwazyłaś jakie dzis Bozena miala ostre krechy na oczach pojechane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 23:14 co do makijażu Bożenki to wydaje mis ię celowym zabiegiem. Ponieważ Bożenka ma bardzo dziecięcą buzię i wygląda jak mała dziewczynka ,a pewnie chciałaby wyglądać na dziewczynę w swoim wieku. stąd ten mocny makijaż, który rzeczywiście sprawił, że w końcu wygląda na te swoje 17 lat. No,a le faktycznie rozbroiła mnie dzisiaj teksem , ze chciałaby mieszkać sama w mieszkaniu Cześki. Pomyślałam, że jeśli Lubiczowie się zgodzą to chyba przestanę oglądać ten serial. Coś za często i za chętnie rodzice serialowi zgadzają sie na tego typu fanaberie swoich nastoletnich dzieci. Jak np. w Barwach szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 23.03.10, 08:24 Gość portalu: kia napisał(a): > co do makijażu Bożenki to wydaje mis ię celowym zabiegiem. Ponieważ Bożenka ma > bardzo dziecięcą buzię i wygląda jak mała dziewczynka ,a pewnie chciałaby > wyglądać na dziewczynę w swoim wieku. stąd ten mocny makijaż, który rzeczywiści > e > sprawił, że w końcu wygląda na te swoje 17 lat. Przeciwnie dziewczyna ma wyglad, ktory wcale mi sie dobrze nie kojarzy, a tony makijazu jeszcze to wrazenie poteguja. Poza tym ta jej wiecznie nabzdyczona mina, kto jej kaze tak grac? Wyglada jak obrazona mloda krolewna, ktora rodzicow, rodzenstwa, kolegow NIE LUBI, jedynie laskawym okiem obdarza swojego wychowace. Szok... > No,a le faktycznie rozbroiła mnie dzisiaj teksem , ze chciałaby mieszkać sama w > mieszkaniu Cześki. Mnie tez ten tekst rozwalil. Dzieciak 16 lat chce sie wyprowadzic i ma wszystko w dupie. Faktycznie nie widac, by Bozena pomagala, ona nie przyprowadza Kasi ze szkoly, nie sprzata, nie gotuje. Powinni takie rzeczy pokazywac, bo inaczej czlowiek oglada jak ten caly klan trutni wychowuje. A z jaka laska mowila o tej pomocy dla Grazy, ta dziewczynka chyba w zyciu realnym tez jest taka "laskawa". A ta jej kolezanka Kamila, kolejny kwiatek do kozucha. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 23.03.10, 11:10 I jak rozumiem chce sie sama utrzymywac i placic za czynsz Bo jesli nie to rodzice chyba nie moga gorszej krzywdy zrobic dzieciom jak zafundowac im zabawe w dorosle zycie. Jeszcze chlopaka sobie wprowadzi ktorego rodzice tez beda utrzymywac bo niby dlaczego nie?Dziewcze mlode, wole boza czuje i i potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goskaa23 Re: Zagoń Bożenke do prac domowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 11:33 Gość portalu: beza napisał(a): > > hahaha w jakim swiecie ty zyjesz?? :D dodam ze chyba jestes troche starsz > a jak > > ja i faktycznie jak ja mialam 16 lat to dziewczyny nie fryzowały i makija > zowały > > sie tak jak teraz..popatrz na 14-latki teraz o zgrozo w gimnazjum..a 16-l > atka w > > pełnym makijazu juz nikogo chyba nie powinna szokowac dzisiaj... > > a ty sie chyba zapatrzyłaś na panią Stenie (albo na Maciusia) ze nie zauwazyłaś > jakie dzis Bozena miala ostre krechy na oczach pojechane. > beza moze wroc sie na lekce czytania ze zrouzmieniem, przeciez wyraznie jest napsiane ze tak pomalowana 16-lata w dzisiejszych czasach to nic dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
dickpope Re: Zagoń Bożenke do prac domowych 23.03.10, 13:44 W czym problem! W dni nieparzyste będzie u Ryśków 'pomagać' Stenia, w parzyste - ciocia Stasia. Ich czas i tak jest z gumy, a kości - z żalaza :) Odpowiedz Link Zgłoś