Dodaj do ulubionych

Odnośnie "Prosto w serce"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 16:05
Ot właśnie całe polactwo... Ciul z tym, że kopia latynoskiej produkcji, ciul z tym, że takie wszystko "brazylijskie".... Skoro z polskimi aktorami i na TVN to "trza" oglądać bo to takie modne...
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 16:29
      No ale, że co? Pilota zgubiłeś, a z listwy wyłączyć nie potrafisz?
      • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 18:23
        Jak się nie ma żadnych racjonalnych argumentów to się wypisuje stały tekst o pilocie... Cóż, tym bardziej utwierdza mnie to w tym, co wcześniej napisałem. :)
      • Gość: meg Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: 195.158.247.* 28.02.11, 15:19
        > No ale, że co? Pilota zgubiłeś, a z listwy wyłączyć nie potrafisz?

Najlepszy komentarz do wątku, reszta jest zbędna nie ujmujac uczestnikom dyskusji).
    • kasiorek79 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 06.01.11, 18:36
      A dlaczego piszesz to samo, co napisałeś/aś w innym wątku? Nie masz nic innego do powiedzenia?
      • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 20:29
        Widzę, że Tobie również brak argumentów.:)
    • spacey1 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 06.01.11, 20:33
      Czy możesz uściślić swój zarzut, bo ja nie bardzo rozumiem?
      Ja oglądam ten serial (właściwie próbuję,zobaczymy, czy będzie fajny) bez związku z tym, że jest to licencja latynoska. W ogóle nie ma to dla mnie znaczenia. O co ci chodzi właściwie?
      • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 20:56
        O to, że wielu ludzi w Polsce (ogólnie rzecz biorąc) pluje na produkcje latynoskie a jak im TVN nakręci serial na licencji (jak "Brzydula", "Majka" i teraz ten serial) nagle okazuje się, że można to oglądać i nie jest to już wtedy powód do wstydu... :)
        • Gość: ciekawy Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 21:29
          A ty uważasz, że nie powinni pluć na latynoskie, czy nie oglądać tvenowskich?
          • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 00:29
            Oczywiście, że to pierwsze. :)
        • spacey1 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 06.01.11, 21:42
          a skąd wniosek, że to są ci sami ludzie?
          • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 00:30
            Spotkałem kilka tego typu opini choćby i na tym forum. :)
            • spacey1 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 07.01.11, 15:45
              ale niekoniecznie te same osoby natrząsały się z produkcji latino, a teraz oglądają Prosto w serce, bądźmy logiczni.

Poza tym jest spora różnica w sposobie realizacji latynowskich telenowel i ich polskich odpowiedników. największą z nich jest styl grania aktorów. Mnie on rozśmiesza. Polskie licencje bazują na tych samych scenariuszach, ale jednak bardzo wiele je różni, począwszy właśnie od aktorstwa.

• Gość: fan Latino Porownianie seriali latynoskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 16:05
                Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czy masz na myśli, że polskie produkcje są lepsze aktorsko??

Bo jeśli tak to zapewne nigdy nie widziałaś żadnej produkcji chociażby z brazylijskiej wytwórni Globo, na czele ze znakomitym "Klonem" ("O Clone"), który na głowę bije wszystkie polskie produkcje razem wzięte pod każdym względem, także aktorskim.

Owszem są również produkcje latynoskie (NIE "latynoWskie") tandetne, banalne i na jedno kopyto, jak chociażby słynne "Nie igraj z aniołem" - szczyt tandety i kiczu (swoją drogą skoro takie właśnie telenowele są w Polsce najbardziej popularne to trudno się dziwić, że panuje u nas takie durne przeświadczenie, że to co latynoskie to badziew na jedno kopyto i beznadziejne aktorstwo.)

Ale nie należy wrzucać wszystkich seriali latynoskich do jednego wora, bo zestawienie takiego właśnie "Nie igraj z aniołem" czy seriali z Natalią Oreiro z takim np. "Klonem" czy innymi produkcjami Globo to tak jakby porównywać np. "Modę na sukces" z takimi serialami jak "Lost", "Prison Break" czy "Dr House...
                • Gość: err Re: Porownianie seriali latynoskich IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 16:16
                  A to ci dopiero niespodzianka. Ludzie porównują "Prosto w serce" z pierwowzorem z Natalią Oreiro zamiast z "Klonem". No dziwni jacyś.
                  • Gość: fan Latino Re: Porownianie seriali latynoskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 16:41
                    A Ty najdziwniejszy ze wszystkich. :)
                  • Gość: fan Latino Do err IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 16:47
                    Bo jakbyś nie wiedział/a tu nie chodzi o to, że ludzie porównują "Prosto w serce" z pierwowzorem tylko ogólnie o plucie na seriale latynoskie a wychwalanie polskich.
                    • Gość: err Re: Do err IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 00:37
                      Wychwalanie polskich seriali? A gzie ty widziałeś wychwalanie polskich seriali na tym forum?
                • spacey1 Re: Porownianie seriali latynoskich 07.01.11, 20:27
                  Latynowskie to mi się zupełnie bezwiednie napisało, wiem jak to się pisze. :)
                  Atak generalnie to: ja nigdy nie plułam na produkcje latynoskie, nie oglądam ich. Kojarzy mi sie mętnie ten dziwny styl aktorstwa, mocno przesadzony, jako styl z tychże telenowel. Ja natomiast ogladam "Prosto w serce", ale nie dlatego, że taka jest "moda", ja w ogóle nie widzę tu żadnej mody. Natrząsałam sie z Majki, a ten serial na razie mi się podoba (chodź bez przesady).Jeszcze raz apeluję - nie wrzucaj z kolei ludzi do jednego worka - niekoniecznie ci sami, co się natrząsają z Twoich ukochanych latynosów, wielbią licencje latynoskie w polskim wykonaniu. Trochę logiki nie zawadzi.

• Gość: fan Latino Re: Porownianie seriali latynoskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 22:21
                    "ukochanych"... ?
                    Czyżbym wyczuwał nutkę uszczypliwości z Twojej strony? ;)
                    To, że lubię seriale latynoskie nie oznacza, że chcę by nazywać ich bohaterów "moimi ukochanymi", więc nie przesadzaj....
                    • spacey1 Re: Porownianie seriali latynoskich 07.01.11, 23:52
                      no dobra, już nie będę :)
                      • Gość: fan Latino Re: Porownianie seriali latynoskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 10:16
                        Dziekuje.
    • Gość: . Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 21:43
      Gość portalu: fan Latino napisał(a):

> Ot właśnie całe polactwo... Ciul z tym, że kopia latynoskiej produkcji, ciul z
      > tym, że takie wszystko "brazylijskie".... Skoro z polskimi aktorami i na TVN to
      > "trza" oglądać bo to takie modne...

yy dobrze sie czujesz? a kto powiedzial ze to modne i trzeba ogladac? jakies kompleksiki wylaza?? ze az napackałes kolejny post o tym
      • Gość: fan Latino Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 00:32
        yy chyba trafiłem w czuły punkt jakiegoś fana polskich serialików i już chamstwo się ujawnia :)
        • Gość: anna to jakas prowokacja;)nie traktować powaznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 23:44
          To taka prowokacja, nie traktowac powaznie, chcielismy sobie zazartowac ze znajomymi,a tutaj taki odzew, pozdrawiam wszystkich od fan Latino !
          • Gość: fan Latino Re: to jakas prowokacja;)nie traktować powaznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 10:15
            Nie wiem kim jest ta cała anna, ale wszystko co ja napisałem jest prawdą i na pewno nie żadną prowokacją.
            • malgga Fanie Latino zgadzam się z Tobą 09.01.11, 18:42
              O bylejakości brazylijskich (w ścisłym znaczeniu tego słowa) telenowelach piszą zwykle ci, którzy nigdy się m. in. kulturą tego kraju nie zajmowali. Gdy spojrzeć na brazylijskie telenowele bez uprzedzeń, to okazuje się że większość brazylijskich aktorów dorównuje umiejętnościami aktorskimi swoim europejskim i północnoamerykańskim kolegom. Oczywiście są również słabe brazylijskie seriale i aktorzy, ale nie generalizowałabym i nie wrzucałabym całej produkcji telewizyjnej jakiegoś kraju do jednego worka.
              A tym bardziej nie mówiłabym a meksykańskich czy argentyńskich telenowelach "brazylijskie".
              Kontynent południowoamerykański jest przecież ogromny!
    • lilith76 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 10.01.11, 11:45
      Wpis w stylu for onetowych albo publicystycznych, brakowało tylko obwienia za to jeszcze Hanny Gronkiewicz-Walt albo PO ;)

Ale coś w tym jest. Te seriale mają prosty określony schemat, który już ktoś wyłożył. Można, zamiast wywalania kasy na licencję, wymyśli polski serial oparty na identycznym schemacie, dodając jakieś urozmaicenia (on bogaty, ona biedna, firmę okrada szwagier, a wrogiem jest dawny przyjaciel z drużyny studenckiej, itd ;)). Chyba schemat nie jest opatentowany? Tyle, że wtedy taki serial zostałby zabity śmiechem jako nierealny, oderwany od życia. Ale skoro wiemy, że to kalka serialu południowoamerykańskiego, to ok.

Może pokusimy się o przewidzenie jaki serial zostanie nakręcony za rok?
      Ja oglądałam w życiu tylko jeden, lata temu - zaczynał się od tego, że tej samej nocy rodzi córka i matka, dziecko córki umiera, ta traci macicę, a matka błaga pielęgniarkę, żeby podmieniła dzieci, ona będzie tą, która straciła syna. To by się nawet wpasowało w realia polskich szpitali. Oczywiście on jest bogaty, ona biedna i jest jego była dziewczyna, która chce go odzyskać.
      • Gość: Ania Re: Odnośnie "Prosto w serce" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 14:45
        A może tak. Biedna, ale bardzo dobra dziewczyna jest córką niezaradnych życiowo ludzi. Postanawia, że oprócz studiów zacznie pracować w kawiarni. Po drugiej stronie ulicy znajduje się piękny wieżowec ze szkła i stali. Często korporaci z tego budynku przychodzą do dziewczyny na kawę. Tak poznaje młodego atrakcyjnego dyrektora, który zakłada się z kolegami, że pierwszy poderwie tę dziewczynę i się z nią prześpi. Oczywiście im dłużej przygląda się bohaterce, tym bardziej zdaje sobie sprawę z jakim skarbem ma do czynienia i powoli oraz z dużymi problemami po drodze zaczyna się zmieniać. Dochodzi do tego, ze przedstawia dziewczynę rodzicom, ale ci widząc taką sierotkę nie są w stanie zaakceptawoać, że ich wspaniały syn może związać się z taką bidną myszką. Podejmują działania mające na celu skompromitowanie dziewczyny i grzebiąc w jej przeszłości docierają do informacji, że dziewczyna jest zaginioną córką multimilionera (np. została porwana, podmieniona w szpitalu, matka dziewczyny umarła, a ojca nie znano, bo kompletnie nie utrzymywał kontaktu z matką bohaterki i dziewczyna trafiła do domu dziecka), do którego m.in. należy firma w której pracuje synuś. Oczywiście wszyscy kochają się w głównej bohaterce i skoczyliby za nią w ogień, ma oddane przyjaciółki i mężczyzn dających się za nią pokroić. Rodzice korporata okazują się miłymi ludzimi, cały czas byli sterowani przez byłą dziewczynę i klapki spadają im z oczu dużo przed odkryciem, kim jest nowa miłość syna. Nie brakuje perturbacji związanych z knowaniami byłej, ale wszysto kończy się happy i oczywiście przy ołtarzu ufff.
        • lilith76 Re: Odnośnie "Prosto w serce" 10.01.11, 22:04
          Czujesz klimat :)
          • Gość: fan Latino Żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:45
            I oto mamy wpisy typowych polaczków (celowo z małej litery) gardzących serialami latino, ale silących się na wielkich znawców... Żałosne...
            • lilith76 Re: Żałosne 11.01.11, 12:09
              Skoro oglądanie tamtych seriali odziera tak z poczucia humoru i dystansu, to nie jest chyba dla nich najlepszą reklamą ;)
      • lejdimakbet Re: Odnośnie "Prosto w serce" 28.02.11, 19:45
        Smarkaczem będąc i ja oglądałam ten serial brazylijski, więc może sprostuję. Poród i podmiana nie były początkiem telenoweli, zanim do tego doszło, wiele innych rzeczy się działo. Był to serial "Po prostu miłość", w oryginale "Por amor", bardzo popularny na całym świecie. Nie była to taka typowa, schematyczna telenowela latynoska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka