Dodaj do ulubionych

no to juz wiemy kto to Gruszczynska

IP: *.home.aster.pl 11.01.11, 11:17
Mozna sie tego bylo domyslac, ale czy to oznacza, ze tatus Hanusi machnal sobie cos na boku? Albo mial wczesniej zone? W duza roznice wieku miedzy paniami nie uwierze.

Ale fakt ukrywania informacji o jedynej zyjacej krewnej przed Hanka bardzo mnie zbulwersowal!
Obserwuj wątek
    • idasierpniowa28 Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska 11.01.11, 11:37
      Nie wiadomo kto machnął- może mamusia :D
      A może ta cala Ania kropnęla swego męża- pijaka i stąd niechęć Kamizeli. No bo jakże to? Kryminalista? W tak szanowanej i zacnej Grabińsko- Gródkow0- Warszawskiej Familii? Sprawa i tak pewnie się niebawem rypnie, bo już Natalka z Ulą dostrzegły uderzające wręcz podobieństwo.:D
      Mnie zastanawia jedno: skąd osoba po odsiadce, pod opieką kuratora ma raptem pieniądze na wynajęcie mieszkania w Warszawie, kupno osiedlowej knajpy itd? Niby wspomniala, że sprzedala coś tam w Slupsku, no ale to co to było? Pałac?
      • Gość: kachullcia Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska IP: *.man.poznan.pl 11.01.11, 12:43
        a nie w Suwałkach? Ale podobieństwo jest, a jakże. Dostrzegła je moja ślepa i z bielmem na oku babcia:)
        • idasierpniowa28 Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska 11.01.11, 13:03
          Gość portalu: kachullcia napisał(a):

> a nie w Suwałkach?

Może i w Suwałkach, aż tak uważnie nie oglądam ;) No ale gdzie by to nie było, musiała to być jakaś wielka posiadłość, wręcz majątek, skoro starczylo na wynajęcie mieszkania, kupno lokalu, bieżące opłaty i życie na wysokim dość poziomie, skoro stać ja na takie wydatki w cukierni, ot tak :D
          A czy Hanuś mieszka na tym samym osiedlu co Marta? Czy sąsiednim? Wszak spotkaly się z Martą, jak Hania popychala z zakupami śniadaniowymi. Więc trudno mi sobie wyobrazić jak zasuwa rano przez cale miasto, by spotkać chrząkającą szwagierkę i udać się z nią na spacer do parku celem udzielenia światłych porad życiowych :D No i zdaje się, że coś wspomniala o kawie w osiedlowej knajpce..
    • bonnie75 Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska 11.01.11, 11:40
      Jej jest Gruszynska :-)
      A ja podejrzewam, ze one sa w tym samym wieku i ojciec Hanulki wiodl rownolegle dwa zycia.
      A Kamizelka tak sie boi o Hanus, bo Gruszynska siedziala w kiciu przeciez a nie w zadnym Londynie. Prawdopodobnie chodzi o jakies grubsze sprawy (podejrzewam zaciukanie malzonka).
      • Gość: Mo i jakież to one do siebie podobne IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 12:10
        Hanka i Gruszczyńska, czyż nie ? Już to porażajace podobieństwo zasugerowały dziewczynki i dały nam do zrozumienia (wczesniej niż Kamizala prosto w ekran), że coś je łączy. Pewnie jestem jakaś taka mało spostrzegawcza, ale nijak nie mogę się dopatrzeć .... Proszę o podpowiedzi to przy kolejnym odcinku będę się bardziej przykładała :)
    • Gość: Luzaczka Ale to już było IP: 195.150.144.* 11.01.11, 12:24
      Znowu wątek rodzeństwa cudownie odnajdującego się po latach?
      Przecież to już było w przypadku Henia i Norberta!
      Anna była w więzieniu? To też było-wątek Sandry!
      Skleroza tworzy pomieszanie z poplątaniem!
      • Gość: taa Re: Ale to już było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 13:47
        więzienie - bo jakas zbrodnia musiała byc skoro przez lata konspira, to więzienie bedzie najlepsze, a teraz odpokutowane wiec spoko
        cudowne odnalezienie - no bo cóż tu dla Hanki wymyslic skoro alkoholizm juz był, a i zdradę przełknęla
    • jak-kania-dzdzu Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska 11.01.11, 14:53
      Tamara Arciuch gra tę 'siostrę'? Bo nie oglądam, tylko czytam Wasze wypowiedzi :)
      Mogliby scenarzyści wprowadzić trochę życia w ten serial, zrobić z odnalezionej siostry psychopatkę - morderczynię, która wkupi się w łaski Hanuśki, dzieci i Marka, powoli będzie wchodziła w ich życie i tak ich od siebie uzależni emocjonalnie, że nie będą mogli bez niej żyć. Pokocha ją calutka rodzina Mostowiaków i 'przybudówek' (żarów, reniów, heniów, kiesielów), tylko Kamizela będzie trzeźwo myślała. Aż w końcu Siostra-psychopatka zaciuka Hanuśkę, ale upozoruje jakiś nieszczęśliwy wypadek i pocieszając pogrążoną w bólu rodzinę powoli zajmie miejsce matki dzieciom, żony Markowi, synowej Luckowi. A Baśka jej nie uwierzy, więc i Baśkę ukatrupi i Lucka z Kisielem co ją będą chcieli ratować. Taki będzie dramatyczny finał MjM, taki "Dom złyyyyyyy".
      • Gość: Mo Re: no to juz wiemy kto to Gruszczynska IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 15:19
        podejrzewam niestety, że okaże się, że tego męza zaciukała bo pił i bił a cała familia podejdzie do tematu ze zrozumieniem i na koniec z radościa przyjmą ją na łono rodziny Mostowiaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka