Dodaj do ulubionych

Wczorajsza Marta MjM

01.02.11, 17:27
Dotychczas myślałam, że ona faktycznie się tak brzydko zestarzała, włosy ma zniszczone farbowaniem i trwałą, ale wczoraj zauważyłam, że ta aktorka jest po prostu zaniedbana. Tłuste, niechlujne kłaki, zmarszczki pod oczami, pomarszczony dekolt. A fuj!! A Budzyn jej jeszcze kadzi, ze zakochał się w jej gładkim ciele i brzuchu. Wolę nie mysleć jaki ma brzuch, jak widzę jej szyję. Ja rozumiem, że nikt nie pozostanie młody i piękny, ale niekoniecznie trzeba podkreslać swoje defekty zamiast je ukryć.
Obserwuj wątek
    • aga_ata Re: Wczorajsza Marta MjM 01.02.11, 19:12
      Ilekroć na nią patrzę, to mam takie trzy myśli w ciągu: pomarszczone czoło (bez względu na to, czy je marszczy czy nie, to i tak krecha nad krechą, a przecież taka stara nie jest bez przesady - zaczęłam się normalnie pilnować w kwestii unoszenia brwi;p), potem te jej niebieskie namioty (kto jej powiedział, że jej w tym do twarzy?), a potem włosy (po prostu... włosy).

oglądam czasem powtórki MjM na TVP Seriale i tam... może nie była cud pięknością, ale normalną kobietą. Z gładką cerą, włosami puszystymi, ale zadbanymi...

Co to MjM robi z człowieka... ;d
    • Gość: gość Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 19:13
      starzenie się nazywasz defektami? no nieźle, pamiętaj ty zawsze będziesz piękna i młoda.
      • Gość: Jola Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.bb.sky.com 01.02.11, 20:39
        Ale widać że powoli Marta wraca do blondu,w którym jej zdecydowanie najlepiej. Już nie ma takiego sraczkowatego koloru na głowie. Na początku serialu była naprawdę fajną babką i miała takie jaśniutkie dłuższe włosy.
      • iza232 Re: Wczorajsza Marta MjM 01.02.11, 20:52
        Gość portalu: gość napisał(a):

> starzenie się nazywasz defektami? no nieźle, pamiętaj ty zawsze będziesz piękna
        > i młoda.

Po polsku nie rozumiesz? Powyżej napisałam, ze rozumiem, że nikt nie pozostanie piękny i młody. Nie rozumiesz czytanego tekstu? Tak, skutki starzenia to defekty. I należy je zakrywać a nie eksponować. A ty uważasz, że pomarszczona szyja jest tak piękna, że nalezy ją pokazywać wszem i wobec?
        • Gość: kia Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 21:08
          Jezu, albo masz piętnaście lat albo jesteś głupia p prostu. Zmarszczki pod oczami są dla ciebie "fuj"? współczuję ci bo gdy sama będziesz mieć 40 lat będziesz siebie nienawidzić.
          A te defekty typu zmarszczki to jak twoim zdaniem powinna Marta ukryć? Założyć maskę, czy jak?
          • olylejdi_1 Re: Wczorajsza Marta MjM 01.02.11, 21:13
            Ale jak przyszła do niej Hanka, to było widać róznicę między nimi. Marta ma takie żółtko na głowie i faktycznie ma przetłuszczone włosy... Hanka natomiast wyglądała całkiem przyjemnie.
            • Gość: mozambique Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 22:01
              Kzuchowska ma chyab 39 lat - czyli tez czterdziecha na karku
              a z porównaniu z Ostalwoskaą wyglda bardzo swiezo

jak Bydzyn zaczal o tym gladkim brzuchu i pieknym ciele to az sie zakrztusilam kawą
              • Gość: Aśka Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 22:09
                Też uważam,że Ostałowska jest po prostu zaniedbana, na tvp-seriale lecą pierwsze odcinki serialu i 10 lat temu była wręcz śliczna. Tu nie chodzi o zmarszczki, ja mam chyba ze 2 lata więcej od niej , więc ich mam też sporo, ale ogólnie.. Przede wszystkim szpecą ją włosy- dlaczego nikt z tym nic nie robi od miesięcy? A to wczorajsze kadzenie jej było okropne. Ja słuchałam tego z zażeowaniem
                • Gość: mozambique Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 22:48
                  no walsnie - tu nawet nei chodzi o zadne zmarszczki ale o calosc

-szaro-ziemistą skórę
                  -tą zólta paciaję na głowie
                  - seledynowe albo niebeiskei rusko-podobne cienei do pwoiek
                  - ta odpychająca rozmazana szminka w kolorze majtkowego rózu na spuchnietych/rozdetych/krzywo powiekszonych ustach
                  -trupie oświetlenie

MArta wygląda na cieżko chorą kobiete
                  • irmelin Re: Wczorajsza Marta MjM 02.02.11, 10:00
                    I jeszcze coś co mnie osobiscie razi..ona ma brzydkie dłonie, takie sino-trupie i paznokcie też błee Nie wiem ile dokładnie ma lat, ale ja mam pewnie ciut mniej, prowadzę dom, mam dwoje dzieci, pracuję ale nie zdarzyło mi się tak zapuścić. Wiem, tzn czytałam ze wypadały jej włosy faktycznie to utrudnia posiadanie schludnej fryzurki ale ona nie ma nawet schludnej....
          • iza232 Re: Wczorajsza Marta MjM 02.02.11, 14:53
            Gość portalu: kia napisał(a):

> Jezu, albo masz piętnaście lat albo jesteś głupia p prostu. Zmarszczki pod ocz
            > ami są dla ciebie "fuj"? współczuję ci bo gdy sama będziesz mieć 40 lat będzie
            > sz siebie nienawidzić.
            > A te defekty typu zmarszczki to jak twoim zdaniem powinna Marta ukryć? Założyć
            > maskę, czy jak?

Sama jesteś głupia jak but z lewej nogi. Chodzi mi o całokształt a ta się zmarszczek pod oczami uczepiła.
        • Gość: ala141 Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 01:24
          iza232 napisała:
          > Tak, skutki starzenia to defekty. I należy je zakrywać a nie eksponować. A ty uważasz, że pomarszczona szyja jest tak piękna, że nalezy ją pokazywać wszem i wobec?

No to teraz już mamy odpowiedź dlaczego niektóre kobiety arabskie chodzą takie pozakrywane!
          One po prostu się starzeją i nie chcą pokazywać swojej pomarszczonej szyi :D

Oj, iza, iza, weź ty się ogarnij.
          • iza232 Re: Wczorajsza Marta MjM 06.02.11, 22:11
            Gość portalu: ala141 napisał(a):

Oj, iza, iza, weź ty się ogarnij.

JA??????? A weź ty się ode mnie odstosunkuj.
    • gazeta_mi_placi Re: Wczorajsza Marta MjM 01.02.11, 23:06
      Powinna zdecydowanie zmienić fryzjera.
      • Gość: Zwitka Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 23:55
        Tak sie składa, że Ostałowska i Korzuchowska sa rówiesniczkami, obie w tym roku skonczyły 40 lat (róznica pomiedzy nimi to niecałe 2 miesiące). ale przecież jest to oczywiste, że tak jak każdy inaczej wyglada tak i inaczej sie stażeje. Czasem pomimo starań po przekroczeniu pewnego wieku jakos nie sposób juz wygladac jak sie wygladało 10 lat temu.
        No niby co ma Martusia zrobić z ta szyja? w golfie albo szaliku sie nam pokazywać? a na głowe torbe zalożyc? Z włosami? nie weim co moglaby zrobic z włosami, bo nigdy swoich nie farbowałam zatem mam małe doswiadczenie w tej materii ale dlaczego musi stopniowu wtracac do bladu jak piszecie?. Nie może sobie chlasnąć od razu?
        • bozena_ra Re: Wczorajsza Marta MjM 04.02.11, 13:35
          Litości zęby bolą od tej orografii .Jak masz tyle do powiedzenia w kwestii wyglądu Marty to przynajmniej napisz poprawnie.
          • quba Re: Wczorajsza Marta MjM 04.02.11, 14:04
            • Gość: Hanka Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.ilabs.pl 04.02.11, 19:25
              A ja uwazam, ze Ostalowska jest bardzo piekna kobieta - delikatna uroda, taka troche smutna.
              • gazeta_mi_placi Re: Wczorajsza Marta MjM 04.02.11, 19:35
                Kojarzy mi się z wielokrotnie spraną ścierką.
                Kożuchowska wygląda od niej co najmniej pięć lat młodziej.
              • iza232 Re: Wczorajsza Marta MjM 04.02.11, 23:43
                Gość portalu: Hanka napisał(a):

> A ja uwazam, ze Ostalowska jest bardzo piekna kobieta - delikatna uroda, taka t
                > roche smutna.

A po czym to się poznaje, że piękna? ;)
                • gazeta_mi_placi Re: Wczorajsza Marta MjM 05.02.11, 17:09
                  Jak to po czym? Po dwóch litrach :D
    • Gość: halo w obronie Marty a raczej Dominiki Ostałowskiej IP: *.multinet24.pl 05.02.11, 13:36
      "Dotychczas myślałam, że ona faktycznie się tak brzydko zestarzała,włosy ma zniszczone farbowaniem i trwałą, ale wczoraj zauważyłam, że ta aktorka jest po prostu zaniedbana. Tłuste, niechlujne kłaki, zmarszczki pod oczami, pomarszczony dekolt."

1. Napisałaś tak chaotycznie, że wychodzi na to, że pomieszałaś pojęcia:
      a) zestarzeć się = np zmarszczki pod oczami, pomarszczony dekolt.
      b) zaniedbać się np = mieć zniszczone, tłuste (?)

Oczywiście, można pomarszczony dekolt itp podciągnąć pod zaniedbanie w przypadku kiedy wiemy, że ktoś np nie stosował kremów nawilżających bla bla ale tak jak pisałam to jest naciągane bo:
      a) balsamowanie się maseczki nie muszą dać widoczny efekt.
      b) każdy starzeje się indywidualnie.

2. "Tłuste, niechlujne kłaki,"

Włosy ja bym powiedziała, że nie ułożone, wyprostowane albo zakręcone wyglądałyby dużo lepiej. Ktoś pisał, że aktorka ma problemy z wypadaniem włosów w takich okolicznościach nie dziwie się, że nie rozjaśnia, nie prostuje i nie kręci. Miałam podobny problem i płakać mi się chciało przy każdym myciu bo wyciągałam je garściami. Unikałam czesania nawet, nie mówiąc o prostowaniu i farbowaniu odrostów !Potem suszyłam je zimnym powietrzem suszarki, łykałam suplementy, nakłamałam specjalne odzywki i to by było na tyle dbania o włosy, dodam że nie wyglądały pięknie, wręcz przeciwnie, ale wołałam je oszczędzać niż dobijać.

3. Co do reszty, uważam, że Marta jest źle zrobiona, ma złą stylistkę czy coś.

4. Piszesz ze jest strasznie pomarszczona, wybacz, ale ja nie zauważyłam pomarszczenia, które należałoby wypomnieć.
      • Gość: gosc26 Re: w obronie Marty a raczej Dominiki Ostałowskie IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 00:18
        Aktorka łysieje androgenowo (po męsku). Sama borykam się z tym od wielu lat, przeczytałam tomy lektur, zrobiłam mnóstwo badań (są ok., w tym hormomy), odwiedziłam kilku lekarzy. Lekarstwa na to nie. Gdyby istniało to nie widzielibyśmy łysiejących panów na ulicach. Przy tej chorobie wypadanie włosów to jedno, drugie to zmiana ich struktury. Ot robią się jak siano, nie są sprężyste. Można wklepywać kolejne odżywki, sera i mikstury i nic. W takiej sytuacji można zapomnieć o farbach (zwłaszcza blond), prostowaniach i innych zabiegach upiększających. Każdy włos jest na wagę złota. Widać, że aktorka próbuje walczyć, ma sporo krótkich włosków, odrostów. To wszystko są efekty na chwilę. Po odstawieniu takiego np. Loxonu 5% wyleci wszystko z nawiązką. A główny składnik Loxonu to lek na obniżenie ciśnienia. Wcieranie tego medykamentu w głowę dwa razy dziennie przy niskim ciśnieniu może spowodować "zejście". To tak w wielkim skrócie. Nikomu nie życzę takich problemów oraz łez w oczach przy czyszczeniu sitek w wannie i czesaniu.
        Włosy androgenowe rozpoznaję od razu. Pani Ostałowska nie jest jedyną aktorką, która boryka się z tym problemem. Proszę spojrzeć chociażby na Ewę Wencel, a z innej beczki to np. Superniania.
        Reszty nie komentuję.
        • co_za_zima Re: w obronie Marty a raczej Dominiki Ostałowskie 09.02.11, 00:41
          Też mi się wydaje podobnie, ale nie zgadzam się z Tobą co do istoty tej dolegliwości. Po pierwsze to nie żadna choroba.. Nie wiem czemu tak to nazywasz - w takim razie chorowałoby 3/4 mężczyzn i część kobiet. Po drugie włosy moga być przy łysieniu androgenowym lśniące, kręcone i bardzo ładne, poza tym, że jest ich niestety coraz mniej, a po trzecie - nie wypadają! Następuje stopniowe obumieranie cebulki włosowej przez co włos staje się coraz cieńszy, cieńszy, krótszy, aż w końcu zanika. Proste.
          Ale to tak poza głównym wątkiem trochę. Zresztą w przypadku aktorki chyba jednak nie trafiłaś. Ktoś tu trafnie zauważył, że wygląda ona na schorowaną. Zmęczona, nieadekwatnie do wieku postarzała twarz, sine dłonie, słabe włosy to wszystko składa się na niepokojącą całość...
          • olylejdi_1 Re: w obronie Marty a raczej Dominiki Ostałowskie 09.02.11, 13:28
            ale wczoraj wyglądala juz jakby lepiej... Nie miała żółtka na głowie, tylko jakiś normany kolor. No i włosy miala umyte :)
          • Gość: gosc26 Re: w obronie Marty a raczej Dominiki Ostałowskie IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 00:29
            Wcale nie jest to takie proste. Czy choroba to tylko taki stan lub proces, po którym się umiera? Androgenowo inaczej łysieją kobiety, inaczej mężczyźni. Kobiety nie zostają pozbawione kompletnie owłosienia (np. na czubku głowy jak mężczyźni). Owłosienie przerzedza się na całej głowie, mocniej w pewnych rejonach. Jednocześnie włosy zaczynają rosnąć na twarzy, b.często kończy się to hirsutyzmem. Owszem można to zlać i cierpliwie czekać aż na głowie zostanie 10 włosów a twarz zarośnie brodą. Inne dolegliwości pominę.
            I zapewniam, że żadna "androgenowa" kobieta (zwłaszcza w zaawansowanym stanie) nie ma pięknych, lśniących, lejących się włosów. No może na chwilę, po użyciu specjalnych środków fryzjerskich. Po południu i tak będą tłuste,półtłuste lub bez życia. Wbrew temu co piszesz włosy lecą jak diabli. Nawet po chwilowej poprawie proces powraca a wtedy włosy można sobie rękami wyciągać z głowy. Ja w ciągu 4 lat straciłam 50% włosów.
            A czy Aktorce oprócz powyższego coś jeszcze dolega? Tego nie wiem, być może tak. Nieszczęścia lubią chodzić parami.
            Pozwoliłam sobie na dłuższą wypowiedź, bo b. często pojawiają się komentarze typu "ma tłuste włosy". Zapewniam, że można rano umyć włosy a po południu mieć tłuste i nie ma to żadnego związku z zaniedbaniem higieny. Być może trzeba tego doświadczać, żeby zrozumieć.
    • Gość: bardu Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 11:42
      Każdy zmienia się z wiekiem, a Dominika wcale źle nie wygląda. A kiedyś była naprawdę śliczna.
      www.plotek.pl/plotek/1,111756,9124673,Dominika_Ostalowska_,,ga,,3.html
      • Gość: ania Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.doplaty.gov.pl 18.02.11, 11:51
        Mnie się wydaje, że ostatnio wygląda jakby lepiej i częściej się uśmiecha.Może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie...
      • iza232 Re: Wczorajsza Marta MjM 18.02.11, 13:48
        Sto razy lepiej było jej w tej puszystej falowanej fryzurce albi nawet już w tej z grzywką.
        • Gość: donnet Re: Wczorajsza Marta MjM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 12:45
          Za kazdym razem jak ogladam MjM zastanawiam sie co tez jest takiego w Marcie,ze ma takie ''branie'' bo prawie kazdy nowy facet pojawiajacy sie w serialu kocha sie w niej.Kompletnie tego nie pojmuje:(Tez bym tak chciala:).Osobiscie uwazam,ze Hanka jest bardzo atrakcyjna i patrzenie na nia jest przyjemne dla oka:)A co do tlustych wlosow to niekoniecznie znaczy,ze aktorka jest zaniedbana.ja myje wlosy codziennie rano(nawet zima)a i tak wlosy w poludnie wygladaja nie swiezo:(zadne szampony tego nie zmienia.tak juz mam i choc mnie to wkurza to staram sie z tym pogodzic.Marta mi sie nie podoba,do tego jest bezplciowa choc ponoc z niej sedzia zyleta:)
          • gazeta_mi_placi Re: Wczorajsza Marta MjM 19.02.11, 17:31
            Na niektórych mężczyzn działają kobiety władcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka