shatmach 05.03.11, 20:51 I jak wrażenia? Żmuda Trzebiatowska jest śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiks Re: Chichot losu IP: *.toya.net.pl 05.03.11, 20:57 Jest śliczna, ale ma fatalną dykcję. Trzeba podgłaszać żeby zrozumieć co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Chichot losu 05.03.11, 21:37 Miło popatrzeć, podoba mi się:) Damięcki z lekka mnie drażni, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Chichot losu IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.03.11, 22:07 Narazie to tylko pierwszy odcinek i podczas pierwszej sceny myslalam raczej "co to jest?!" ale potem sie rozkręciło i zapowiada się ciekawie :) Główna bohaterka jest the best. W każdym razie mnie wciągneło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu 05.03.11, 22:24 Miałem to samo. Pierwsza scena była przydługa. Myślę sobie co to za badziew no, ale rozkręciło się. Chociaż przyznam, że spodziewałem się serialu w stylu "Magdy M." (nie czytałem opisów) no, ale nie jest źle. Młoda robiąca karierę singielka dostaje pod opieką dzieciaki. Może będzie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Chichot losu 05.03.11, 22:24 Kiedy powtórka, bo nie udało mi sie obejrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu 05.03.11, 23:18 Jutro o 21:10, w poniedziałek o 7:25 i w piątek o 17:30 w TVP HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marion Re: Chichot losu IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 09:50 Mnie tez sie podobalo.Triche drażnią mnie zblizenia twarzy gdzie widac podklad i niekoniecznie idealna cere ale muzyka jest ok, akcja sie rozkrecila bo pierwsza scena rzeczywiscie byla przydluga. No i warto podkreslic ze dzieciaki swietnie graja i dobrali sliczne swierze twarze, sa super. bede ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Chichot losu IP: 212.183.128.* 06.03.11, 11:42 dla mnie plus - dzieciaki, dobrze ze nie zaangazowali tej zmanierowanej Julki/Zosi z MjM czy innych 'cudownych' serialowych dzieci, tylko sa to nowe swieze twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;P Re: Chichot losu IP: *.dialog.net.pl 06.03.11, 12:18 Jak dla mnie badziew - a jeśli chodzi o dzieciaki to chłopak koszmarny... Odpowiedz Link Zgłoś
wyspaskarbow25 Re: Chichot losu 01.05.11, 12:52 No super.:)))))) szczegolne brawa naleza sie scenarzyscie .W innym kraju bylby kryminal za pozostawienie dzieci bez opieki.A tu patrz"zostaniecie sami,musze wyskoczyc,mam spotkanie"czy jakies inne pierdoly.Ani sztuczna rzesa nie drgnie.Czy to naprawde jest takie oczywiste ,ze dziecko6 latnie moze zostac pod opieka 8 latki?Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Chichot losu 06.03.11, 13:44 Nie oglądałam, ale czytałamo serialu. Szkoda, że cała fabuła taka oklepana i przwidywalna... Już to filmy hamerykanskie nieraz zrobiły, zapewne sprawniej i śmieszniej. Nie radzi sobie, ma dośc, chwile zwątpienia, tęskni za starym zyciem, ale dojrzewa dorasta, docenia, odkrywa w sobie uczucia niemal macierzyńskie i bang..mamy "niespodziewany" happy end...wow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taranka Re: Chichot losu IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 18:22 Ja parę lat temu czytałam książkę.Podobała mi się-dobrze się czytało i chwilami wzruszało.Dziewczynka tam już była nastolatką.Wczoraj niestety nie mogłam oglądać,a nie mam nagrywacza.Sa jakies powtórki Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Chichot losu 06.03.11, 18:20 nawet nie taki zły jak się spodziewałam ale: scenarzyści nie mają pojęcia o pracu trenera w frmie szkoleniowej oraz nie skumałam tej akcji z samochodami pod hotelem, po coś to było czy tylko tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyn Re: Chichot losu IP: 80.50.238.* 06.03.11, 21:35 Gdy matka tej dwójki była w tym hotelu z kochankiem, to jacyś kibiole przebili opony w samochodzie sędziów (którzy również mieli nocleg w hotelu - gdy rozmawiała przez telefon z Joanną [Żmuda] widać było w oknie policję). Jeden z arbitrów powiedział do kobiety, że dobrze że jej auto jest całe, bo też na warszawskich numerach. W następnym odc. okaże się że uszkodzili je - przecięli przewód hamulcowy, dlatego nie wyhamowała i wjechała w traktor. Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Chichot losu 07.03.11, 15:06 aaaaaaaaaaaaaaaaaa a ja myślałam, że nie wyhamowała, bo szukała telefonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Koszmar IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.11, 20:54 Wiedzeni niezłymi opiniami na forumach obejrzeliśmy. Daliśmy radę 20 minut. Po raz kolejny okazuje się, ze przychylne komentarze piszą wynajęci studenci/ Przecież to coś to wyjątkowa kupa. Fabuła słabiutka i przewidywalna do bólu, aktorstwo głównej postaci (nie pomnę nazwiska) opiera się na dwóch "wyrazach artystycznych": jednym uśmiechu i jednym spojrzeniu spod grzywki. Na film z wiejskiego wesela by wystarczyło, ale nie na serial tv. Damięcki lepiej, no ale on akurat umie. Nie damy temu czemuś kolejnej szansy. Właśnie leci Ranczo. Lata świetlne różnicy. We wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: Koszmar IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.11, 21:56 Akurat ranczo to też niezła kupa... Odpowiedz Link Zgłoś
tusku-mordo-ty-moja Re: Koszmar 07.03.11, 12:21 Gość portalu: :] napisał(a): > Akurat ranczo to też niezła kupa... Serio? Wczoraj obejrzało je prawie 9 mln ludzi, polowa (46%) mających włączony telewizor. Widziałeś jakiś tefałenowski program z taką widownią? Nie. To tyle w temacie. To bylem ja. Jarząbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Koszmar IP: *.acn.waw.pl 11.03.11, 23:38 Jarząbek jaki był, każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayoral Re: Koszmar 07.03.11, 10:57 jakbyś wiedział/-a, co chcę napisać... dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Chichot losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 00:13 Po tych Waszych pierwszych komentarzach zastanawiałam się czy widziałam ten sam serial! Żmuda-Trzebiatowska strasznie sztuczna, te scenki i zachowanie głównej bohaterki mocno naciągane. Obejrzałam do końca, bo myślasłam, że się rozkręci, ale się nie rozkręciło . To był pierwszy odcinek tego serialu i dla mnie jednocześnie ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Chichot losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:04 serial swietny,nareszcie tvp cos wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: Chichot losu IP: *.dialog.net.pl 07.03.11, 13:19 Jarząbku to że miliony much wpieprzają wiadomo co - jeszcze nie oznacza że to jest dobre. Poza tym porównaj sobie zasięg obu telewizji - To tyle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tusku-mordo-ty-moja Re: Chichot losu 07.03.11, 15:04 Gość portalu: :] napisał(a): > Jarząbku to że miliony much wpieprzają wiadomo co - jeszcze nie oznacza że to j > est dobre. Poza tym porównaj sobie zasięg obu telewizji - To tyle :-) 1. Mam rozumieć, ze Mam talent to tez g..., bo oglądają to miliony. 2. Ciekawe, ze za każdym razem, kiedy TVN dostaje w kuper pada argument o mitycznym 'zasięgu'. Ot, taka tefełenowska mantra. No to sobie sprawdź faktycznie, jak to wygląda w ostatnim czasie. Zdziwisz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: Chichot losu IP: *.dialog.net.pl 07.03.11, 16:34 1. To że coś oglądają miliony nie świadczy ani o tym czy coś jest, ani o tym czy nie jest gó***m... 2. Zapewne znajdziesz i takich, którzy uważają że Mam Talent to jest gó***o. 3. Spójrz sobie na ten mityczny zasięg przeanalizuj a potem atakuj. Do TVP mam dostęp każdy posiadacz TV... a przynajmniej 99%. Do TVN tylko posiadacze kablówek i platform cyfrowych. 4. Co do oglądalności programów to mówisz o 9 mln widzów Rancza... W11 swego czasu miało 5 mln widzów... pomimo różnicy w dostępie. A to są dane z dość dawna... Na wspólnej 4,5 mln dane z lutego... A i jeszcze a propos dostawania w kuper przez TVN -> www.medialink.pl/artykul/9566,X_Factor_pokonal_konkurentow,group4 Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: Chichot losu 07.03.11, 17:46 A gdzie mozna sprawdzić oglądalnośc obecnie wyświetlanych seriali? Na jakim portalu,jeżeli w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu 07.03.11, 17:55 Gość portalu: :] napisał(a): > 2. Zapewne znajdziesz i takich, którzy uważają że Mam Talent to jest gó***o. Co Ty w ogóle piszesz? TVN nadawany jest także naziemnie, a zasięg sięga 85% Za chwilę dzięki DVB-T będzie miał taki sam zasięg jak wszystkie inne stacje telewizyjne naziemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu 07.03.11, 17:56 Zacytować chciałem punkt 3. ;) A jesli chodzi o oglądalność seriali www.swiatseriali.pl/ogladalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
marcelekk Re: Chichot losu 07.03.11, 23:43 Jeśli faktycznie Ranczo ma 8 mln widzów to świadczy tylko o tym że przed TV o tej porze zasiada niewymagający intelektualnej pożywki widz... i to jest przykre. Ale od dawna wiadomo jakiej żenującej rozrywce hołduje masówka... MjM, Moda na Sukces, Graczykowie, Ranczo, Gwiazdy na lodzie, parkiecie w kiblu... Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Chichot losu 08.03.11, 08:49 Z calego serialu jedynie dziewczynka umie dobrze grac. Zmudaw owszem piekna kobieta jest, ale jest to aktorka jednej miny - zawsze ma polusmiech. Czy gra rozwodzaca sie Orkiszowa, ktorej maz mowi, ze nie chce adoptowac lub ma kochanke to polusmiech nie znika z twarzy. Gdy koleznaka ginie w Chichocie losu - no wlasnie - ciekawa jestem czy ten polusmiech znowu wystapi. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Chichot losu 13.03.11, 10:09 > 2. Zapewne znajdziesz i takich, którzy uważają że Mam Talent to jest gó***o. A nie jest? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstrzasniety Re: Chichot losu IP: *.atmgrupa.pl 08.03.11, 11:39 Gość portalu: :] napisał(a): > 3. Do TVP mam > dostęp każdy posiadacz TV... a przynajmniej 99%. Do TVN tylko posiadacze kablów > ek i platform cyfrowych. To bardzo interesująca teoria. Sam ją wymyśliłeś? Bo do tej pory wydawało mi sie, ze TVN jest nadawany przez ogólnodostępny sygnał analogowy. Jak widać każda bzdura w obronie TVN musi sie stać prawda objawiona. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstrzasniety Re: Chichot losu IP: *.atmgrupa.pl 08.03.11, 11:42 Przy okazji: TVN ma obecnie (wg. KRRIT) techniczny zasięg docierający do 88% mieszkańców Polski. To gdzież te wielkie różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Chichot losu 10.03.11, 19:35 Tego się nie da oglądać. Przebrnęłam przez pierwszy odcinek przewijając. Czy ona musi robić te głupie miny? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Chichot losu 12.03.11, 19:10 thorgalla napisała: > Tego się nie da oglądać. > Czy ona musi robić te głupie miny? Pewnie utożsamia aktorstwo z robieniem min;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Chichot losu 12.03.11, 21:09 Nie czytałam książki, ale mogę się domyślać tylko, że Damięcki odegra w życiu Joanny jakąś rolę. Gdyby nie to, pokochałabym ten serial za niebanalną fabułę (tak, tak, to fabuła książki). Ale po 2 odcinku wciąż lubię. Świetne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Chichot losu 12.03.11, 21:12 Ciekawe czy Joanna zmądrzeje, spoważnieje. Poziom, jak na psychologa-żenujący. Na razie-irytujące :? -- chyba ze taki jest wasz świat, młodzi.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu 12.03.11, 21:12 Zastanawia mnie jak tyle czasu policja mogła czekać z powiadomieniem rodziny o tym wypadku? Poza tym jak dla mnie dziwne, że telefon matki dzieci wciąż działał tzn. był sygnał i dopiero po czasie uruchamiała się poczta głosowa. Nie rozładował się od tego ciągłego wydzwaniania? Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Chichot losu 12.03.11, 22:48 Dzisiejszy odcinek strasznie się dłużył. Scena na fitness i w przebieralnie dużo za długa. Z mężem też się zastanawialiśmy dlaczego policja tak długo zwlekała z poinformowaniem rodziny o wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taranka Re: Chichot losu IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 08:36 Jak już wspominalam czytałam parę lat temu tę książkę,ale z tego co tu czytam widzę,że akcja filmu niewiele ma wspólnego z pierwowzorem:-( Nie moge oglądać,bo pora nie taka,ale chyba nie mam specjalnie czego żałować...szkoda,bo książka b.fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kia Re: Chichot losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 09:10 Ogólnie muszę wam powiedzieć, że najbardziej w tym serialu to ja się skupiam na urodzie Marty.\ A tak poza tym to bardzo mnie denerwują dzieci, jak w każdym serialu z resztą. Nie rozumiałam o co chodziło z tą sceną gdy chłopiec olewał polecenia Marty, że ma posprzątać zabawki w przedszkolu, a gdy nie chciał tego zrobić ona wybuchła gniewem. Dali nam do zrozumienia, że ona popełniła jakiś niewybaczalny błąd krzyczą na dziecko. A mnie się wydaje że w takiej sytuacji cierpliwość straciłaby każda najbardziej kochająca mamusia. Jeśli dzieciak nie chce spełnić prośby po raz piąty to w końcu trzeba zastosować bardziej radykalne metody. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Chichot losu 13.03.11, 10:21 Gość portalu: Kia napisał(a): > Ogólnie muszę wam powiedzieć, że najbardziej w tym serialu to ja się skupiam n > a urodzie Marty.\ To prawda, urodę ma filmową i może za to dziękować Opatrzności, bo gra nie jest jej najmocniejszą stroną, pamiętam ją w Ślubach panieńskich, gdzie wg mnie zupełnie nie miała pomysłu na odegranie postaci, deklamowała tekst i tyle, ale widziałam zajawki Wygranego i myślę, że na brak propozycji nie będzie narzekała, bo urodę na ekran ma, a to zawsze będzie w cenie, talentem może(musi) popisać się Agata Buzek, bez złośliwości;) Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Chichot losu 13.03.11, 14:55 błysnęłam... juz wiem kto Marta, kto Aśka :/ sorki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marion Re: Chichot losu-kiedy powtorki????? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 16:28 marion Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Chichot losu-kiedy powtorki????? 13.03.11, 16:34 Pisałem już: Niedziela o 21:10, w poniedziałek o 7:25 i w piątek o 17:30 w TVP HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola.lola Re: Chichot losu IP: *.net.stream.pl 13.03.11, 19:54 Wrażenia dobrze rokują, dzieci o dziwo nie irytują. Drgnęło w nowych serialach na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra... Re: Chichot losu IP: *.dialog.net.pl 13.03.11, 21:06 Nieciekawe Bez ładu i składu Nie wiadomo po co ? Chaotyczne Infantylny poziom filmów z Brodzikową czyli Magda M itp... tudzież innego dzieła Żmudy też z Damięckim nawet tytułu nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna typowy polski serial, niestety... 19.03.11, 21:29 Obejrzałam i jestem zadziwiona: takie nazwiska na liście płac, a taki marny serial. Dejczer jako rezyser, scenarzysta-Tomczyk, a serial na poziomie, o którym mówili panowie w "Rejscie". Dialogi fatalne, niewiele sie dzieje, a to, co sie dzieje, jakieś mega naiwne. Czy singielka musi od razu oznaczać: słodka idiotka? Jak facet singielki, to koniecznie jakis cyniczny kretyn? Trudno sie ogląda... A na dodatek w konkurencji szaleją muzyczne "szoły". Tylko sie upić.... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Chichot losu 19.03.11, 22:06 Gość portalu: masakra... napisał(a): > Nieciekawe > Bez ładu i składu > Nie wiadomo po co ? > Chaotyczne > Infantylny poziom filmów z Brodzikową czyli Magda M itp... tudzież innego dzieł > a Żmudy też z Damięckim nawet tytułu nie pamiętam. Dokładnie tak. Pierwszy odcinek obejrzałam z ciekawości cały, dzisiaj tylko kawałek, no nie ma mnie co/kto zatrzymać przy tym serialu Odpowiedz Link Zgłoś
karrinkaa Re: Chichot losu 19.03.11, 23:00 no ja to jednocześnie oglądam, słucham "trójki" i grzebię w necie więc nie zauważę nawet słabego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Chichot losu 21.03.11, 07:40 koszmarek, odpuściłam.. nigdy nie oglądałam polskich seriali (zagranicznych też nie) i maiłam naprawdę dobre chęci.. nie da sie!! wrócę do dobrego nawyku nieoglądania telewizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: Chichot losu 02.04.11, 15:53 To sie nazywa samobój. ;) Dzisiaj w tvp sekwencja: Chichot losu na TVP1 (20:20) i Mama na obcasach na TVP2 (21:45). Czyli konfrontacja naszej rodzimej Marty ŻM z "złotoglobową" Kate Hudson. Warto porównac, aby sie przekonac, jak można wykorzystać/spartolić ciekawy pomysł na scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxo Re: Chichot losu IP: *.serv-net.pl 02.04.11, 21:55 Straszny był dzisiejszy odcinek. Ta rozmowa Żmudy z szefem w jego biurze i potem z tym całym prezesem w banku, to przeskakiwanie kamery, nie wiem, czy to ma być serial do oglądania, czy jakieś rażenie po oczach ciągłymi zmianami obrazu. Żmuda dzisiaj była straszna, wyjątkowo teatralnie grała, te jej miny, wykręcanie oczami non stop, nie nie fajnie i nie naturalnie to wyglądało. W ogóle ona mnie nie przekonuje w swojej roli. A jeszcze ten policjant śliniący się na widok Żmudy... Żmuda ma zbyt teatralną mimikę i nie potrafię się skupić na sensie sceny. Odcinek był naprawdę żenujący! Jakie są wasze spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Chichot losu 02.04.11, 22:05 No Żmuda gra dość specyficznie. Na szczęście nieco inaczej niż Marta w Teraz Albo Nigdy. Wątek psiapsiółek irytujący i niepotrzebny póki co. Za to cała reszta mnie ciekawi. A że ta kamera tak jeździ i ta atmosfera taka ciężka niekiedy, to miła odmiana po telenowelach. Ogólnie ciekawa jestem co dalej, książki nie czytałam, nie wiem jak się skończy. Oby tylko wątek Damięckiego przystopował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_g Re: Chichot losu IP: *.dialog.net.pl 03.04.11, 00:34 A jak sie ma skończyć ? Poślubi Damięckiego zwolni się z roboty bo uzna że jakaś wiocha to jej powołanie, dzieci adoptują - THE END... szkoda czasu na oglądanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Chichot losu IP: *.bb.sky.com 04.04.11, 23:19 Czy ktoś wie,jak nazywa się aktor grający policjanta w tym serialu,gdzieś go już widziałam /w jakimś innym serialu/,ale nijak nie mogę sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Chichot losu IP: *.bb.sky.com 05.04.11, 07:46 No tak, to on grał niby "biznesmena " w "Hotel 52". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Chichot losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 09:15 a ja książkę czytałam, co prawda już dawno, ale pamiętam, że choć Bułhakow to to nie był, to miała w sobie coś pociągającego, ksiązka jest prawdziwa, te emocje przelane na papier naprawdę poruszają, dialogi mają sens, cała historia nawet nie poruszyła...w tym scenariuszu nie widzę odwołań do książkowego pierwowzoru, nie wiem czyja to wina, może ta historia nie nadaje się po prostu na serial i realizatorzy musieli dodać coś od siebie, poza tym już to kiedyś pisałam nie dostrzegam kompletnie żadnych emocji w grze Żmudy, oprócz tego, że jest śliczna (moim zdaniem za idealna z wyglądu jak na Joannę...) nie potrafi nic przekazać, przerwaca oczami (choć akurat tę technikę oprócz niej stosuje jeszcze parę innych polskich aktorek), nawet jak krzyczy, płacze, to jedyne, co dostrzegam to sztuczne łzy zastosowane przed ujęciem...próbowałam oglądać ten serial, byłam ciekawa Grabowskiej, ale nie daję rady. Jeszcze nigdy niczyje aktorstwo mnie aż tak nie raziło, Marta Trzebiatowska jest absolutnym fenomenem w tej dziedzinie (nawet Damięcka, o której tutaj często piszecie, aż tak na mnie nie działa, może dlatego, że w serialach widywałam ją tylko w przelocie i nigdy się nie skupiałam na jej grze) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Chichot losu 03.04.11, 11:25 Gość portalu: marta napisał(a): > nie potrafi nic przekazać, > przerwaca oczami (choć akurat tę technikę oprócz niej stosuje jeszcze parę inn > ych polskich aktorek To przewracanie oczami jest wyjątkowo irytujące, tę szkolną technikę aktorską faktycznie stosuje kilku aktorów, myśląc chyba, że to nada grze jakiegoś wyrazu, głębi czy licho wie czego, wielokrotnie przyglądałam się oczom dobrych aktorów, nie tylko polskich, i nie zauważyłam tej okropnej maniery (techniki?), a grze to naprawdę nie zaszkodziło. Pamiętam, jak kiedyś Bohosiewicz powiedziała, że amatorzy mają tzw martwe oko, może dlatego Mucha też przewraca oczami, żeby ktoś nie pomyślał, że jest amatorką;). Mnie te rozedrgane oczy u aktorów po prostu dekoncentrują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Chichot losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 12:46 ja tez pamiętam tę wypowiedź Bohosiewicz. Tendencję do przewracania oczami, podczas scen oznaczających dylematy moralne albo konsternację jakoś najczęściej dostrzegam u aktorek. O zgrozo tych z dyplomem, uznawanych za zdolne, o ile Musze mogę to wybaczyć, bo dla mnie aktorką nie jest, mimo 20 lat w branży (zamiast się rozwijać wpada w samozachwyt, zaczynając u Wajdy, a kończąc na PwS), o tyle taki styl gry u Anny Cieślak, Katarzyny Maciąg czy Mariety Żukowskiej sprawia, że zaczynam wątpić w polskich reżyserów, speców od castingów, a nawet krytyków, którzy te aktorki chwalą za świetne role... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Chichot losu IP: *.ilabs.pl 03.04.11, 22:43 Zgadzam sie z przedmowczynia. Zmuda, Cieslak, Maciag Zukowska sa takie same. Wszystkie maja dziwny sposb wyglaszania swoich kwestii. Zmuda zawsze jest Marta Orkisz. Z pokolenia tych mlodych aktorek jak dla mnie duzo lepsze sa kobeitki z NDINZ: Komarnicka i Dabrowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majjjkaa Re: Chichot losu IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 09:26 Nie bardzo lubię Żmudę, chyba ze względu na mowę, ale serial rewelacja. Pewnie dlatego, że to adaptacja powieści, a nie kolejny wytwór Łebkowskiej i spółki. ________________________________________ skocz.pl/filmonline/chichot_losu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIko spojler! IP: *.CNet.Gawex.PL 08.04.11, 14:22 W kolejnym odcinku Joanna jedzie na wieś na Podlasie, do ubogiej rodziny. Na tę okazję zakłada eleganckie wdzianko i szpileczki, zdziwiona jest wiejskim budownictwem (nie wiem dlaczego, chatka skromna, ale bardzo ładna), zniesmaczona faktem wdepnięcia w kupę w stajni i przerażona ucieka przed stadem stadem kóz i owiec, które jak powszechnie wiadomo stanowią śmiertelne niebezpieczeństwo. Ja rozumiem że to ma obrazować miastową dziewczynę na wsi, ale jak dla mnie te sceny są żenujące. Do tego całkowicie olewa gospodynię, w samym środku kluczowej rozmowy odbiera telefony i nagle wychodzi jakby się paliło. Żmuda jest ładna, ale coraz bardziej mnie wkurza jej postać. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: spojler! 08.04.11, 20:11 Gość portalu: NIko napisał(a): > Żmuda jest ładna, ale coraz bardziej mnie wkurza jej postać. Żmuda im dłużej gra tym bardziej wkurza, w miarę fajnie się ją oglądało w Magdzie M, potem było coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata kolejny odcinek 09.04.11, 21:12 Żmuda była fajowa w Magdzie i z Małachem w Twarzą w Twarz. Tutaj jest po prostu ładna. A dopiero potem jest aktorką, ale nie razi mnie aż tak, bo serial naprawdę mi się podoba. Jak rzadko który oglądam bez zerkania na zegarek i zakończenie przyjmuję słowami: szkoda, że to już. Myślałam, że to Przepis na Życie będzie hitem tego sezonu, ale jak się okazało TVP potrafi zrobić ciekawy serial. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: kolejny odcinek 09.04.11, 21:39 Jedno to jak MŻT gra, a drugie, co ma grać. A to już większy problem, bo jej postac to jakas mało sensowna lala, której sodówa uderzyła do głowy. Tak przynajmniej tą postać odbieram. Ale najbradziej drazni mnie w serialu to, co sie notorycznie powtarza w serialach nastawionych na długość, a nie logikę: te nic nie wnoszące do akcji rozmowy. Wydawało mi sie, ze w rozmowie bohaterki z panią prokurator ta pierwsza rozgada sie i powie wszystko, na temat swoich mizernych stosunków z przyjaciółką-nieboszczką i jej rodziną. Tymczasem mamy tu popis jakiegos nadąsania sie i niemal obrażania na zarzut ws. hipotetycznego romansu. Moze jestem naiwna, ale chciałabym choc raz zobaczyc taką czy podobną scenę napisaną zyciowo, czyli tak jak realni ludzie ze soba naprawdę rozmawiają, a nie tak, jak sobie wymysli scenarzysta i jaka jest potrzeba dla przedłuzenia akcji. No i ten duch grany przez żone rezysera....Chyba wydałby mi sie bardziej realny, gdyby grała go pani bez takich koneksji rodzinnych. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: kolejny odcinek 11.04.11, 13:08 Ja tylko duch się pojawił - przestałam oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
fiorilavoie Re: Chichot losu 11.04.11, 17:32 Trzebiatowska kocham ją! Aserial świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna odcinek wczorajszy.. 17.04.11, 16:38 Wczorajszy odcinek zasługuje na specjalny wpis. Bo wszystko tu nie zagrało... Akcji brak, psychologicznej logiki w zachowaniu głównej bohaterki brak, dobrej gry aktorskiej brak... Marta ŻT zagrała na tak kiepskim poziomie, ze az mnie to zadziwiło. I do kompletu Pieczyńska, której ostatnia rola, jaka mi pozytywnie zapadła w pamięc, to była "Wierna Rzeka" przysłowiowe sto lat temu. Do tego tandem gliniarz-prokuratorka zmierzający w stronę jakiejś satyry i karykaturalny szef bohaterki... I to wszystko wyprodukowane przez tą samą TVP (choc inny kanał), co świetna "Licencja". Zadziwiające.... Nie znam książki, która była podstawą serialu, ponoć niezłej, więc się zastanawiam, czy kwitnie tu kolejna po "Rozlewisku" radosna twórczość scenarzystów, zarabiających na psuciu oryginału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: odcinek wczorajszy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 17:07 ja czytałam książkę, górnolotną prozą nie była, ot taki przyjemny "zajadacz" wolnego czasu, fabuła serilalowa chwilami się mija z oryginałem, ale mniej niż przy "Rozlewisku". Wczorajszy odcinek też mnie nie porwał, serial oglądam dla duetu Grabowska- Lichota, z przewagą tej pierwszej, ale wczoraj coś mi zgrzytało. Poszli trochę w farsę z tym wątkiem, Lichota zalatuje rolą z "Blondynki", do Grabowskiej mam słabość nieukrywaną, jednak trzeba przyznać, że talentu komediowego nie ma, a wczoraj taki element reżyser próbował wprowadzić- i nie wyszło, niestety. Żmudy nie oceniam- nie moja księżniczka, nie moja bajka, podobnie z Damięckim, też królewicz zdecydowanie nie ten. Jedyna scena jaka mi się podobała to zwolnienie Joanny- Drężek się wyrabia, jak dla mnie z produkcji na produkcję jest coraz lepszy. A i jeszcze Przemysław Kozłowski- facet ma w sobie coś takiego, że budzi mój niepokój, nawet jak tylko spojrzy się w kamerę, i właściwie nie wiem czy bardziej się go 'boję', czy bardziej mnie intryguje ;) z Pieczyńską fajną mieszankę tworzą- jak dla nie mnie bez zarzutu. Trochę razi brak konsekwencji w prowadzeniu scen, takie przeskoki, np. ni stąd ni zowąd pojawia się pani Aniela(była niania), która przecież poważnie chora była, a to już skora do pomocy i pełna wigoru (w pierwszej scenie w ogóle nie wiedziałam, kto z tymi dzieciakami bawi się na placu..) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: odcinek wczorajszy.. 17.04.11, 17:32 Jak dla mnie wątek Damięckiego i infantylnych koleżanek MŻ won! Ogólnie wczorajszy odcinek znacznie wolniejszy od poprzednich, moim zdaniem. Duet prokuratorsko-śledczy rzeczywiście kwiczał... A Drężek to już obecnie jest w każdym serialu, zaczyna mi się mylić i mam wrażenie, że wszędzie gra tę samą postać - po prostu szefa-przygłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: odcinek wczorajszy.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.04.11, 18:12 Rola szefa-przygłupa mu pasuje :) Może rzeczywiście troche już z nim przesadzili, ale patrząc na jego role w Na dobre i na złe czy MjM dawno temu, gdzie po pewnym czasie zaczeła mnie irytować jak tylko sie pojawiał, a to co teraz odstawia to zdecydowanie pozytywnie sie rozwija :)) Jednego w serialu nie rozumiem -bo właściwie to dlaczego duet grany przez Grabowską i -Lichotę sie tak przyczepił że wypadek Elżbiety nie był wypadkiem? Przeciez jak pokazywali tą scene Ela sobie jechała a przed nią inny samochód, który nagle zaczął wyprzedzać stojący wóz(?) a ona nie zdązyła wyhamowac (czy też była zajęta odbieraniem telefonu)i wjechała w to coś - całkiem normalna sprawa jak na wypadek, czego oni się tu doszukują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: odcinek wczorajszy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 18:20 > Jednego w serialu nie rozumiem -bo właściwie to dlaczego duet grany przez Grab > owską i -Lichotę sie tak przyczepił że wypadek Elżbiety nie był wypadkiem? Prze > ciez jak pokazywali tą scene Ela sobie jechała a przed nią inny samochód, który > nagle zaczął wyprzedzać stojący wóz(?) a ona nie zdązyła wyhamowac (czy też by > ła zajęta odbieraniem telefonu)i wjechała w to coś - całkiem normalna sprawa j > ak na wypadek, czego oni się tu doszukują? bo zauważyłi, że ktoś grzebał przy tym samochodzie, uszkodził hamulce czy coś...i teraz szukają sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losik Re: odcinek wczorajszy.. IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 17.04.11, 18:52 Niby są dowody że to nie był wypadek, przecięte hamulce czy coś podobnego... i o ile dobrze pamiętam w pierwszym odcinku, jak Elżbieta wychodziła tego hotelu to obok jej auta stało takie samo i miało poprzebijane opony... I padł tam tekst, że dzięki tablico rejestracyjnym, jej opony są całe... Może ma to jakiś związek... Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: odcinek wczorajszy.. 17.04.11, 19:08 Jakos dziurawo oglądacie ten serial.... Był wypadek, bo ktoś przeciął przewód olejowy (czy jak to się nazywa) w układzie hamulcowym i hamulec nie zadział jak trzeba. A przecieli prawdopodobnie kibice wrogiej druzyny na parkingu hotelu, którzy uszkodzili ten identycznej marki samochód stojący obok. Tylko ze na razie duet policjant-prokuratorka o kibicach nie wie. A uwaga odnośnie numerów rejestracyjnych nawiązywała do tego, ze ci, co uszkodzili jeden samochód, odpuscili drugi, bo uznali, że skoro jest z innego miasta, to nie jest związany ze zwalczaną druzyną. Ale ja obstawiam, że tez uszkodzili i stąd moje domniemanie powyżej, ze zabójcami są tamci "hotelowi" kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losik Re: odcinek wczorajszy.. IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 17.04.11, 19:12 Ja właśnie też obstawiam, że to kibice odcięli ten przewód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 17:21 przypomniała sobie, że Elżbieta odziedziczyła po rodzicach jakąś działkę położoną na terenach pod ochroną (?) i chce teraz z tego czerpać jakieś zyski. Odpowiedz Link Zgłoś