Dodaj do ulubionych

ostateczne poniżenie

17.03.11, 21:06
Tak mi sie jakoś zbiegło w dwóch serialach- bsz i mjm, że nie ma nic gorszego niz praca sprzataczki
i Magda i Hania patrzyły strwożone na tych, ktorzy odkryli ich haniebny sekret\
oto one, stworzone do wyzszych celow, upadły nieomal jak Violetta z traviaty i teraz ganiają z mopami
"tylko nikomu ani słowa"- powiedziały dwugłosem tuzy intelektu
i tak sobie mysle, ze dzisiaj lepiej rżnąć się z zonatym i dzieciatym chłopem niz upaść na samo dno moralności
No bo Magda nie robiła przesadnej tajemnicy z faktu, że posuwa ją Jarek(?), nieszczęsliwy mąż Magdy i szczesliwy ojciec Kacpra, natomiast o dramacie sprztania zarobkowego juz nikt nie moze sie dowiedzieć
co ludzie powiedzą...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: ostateczne poniżenie IP: 93.159.143.* 17.03.11, 22:17
      Mąż Malwiny chyba, chociaz oglądam raz na dwa tygodnie, więc moge się mylic.
      Fakt, bycie sprzątaczką w serialach to potworna hańba, ale ja jakos tam rozumiem takich ludzi - w końcu są po studiach, nie na to tak ciężko pracowali przez całe lata. Co innego skończyć tylko podstawówkę i potem jeżdzić na szmacie, a co innego gimnastykować się na uniwerku tylko po to, żeby potem myc okna. Z drugiej strony chyba ani Hania, ani Magda nie ukończyly jeszcze studiów, więc może jednak przesadzają z ambicjami.
      • gazeta_mi_placi Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 22:37
        Tak, Jarek to były mąż Malwiny. Magda jeszcze nie jest zamężna.
    • gazeta_mi_placi Re: ostateczne poniżenie 17.03.11, 22:30
      Też mnie to uderzyło ("Barwy Szczęścia"), ten niesmak i wstyd, no bez jaj! Niesmak jakby co najmniej wykonywała innego rodzaju usługi.
      To chyba świadczy o ich stosunku do osób wykonujących taką pracę, ja szanuję pracę Pani sprzątającej i dla mnie to żadna hańba sprzątać u kogoś, a i jeszcze dodam że Panie sprzątające dość często godzinowo mają wyższe stawki (przynajmniej w mieszkania prywatnych) niż niejedna biurewna.
      Panienka bez studiów wyższych, niespecjalnie uzdolniona, całe życie pracująca " u tatusia" czego ma wymagać? Może posady zastępcy prezesa? I ta jej nadęta mina przy wykonywaniu tych obowiązków, i te spojrzenia siostry i jej kolegi. Nie chciałabym mieć z takimi osobami nic doczynienia, to najlepiej świadczy o ich podejściu do pracy osoby sprzątającej, ta pogarda...
      Smutne, że polskie seriale tak odnoszą się do ciężkiej przecież i uczciwej pracy osoby sprzątającej.
      • Gość: R Re: ostateczne poniżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 07:15
        Tez mnie to martwi. Tak samo pogardliwy jest stosunek do robotnikow budowlanych, czyli "remontowców" powszechnie okreslanych jako "robole". Nie takie proste wykonywac taka prace, trzeba sie znac.
        • meeegotka Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 09:39
          Otoz to wlasnie! Dla mnie taki fachowiec-zlota raczka jest sto razy wiecej wart niz jakis dupek z biura, ktory wklepuje dane do komputera i na tym jego fachowosc sie konczy.
          Porazaja mnie tez aspiracje co poniektorych damulek, ktore skonczyly jakies dwuletnie studium zarzadzania i marketingu w prywatnej szkole-krzak a pragna dla siebie posady conajmniej managera. Praca pani od sprzatania to cios, po ktorym juz nie sposob sie podniesc :-(
          • nioma Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 10:07
            Wstyd to krasc.
            Jesli ktos wykonuje uczciwie ciezka fizyczna prace to nalezy mu sie tylko szacunek.
          • mariami Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 12:45
            No "Klan" sie chyba tu wyróżnia, bo pracownicy "fizyczni" - Rysiek, pani Stenia, mąz pani Steni i ich praca pokazywane są jednak pozytywnie.
            • czekolada72 Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 15:50
              Poza tym jednak w BSz jest jakas rownowaga zachowana - przecie Marysia fortuny sie chyba dorabia na posiadaniu firmy sprzatajacej :)
          • ira_07 Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 18:28
            To jakaś nowa moda? Fizyczny-fachowiec, z biura-dupek? Prawda jest taka, że niejeden fizyczny to leń i nieuk, niejeden złota rączka, niejeden umysłowy to idiota, niejeden to fachowiec.
        • gazeta_mi_placi Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 22:36
          Albo jeszcze Kaja opiekująca się starszą Panią u niej w domu, jacy jej rodzice urażeni że ich córka jest "służącą" ...
    • Gość: Majka Re: ostateczne poniżenie IP: *.183.239.170.dsl.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 17:56
      ...a bo te Zwoleńskie to takie puste dziewuchy są :/
      • gazeta_mi_placi Re: ostateczne poniżenie 18.03.11, 22:41
        Puszczadełka, jedna i druga, chyba to po matce mają co się puściła w jednym miesiącu z dwoma facetami i jednemu z nich bękarta wmówiła, widać krew z krwi...
        Obydwie lubują się w żonatych i dzieciatych, nawet mężem przyrodniej siostry nie pogardzą...
        A jak jedną z nich wykładowca potraktował jak na to zasłużyła (czyli jak łatwą panienkę do seksu) wrzawę zrobiła na całą uczelnię, takie niewiniątko nagle się z niej stało, niemal Dziewica Ma_Ryja...
        • Gość: hmmm Re: ostateczne poniżenie IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 10:26
          tak a do anglii i irlandii 80 % dziewczyn jedzie sprzatac i niezłą kase na tym trzepią, mam koleznaki po studiach ktore sprzataja za granicą... nie wazne co sie robi, wazne za ile !
        • Gość: Majka Re: ostateczne poniżenie IP: *.183.246.30.dsl.dynamic.eranet.pl 19.03.11, 20:56
          gazeta_mi_placi napisała:

> Puszczadełka, jedna i druga, chyba to po matce mają co się puściła w jednym mie
          > siącu z dwoma facetami i jednemu z nich bękarta wmówiła, widać krew z krwi...
          > Obydwie lubują się w żonatych i dzieciatych, nawet mężem przyrodniej siostry ni
          > e pogardzą...
          > A jak jedną z nich wykładowca potraktował jak na to zasłużyła (czyli jak łatwą
          > panienkę do seksu) wrzawę zrobiła na całą uczelnię, takie niewiniątko nagle się
          > z niej stało, niemal Dziewica Ma_Ryja...

Niesmak czuję czytając tego typu wypowiedzi, trochę kultury, być może urażasz w ten sposób uczucia religijne innych ludzi?
          • Gość: hmmm Re: ostateczne poniżenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 17:51
            dokładnie zgadzam się z Tobą, za to można pozwać, za obrazę uczuć, jak madonnę, dodę i innych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka