Dodaj do ulubionych

Norbert kupuje samochód

27.09.11, 19:09
oglądam ja sobie klan i słyszę jak Norbi dyskutuje z ojcem, bo ten uważa, że powinni zainwestować w mieszkanie,a nie samochód. Na co Norbert mówi, że jak dostanie całą darowiznę to wystarczy i na mieszkanie i na samochód. I odpowiada ojciec: "to ja ci chcę dać ćwierć miliona złotych..." To ja się pytam: ćwierć miliona wystarczy na mieszkanie w Warszawie i jeszcze na auto? Chyba się przeprowadzę do tego raju!
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 19:20
      Cudne! tak strasznie luksusowo brzmi ćwierć miliona bo 25 tysięcy to tak jakoś plebejsko.
      Jeszcze chwilę temu "króliki" nie miały za co jedzenia kupić a teraz aż ćwierć miliona dostaną!
      Lejdi jak będziesz się przeprowadzać to weź mi mieszkanie obok siebie zarezerwuj ;)
      Na ćwierć miliona mnie nie stać ale na 25 tysięcy to już tak :D
      • magdagg2 Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 19:24
        hmmm, wg. mnie cwierc miliona to 250 tys a nie 25 ;)
        • meeegotka Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 19:43
          Ja chyba sie przeslyszalam. Wczoraj wyraznie byla mowa o 25 tysiacach. A dzisiaj to jest juz cwierc miliona, czyli jakby nie bylo 250 tysi :-)
          • Gość: pipi Re: Norbert kupuje samochód IP: *.unknown.vectranet.pl 27.09.11, 19:51
            25 tys to była przedpłata/zaliczka, którą otrzymał ojciec Norbiego od kupca. Albo część tej przedpłaty.
        • sadosia75 Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 21:53
          Ot wredna no ;)! zero mi się nie wciskało :D 250 250 250 250 250 :)
          • Gość: pipi Re: Norbert kupuje samochód IP: *.unknown.vectranet.pl 27.09.11, 21:58
            Ćwierć miliona to małe miki.
            Zauważyłaś może, że często w wiadomościach używają określenia 'pół tysiąca"?
            Można powiedzieć 'pięćset', ale pół tysiąca robi wraaaażenie...;)
            • sadosia75 Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 00:52
              A no właśnie. Pól tysiąca to już szał ciał a pięćset złotych no to prooooszę Cię... o czym mowa? Śmieszna kasa, dla której nie warto się z wyra podnosić.
              Jeśli masz coś wygrać to jest pól tysiąca, jeśli masz zapłącić to tylko pięćset. uwielbiam takie gry słowne :D
          • lejdimakbet Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 22:02
            dam znac o wyprowadzce. Zadekujemy się wszyscy na jednym osiedlu jak w MjM :D
            • elde23 Re: Norbert kupuje samochód 27.09.11, 22:52
              Według danych z dnia dzisiejszego, za "ćwierć miliona" można kupić 27 m2. Czyli kanciapkę. A gdzie wyposażenie?, że o samochodzie nie wspomnę. A trzeba pamiętać, że ceny małych mieszkań są największe. Ale w "Klanie" cuda się zdarzają. Za chwilę młoda para zakupi rezydencję, maybacha, i jeszcze zatrudni p.Stenię. No i jeszcze połowa zostanie na drobne wydatki.
              • Gość: xd Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 07:17
                za 250 tys spokojnie sie kupi i mieszkanie i samochod.200 na mieszkanie i 50 na samochod w zupelnosci starczy.
                • Gość: xyz Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 08:01
                  Gość portalu: xd napisał(a):

> za 250 tys spokojnie sie kupi i mieszkanie i samochod.200 na mieszkanie i 50 n
                  > a samochod w zupelnosci starczy.

Ta, chyba u ciebie w Pciumiu Dolnym!
                  • sundry Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 08:42
                    No, bo u ciebie we Warsiawie to same penthausy za 800 tysięcy, prawda?;)
                    • Gość: Alina Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 09:01
                      undry napisała:

> No, bo u ciebie we Warsiawie to same penthausy za 800 tysięcy, prawda?;

taaa, mieszkanie musi być świeżo wybudowane i w centrum, a samochód prosto z fabryki i nie ponizej 2 l. Ha ha ha
                      • Gość: dziennik-niecodzie Re: Norbert kupuje samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 09:07
                        nawet i nowiutką furę standardowego poziomu prosto z fabryki mozna kupić za 50 tysi.
                        • a-ronka off topic 28.09.11, 09:12
                          kawał:)

Rozmawiają dwie blondynki,że na wyspie,podczas tsunami zginęło 10 000 osób.
                          Na to jedna krzyczy O jesuu to na stare milion....
                          • dfgfdg Re: off topic 28.09.11, 10:21
                            To chyba ty byłaś jedną z tych blondynek... -.-
                          • Gość: kia Re: off topic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 18:16
                            Hehehe dobre:D
                            • dfgfdg Re: off topic 29.09.11, 13:44
                              O, druga też się znalazła.
                    • Gość: xyz Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 09:27

> No, bo u ciebie we Warsiawie to same penthausy za 800 tysięcy, prawda?;)

A skad u ciebie taka niechec do stolicy? Jakis zawod milosny czy w robocie cie tam nie chcieli, ze tak brzydko o niej piszesz?
                      I tak, jesli ktos chce mieszkac w 27m to te 200 kafli starczy, a jakze. I jeszcze autko uzywane sie wykroi. Sadze jednak, ze Norbert z Olenka troche wyzej mierza niz kawalereczka?
                      • Gość: Oden Re: Norbert kupuje samochód IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.11, 10:18
                        Muszą mieć większe lokum, bo przecież lada chwila może się pojawić potomstwo(jak słusznie zauważył tatko Norberta) i gdzie je w takiej maciupkiej kawalereczce zmieszczą? :-)

No i w związku z powyższym, jak autko to kombi, coby wózek z tyłu zmieścić.
                        • Gość: xd Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 12:50
                          ludzie,ogarnijcie sie.za 50 tys nie kupi sie nowego auta???!!!!przeciez nie musza kupowac mercedesa...nie wspominajac juz ze auto moga kupic uzywane...

a i mieszkanie sie kupi za 200 tys spokojnie,np w takim bloku gdzie mieszka rysiek i grazynka.nie kazdy musi kupowac w nowych blokach na strzezonym osiedlu.zal mi was i waszego wyobrazenia...
                          • Gość: klara Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 13:03
                            w iinym swiecie zyjesz prowincjonalny gamoniu, poczytaj, a potem zabieraj glos kmicie!
                            www.se.pl/wydarzenia/warszawa/najtansze-mieszkanie-w-wielkiej-pycie_119947.html
                            ceny zaczynaja sie od 5 tysiecy za metr w najpodlejszych dzielnicach, a nie sadze, zeby ksiezniczka z lubiczow byla zainteresowana taka lokalizacja.w miare normalnej okolicy 200.000 wystarczy na max 30 metrow.
                            • Gość: klara Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 13:06
                              a zalinkowany artykul jest sprzed prawie 2 lat, wiec teraz jest jeszcze drozej.wiec przestan bredzic.
                          • Gość: takajedna Re: Norbert kupuje samochód IP: 178.73.49.* 04.10.11, 16:02
                            Jestem na etapie kupowania mieszkania w Wawie - bardzo chetnie przygarne informacji, gdzie znajde lokum za 200 tys ( i nie bede musiala wydac kolejnych 100 na remont generalny). z GORY DZIEKUJE. LOL
                      • sundry Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 14:09
                        A widziałeś przymrużenie oka na końcu, że się tak spinasz? Ani zawód, ani mnie nie chcieli, jest mi obojętna całkowicie:) Tylko śmieję się zawsze z postów z gatunku: Za pensję mniejszą niż 10 tys. to można co najwyżej chleb z pasztetem jeść, a za mniej niż 500 tys. to nawet lichej klitki nie uświadczysz:) No, luzu trochę, jesteśmy na forum Seriale:)
                        • Gość: R Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 14:24
                          A jaki to samochód średniej klasy NOWY kupi się za 50 tysięcy? (Z drugiej strony zależy co kto rozumie pod "średniej klasy")...
                        • sadosia75 Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 14:50
                          No, luzu
                          > trochę, jesteśmy na forum Seriale:)

I rozmawiamy o Klanie. A tam to same cuda się dzieją przecież :) W Klanie to i za 25 tysięcy kupią nie mieszkanie a dom i to nie byle jaki ale lepszy niż u jacusiowa do tego auto nie byle jakie combi a suva i to nowiutkiego z salonu i jeszcze im zostanie na drobne wydatki typu kolczyki u cartiera, motor na zamówienie z OCC i romantyczny wypad zagramanicę gdzie odnajdą Beatkę szczęsliwą z nową rodziną! a tą rodziną będzie ten zakonnik, z którym kiedyś Elżunia sypiała!
                        • Gość: klara Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 15:04
                          dysponujac kwota 500.000 masz do wyboru:
                          "Np. 50-metrowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty na Bielanach przy ul. Conrada to koszt ok. 415 tys. zł. Jednak podobne mieszkanie przy ul. Bajana to cena 530 tys. zł, bo budynek jest zbudowany z cegły."

niestey ceny mieszkan w w-ie sa horendalne, nieswiadoma prowincja tego nie ogarnia

Więcej
                          www.se.pl/wydarzenia/warszawa/najtansze-mieszkanie-w-wielkiej-pycie_119947.html
                          • Gość: :) Re: Norbert kupuje samochód IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 16:18
                            Artykuł akurat wymienia same najdroższe lokacje, no ale co my tam na tej prowincji wiemy...
                            • pluskotka Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 17:29
                              Jak to dobrze, że na tej strasznej prowincji mogę kupić za te same pieniądze trzy takie mieszkania. Nie ma nic bardziej wkurzającego jak przekonanie warszawiaków, że ich miasto jest najważniejsze. :)
                              • meeegotka Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 17:33
                                Wiesz, ci warszawiacy z dziada pradziada maja do tego swiete prawo (zapytaj takiegoz krakowiaka, tudziez wroclawiaka, a odpowie ci dokladnie to samo). Ceny mieszkan sa takie, a nie inne, bo to po prostu centrum, stolica!
                                Ja sie sie ciesze, ze kupowalam swoje mieszkanie kiedy cena za metr wynosila 3800 PLN - teraz faktycznie ceny mieszkan w kazdym wiekszym miescie sa z kosmosu :-(
                                • Gość: :) Re: Norbert kupuje samochód IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 19:23
                                  Ciekawa jestem, jaki procent warszawiaków stanowią ci z dziada pradziada i czy muszą w taki sposób okazywać swoją wyższość. Mnie tam się podoba na Śląsku;)
                                  • meeegotka Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 20:21
                                    Jaki procent - nie wiem, ale podejrzewam, ze nie chodzi tu o przejawy jakiejs wyzszosci, lecz po prostu dumy, ze jest sie rdzennym mieszkancem, a nie naplywowym - ot i tyle.
                                    A mnie na Slasku sie nie podoba :-) Wole Krakow ;-)
                                    • Gość: :) Re: Norbert kupuje samochód IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 20:29
                                      Tutaj akurat zabrzmiało nie jak duma z bycia rdzennym mieszkańcem, ale ehm... duma z drogich mieszkań;)
                                • Gość: Alina Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 20:24
                                  meeegotka napisała:

> Wiesz, ci warszawiacy z dziada pradziada maja do tego swiete prawo (zapytaj tak
                                  > iegoz krakowiaka, tudziez wroclawiaka, a odpowie ci dokladnie to samo).

Ciekawe, ciekawe gdzie są ci wrocławianie z dziada pradziada. Skretu kiszek mozna dostać ze śmiechu. Z warszawianami zresztą niewiele lepiej.
                                  • meeegotka Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 20:35
                                    Ech, Alinko....widocznie masz doczynienia jedynie z przyjezdnymi. I uwazaj na te kiszki swoje!
                                    • Gość: Alina Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 14:04
                                      meeegotka napisała:

> Ech, Alinko....widocznie masz doczynienia jedynie z przyjezdnymi. I uwazaj na t
                                      > e kiszki swoje!

I tu się mylisz. Co prawda sama jestem przyjezdna z dziada pradziada (z winy łobuzów od historii) , ale do czynienia mam prawie wyłącznie z takimi, których ród 500 lat tkwi w tym samym miejscu
                                  • Gość: klara Re: Norbert kupuje samochód IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 20:48
                                    Ciekawe, ciekawe gdzie są ci wrocławianie z dziada pradziada. Skretu kiszek mozna dostać ze śmiechu. Z warszawianami zresztą niewiele lepiej

z warszawiakami - jak juz!
                                    • Gość: Alina Re: Norbert kupuje samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 14:01
                                      ość portalu: klara napisał(a):

> Ciekawe, ciekawe gdzie są ci wrocławianie z dziada pradziada. Skretu kiszek moz
                                      > na dostać ze śmiechu. Z warszawianami zresztą niewiele lepiej
                                      >
                                      > z warszawiakami - jak juz

a nie, nie, nie będę mówić po warszawsku. To jest moja mała zemsta na zrobienie "lwowiaków" z lwowian.
                                  • Gość: pipi Re: Norbert kupuje samochód IP: *.unknown.vectranet.pl 28.09.11, 21:29
                                    Chetnie zapytam wrocławianina z dziada pradziada o cokolwiek.
                                    Skoro Węgrzy moje szprechanie fersztejen, to może i taki z grosmuter i grosfatra wrocławianin by fersztejen;)
                                    • handlarzzludzen Re: Norbert kupuje samochód 28.09.11, 22:11
                                      Założę się, ze zaraz się okaże , że jakaś ciocia czy wujek emigrują na stałe i to jak najszybciej i bardzo chętnie sprzedadzą okazyjnie Olusi i Norbertowi wyposażone mieszanie i auto , bo będzie im się za granicę spieszyło
                                      • wioskowy_glupek Re: Norbert kupuje samochód 03.10.11, 21:41
                                        OMG co za brednie... dobry używany samochód powiedzmy 5-10 letni to góra te 30 - 50 000... czy reszta starczy na mieszkanie ? Nie wiem, pewnie na Sadybie nie, ale są i tańsze dzielnice. Nikt nie mówił że Norbert musi kupować najnowsze Porsche z salonu...
                                        • Gość: ;) Re: Norbert kupuje samochód IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.11, 21:50
                                          10-letnie auto za 50 tysi jest moim prywatnym hitem:)
                                          • wioskowy_glupek Re: Norbert kupuje samochód 04.10.11, 17:41
                                            Napisałam góra... ponieważ niektórzy insynuują że to nie wiadomo jaki wydatek, tak żeby mając te 250 tyś nie mogą sobie pozwolić na auto i mieszkanie...
                                            Bo auto ponoć prawie 100 kosztuje :) Więc podałam górną granicę na autko full wypas - zawyżoną :)

Bo prawda jest taka że to jest góra 6000 - 10 000 ale niektórym się to w głowach nie mieści...
                                            • lilith76 Re: Norbert kupuje samochód 05.10.11, 09:20
                                              Jasne, że za 220-250 tys da się w Wawie kupić mieszkanie - nawet i trzy izby (z kuchnią).
                                              Ale w dzielnicach, w których żaden z bohaterów "Klanu" nigdy stopy nie postawił i zapewne nie postawi, bo dla nich rzeka jest zbyt wielką przeszkodą.
                                              Już widzę jak Oleńka wychodzi z Sadyby na Pragę. To deklasacja. Tam to tylko można robić przebitki budynku El-Medu.

Piszę to jako "prażanka" sercem i życiowo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka