Dodaj do ulubionych

Tadeusz Zieliński NW

14.01.12, 18:37
Bardzo byłam ciekawa kogo dadzą na niedoszłego amanta Ziębowej. I przyznam się że bardzo się zawiodłam. Schejbal zupełnie do tej roli nie pasuje. Narzeczony w jego wykonaniu jest obleśny, spasiony i antypatyczny w porównaniu z np. Ziębą radnym.
A poza tym czemu Maria nie uderzyła od razu z chrzcinami do swojego znajomego księdza z klasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 19:10
      Uderzyla, uderzyla, tylko nie bardzo nachalnie - przecież żalila się, że mlodzi zasunęli focha i "zaparli się", że przed śubem dziecka nie ochrzczą.Pewnie lada moment Stasiu wykona fona do Ziębowej i oznajmi "to ja ochrzczę, w ślub rodziców nie wnikam".Najlepsze są fochy Srogiej Marysi niby a propos skandalicznego zachowania Zięby na dziedzińcu - jakby co najmniej zarzygal szal Tadeusza, a koleżanki z klasy wyzwal od starych pudernic.No ale wiadomo - Marysi żal zad ściska, że po chacie plącze się Zieba, a nie elegant Tadeusz z Wloch.A co do aparcycji - to bez przesady, Tadeusz nie jest wprawdzie Adonisem (jak Dariusz z Klanu), ale mimo wszystko prezentuje sie lepiej niż spasiony radny 1,60 w kapeluszu, przynajmniej wg mnie.
      • Gość: ikarr Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.internetia.net.pl 14.01.12, 20:10
        Też miałam odnieść się do Tadeusza. Sam wybór aktora nie jest zły, ale pomysł na to, jaki ma być ten Tadeusz, łącznie z grą ciała, już jest nieudany. Wyszedł jakiś playboy z odzysku ( po 2 żonach ), w każdym ujęciu w innym, jaskrawym szaliku,co już jest jakąś modową groteską; nonszalancją tak daleko posuniętą, że, nie zważając na kobiety, w każdej scenie trzyma ręce w kieszeni, gdy z nimi rozmawia. Jak na takiego światowca, jest to po prostu niegrzeczne.
        Oczywiście, że kretyńskie piruety Włodka z tortem na dziedzińcu, gdy zgubił jeden kapeć u nogi, były żenujące przy tym światowcu w aramantowym szaliku. Jakby było to kino nieme, tort wylądowałby na twarzy Tadeusza.
        • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 20:28
          Musieli podkerślić, że Tadeusz mimo prób życia sobie nie ulożyl (stąd dwukrotny odzysk) - przecież w sercu mial ciągle obraz Marysi w jej fryzurze ze studniówki.A zwykle niepijący Zięba po obaleniu pól flachy burbona zachowal się i tak przyzwoicie, mógl narobić większej trzody niż zgubienie laczka;)A co do trzymania lap w kieszeniach - zależy od kręgu kulturowego, w Hameryce na przyklad jak najbardziej dopuszczalne.
        • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 21:08
          A już pomijając tego przerysowanego "ragazzo de napoli", to żenujące jest zachowanie Zięby - zawstydzona i sploszona jest w obecności szalikowca niczym pensjonarka.
          • eo_wina Ramona... 14.01.12, 22:02
            ...normalnie ajlowju! :-))))))
            • Gość: Ramona Re: Ramona... IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 11:04
              Oj tam, oj tam;))
        • Gość: aggie Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 10:57
          AMARANTOWYM
    • deodyma Re: Tadeusz Zieliński NW 14.01.12, 21:41
      ten facet jest tragiczny!!!
      wole Wlodka Ziebe, duzo sympatyczniejszy a to takie jakies nadete chodzi...
      • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 11:02
        Ja wiem, czy nadęty - raczej psychicznie okaleczony, niespelniony, cale życie pielegnujący obraz pierwszej milości z LO - może stąd to wrażenie nadętości i szorstkości;)
        • Gość: pinus Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.ghnet.pl 15.01.12, 11:16
          przy Włodku Ziębie to wystarczy wspomnie jak wyglądał w Zmiennikach
          • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 11:20
            No ciachem raczej nie byl, nawet 40 kg temu;)Ale Wlodek jest ok, poczciwota taka, tyle lat wytrzymuje z ym hersztem Marysią.
            • Gość: laura Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.net.stream.pl 15.01.12, 15:51
              o co chodzi z tą fryzurą? wg mnie jest tak samo co dzień!
              • deodyma Re: Tadeusz Zieliński NW 15.01.12, 16:53
                no wlasnie.
                ja zadnej roznicy nie widze we fryzie Maryski.
                • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 17:25
                  Za lewym uchem miala bardziej wykręconego loka, niż zwykle.Widocznie nosi taką samą fryzurę od studniówki i tyle.Nie każda dama szaleje z koafiurami.I pzrecież nigdzie nie bylo powiediane, ze wielce fyzurę na spotkanie zmienila, tylko po prostu bardziej się "ufryzowala".
                  • eo_wina Re: Tadeusz Zieliński NW 15.01.12, 19:39
                    E no, ewidentnie tapir byl :-)
                    • Gość: Ramona Sodoma i Gomora:)) IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 12:24
                      Fryzura Marysi zostala omówiona, ale dzś się dopiero będzie dzialo - będą "momĘty";) - Gosia zastanie swojego ślubnego w scenie lóżkowej z sszefem - niestety, "przyjaciele" będą tylk ciąć komara:)Jak się Mrek Zimiński od emulgatorów o tym dowie, to chyba Piora zastrzeli;)
                      • eo_wina Re: Sodoma i Gomora:)) 16.01.12, 13:12
                        Pewnie jej wytlumaczy, ze sie upili i "przyjaciel" TYLKO sie przespal :-) A ze w ich wspolnych piernatach - to co to szkodzi... :-)
                        • Gość: Ramona Re: Sodoma i Gomora:)) IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 15:58
                          Kryptogej Piotr pewie jeszcze skarci Gosię, że cala afera jest przez nią, bo wrócila szybciej, niż zapowiadala.
      • Gość: Pyzia Re: Tadeusz Zieliński NW IP: 193.201.167.* 16.01.12, 15:02
        Moim skromnym zdaniem Tadeusz wcale nie jest zly, a Wlodek metr piecdziesiat w kapeluszu, pocieszny ale seksapilu to on niestety nie ma .
    • Gość: wuwu Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:10
      a mnie sie podoba i facet i motyw

tylko trochę zaskakuje nierówne prowadzenie postaci - Ziębowej, jakoś nigdy wcześniej nie skarżyła się na męża i wyglądała na spełnioną i szczęśliwą, a teraz nagle nie jest?
    • Gość: luksusem jadę Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 13:36
      piszesz zięba - radny, to przy okazji zapytam: jak to wyszło z tym radcowaniem, bo pamiętam, że składał dymisję po złapaniu na manewrowaniu po % a tu się okazuje, że dalej do urzędu chodzi...
      • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 15:42
        'Kolektyw" chyba przyjąl wyjaśnienia Żięby a propos incydentu na parkingu, a nie przyjąl jego rezygnacji z funkci radnego - stąd ciągle plącze sie po ratuszu.
      • Gość: Ramona Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 15:46
        No i tak na mraginesie, to Zięba "radnuje", a nie "radcuje" - chociaż skoro Hoffer Roman pnie się po drabinie inżynieryjnej, to i może Ziebę aplikacja radcowska czeka;)
    • mhadau1 Re: Tadeusz Zieliński NW 16.01.12, 15:42
      E tam! Kilka lat temu Schejbal grał ojca Kamila w "M jak miłość", czyli faceta z którym miała się związać Ania Mucha. I pamiętam... że dał radę. To raczej kwestia scenariusza. czasami nie ma jak zagrać.
      • Gość: iza Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.satfilm.net.pl 16.01.12, 18:47
        No. I też był wtedy obleśny :(
        • Gość: ikarr Re: Tadeusz Zieliński NW IP: *.internetia.net.pl 19.01.12, 22:03
          Dziś Tadeusz znowu w szaliku,jak onegdaj Grzegorz w golfie z pół roku chodził. Zachowanie Marii przy Tadeuszu niczym Zyty przy Rutce sprzed ciąży - wyciszona, miła, tajemnicza, a przy własnych chłopach jak Baby Jagi. Z Włodka niestety zrobili prostaka i Dyzia Sowizdrzała, jak nie gubi kapcia, to choć siorbie pomidorówkę i ma poprutą marynarkę. Dziwi mnie, że tak Tadeusz bez pytania porwał tę marynarkę z portfelem i dokumentami, bo przecież torby żadnej ze sobą Włodek nie miał.No chyba, że do domu zaszedł, ale nie wyglądało na to, raczej podekscytowany głosowaniem do baru od razu przyleciał.
          • deodyma Re: Tadeusz Zieliński NW 19.01.12, 22:18
            i ze Wlodzio nie widzi, ze ten Tadzio cos za bardzo sie przy jego Marysce kreci a ona sploszona, niczym racza lania?
            mnie ten szal tez rozwala:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka