robsonos 30.01.12, 10:31 Nowy serial na HBO - Luck, który opowiada o świecie wyścigów konnych i ludziach żyjących z hazardu. W roli głównej Dustin Hoffman i Dennis Farina. Pierwszy odcinek dzisiaj po 20tej na HBO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jk Re: Luck IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.01.12, 11:16 no i Polka, Weronika Rosatti Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Luck 01.02.12, 15:11 1. Ponieważ wybitni aktorzy i reżyserzy wzięli się za produkcję seriali to po doskonałych doświadczeniach z "Kompanią braci" (Hanks + Spielberg) oraz "Żoną idealną" (Ridley Scott z rodziną) obejrzałem "Luck" (Hoffman gra i produkuje). Na razie nie rzucił mnie na kolana, ale może się rozkręci. Dużo sobie obiecuje po postaci, którą gra Nolte (siwa broda strasznie postarza). Obejrzę kolejny odcinek, ale nie czekam z taką niecierpliwością, jak na "Żonę ...". 2. W reklamach HBO prezentowano, że w tym serialu grają przede wszystkim Hoffman i Rosati (w zajawce nie było nawet Fariny i Nolte). No cóż, w 1 odcinku postać, którą gra pani Rosati, w ogóle się nie pojawiła (w napisach w czołówce także nie - a było nazwisko ponad 20). Pewnie dlatego, że cały odcinek toczył się na torze wyścigowym, a pani Rosati gra "tajemniczą krupierkę". Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Luck 01.02.12, 15:35 ta, tez mnie ubawiła ta Rosati wymieniona tuż po Hoffmanie :D Ale to u nas normalne, niestety, na afiszach Pret a Porter Altmana tez wielkimi wołami napisali FIGURA, a Kaśka się tam trzy razy przez ekran przeszła :D Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Luck 01.02.12, 19:41 the_dzidka napisała: > ta, tez mnie ubawiła ta Rosati wymieniona tuż po Hoffmanie :D Ale to u nas norm > alne, niestety, na afiszach Pret a Porter Altmana tez wielkimi wołami napisali > FIGURA, a Kaśka się tam trzy razy przez ekran przeszła :D Ja bym tam nie umniejszała wkładu wymienionych polskich aktorek w międzynarodowe produkcje, pojawiły się na ekranie? Pojawiły, a przecież mogły być wycięte;) Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Luck 13.02.12, 14:20 Drugi odcinek, a pani Weroniki ani widu, ani słychu. A serial, niestety, się nie rozkręca, a może rozkręca się tak dyskretnie, że ja nie zauważam. Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Luck 17.02.12, 10:19 No niestety, obejrzałem trzeci odcinek i zrobiłem to z dużym trudem - serial jest nudny i momentami niezrozumiały (mało wciągające losy właścicieli torów i koni, trenerów, dżokejów). A wspominając "Kubusia Puchatka": pani Rosati jeszcze bardziej nie było na ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhaa Re: Luck IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 12.03.12, 23:06 W czwartym jest ale krótko. W siódmym jest Weroniki wiecej: od 33:15 do 34:05 uprawia sex w aucie Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Luck 14.03.12, 13:04 Ja już kolejnych odcinków tej nudy nie oglądałem. Szkoda mi było czasu, mimo ciągłych zapowiedzi, że teraz to już akcja się rozwinie, a pani Rosati to nie zejdzie z ekranu mojego tiwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Luck IP: *.CNet.Gawex.PL 15.03.12, 12:38 Z powodu śmierci trzech koni producenci i stacja HBO zdecydowali się na zakończenie realizacji serialu Luck, którego akcja rozgrywała się w środowisku ludzi związanych z wyścigami konnymi. Wczoraj na planie serialu padła klacz. (...) Już w ubiegłym miesiącu organizacja PETA, walcząca o prawa zwierząt, zwróciła uwagę na brak informacji w czołówce produkcji na temat tego, że ''żadne zwierzę nie ucierpiało podczas kręcenia serialu''. Zareagowała ostro po tym, jak trzeba było uśpić dwa konie z powodu kontuzji, których doznały na planie. Wczoraj o śmierci kolejnego konia doniosły amerykańskie media. Klacz została ranna i weterynarze byli zmuszeni ją uśpić. Po wczorajszym wypadku producenci zdecydowali się nie kręcić zdjęć z udziałem koni. Jak się teraz okazuje, zdjęć nie będzie wcale. We wspólnym oświadczeniu producenci Luck David Milch i Michael Mann oraz stacja HBO napisali, że, pomimo przestrzegania najwyższych standardów bezpieczeństwa w trakcie kręcenia zdjęć, niestety nie są w stanie zagwarantować, że wypadki przy pracy nad serialem nie powtórzą się. Z tego powodu zdecydowali się zakończyć jego realizację. gazeta.pl I to by było na tyle jesli chodzi o ten serial. Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Luck 15.03.12, 14:32 Dzięki Bogu, koniec. Konie to jedno (szkoda zwierząt), ale ilu było ludzi zanudzonych na śmierć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Luck 16.03.12, 09:30 Obejrzałam 1 odcinek, popłakałam się przy usypianiu konia ze złamaną nogą i mi wystarczyło. Jak sobie pomyślę, że przy produkcji padły 3 konie, to odechciewa mi się całkowicie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Luck IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 18:21 Mnie się "Luck" podobał, był po prostu stylowy, świetnie nakręcony, z ciekawymi postaciami. No ale jednak niszowy (tematyka), bez smoków czy innych atrakcji, więc nie zdobył grona fanów.;) Szkoda tych nieszczęsnych koni i szkoda, że tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś