Dodaj do ulubionych

stara Mucha (MJM)

18.09.12, 14:07
jakas zmarszczona w tym wczorajszym odcinku
u Was też? czy tylko w moim telewizorze?
a moze zawiść przeze mnie przemawia...
Obserwuj wątek
    • railly Re: stara Mucha (MJM) 18.09.12, 14:34
      U mnie tez wyglądała staro. Miała niekorzystną fryzurę i za mocno pomalowane usta, co dodawało jej kilka lat.
      • maitresse.d.un.francais 32 lata, starość sędziwa? 18.09.12, 17:27
        • wiotka_trzpiotka Re: 32 lata, starość sędziwa? 18.09.12, 19:59
          jestesmy akurat w tym samym wieku
          a ja wyglądam lepiej :)))
          nie napisałam, ze stara jest tylko, ze staro wygląda!w moim telewizorze...
          • vandikia Re: 32 lata, starość sędziwa? 18.09.12, 20:45
            zauważyłam, że posunęła się po ciąży
            raczej normalne, a i tak jest ładna :)
            • gazeta_mi_placi Re: 32 lata, starość sędziwa? 18.09.12, 22:30
              Chyba posuwa się, ale przed ciążą :-)
    • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 18.09.12, 22:32
      Moim zdaniem Mucha od czasu filmu "Och, Karol II" oraz obecnie wygląda najpiękniej od początku swojej kariery, wcześniej kompletnie mi się nie podobała.
      W "M jak miłość" jej nie widziałam, ale na portalu widziałam zdjęcia z nią z tego serialu, moim zdaniem wyglądała super. Może jednak na "żywo" czyli w telewizji wygląda gorzej?
      • yoka1 Re: stara Mucha (MJM) 19.09.12, 08:41
        wygląda super, ale widać, że ma więcej lat. Wygląda o wiele poważniej, co nie przeszkadza w wyglądaniu ładnie.
    • justynabal Re: stara Mucha (MJM) 19.09.12, 09:58
      Zgadzam się. Mimo dbania o wizerunek i wszystkiego co z tym związane( przy zasobnym portfelu;))- nie wygląda na 32 lata, tylko nieco starzej. Twarz i włosy- w TV przynajmniej nie prezentują się dobrze. Bracia Mroczkowie również jakoś ostatnio się "posunęli". Pozostali- moim zdaniem wciąż- jak na swój wiek- młodo się prezentują( nawet Ostałowska- mimo żółtych włosów i nadętych ust oraz rzekomych "propozycji" operacji plastycznych).
      • mabingo Re: stara Mucha (MJM) 20.09.12, 18:38
        justynabal napisała:

Pozostali- moim zdaniem wciąż- jak na swój wiek- młodo si
        > ę prezentują( nawet Ostałowska- mimo żółtych włosów i nadętych ust oraz rzekomy
        > ch "propozycji" operacji plastycznych).

ostałowska młodo wygląda???? świetny żart :))))))))))))
    • majaa Re: stara Mucha (MJM) 19.09.12, 11:23
      Też zauważyłam zmianę. Bardzo ładna, zadbana z niej kobitka, ale widać, że to już nie podlotek.
      • nolus Re: stara Mucha (MJM) 21.09.12, 23:23
        Faktycznie trochę inaczej wygląda,jakby się postarzała,ale może to chwilowy spadek formy po ciązy. Anna Przybylska też po 3.dziecku wyglądała fatalnie-zmęczona twarz,zniszczone włosy,a ostatnio pokazywali jej zdjęcia na jakims maratonie i znów wygladała świezo i dziewczęco.

Mnie najbardziej szokuje wyglad Hanny Lis- w ciagu roku posunęła sie chyba o jakieś 5 lat...
        • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 21.09.12, 23:36
          >> Mnie najbardziej szokuje wyglad Hanny Lis- w ciagu roku posunęła sie chyba o ja
          > kieś 5 lat...

Zobaczymy jak Ty "świeżo i dziewczęco" będziesz wyglądać w wieku ponad 40 lat, po dwóch przebytych ciążach i w okresie menopauzy, chętnie bym zobaczyła czy wiele lepiej od Pani Hanny :-)
          • dalia1234 Re: stara Mucha (MJM) 22.09.12, 00:32
            Pani Hanno, to pani?
          • mmk9 Re: stara Mucha (MJM) 22.09.12, 08:43
            w wieku ponad 40 lat,
            > po dwóch przebytych ciążach i w okresie menopauzy,

Mecyje, dwie ciąże. W łagrze chyba w tym czasie nie siedziała. No a z objawami menopauzalnymi w wieku 42 lat koniecznie trzeba do lekarza, pani Hanno.
            • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 11:37
              Jestem ciekawa Waszych fotek w wieku powyżej 40 lat.
      • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 21.09.12, 23:34
        Trudno wymagać od mocno dojrzałej kobiety (Mucha ma chyba 32 lub 33 lata) wyglądu nastolatki czy młodej dziewczyny, zwłaszcza że i w serialu nie gra dwudziestoparolatki tylko kobietę około 30 letnią jak się nie mylę.
        • raszefka Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 18:00
          gazeta_mi_placi napisała:

> Trudno wymagać wyglą
          > du nastolatki czy młodej dziewczyny,

Z tym byłabym się w stanie zgodzić, ale....

> mocno dojrzałej kobiety (Mucha ma chyba 32 lub 33 lata)

Poczułam się jak u schyłku zycia... ;P
          • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 21:10
            Młodość to już to nie jest, a w wiekach średnich właściwe to był już sędziwy wiek, którego nie każdy dożywał.
            • raszefka Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 21:48
              Chwalić Pana, nie żyjemy w wiekach średnich.

Ale dobiłaś mnie drugim postem. Jutro się rozejrzę za jakąś fajną kwaterą.
            • mariami Re: stara Mucha (MJM) 24.09.12, 19:57
              W wiekach srednich 30-tka to nie byl wiek sedziwy, aczkolwiek istotnie wielu go nie dozywalo, ze wzgledu na ogromna smiertelnosc noworodkow, dzieci i kobiet w pologu. Ten blad interpretowania niskiej sredniej zycia jako blyskawicznego starzenia sie organizmu jest nagminny, dzieki mediom glownie, ktore z luboscia powielaja raz podana gdzies bzdure
              • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 24.09.12, 21:11
                mariami napisała:

> W wiekach srednich 30-tka to nie byl wiek sedziwy, aczkolwiek istotnie wielu go
                > nie dozywalo, ze wzgledu na ogromna smiertelnosc noworodkow, dzieci i kobiet w
                > pologu.

Średnia wieku jest jak średnia pensja :)
        • majaa Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 22:06

> Trudno wymagać od mocno dojrzałej kobiety (Mucha ma chyba 32 lub 33 lata) wyglą
          > du nastolatki czy młodej dziewczyny, zwłaszcza że i w serialu nie gra dwudziest
          > oparolatki tylko kobietę około 30 letnią jak się nie mylę.

Nikt rozsądny tego od niej z pewnością nie wymaga. Chodzi tylko o to, że zmieniła się znacznie po porodzie, czyli na przestrzeni kilku, kilkunastu miesięcy, a nie lat. I to nie jest bynajmniej żaden zarzut, tylko zwyczajne stwierdzenie faktu.
          • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 10:28
            Ale czemu mające służyć?
            • majaa Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 13:36
              ??? Forum, o ile się nie mylę, służy właśnie do wymiany poglądów, dzielenia się informacjami, spostrzeżeniami, opiniami. Ktoś poddaje wątek, a inni umieszczają swoje komentarze. W czym problem?
    • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 22.09.12, 09:59
      Ostatni dzwonek na robienie kariery cyckiem i nogą w szpilce. Jeszcze dziesięć okładek, siedem deklaracji o tym, że "żyje jak chce i po swojemu", jedna komórka jajowa dana światu więcej i następna i młodsza w kolejce do pięciu minut sławy zepchnie Anię M. kopem w przepaść zapomnienia. Potem będą dwa powroty, nieudane, mały skandal z wypadkiem po pijaku, głośny rozwód z przemocą domową w tle i niespłacone kredyty. Na koniec książka autobiograficzna łamana horrorem w stylu "Moja straszna historia".
      Ale to już było...
      • dona.a Re: stara Mucha (MJM) 22.09.12, 11:16
        stara_dominikowa napisała:

> Ostatni dzwonek na robienie kariery cyckiem i nogą w szpilce. Jeszcze dziesięć
        > okładek, siedem deklaracji o tym, że "żyje jak chce i po swojemu", jedna komórk
        > a jajowa dana światu więcej i następna i młodsza w kolejce do pięciu minut sławy
        > zepchnie Anię M. kopem w przepaść zapomnienia. Potem będą dwa powroty, nieuda
        > ne, mały skandal z wypadkiem po pijaku, głośny rozwód z przemocą domową w tle i
        > niespłacone kredyty. Na koniec książka autobiograficzna łamana horrorem w stylu
        > "Moja straszna historia".
        > Ale to już było...

Czy Figura już napisała książkę?;)
        • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 22.09.12, 12:39
          dona.a napisała:
          > Czy Figura już napisała książkę?;)

Kto wie? :) Do świąt możemy się spodziewać wysypu talentów literackich, jak co roku :)
          • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 11:41
            A Ty jaką książkę napisałaś? Pochwal się swoimi osiągnięciami.
            • dzika_rzeka Re: stara Mucha (MJM) 24.09.12, 10:28

> A Ty jaką książkę napisałaś? Pochwal się swoimi osiągnięciami.

Ło Jezu, "pochwal się i pochwal się". Czy to znaczy, że jeśli kupię sobie buty i one mi się rozkleją po 2 dniach, to w trybie reklamacji sprzedawczyni może mi śmiało odpowiedzieć "a sama se zrób lepsze"? Tak? Tak wynikałoby z tego "pochwal się swoimi osiągnięciami" przy wskazywaniu celebryckich niedociągnięć.

A Katarzyna Figura jest głęboko żenująca z tymi historiami zawstydzającymi, wyciera sobie gębę każdą jedną szmatławą gazetą dostępną w kraju. Rozpoznaję i rozumiem, że to pewna gra na osiągnięcie satysfakcjonującego wyniku rozprawy rozwodowej i w końcu Figura jest aktorką pełną gębą, więc może przedstawić pełnię swoich możliwości WRESZCIE, ale cały ten cyrk jest obrzydliwy.
              • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 24.09.12, 10:47
                dzika_rzeka napisała:
                > A Katarzyna Figura jest głęboko żenująca z tymi historiami zawstydzającymi, wyc
                > iera sobie gębę każdą jedną szmatławą gazetą dostępną w kraju. Rozpoznaję i roz
                > umiem, że to pewna gra na osiągnięcie satysfakcjonującego wyniku rozprawy rozwo
                > dowej

Jeżeli prawnik doradził jej tę medialną szopkę to chyba ma twarde dowody. Jeżeli zrobiła to tylko dlatego, że Kai ma asa w rękawie i chciała go ubiec i zjednać sobie opinię publiczną - szykujmy się na długą, medialną, obrzydliwą walkę z dzieleniem każdego talerza na pół. Tego typu pozujące na prospołeczne wynurzenia można robić po sprawie rozwodowej z orzeczeniem o winie. Figura robi to przed - nie jest to więc czysta gra i bardzo ostrożnie trzeba oceniać i jego i ją.
                Pożyjemy, zobaczymy. Bo to, że zobaczymy jest nieuniknione.
                • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 25.09.12, 09:41
                  Teściowa ją poparła, więc chyba niestety to wszystko prawda :-(
      • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 11:40
        A większość nie zrobiła i nie zrobi żadnej kariery, a świat w ogóle o nich nigdy nie usłyszy. To dopiero frustrujące, prawda?
        A rozbite małżeństwa i problemy z alkoholem oraz niespłacone kredyty zdarzają się zwyczajnym Kowalskim, to dopiero frustrujące bo nawet lokalny Fakt się nimi nie zainteresuje, a i wspominać choćby na stare lata nie ma czego po przepracowaniu 30 lat za biurkiem lub w fabryce.
        • mmk9 Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 12:41

>
          > A rozbite małżeństwa i problemy z alkoholem oraz niespłacone kredyty zdarzają s
          > ię zwyczajnym Kowalskim,

A jak prosta kobieta nie wyprowadza się od męża po pierwszym akcie przemocy
          bo nie ma gdzie, nie ma za co, a co z dziećmi?, to bywalcy forum od razu wiedzą, ze jest niezaradną idiotką bez godności. Nie widziała, z kim sie wiąże? Nie to, co pani Katarzyna, taka cudowna, taka głęboka i taka skrzywdzona. Zarobi na tym i da zarobić. Ech, Artyści.
          • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 10:26
            Prosta kobieta nawet nie co to komputer, o posługiwaniu się internetem nie wspomnę.
        • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 19:39

> A większość nie zrobiła i nie zrobi żadnej kariery, a świat w ogóle o nich nigd
          > y nie usłyszy. To dopiero frustrujące, prawda?

Wiem, że w Agorze grupowe zwolnienia, ale co ja jestem winna? :)
        • majaa Re: stara Mucha (MJM) 23.09.12, 22:30
          Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Czy to, że ktoś nie zrobił kariery telewizyjnej czy innej (cokolwiek rozumieć pod tym słowem) odbiera mu prawo do wyrażania swoich opinii na temat sław różnego kalibru? Albo może ma prawo wyłącznie się zachwycać, bo jak nie, to na pewno zazdrości? Wszyscy wiemy, że przeciętny Kowalski ma podobne problemy, tyle że przeciętny Kowalski nie jest na świeczniku, więc nikt o nim nie będzie trąbił w tabloidach. Ale to nie znaczy, że znajomi czy rodzina nie obrobią mu tyłka od czasu do czasu. W przypadku osób publicznych masz to samo, tylko w większej skali.
          • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 25.09.12, 09:43
            Chodzi mi o Wasze zdziwienie, że osoba w dojrzałym już wieku wygląda na osobę w dojrzałym wieku.
            Zwłaszcza, że owa osoba w dojrzałym wieku w serialu gra również osobę w dojrzałym wieku (faktycznie można by było się dziwić gdyby grała np. 23- latkę).
            • majaa Re: stara Mucha (MJM) 25.09.12, 14:58
              Nie przypominam sobie, żebym gdzieś wyraziła takie zdziwienie. Stwierdziłam jedynie fakt, że przed porodem wyglądała lepiej niż po.
              • gazeta_mi_placi Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 10:24
                Ale w jakim celu? Ogólnie normalne, a wręcz naturalne jest to że kobieta po porodzie wygląda gorzej niż przed.
                Ty wyglądałaś super?
                • majaa Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 13:51
                  A w jakim celu, Twoim zdaniem, umieszcza się komentarze na forum?
                  Co do wyglądu kobiet, to tuż po porodzie faktycznie zdecydowana większość specjalnie nie zachwyca, ale po pewnym czasie organizm się regeneruje i niektóre panie wręcz zyskują na urodzie. Zwłaszcza jeśli mają do dyspozycji sztab trenerów, stylistów, wizażystów i fryzjerów.
                • stara_dominikowa Re: stara Mucha (MJM) 26.09.12, 13:54

> Ale w jakim celu? Ogólnie normalne, a wręcz naturalne jest to że kobieta po por
                  > odzie wygląda gorzej niż przed.
                  > Ty wyglądałaś super?

Ale Mucha nie jest dzień po porodzie, tylko prawie rok. Tak, niektóre kobiety wyglądają dużo lepiej po ciąży, niż przed. Mucha akurat do takich się nie zalicza. Od tego jest forum, Gazeto, żeby poplotkować o tych, którzy nam się na tacy podają za 0,99 zł i wyskakują z każdego kąta oferując się odbiorcom. Skoro się oferują i domagają - gadamy o nich.
        • idasierpniowa28 Re: stara Mucha (MJM) 24.09.12, 00:02

> A większość nie zrobiła i nie zrobi żadnej kariery, a świat w ogóle o nich nigd
          > y nie usłyszy. To dopiero frustrujące, prawda?

Tak z ciekawości : czy dla Ciebie robienie kariery jest tożsame z robieniem medialnego szumu wokól siebie?
          Ciekawi mnie jeszcze, co masz na myśli pisząc: większość" i "kariera"
          • kachullcia Re: stara Mucha (MJM) 25.09.12, 08:45
            generalnie do wyglądu Muchy się nie czepiam - jednemu Bozia dała urodę taką, drugiemu inną, zgadzam się też, że skoro ma 30-tkę na karku to trudno żeby wyglądała na 18-stkę, ale ludziska kochani - to, co wczoraj widziam w MJM to żenada pełną gębą! Ta 'twierdza" gdzie psami szczują - a Mucha normalnie bramę otwiera i wchodzi, ochroniarze i kamery - a Mucha hops przez płot i prosto do gościa (przyjmijmy, że zamiast Muchy gangster wchodzi, strzela kolesiowi w łeb i wychodzi jak gdyby nigdy nic). To są uwagi do scenarzysty. Ale też to, JAK gra Mucha woła o pomstę do nieba! te chichoty (bardziej właśnie pasujące do 18-stki niż 30-stki), cały styl bycia, no po prostu aktorstwu tej Pani mówię NIE.
            I tak wiem, ja nie jestem bardziej utalentowana, ani piękniejsza, mam też więcej lat i krótsze nogi niż ona. Żadnymi osiągnięciami na jej polu też się nie pochwalę.
            • wiotka_trzpiotka Re: stara Mucha (MJM) 25.09.12, 15:35
              w ogóle to był odcinek, w którym absolutnie nic się nie działo!!!
              • magda_pn Re: stara Mucha (MJM) 07.10.12, 10:29
                Mucha jak Mucha, ma ponad 30-tkę i rolę w takim przedziale wiekowym ma, dziecko urodziła, nabrała dojrzalszych rysów, na swój wiek wygląda, ma wszystko na miejscu, nie wiem o co tyle halo.
                Okropnie to wygląda Ostałowska (kto ją tak krzywdzi tymi fryzurami?? tymi strojami??) a na domiar złego Ci jej wszyscy absztyfikanci na przestrzeni lat w serialu... łorety... MjM dawno nie oglądałam, ale skacząc wieczorem po kanałach trudno nie zorientować się że obecnie na tapecie jest Krystian Wieczorek, który jest aż do schrupania i w normalnym świcie nawet by się nie obejrzał na Ostałowską. Wcześniej był Gonera, Poniedziałek i całkiem urokliwy Małecki (syn Anny Seniuk).
                • kasia.par Re: stara Mucha (MJM) 07.10.12, 11:01
                  Mucha wydaje się być nieustannie skupiona na eksponowaniu swoich "nowych", wykształtowanych nóg, przyjmując pozy, jak na fotosesji do reklamy rajstop, czy depilatora. Czy siedzi, czy leży, czy idzie, całe jej ciało krzyczy "patrzajta ludziska, ja mam nogi!", a operator jej w tym ewidewntnie pomaga. :)
                  Ostałowska natomiast jest chyba jedyną osobą w showbiznesie, którą oszpecają nawet sztuczne rzęsy. Poza tym jest to aktorka, która powinna płakać na planie z twarzą wtuloną w poduszkę, męska pierś, albo odwrócona tyłem, bo z jej górną wargą, czołem, brodą i policzkami dzieje się wtedy coś, co u widza nie wzbudza współczucia, a odrazę.
                  • myszka1969 Re: stara Mucha (MJM) 07.10.12, 21:24
                    Jezu, alez okapujący jadem topic! :(...nie wiem co sie czepiacie dziewczyny...piszę na podstawie serialu bo inna jej kariera masci wszelkiejmnie nie interesuje ale na pewno wzbudzic we mnie obrzydzenie jest w stanie tylko K.Figura...

Osobiscie mam szczerą nadzieję, że Magda i Paweł wreszcie sie zejdą...Chyba nie bez przyczyny ciagle na siebie wpadają....
                    Ostatnio podoba mi sie tez racjonalizm Magdy a propos mieszkania Pawla dla Aski...dobrze, ze Aska tez zmądrzala ..choc może niekoniecznie pod wpływem Aski a bardziej własnej matki...

Co do Ostałowkiej to słów brakuje od bardzo dawna ale mimo utycskiwan na forach niczego przeciez w serialu nie zmieniono :(...uwazam, ze ona i Budzyn to najgorsza para w całym serialu ..oprócz Pawa i Aski, ktorzy tez byli ni przypiął ni przyłatał...Ale Paweł i As ka przynajmniej są jakimis osobowościami a Marta to od wielu lat jakis serialowy koszmarek zarówno jako kobieta jak i matka i sędzia...A Budzyn to przeciez slów brakuje- kochas na zawołanie...wprost nieprawdopodobne jak Marta mogła sie zwiazać ztym typem...bezguscie totalne...:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka